Apple Pencilin käyttäminen iPadin tai iPad Pron kanssa

Lue tietoja Apple Pencilin käytöstä, lataamisesta ja muodostamisesta laitepariksi.

Mikä Apple Pencil on yhteensopiva iPadisi kanssa?

Lue, mikä Apple Pencil on yhteensopiva minkäkin iPadin kanssa.

Apple Pencil (1. sukupolvi)

Jos sinulla on Apple Pencil (1. sukupolvi), voit käyttää sitä seuraavien iPad-mallien kanssa:

• iPad Air (3. sukupolvi)
  • iPad mini (5. sukupolvi)
  • 12,9 tuuman iPad Pro (1. tai 2. sukupolvi)
  • iPad Pro (10,5 tuumaa)
  • iPad Pro (9,7 tuumaa)
  • iPad (6. sukupolvi)

Apple Pencil (2. sukupolvi)

Jos sinulla on Apple Pencil (2. sukupolvi), voit käyttää sitä seuraavien iPad-mallien kanssa:

• iPad Pro (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi)
  • iPad Pro (11 tuumaa)

Etkö ole varma iPadisi mallista? Ota asiasta selvää.

Laiteparin muodostaminen Apple Pencilistä (1. sukupolvi) ja iPadista

Jos sinulla on Apple Pencil (1. sukupolvi), poista sen tulppa ja liitä se iPadin Lightning-liittimeen.

Kun näyttöön tulee Muodosta pari -painike, napauta sitä.

Muodostettuasi laiteparin Apple Pencilistä pariliitäntä pysyy voimassa, kunnes käynnistät iPadin uudelleen, otat lentokonetilan käyttöön tai muodostat laiteparin toisen iPadin kanssa. Muodosta vain uusi laitepari Apple Pencilistä, kun olet valmis käyttämään sitä.

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa laiteparia tai liittää Apple Penciliäsi laitteeseen.

Laiteparin muodostaminen Apple Pencilistä (2. sukupolvi) ja iPadista

Jos sinulla on Apple Pencil (2. sukupolvi), liitä Apple Pencil iPad Pron sivussa olevaan magneettiseen liittimeen kuvan osoittamalla tavalla:

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa laiteparia tai liittää Apple Penciliäsi laitteeseen.

Apple Pencilin käyttäminen

Voit käyttää Apple Penciliä kirjoittamiseen, merkitsemiseen ja piirtämiseen vakioapeissa ja App Storen apeissa. Joissakin apeissa, kuten Muistiinpanot, on mahdollista piirtää ja luonnostella Apple Pencilillä.

Piirtäminen tai luonnostelu Muistiinpanot-apissa:

1. Avaa Muistiinpanot.
  2. Luo uusi muistiinpano napauttamalla .
  3. Piirrä napauttamalla .  Jos et näe kohtaa päivitä Muistiinpanot. Luonnostele napauttamalla , ja napauta sitten Lisää luonnos.
  4. Aloita piirros tai luonnos. Valittavana on useita piirrostyökaluja ja värejä, ja voit pyyhkiä virheet pyyhekumilla. Piirtäessäsi ja luonnostellessasi voit varjostaa kynän jälkeä kallistamalla Apple Penciliä ja tummentaa painamalla voimakkaammin.

Jos piirrät Apple Pencilillä lähellä näytön reunaa, iOS ei aktivoi Ohjauskeskusta, Ilmoituskeskusta tai Moniajoa. Voit piirtää mihin tahansa kohtaan näytöllä keskeytyksettä.

Käyttäessäsi Apple Penciliä (2. sukupolvi) voit vaihtaa nopeasti viimeksi käyttämääsi työkaluun kaksoisnapauttamalla Apple Pencilin alaosaa. Voit muuttaa kaksoisnapautuksen asetuksia siirtymällä kohtaan Asetukset > Apple Pencil ja valitsemalla sitten seuraavista:

• Vaihda nykyisen työkalun ja pyyhekumin välillä
  • Vaihda nykyisen ja viimeksi käytetyn välillä
  • Näytä väripaletti
  • Pois päältä

Kaksoisnapautus toimii ainoastaan tuetuissa apeissa, kuten Muistiinpanot-apissa.

Apple Pencilin (1. sukupolvi) lataaminen

Voit ladata Apple Pencilin (1. sukupolvi) liittämällä sen iPadin Lightning-liittimeen. Voit ladata sen myös USB-virtalähteen ja Apple Pencilin mukana toimitetun Apple Pencilin lataussovittimen avulla. Apple Pencil pikalatautuu, kun se liitetään jompaankumpaan virtalähteeseen.

Jos haluat nähdä Apple Pencilin akun varaustason, tarkista widgettinäkymä iPadissa.

Apple Pencil (1. sukupolvi) on yhteensopiva seuraavien kanssa: iPad Air (3. sukupolvi), iPad mini (5. sukupolvi), iPad Pro (12,9 tuumaa, 1. tai 2. sukupolvi), iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (9,7 tuumaa) ja iPad (6. sukupolvi).

Apple Pencilin (2. sukupolvi) lataaminen

Varmista ennen Apple Pencilin (2. sukupolvi) lataamista,1 että iPadin Bluetooth on käytössä. Yhdistä sitten Apple Pencil iPadin oikean sivun keskiosassa olevaan magneettiseen liittimeen.2

Jos haluat nähdä Apple Pencilin akun varaustason, tarkista widgettinäkymä iPadissa.

1. Apple Pencil (2. sukupolvi) on yhteensopiva iPad Pron (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi) ja iPad Pron (11 tuumaa) kanssa.
  2. Jos lataat Apple Penciliä (2. sukupolvi) iPad Pron avulla ja kauko-ohjattava autonavaimesi on lähistöllä, signaalihäiriö saattaa estää sinua avaamasta autosi ovia kauko-ohjattavalla avaimella. Jos näin käy, voit vain siirtää iPad Pron kauemmas autonavaimesta tai irrottaa Apple Pencilin iPad Prosta ja säilyttää sitä erillään. Kun Apple Pencil ei enää lataudu, signaalihäiriötä ei enää ilmene.

Jos Apple Pencilin ja iPadin laiteparin muodostaminen ei onnistu

1. Varmista, että olet keskittänyt Apple Pencilin iPadin oikeassa reunassa olevaan magneettiseen liittimeen.
  2. Käynnistä iPad uudelleen ja yritä laiteparin muodostusta uudelleen.
  3. Valitse Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on päällä.
  4. Etsi Apple Pencilisi samassa näytössä olevan Omat laitteet -kohdan alta. Jos näet sen, napauta . Napauta sitten Unohda tämä laite.
  5. Liitä Apple Pencil iPadiin ja napauta Muodosta pari -painiketta, kun se tulee näkyviin muutaman sekunnin kuluttua.
  6. Jos et näe Muodosta pari -painiketta, odota minuutin ajan, kun Apple Pencil latautuu. Yritä sitten yhdistää Apple Pencilisi uudelleen ja odota, kunnes näet Muodosta pari -painikkeen.
  7. Jos et vieläkään näe Muodosta pari -painiketta, ota yhteys Apple-tukeen.