Tietoja Apple Music -verkkosoittimesta ja tietosuojasta

Privacy Icon

• Apple Music -verkkosoitin kerää tietoja, jotka liittyvät käyttämäsi sivun domainin yksilölliseen tunnisteeseen, jos et ole kirjautunut Apple Musiciin. Jos olet kirjautuneena Apple Musiciin, tunniste on sama kaikilla sivuilla, joille soitin latautuu.
  • Nämä tunnisteet ovat voimassa yhden päivän ajan, eikä niitä liitetä Apple ID:hesi.
  • Jos olet kirjautuneena Apple Musiciin selaimessasi ja käytät soitinta (esim. musiikin kuunteluun), keräämme samat tiedot kuin silloin, kun käytät laitteesi tai pöytäkoneesi Musiikki-appia, sekä sivun domainin.

Tietosuojasi ja tietojesi suojaaminen on ensisijaisen tärkeää kaikille Applella. Pyrimme määrätietoisesti keräämään vain ne tiedot, joita tarvitsemme käyttökokemuksesi parantamiseen. Lisäksi uskomme, että haluat kerätessämme tietoja tietää, miksi ja mitä tietoja keräämme, jotta pystyt tekemään tietoisia valintoja. Apple Music -verkkosoitin, kuten kaikki Apple-tuotteet, on suunniteltu nämä periaatteet huomioiden.

Kun vierailet upotetun Apple Music -verkkosoittimen sisältävällä verkkosivustolla, Apple kerää yksityisyyden säilyttävällä tavalla rajoitettuja tietoja siitä, mihin soitin on upotettu ja miten sitä käytät. Tietojen avulla selvitetään soittimen käyttötapoja ja parannetaan sen käyttökokemusta. Vaikka soitin olisi upotettu muille kuin Applen verkkosivuille, Apple on sen tarjoaja, joten Apple voi kerätä tietoja siitä, missä ja miten soitinta käytetään. Tämä asiakirja koskee vain Applen suorittamaa tietojen keräämistä, käyttöä ja luovuttamista. Käyttämäsi verkkosivut, joihin verkkosoitin on upotettu, saattavat lisäksi erikseen kerätä tietoja sinusta, jolloin kyseisiä tietoja koskevat verkkosivujen omat tietosuojat ja käytännöt.

Saatamme käyttää tietojen keräämiseen evästeitä tai vastaavia paikallisen tallennuksen tekniikoita, jotta voimme tallentaa verkkosivuston tiedot laitteesi verkkoselainprofiiliin. Näissä artikkeleissa kerrotaan, miten voit hallita evästeiden ja verkkosivustojen dataa Safari-selaimessa Macissa tai iOS-laitteessa. Jos käytössäsi on muu selain, kysy lisätietoja verkkoselaimen tarjoajalta. Evästeiden tai paikallisen tallennustilan poistaminen käytöstä saattaa vaikuttaa soittimen toimintaan, kuten mahdollisuuteesi pysyä kirjautuneena Apple Musiciin selaimessa.

Jos et ole kirjautuneena Apple Musiciin selaimessa, ja soitin on upotettu käyttämällesi verkkosivulle, keräämme tietoja soittimesta ja siinä tehdyistä toiminnoista. Tämä sisältää upotussivun domainin, selaimesi tai laitteesi tiedot, yleiset IP-osoitteeseesi perustuvat maantieteelliset tiedot (joista säilytetään ainoastaan leikattu IP-osoite) ja toistamasi musiikin. Nämä tiedot liitetään satunnaiseen yksilölliseen tunnisteeseen, joka kohdistuu selaimesi verkkosoittimeen ja upottaneen sivun domainiin. Tämä tunniste nollataan yhden päivän kuluttua, eikä sitä yhdistetä mahdolliseen Apple ID:hesi. Jos klikkaat soittimessa linkkiä Apple Music -rekisteröitymistä varten, keräämme soittimen upottaneen sivun koko URL-osoitteen osana tapahtumaa.

Jos olet kirjautuneena Apple Musiciin selaimessasi ja soitin on upotettu jollekin verkkosivulle, jolla vierailet, keräämme tietoja soittimesta yhdessä erillisen tunnisteen kanssa, joka on myös yksilöllinen selaimesi verkkosoittimelle mutta sama kaikilla soittimen upottaneilla sivuilla. Myös tämä tunniste nollataan yhden päivän kuluttua, eikä sitä yhdistetä Apple ID:hesi. Keräämämme tiedot sisältävät soittimen upottaneen sivun domainin, tietoja selaimestasi tai laitteestasi, yleisiä IP-osoitteeseesi perustuvia maantieteellisiä tietoja (joista säilytetään ainoastaan leikattu IP-osoite) ja tietoja sellaisten soittimen toimintojen käytöstä, jotka eivät liity toistamiseen.

Jos olet kirjautuneena Apple Musiciin selaimessasi ja käytät Apple Music -verkkosoitinta (esimerkiksi klikkaamalla linkkiä tai toistamalla musiikkia), keräämme tietoja toiminnastasi yhdessä Apple ID:si kanssa, jotta voimme räätälöidä Apple Music -käyttökokemustasi ja täyttää velvoitteemme palveluun liittyville strategisille kumppaneille. Lisätietoja siitä, miten keräämme ja käytämme Apple Music -tilaajien tietoja, on sivulla Apple Music ja tietosuoja.

Tietoja Apple Music -verkkosoittimesta ja toimistasi soittimessa säilytetään enintään kahden vuoden ajan yllä olevien tietojen mukaisesti, jotta trendejä voidaan analysoida. Kirjautuneessa tilassa kerättyjä tietoja käsitellään Apple Music ja tietosuoja -sivun kuvauksen mukaisesti.

Kaikkien tällaisten tietojen keräämiseen ja käyttöön sovelletaan tietosuojakäytäntöämme, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.