Apple Pencilin käyttäminen iPad Pron ja iPadin (6. sukupolvi) kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muodostaa laiteparin Apple Pencilistä. Saat myös ohjeet sen käyttöön, lataukseen ja kärjen vaihtamiseen.

Laatikon sisältö:

• Apple Pencil
  • Lightning-sovitin
  • ylimääräinen kärki.

Laiteparin muodostaminen Apple Pencilistä ja iPadista

Voit käyttää Apple Penciliä iPad Pron ja iPadin (6. sukupolvi) kanssa. Kun käytät Apple Penciliä ensimmäistä kertaa, poista sen tulppa. Liitä se sitten iPadin Lightning-liitäntään.

Kun näyttöön tulee Tee pari -painike, napauta sitä.

Muodostettuasi laiteparin Apple Pencilistä pariliitäntä pysyy voimassa, kunnes käynnistät iPadin uudelleen, otat lentokonetilan käyttöön tai muodostat laiteparin toisen iPadin kanssa. Muodosta vain uusi laitepari Apple Pencilistä, kun olet valmis käyttämään sitä.

Apple Pencil toimii vain iPad Pron ja iPadin (6. sukupolvi) kanssa.

Apple Pencilin käyttäminen

Voit käyttää Apple Penciliä kirjoittamiseen, merkitsemiseen ja piirtämiseen vakioapeissa ja App Storen apeissa. Joissakin apeissa, kuten Muistiinpanot, on mahdollista piirtää ja luonnostella Apple Pencilillä.

Piirtäminen tai luonnostelu Muistiinpanot-apissa:

1. Avaa Muistiinpanot.
  2. Napauta .
  3. Piirrä napauttamalla .  Jos et näe kohtaa päivitä Muistiinpanot. Luonnostele napauttamalla , ja napauta sitten Lisää luonnos.
  4. Aloita piirros tai luonnos. Valittavana on useita piirrostyökaluja ja värejä, ja voit pyyhkiä virheet pyyhekumilla. Voit piirtäessäsi ja luonnostellessasi varjostaa kallistamalla Apple Penciliä ja tummentaa kynän jälkeä painamalla voimakkaammin.

Lue lisätietoja Apple Pencilin käyttämisestä iPad Pron ja iPadin (6. sukupolvi) kanssa.

Jos piirrät Apple Pencilillä lähellä näytön reunaa, iOS ei aktivoi Ohjauskeskusta, Ilmoituskeskusta tai Moniajoa. Voit piirtää mihin tahansa kohtaan näytöllä keskeytyksettä.

Apple Pencilin lataaminen

Voit ladata Apple Pencilin liittämällä sen iPadin Lightning-liittimeen. Voit ladata sen myös USB-virtalähteen ja Apple Pencilin mukana toimitetun Apple Pencilin lataussovittimen avulla. Apple Pencil pikalatautuu, kun se liitetään jompaankumpaan virtalähteeseen.

Jos haluat nähdä Apple Pencilin akun varaustason, tarkista widgettinäkymä iPadissa.

Kärjen vaihtaminen

Jos Apple Pencilin kärki kuluu tai vaurioituu, voit vaihtaa sen. Laatikossa toimitetaan ylimääräinen kärki, ja voit tarvittaessa ostaa niitä lisää. Ruuvaa kärki irti ja ruuvaa uusi sen paikalle.

Jos Apple Pencilin ja iPadin laiteparin muodostaminen ei onnistu

1. Käynnistä iPad uudelleen ja yritä muodostaa laitepari uudelleen.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on päällä.
  3. Etsi Apple Pencilisi samassa näytössä olevan Omat laitteet -kohdan alta. Jos näet sen, napauta . Napauta sitten Unohda tämä laite.
  4. Liitä Apple Pencil iPadiin ja napauta Tee pari -painiketta, kun se tulee näkyviin muutaman sekunnin kuluttua.
  5. Jos et näe Muodosta pari -painiketta, odota minuutin ajan, kun Apple Pencil latautuu. Irrota sitten Apple Pencil, liitä se uudestaan ja odota, kunnes näet Muodosta pari -painikkeen.
  6. Jos et vieläkään näe Muodosta pari -painiketta, ota yhteys Apple-tukeen.

Tietoja