Piirtäminen iPadin, iPhonen tai iPod touchin Numbersissa ja Keynotessa

Voit piirtää Apple Pencilillä tai sormella suoraan laskentataulukoihin ja esityksiin tuetuissa laitteissa.

Piirroksen lisääminen

1. Aloita piirtäminen Apple Pencilillä piirtämällä sivun tai dian mihin tahansa kohtaan.Voit piirtää sormella, tai jos olet ottanut käyttöön Valitse ja vieritä Apple Pencilillä, napauta Lisää uusi kohde > Media-painike > Piirros-painike Piirros, sitten voit piirtää missä vain.
  2. Jos haluat vaihtaa piirrostyökaluja, napauta työkalua näytön alaosassa. Voit myös käyttää seuraavia työkaluja erilaisiin tehosteisiin ja toimintoihin:
    • Piirrä uusi kokovärinen kuvio napauttamalla Täyttö-työkalu ja aloita piirtäminen. Täytä alue napauttamalla Täyttötyökalu, ja napauta sitten aluetta, jonka haluat täyttää.
    • Pyyhi napauttamalla pyyhintyökalua  ja pyyhkimällä sitten piirros.
    • Muokkaa piirroksen osia napauttamalla valintatyökalu. Napauta tai vedä sitten piirroksen muokattavien osien kohtia.
  3. Piirrä eri värillä napauttamalla värikästä ympyrää, ja valitse sitten väri. Säädä sävyä pyyhkäisemällä vasemmalle.
  4. Piirrä eri viivan paksuudella tai läpinäkyvyydellä napauttamalla työkalua kahdesti. Napauta sitten viivan paksuutta ja valitse uusi paksuus tai säädä läpinäkyvyyttä vetämällä liukusäädintä.
  5. Kumoa edellinen tapahtuma napauttamalla Peru-painike
  6. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Piirroksen siirtäminen ja koon muuttaminen

Voit muuttaa piirroksen kokoa ja siirtää sitä sen lisäämisen jälkeen:

• Muuta piirroksen kokoa napauttamalla piirrosta sormella, ja vedä sitten laatikon kahvoja.
  • Siirrä piirrosta napauttamalla ja vetämällä sitä sormella.

Piirroksen osien muokkaaminen

1. Jos se on tarpeen, napauta piirrosta sormellasi, ja napauta sitten ponnahdusvalikosta Muokkaa piirrosta.
  2. Napauta Valinta-työkalu näytön alaosassa. Napauta tai vedä sitten piirroksen muokattavaa osaa. Valinnan ympärille ilmestyy ääriviivat.
  3. Napauta valintaa ponnahdusvalikossa:
    • Muuta valinnan kokoa napauttamalla Muuta kokoa. Vedä sitten laatikon kahvoja valinnan ympärillä.
    • Jaa piirros kahdeksi piirrokseksi napauttamalla ponnahdusvalikossa Erota.
    • Voit myös leikata, kopioida, liittää, poistaa tai kahdentaa valinnan.

Piirrosten animoiminen Keynotessa

Voit käyttää viivapiirroksen koonnostehostetta koonnoksen ensimmäisen tai viimeisen kuvan tekemiseen, kun dia näkyy esityksessäsi.

1. Valitse piirroksen sisältävä dia ja valitse kuva napauttamalla sitä.
  2. Napauta piirrosta uudelleen, ja napauta sitten Animoi ponnahdusvalikosta.
  3. Valitse koonnoksen aloituskuva valitsemalla Aloitus. Valitse koonnoksen lopetuskuva valitsemalla Lopetus.
  4. Valitse ponnahdusvalikosta Viivapiirros ja esikatsele animaatio napauttamalla Toista.
  5. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Valitse ja vieritä Apple Pencilillä

Voit vierittää Apple Pencilillä asiakirjaasi ja valita objekteja. Siirry Asetuksiin > [Ohjelman nimi], ja ota sitten käyttöön Valitse ja vieritä Apple Pencilillä.

Voit lisätä piirroksen, kun Valitse ja viertiä Apple Pencilillä on otettu käyttöön, napauttamalla Lisää uusi kohde  > Media-painike, ja napauta sitten Piirros.