Apple Pencilin käyttäminen iPadilla tai iPad Prolla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muodostaa laiteparin Apple Pencilistä sekä käyttää ja ladata sitä.

Mikä Apple Pencil toimii iPadisi kanssa?

Jos sinulla on 11 tuuman iPad Pro tai 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi), voit käyttää Apple Penciliä (2. sukupolvi). Niiden kanssa et voi käyttää alkuperäistä Apple Penciliä.

Jos sinulla on jokin seuraavista iPad-malleista, voit käyttää alkuperäistä Apple Penciliä:

• 12,9 tuuman iPad Pro (1. tai 2. sukupolvi)
  • 10,5 tuuman iPad Pro
  • 9,7 tuuman iPad Pro
  • iPad (6. sukupolvi)

Et voi käyttää Apple Penciliä (2. sukupolvi) näiden iPad-mallien kanssa.

Etkö ole varma siitä, mikä iPad-malli sinulla on? Tarkista mallisi.

Apple Pencil ei toimi muiden iPad-mallien kanssa.

Laiteparin muodostaminen Apple Pencilistä ja iPadista

Kun käytät Apple Penciliä ensimmäisen kerran, muodosta siitä laitepari iPadin kanssa:

Jos sinulla on 11 tuuman iPad Pro tai 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi), kiinnitä Apple Pencil iPad Pron sivussa olevaan magneettiseen liittimeen.

Jos sinulla on jokin seuraavista malleista, poista tulppa Apple Pencilistäsi ja liitä se iPadisi Lightning-liittimeen:

• 12,9 tuuman iPad Pro (1. tai 2. sukupolvi)
  • 10,5 tuuman iPad Pro
  • 9,7 tuuman iPad Pro
  • iPad (6. sukupolvi)

Kun näytöllä näkyy Muodosta pari -painike, napauta sitä.

Muodostettuasi laiteparin Apple Pencilistä pariliitäntä pysyy voimassa, kunnes käynnistät iPadin uudelleen, otat lentokonetilan käyttöön tai muodostat laiteparin toisen iPadin kanssa. Muodosta vain uusi laitepari Apple Pencilistä, kun olet valmis käyttämään sitä.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa laiteparia tai liittää Apple Penciliäsi laitteeseen.

Apple Pencilin käyttäminen

Voit käyttää Apple Penciliä kirjoittamiseen, merkitsemiseen ja piirtämiseen vakioapeissa ja App Storen apeissa. Joissakin apeissa, kuten Muistiinpanot, on mahdollista piirtää ja luonnostella Apple Pencilillä.

Piirtäminen tai luonnostelu Muistiinpanot-apissa:

1. Avaa Muistiinpanot.
  2. Napauta .
  3. Piirrä napauttamalla .  Jos et näe kohtaa päivitä Muistiinpanot. Luonnostele napauttamalla , ja napauta sitten Lisää luonnos.
  4. Aloita piirros tai luonnos. Valittavana on useita piirrostyökaluja ja värejä, ja voit pyyhkiä virheet vaihtamalla pyyhekumiin. Piirtäessäsi ja luonnostellessasi voit varjostaa kynän jälkeä kallistamalla Apple Penciliä ja tummentaa painamalla voimakkaammin.

Jos piirrät Apple Pencilillä lähellä näytön reunaa, iOS ei aktivoi Ohjauskeskusta, Ilmoituskeskusta tai Moniajoa. Voit piirtää mihin tahansa kohtaan näytöllä keskeytyksettä.

Jos käytössäsi on 11 tuuman iPad Pro tai 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi), voit vaihtaa nopeasti takaisin viimeksi käyttämääsi työkaluun kaksoisnapauttamalla Apple Pencilin alaosaa.

Voit muuttaa Apple Pencilin kaksoisnapautuksella tapahtuvaa toimintoa kohdassa Asetukset > Apple Pencil. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Vaihda nykyisen työkalun ja pyyhekumin välillä
  • Vaihda nykyisen ja viimeksi käytetyn välillä
  • Näytä väripaletti
  • Pois päältä

Kaksoisnapautus toimii ainoastaan tuetuissa apeissa, kuten Muistiinpanoissa.

Lue lisätietoja Apple Pencilin käyttämisestä iPad Pron ja iPadin (6. sukupolvi) kanssa.

Apple Pencilin lataaminen

11 tuuman iPad Pro ja 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi): Varmista, että Bluetooth on laitettu päälle iPadissasi latausta varten. Yhdistä sitten Apple Pencil iPadin oikean puolen keskiosassa olevaan magneettiseen liittimeen.

12,9 tuuman iPad Pro (1. ja 2. sukupolvi), 10,5 tuuman iPad Pro, 9,7 tuuman iPad Pro ja iPad (6. sukupolvi): Voit ladata Apple Penciliä liittämällä sen iPadisi Lightning-liittimeen. Voit ladata sen myös USB-virtalähteen ja Apple Pencilin mukana toimitetun Apple Pencilin lataussovittimen avulla. Apple Pencil pikalatautuu, kun se liitetään jompaankumpaan virtalähteeseen.

Jos haluat nähdä Apple Pencilin akun varaustason, tarkista widgettinäkymä iPadissa.

Jos Apple Pencilin ja iPadin laiteparin muodostaminen ei onnistu

1. Varmista, että olet keskittänyt Apple Pencilin iPadin oikeassa reunassa olevaan magneettiseen liittimeen.
  2. Käynnistä iPad uudelleen ja yritä laiteparin muodostusta uudelleen.
  3. Valitse Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Etsi Apple Pencilisi samassa näytössä olevan Omat laitteet -kohdan alta. Jos näet sen, napauta . Napauta sitten Unohda tämä laite.
  5. Liitä Apple Pencil iPadiin ja napauta Muodosta pari -painiketta, kun se tulee näkyviin muutaman sekunnin kuluttua.
  6. Jos et näe Muodosta pari -painiketta, odota minuutin ajan, kun Apple Pencil latautuu. Yritä sitten yhdistää Apple Pencilisi uudelleen ja odota, kunnes näet Muodosta pari -painikkeen.
  7. Jos et vieläkään näe Muodosta pari -painiketta, ota yhteyttä Apple-tukeen.