Historian tyhjentäminen ja evästeiden poistaminen Safarista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa historian, evästeet ja välimuistin datan Asetukset-ohjelmalla.

Safarin asetukset iPhonessa

Historian, välimuistin datan ja evästeiden poistaminen

Toimi seuraavasti, jos haluat poistaa tiedot laitteesta:

• Voit tyhjentää historian ja poistaa evästeet napauttamalla Asetukset > Safari > Tyhjennä historia ja poista sivustojen data. Safarin historian, evästeiden ja selaustietojen poistaminen ei muuta automaattisen täytön tietoja.
  • Voit poistaa muut tallennetut tiedot napauttamalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Sivujen data > Poista kaikki sivujen data.
  • Jos et halua, että sivustoilla käymisestä tallentuu historiatietoja, laita yksityinen selaus päälle tai pois päältä

Jos poistettavissa olevaa historiaa tai verkkosivustojen dataa ei ole, asetus muuttuu harmaaksi. Asetus voi olla harmaa myös silloin, jos verkkosivustojen käyttörajoitukset on laitettu päälle. Voit tarkistaa asetukset valitsemalla Asetukset > Yleiset > Rajoitukset ja vierittämällä sitten alas Sallittu sisältö -kohtaan.

iPhonen evästeasetukset

Evästeiden estäminen

Eväste sisältää tietoja, jotka verkkosivusto lisää laitteeseen. Niiden avulla sivusto muistaa sinut, kun käyt sillä uudelleen. Valitse seuraavasti, estääkö Safari evästeet:

1. Napauta Asetukset > Safari > Estä evästeet.
  2. Valitse jokin vaihtoehto: Estä aina, Salli vain nykyiseltä sivustolta, Salli vain sivustoilta, joilla käyn tai Salli aina.

Jos estät evästeet, jotkin verkkosivut eivät ehkä toimi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Et ehkä pysty kirjautumaan johonkin sivustoon oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
  • Saatat nähdä viestin, jonka mukaan evästeitä tarvitaan tai jonka mukaan selaimen evästeet on poistettu käytöstä.
  • Jotkin sivuston ominaisuudet eivät ehkä toimi.

Sisällön estäjien käyttäminen

iOS 9:ssä ja iPhone 5s:ssä tai uudemmissa voit käyttää Safarissa sisällön estäjiä. Sisällön estäjät ovat muiden valmistajien ohjelmia ja laajennuksia, joiden avulla Safari voi estää evästeitä, kuvia, resursseja, ponnahdusikkunoita ja muuta sisältöä.

Voit hankkia sisällön estäjän seuraavasti:

1. Lisää sisällön esto-ohjelma App Storesta.
  2. Napauta Asetukset > Safari > Sisällön estäjät ja ota sitten haluamasi laajennukset käyttöön. Sisällön estäjiä voi olla samanaikaisesti käytössä useampia.

Jos tarvitset apua, ota yhteys ohjelman kehittäjään.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.