Historian, välimuistin datan ja evästeiden poistaminen Safarista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa historian, evästeet ja välimuistin datan Asetukset-apissa.

Historian, välimuistin datan ja evästeiden poistaminen

1. Valitse Asetukset > Safari.

2. Napauta Tyhjennä historia ja poista data.

ios-17-iphone-14-pro-settings-safari-clear-history-and-website-data

Safarin historian, evästeiden ja selaustietojen poistaminen ei muuta automaattisen täytön tietoja.

Jos poistettavaa historiaa tai verkkosivuston dataa ei ole, niiden poistamisen painike muuttuu harmaaksi. Painike voi näkyä harmaana myös silloin, jos olet ottanut verkkosisältöjen rajoitukset käyttöön Ruutuajan sisältö- ja yksityisyysasetuksissa.

Jos haluat käydä sivustoilla ilman, että käynnistäsi tallentuu historiatietoja, laita yksityinen selaus päälle.

Evästeiden ja välimuistin datan poistaminen mutta historian säilyttäminen

1. Valitse Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Sivustojen data.

2. Napauta Poista kaikki sivustojen data.

Kun poistettavaa verkkosivustojen dataa ei ole, sen poistamispainike muuttuu harmaaksi. Painike voi näkyä harmaana myös silloin, jos olet ottanut verkkosisältöjen rajoitukset käyttöön Ruutuajan sisältö- ja yksityisyysasetuksissa.

Sivuston poistaminen historiasta

1. Avaa Safari-appi.

2. Napauta Näytä kirjanmerkit ‑painikettaNäytä kirjanmerkit ‑painike ja sitten Historia-painikettaHistoria-painike.

3. Napauta Muokkaa-painiketta ja valitse sitten sivusto tai sivustot, jotka haluat poistaa historiasta.

4. Napauta Poista-painiketta.

Evästeiden estäminen

Eväste sisältää tietoja, jotka verkkosivusto lisää laitteeseen. Evästeiden avulla sivusto muistaa sinut, kun käyt sillä uudelleen.

Evästeiden estäminen:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Safari > Lisävalinnat.

2. Ota käyttöön Estä kaikki evästeet.

ios-17-iphone-14-pro-settings-safari-block-all-cookies

Jos estät evästeet, jotkin verkkosivut eivät ehkä toimi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Et todennäköisesti pysty kirjautumaan sivustolle, vaikka käyttäisit oikeaa käyttäjätunnusta ja salasanaa.

• Saatat nähdä viestin, jonka mukaan evästeitä tarvitaan tai jonka mukaan selaimen evästeet on poistettu käytöstä.

• Jotkin sivuston ominaisuudet eivät ehkä toimi.

Sisällön estäjien käyttäminen

Sisällön estäjät ovat muiden valmistajien appeja ja laajennuksia, joiden avulla Safari voi estää evästeitä, kuvia, resursseja, ponnahdusikkunoita ja muuta sisältöä.

Sisällönestäjän hankkiminen:

1. Lisää sisällön estoappi App Storesta.

2. Napauta Asetukset > Safari > Laajennukset.

3. Ota luettelossa oleva sisällönestäjä käyttöön napauttamalla sitä.

Sisällönestäjiä voi olla samanaikaisesti käytössä useita. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä apin kehittäjään.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.