Apple ID -tiliin liitettyjen tietojen hankkiminen

Tietojesi ja tietosuojasi hallitsemisen lisäksi Apple tarjoaa mahdollisuuden pyytää kopiota tiedoista, jotka on liitetty Apple ID -tiliisi. Tämän ominaisuuden saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit pyytää kopiota tiedoista, jotka Apple on tallentanut Apple ID -tiliisi liittyen. Lisäksi se sisältää vastauksia yleisiin kysymyksiin prosessista ja tiedoista, joita voit odottaa saavasi.

Tietoja Apple ID:hesi liitetyistä tiedoista

Voit pyytää kopiota tiedoista, jotka Apple on tallentanut Apple ID -tiliisi liittyen. Tiedot sisältävät muun muassa

• Apple ID -tilisi tiedot ja kirjautumistallenteet
  • iCloudin kautta tallennetut tiedot, kuten yhteystiedot, kalenterit, muistiinpanot, kirjanmerkit, muistutukset, sähköpostit, kuvat, videot ja dokumentit
  • appien käyttötiedot, koska ne liittyvät iCloudin, Apple Musicin, Game Centerin ja muiden palveluiden käyttöön
  • luettelon App Storesta, iTunes Storesta ja Apple Booksista ostamistasi tai lataamistasi kohteista sekä selaushistoriasi mainituissa Storeissa
  • luettelon Apple Store -jälleenmyyntiliikkeissä ja tukipalvelussa tehdyistä tapahtumista
  • luettelon markkinointiviestinnästä, asetuksista ja muista toimista.

Kaikki tiedot, joita mahdollisesti ei lähetetä, ovat joko muodossa, jota ei voi yhdistää yksittäiseen henkilöön, niitä ei ole liitetty Apple ID -tiliisi, ne on suojattu päästä päähän -salauksella, jota Apple ei pysty avaamaan, tai Apple ei ole niitä laisinkaan tallentanut. Lisäksi joitakin tietoja on saatettu säilyttää vain hyvin lyhyen aikaa, jolloin niitä ei ole enää palvelimillamme.

Apple pyrkii keräämään ja tallentamaan vain käyttämiesi palveluiden tarjoamiseen vaadittavan määrän tietoja. Lue lisätietoja Applen tietosuojakäytännöstä.

Apple pyrkii vahvasti ylläpitämään tarkkuutta ja yhtenäisyyttä, joten tiliisi liittyvät tiedot ja vastauksemme tietopyyntöihin saattavat muuttua, kun tallennus- ja keräystapamme muuttuvat.

Omien tietojesi pyytäminen

Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi Macilla, Windows-tietokoneella, iPhonella tai iPadilla. Vieritä sitten alas Tietosuoja-kohtaan asti ja valitse Tietosuojan hallinta. Valitse seuraavan sivun Hae kopio tiedoistasi -kohdassa Pyydä kopio tiedoistasi. Jos tämä valinta ei ole näkyvissä, ominaisuus ei ole käytössä maassasi tai alueellasi.

Kun pyydät kopiota tiedoistasi (tai tiettyä osaa niistä), Apple varmistaa ensin, että todella olet tilinhaltija. Varmistuksen jälkeen Apple järjestää Apple ID -tiliisi liitetyt tiedot tiedostomuodoiksi, jotka on helppo ymmärtää. Kun tietopaketti on valmis, lähetämme sen Apple ID -tilisivullesi ja ilmoitamme, että se on saatavilla. Sinulla on 14 päivää aikaa ladata tietosi. Tämän jälkeen ne poistetaan edellä mainitusta sijainnista, jolloin sinun pitää pyytää niitä uudelleen.

Tietoja toimittamistamme tiedoista

Toimitamme tietosi joko niiden alkuperäisessä muodossa tai alan standardien mukaisissa muodoissa, jotka ovat helposti avattavissa ja luettavissa. Kuvat, videot ja dokumentit toimitetaan alkuperäisissä muodoissaan. Yhteystiedot, kalenterit, kirjanmerkit ja sähköpostit toimitetaan esimerkiksi muodoissa .vcf, .ics, .html ja .eml. Appien käyttötiedot toimitetaan laskentataulukkoina tai tiedostoina, jotka ovat muodossa .json, .csv tai .pdf.

Jos tarvitset apua toimittamiemme tiedostojen ymmärtämisessä, voit lukea oppaan tiedostoihisi liittyvistä termeistä. Jos haluat tarkistaa tietyn tiedoston tiedot, valitse sovellus tai palvelu, johon se liittyy. Näitä oppaita on tarjolla vain sovelluksilla ja palveluilla luoduille tiedostoille, ei sisällölle, jonka olet luonut itse tai jonka muut ovat jakaneet kanssasi (esimerkiksi sähköpostit, muistiinpanot, kalenteritapahtumat, muistutukset, kuvat, videot ja iCloudiin tallennetut dokumentit).

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten voin ladata tietoni ja tarkastella niitä?

Lataa tiedot sisältävät tiedostot ja tarkastele niitä Macilla tai Windows-tietokoneella. Sinun pitäisi voida tarkastella näitä tiedostoja Macin tai Windows-tietokoneen oletusohjelmissa, mukaan lukien Macin TextEdit ja Windowsin Notepad.

Jotkin taulukkolaskentaohjelmat saattavat automaattisesti pyöristää ylös- tai alaspäin suuria numerosarjoja, kuten tilinumerot, jolloin ne näkyvät väärin. Jos haluat tarkastella tietojasi laskentataulukossa, suosittelemme käyttämään Numbersia, jos se on mahdollista.

Voinko siirtää tietoni toiselle palveluntarjoajalle tai toiseen palveluun?

Kyllä. Toimitamme tietosi alan standardien mukaisissa muodoissa, jotka on suunniteltu niin, että ne on helppo viedä muihin palveluihin. Kun olet vastaanottanut tietosi, voit lähettää tai siirtää ne haluamaasi palveluun tai muotoon.

Miksi maksutietoni, laitetunnukseni ja sähköpostiosoitteeni ovat peitettyinä?

Oman tietoturvasi vuoksi peitämme tiettyjä kohtia sinulle annetuista tiedoista, kuten luottokortti- tai pankkitietosi, laitetunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Tämä suojaa sinua varkauksilta ja petoksilta. Jos tarvitset näitä tietoja, kirjaudu tilillesi tai ota yhteyttä pankkiisi tai muuhun rahoituspalveluiden tarjoajaasi.

Miksi päivämäärä- ja aikatiedot ovat minulle vieraassa muodossa?

Applen asiakkaita asuu useilla eri alueilla ja aikavyöhykkeillä, minkä lisäksi sama käyttäjä voi ajan mittaan käyttää Applen palveluita eri sijainneista. Yhdenmukaisen muodon tarjoamiseksi ilmoitamme päivämäärän ja kellonajan koordinoituna maailmanaikana (UTC), joka on alan standardi.

Miksi en saanut kopioita ostamistani musiikkikappaleista, videoista, apeista ja kirjoista?

Applen lähettämissä tiedoissa on luettelo kaikista ostoksistasi ja latauksistasi, jotka olet tehnyt App Storessa, iTunes Storessa ja Apple Booksissa. Varsinainen ostamasi sisältö ei ole henkilökohtaista tietoa, eikä sitä toimiteta tämän datajoukon mukana. Voit tarvittaessa ladata nämä kohteet uudelleen App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista.

Miksi sana ”biometrinen” esiintyy joissakin App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostotiedoissani?

Termi biometrinen tarkoittaa vain, että vahvistit ostosi Touch ID:n tai Face ID:n avulla. Apple ei milloinkaan kerää tai tallenna biometrisiä tietoja palvelimilleen.

Miksi jotkin ostoistani on odottamatta merkitty lahjakortin lunastamiseksi?

Jos lahjakorttisi saldo ei riittänyt ostokseen ja suoritit sen loppuun muulla maksutavalla, ostos saattaa näkyä lahjakortin lunastamisena.

Miksi iCloud-tallennustilatilaukseni tiedot ovat iTunes-kategoriassa?

iTunes-palvelumme hallinnoi Apple-tilaustesi maksuja, kuitteja ja muita rahaliikenteeseen liittyviä tietoja. Tästä syystä iCloud-tallennustilatilauksesi tiedot on tallennettu iTunesiin.

Miksi Apple tallentaa terveystietoni?

Terveystiedot tallennetaan iCloudiin, jotta tiedot pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissasi automaattisesti, ja voit myös palauttaa tiedot laitteen katoamisen jälkeen. Apple ei tarkastele tai käytä näitä tietoja muusta syystä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä poistamalla Terveys-apin käytöstä iCloudin asetuksissa.

Miten voin tarkastella terveystietojani?

Pääset tarkastelemaan terveystietojasi kahdella tavalla. Voit ladata tiedot osana tietopyyntöä tai voit tarkastella niitä suoraan iPhonen Terveys-apissa. Saat terveystiedot suoraan apista napauttamalla Terveys-apin aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta käyttäjäprofiiliasi ja valitsemalla Vie terveystiedot.

Miksi Apple tallentaa puheluhistoriani?

Kun olet kirjautuneena iCloudiin Apple ID:lläsi useissa laitteissa, puheluhistoriasi tallennetaan ja synkronoidaan, jotta voit soittaa takaisin mistä tahansa laitteesta. Apple ei tarkastele tai käytä näitä tietoja muusta syystä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä poistamalla iCloud Driven käytöstä iCloudin asetuksissa.

Miksi Viestit-sisältöni ei ole osana tietopyyntöä?

Viestisi ovat salattuina laitteessasi, eikä niitä pääse lukemaan kukaan ilman laitteesi pääsykoodia.

Voinko korjata Apple ID:heni liitettyjä tietoja?

Kyllä. Jos Applen tallentamat henkilökohtaiset tietosi ovat mielestäsi väärin, voit pyytää meitä päivittämään ne. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi. Vieritä sitten alas Tietosuoja-kohtaan asti ja valitse Tietosuojan hallinta. Valitse seuraavan sivun Korjaa tiedot -kohdassa lisätietojen hankkimisvaihtoehto.

Voinko lisätä tietokategorioita pyyntöön, jonka olen jo lähettänyt?

Kyllä, voit lisätä tietokategorioita pyyntöösi. Jos haluat tehdä uuden pyynnön tietotyypistä, jota olet jo pyytänyt, odota, kunnes nykyinen pyyntösi on käsitelty ja poistettu Tietosuoja-sivultasi.

Minulla on useita Apple ID -tilejä. Saanko kopion kaikista tiedoista, jotka Apple on niihin liittyen tallentanut?

Ei. Jokainen Apple ID on yksilöllinen tilinsä. Jos haluat kopion useamman Apple ID -tilin tiedoista, kirjaudu jokaiselle tilille ja lähetä kutakin tiliä koskeva pyyntö erikseen.

Minulla on oppilaitokseni hallitsema Apple ID. Voinko pyytää kopiota tiedoistani?

Kyllä. Koulun ylläpitäjän pitää ensin antaa sinun kirjautua osoitteessa privacy.apple.com. Voit sitten pyytää kopiota hallituille Apple ID:ille saatavilla olevien ominaisuuksien tiedoista.

Onko olemassa muita tietoja, joita voin pyytää nähtäväksi tai joista voin saada kopion?

Kaikki Applen tallentamat tiedot eivät tällä hetkellä ole osa vakiotietopyyntöä. Voit halutessasi tarkastella tai pyytää näitä tietoja erikseen.

• AppleCare-tapausten muistiinpanot (mukaan lukien tiedot, jotka olet mahdollisesti lähettänyt saadessasi tukea Terveys- ja EKG-appeja varten): voit pyytää tapausten muistiinpanoja ja muita tukitietoja puheluistasi AppleCare-palveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy_response@apple.com.
  • iTunes U: jos haluat tarkastella iTunes U -tietojasi, kirjaudu vain sisään iTunes U:hun.
  • FaceTime: ottamalla meihin yhteyttä voit pyytää FaceTime-puhelukutsujen lokitiedot.
  • Apple Pay -kortit: jos haluat tarkastella kortteja, joita käytät Apple Payn kanssa, siirry iOS-laitteesi asetuksissa kohtaan Wallet ja Apple Pay tai käy osoitteessa iCloud.com/settings ja klikkaa laitteita, joissa on Apple Pay -tunnus.

Voinko ottaa yhteyttä Appleen saadakseni tietoja siitä, miten tietojani hallinnoidaan?

Kyllä. Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta tietosuojakäytännöstämme tai muista aiheista, ota meihin yhteyttä

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.