Safari-selaimen historian tyhjentäminen ja sisällön estäjien käyttöönotto iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa Safarin selaushistorian, evästeet ja välimuistin datan. Eväste sisältää tietoja, jotka verkkosivusto lisää laitteeseen. Niiden avulla sivusto muistaa sinut, kun käyt sillä uudelleen.

Historian, välimuistin datan ja evästeiden poistaminen

• Voit tyhjentää historian ja poistaa evästeet napauttamalla Asetukset > Safari > Tyhjennä historia ja poista sivustojen data.
  • Voit poistaa muut tallennetut tiedot napauttamalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Sivujen data > Poista kaikki sivujen data.
  • Jos et halua, että sivustoilla käymisestä tallentuu historiatietoja, laita yksityinen selaus päälle tai pois päältä

Safarin historian, evästeiden ja selaustietojen poistaminen ei muuta automaattisen täytön tietoja.

Evästeiden estäminen

Voit valita, estääkö Safari evästeet vai ei:

1. Napauta Asetukset > Safari > Estä evästeet.
  2. Valitse jokin vaihtoehto: Estä aina, Salli vain nykyiseltä sivustolta, Salli vain sivustoilta, joilla käyn tai Salli aina.

Jos estät evästeet, jotkin verkkosivut eivät ehkä toimi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Et ehkä pysty kirjautumaan johonkin sivustoon oikealla käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
  • Saatat nähdä viestin, jonka mukaan evästeitä tarvitaan tai jonka mukaan selaimen evästeet on poistettu käytöstä.
  • Jotkin sivuston ominaisuudet eivät ehkä toimi.

Sisällön estäjien käyttäminen

iOS 9:ssä ja iPhone 5s:ssä tai uudemmissa voit käyttää Safarissa sisällön estäjiä. Kyseisten laajennusten avulla Safari voi estää evästeitä, kuvia, resursseja, ponnahdusikkunoita ja muuta sisältöä.

Sisällön eston käyttöönotto:

1. Lisää sisällön esto-ohjelma App Storesta.
  2. Napauta Asetukset > Safari > Sisällön estäjät ja ota sitten haluamasi laajennukset käyttöön. Sisällön estäjiä voi olla samanaikaisesti käytössä useampia.