Historian tyhjentäminen ja evästeiden poistaminen Safarista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa historian, evästeet ja välimuistin datan Asetukset-apissa.

Historian, välimuistin datan ja evästeiden poistaminen

Toimi seuraavasti, jos haluat poistaa tiedot laitteesta:

• Voit tyhjentää historian ja poistaa evästeet valitsemalla Asetukset > Safari ja napauttamalla Tyhjennä historia ja poista data. Safarin historian, evästeiden ja selaustietojen poistaminen ei muuta automaattisen täytön tietoja.
  • Voit poistaa evästeet ja säilyttää historian valitsemalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Sivustojen data ja napauttamalla Poista kaikki sivustojen data.
  • Jos et halua, että sivustoilla käymisestä tallentuu historiatietoja, laita yksityinen selaus päälle tai pois päältä

Jos poistettavissa olevaa historiaa tai verkkosivustojen dataa ei ole, asetus muuttuu harmaaksi. Asetus voi näkyä harmaana myös silloin, jos olet ottanut verkkosisältöjen rajoitukset käyttöön Ruutuajan sisältö- ja yksityisyysasetuksissa.

Evästeiden estäminen

Eväste sisältää tietoja, jotka verkkosivusto lisää laitteeseen. Niiden avulla sivusto muistaa sinut, kun käyt sillä uudelleen. Voit valita, estääkö Safari evästeet, napauttamalla Asetukset > Safari ja laittamalla sitten Estä kaikki evästeet päälle.

Jos estät evästeet, jotkin verkkosivut eivät ehkä toimi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Et ehkä pysty kirjautumaan johonkin sivustoon oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
  • Saatat nähdä viestin, jonka mukaan evästeitä tarvitaan tai jonka mukaan selaimen evästeet on poistettu käytöstä.
  • Jotkin sivuston ominaisuudet eivät ehkä toimi.

Sisällön estäjien käyttäminen

Sisällön estäjät ovat muiden valmistajien appeja ja laajennuksia, joiden avulla Safari voi estää evästeitä, kuvia, resursseja, ponnahdusikkunoita ja muuta sisältöä.

Voit hankkia sisällön estäjän seuraavasti:

1. Lisää sisällön estoappi App Storesta.
  2. Napauta Asetukset > Safari > Sisällön estäjät ja ota sitten haluamasi laajennukset käyttöön. Sisällön estäjiä voi olla samanaikaisesti käytössä useampia.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä apin kehittäjään.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.