Apple ID -tiliin liitettyjen tietojen hankkiminen

Tietojesi ja tietosuojasi hallitsemisen lisäksi Apple tarjoaa mahdollisuuden pyytää kopiota tiedoista, jotka on liitetty Apple ID -tiliisi. Tämän ominaisuuden saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

Tietoja Apple ID:hesi liitetyistä tiedoista

Voit pyytää kopiota tiedoista, jotka Apple on tallentanut Apple ID -tiliisi liittyen. Pyytämäsi tiedot sisältävät muun muassa

• Apple ID -tilisi tiedot ja kirjautumistallenteet

• iCloudin kautta tallennetut tiedot, kuten yhteystiedot, kalenterit, muistiinpanot, kirjanmerkit, muistutukset, sähköpostit, kuvat, videot ja dokumentit

• appien käyttötiedot, koska ne liittyvät iCloudin, Apple Musicin, Game Centerin ja muiden palveluiden käyttöön

• luettelon App Storesta, iTunes Storesta ja Apple Booksista ostamistasi tai lataamistasi kohteista sekä selaushistoriasi mainituissa Storeissa

• luettelon Apple Store -jälleenmyyntiliikkeissä ja tukipalvelussa tehdyistä tapahtumista

• luettelon markkinointiviestinnästä, asetuksista ja muista toimista.

• EU:ssa asuville käyttäjille App Storen tiedot ja appien asennustoiminta.

Kaikki tiedot, joita mahdollisesti ei lähetetä, ovat joko muodossa, jota ei voi yhdistää yksittäiseen henkilöön, niitä ei ole liitetty Apple ID -tiliisi, ne on suojattu päästä päähän -salauksella, jota Apple ei pysty avaamaan, tai Apple ei ole niitä laisinkaan tallentanut. Lisäksi joitakin tietoja on saatettu säilyttää vain hyvin lyhyen aikaa, jolloin niitä ei ole enää palvelimillamme.

Apple pyrkii keräämään ja tallentamaan vain käyttämiesi palveluiden tarjoamiseen vaadittavan määrän tietoja.

Lue lisätietoja Applen tietosuojakäytännöstä ja -toimista

Apple pyrkii vahvasti ylläpitämään tarkkuutta ja yhtenäisyyttä, joten tiliisi liittyvät tiedot ja vastauksemme tietopyyntöihin saattavat muuttua, kun tallennus- ja keräystapamme muuttuvat.

Omien tietojesi pyytäminen

1. Kirjaudu osoitteeseen privacy.apple.com/fi/ Apple ID:lläsi ja salasanallasi.

2. Valitse Pyydä kopio tiedoistasi.

3. Valitse seuraavalla sivulla tiedot, jotka haluat ladata. Jos tämä valinta ei ole näkyvissä, ominaisuus ei ole käytössä maassasi tai alueellasi.

• EU:ssa asuvat käyttäjät voivat ajoittaa kertaluontoisen tai toistuvan latauksen (joko päivittäin 30 päivän ajan tai viikoittain 180 päivän ajan) tietyille tiedoille, mukaan lukien App Storen tiedot ja appien asennustoiminta.

4. Valitse Jatka.

Kun pyydät kopiota tiedoistasi (tai tiettyä osaa niistä), Apple varmistaa ensin, että todella olet tilinhaltija. Varmistuksen jälkeen Apple järjestää Apple ID -tiliisi liitetyt tiedot tiedostomuodoiksi, jotka on helppo ymmärtää. Kun tietopaketti on valmis, lähetämme sen Apple ID -tilisivullesi ja ilmoitamme, että se on saatavilla. Sinulla on 14 päivää aikaa ladata tietosi. Tämän jälkeen ne poistetaan edellä mainitusta sijainnista, jolloin sinun pitää pyytää niitä uudelleen.

Tietoja toimittamistamme tiedoista

Toimitamme tiedot joko niiden alkuperäisessä muodossa tai alan standardien mukaisissa muodoissa, jotka ovat helposti avattavissa ja luettavissa. Kuvat, videot ja dokumentit toimitetaan niiden alkuperäisissä muodoissa. Yhteystiedot, kalenterit, kirjanmerkit ja sähköpostit toimitetaan esimerkiksi muodoissa .vcf, .ics, .html ja .eml. Appien käyttötiedot toimitetaan laskentataulukkoina tai tiedostoina, jotka ovat muodossa .json, .csv tai .pdf.

Jos tarvitset apua tiedostojen tietojen ymmärtämisessä, tutustu tiedosto-oppaisiimme (PDF), joissa kuvataan tiliisi liitettyjä tietoja. Yhdysvalloissa sinun on pyydettävä näitä oppaita erikseen, ja toimitamme vain tiettyjä tietojasi koskevat oppaat. Jos haluat nähdä tietyn tiedoston tiedot, valitse appi tai palvelu, johon tiedosto on liitetty. Näitä oppaita on saatavilla vain appien ja palveluiden luomille tiedostoille, ei sisällölle, jonka olet luonut itse tai jonka muut ovat jakaneet kanssasi (esimerkiksi sähköpostit, muistiinpanot, kalenteritapahtumat, muistutukset, kuvat, videot ja iCloudiin tallennetut dokumentit).

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten voin ladata tietoni ja tarkastella niitä?

Lataa tiedot sisältävät tiedostot ja tarkastele niitä Macilla tai Windows-tietokoneella. Sinun pitäisi voida tarkastella näitä tiedostoja Macin tai Windows-tietokoneen oletusohjelmissa, mukaan lukien Macin TextEdit ja Windowsin Notepad.

Jotkin taulukkolaskenta-apit saattavat automaattisesti pyöristää ylös- tai alaspäin suuria numerosarjoja, kuten tilinumeroita, jolloin ne näkyvät väärin. Jos haluat tarkastella tietojasi laskentataulukossa, suosittelemme käyttämään Numbersia, jos se on mahdollista.

Voinko siirtää tietoni toiselle palveluntarjoajalle tai toiseen palveluun?

Kyllä. Toimitamme tietosi alan standardien mukaisissa muodoissa, jotka on suunniteltu niin, että ne on helppo viedä muihin palveluihin. Kun olet vastaanottanut tietosi, voit lähettää tai siirtää ne haluamaasi palveluun tai muotoon.

Kun aloitat tietojen siirron Applelta toiselle palveluntarjoajalle tai toiselta palveluntarjoajalta Applelle, voit tarkistaa siirtopyyntösi tilan osoitteessa privacy.apple.com/fi/account.

Miksi maksutietoni, laitetunnukseni ja sähköpostiosoitteeni ovat peitettyinä?

Oman tietoturvasi vuoksi peitämme tiettyjä kohtia sinulle annetuista tiedoista, kuten luottokortti- tai pankkitietosi, laitetunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Tämä suojaa sinua varkauksilta ja petoksilta. Jos tarvitset näitä tietoja, kirjaudu tilillesi tai ota yhteyttä pankkiisi tai muuhun rahoituspalveluiden tarjoajaasi.

Miksi päivämäärä- ja aikatiedot ovat minulle vieraassa muodossa?

Applen asiakkaita asuu useilla eri alueilla ja aikavyöhykkeillä, minkä lisäksi sama käyttäjä voi ajan mittaan käyttää Applen palveluita eri sijainneista. Yhdenmukaisen muodon tarjoamiseksi ilmoitamme päivämäärän ja kellonajan koordinoituna maailmanaikana (UTC), joka on alan standardi.

Miksi en saanut kopioita ostamistani musiikkikappaleista, videoista, apeista ja kirjoista?

Applen lähettämissä tiedoissa on luettelo kaikista ostoksistasi ja latauksistasi, jotka olet tehnyt App Storessa, iTunes Storessa ja Apple Booksissa. Varsinainen ostamasi sisältö ei ole henkilökohtaista tietoa, eikä sitä toimiteta tämän datajoukon mukana. Voit tarvittaessa ladata uudelleen appeja ja pelejä App Storesta, sisältöä iTunes Storesta ja kirjoja ja äänikirjoja Apple Booksista.

Miksi sana ”biometrinen” esiintyy joissakin App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostotiedoissani?

Termi ”biometrinen” tarkoittaa vain, että olet vahvistanut ostosi Touch ID:llä, Face ID:llä tai Optic ID:llä. Apple ei milloinkaan kerää tai tallenna biometrisiä tietoja palvelimilleen.

Miksi jotkin ostoistani on merkitty yllättäen lahjakorttilunastuksiksi?

Jos lahjakorttisi saldo ei riittänyt ostokseen ja suoritit sen loppuun muulla maksutavalla, ostos saattaa näkyä lahjakortin lunastamisena.

Miksi iCloud-tallennustilatilaukseni tiedot ovat iTunes-kategoriassa?

iTunes-palvelumme hallinnoi Apple-tilaustesi maksuja, kuitteja ja muita rahaliikenteeseen liittyviä tietoja. Tästä syystä iCloud-tallennustilatilauksesi tiedot on tallennettu iTunesiin.

Miksi Apple tallentaa terveystietoni?

Terveystiedot tallennetaan iCloudiin, jotta tiedot pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissasi automaattisesti, ja voit myös palauttaa tiedot laitteen katoamisen jälkeen. Apple ei tarkastele tai käytä näitä tietoja muusta syystä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä poistamalla Terveys-apin käytöstä iCloudin asetuksissa.

Miten voin tarkastella terveystietojani?

Pääset tarkastelemaan terveystietojasi kahdella tavalla. Voit ladata tiedot osana tietopyyntöä tai voit tarkastella niitä suoraan iPhonen Terveys-apissa. Saat terveystiedot suoraan apista napauttamalla Terveys-apin aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta käyttäjäprofiiliasi ja valitsemalla Vie terveystiedot.

Miksi Apple tallentaa puheluhistoriani?

Kun olet kirjautuneena iCloudiin Apple ID:lläsi useissa laitteissa, puheluhistoriasi tallennetaan ja synkronoidaan, jotta voit soittaa takaisin mistä tahansa laitteesta. Apple ei tarkastele tai käytä näitä tietoja muusta syystä. Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä poistamalla iCloud Driven käytöstä iCloudin asetuksissa.

Miksi Viestit-sisältöni ei ole osana tietopyyntöä?

Viestisi ovat salattuina laitteessasi, eikä niitä pääse lukemaan kukaan ilman laitteesi pääsykoodia.

Voinko korjata Apple ID:heni liitettyjä tietoja?

Kyllä. Jos Applen tallentamat henkilökohtaiset tietosi ovat mielestäsi väärin, voit pyytää meitä päivittämään ne. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ja valitse sitten haluamasi vaihtoehdot oikealta ja korjaa tiedot.

Voinko lisätä tietokategorioita pyyntöön, jonka olen jo lähettänyt?

Kyllä, voit lisätä tietokategorioita pyyntöösi. Jos haluat tehdä uuden pyynnön tietotyypistä, jota olet jo pyytänyt, odota, kunnes nykyinen pyyntösi on käsitelty ja poistettu Tietosuoja-sivultasi.

Minulla on useita Apple ID -tilejä. Saanko kopion kaikista tiedoista, jotka Apple on niihin liittyen tallentanut?

Ei. Jokainen Apple ID on yksilöllinen tilinsä. Jos haluat kopion useamman Apple ID -tilin tiedoista, kirjaudu jokaiselle tilille ja lähetä kutakin tiliä koskeva pyyntö erikseen.

Minulla on oppilaitokseni hallitsema Apple ID. Voinko pyytää kopiota tiedoistani?

Kyllä. Koulun ylläpitäjän pitää ensin antaa sinun kirjautua osoitteessa privacy.apple.com. Voit sitten pyytää kopiota hallituille Apple ID:ille saatavilla olevien ominaisuuksien tiedoista.

Onko olemassa muita tietoja, joita voin pyytää nähtäväksi tai joista voin saada kopion?

Kaikki Applen tallentamat tiedot eivät tällä hetkellä ole osa vakiotietopyyntöä. Voit käyttää tai pyytää näitä tietoja erikseen.

• AppleCare-tapausten muistiinpanot (mukaan lukien tiedot, jotka olet mahdollisesti lähettänyt saadessasi Terveys- ja EKG-appien käyttöön liittyvää tukea): voit pyytää tapausten muistiinpanoja ja muita tukitietoja puheluistasi AppleCare-palveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy_response@apple.com.

• FaceTime: ottamalla meihin yhteyttä voit pyytää FaceTime-puhelukutsujen lokitiedot.

• Apple Pay ‑kortit: jos haluat tarkastella Apple Payn kanssa käyttämiäsi kortteja, valitse iOS-laitteen asetuksista Lompakko ja Apple Pay tai käy osoitteessa appleid.apple.com > Laitteet ja klikkaa laitteita, joissa on Apple Pay ‑tunnus.

Voinko ottaa yhteyttä Appleen saadakseni tietoja siitä, miten tietojani hallitaan?

Kyllä. Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta tietosuojakäytännöstämme tai muista aiheista, ota meihin yhteyttä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.