Safarin verkkoasetukset iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Safari näyttää oletusarvoisesti joitakin verkon ominaisuuksia, kuten elokuvia, animaatioita ja verkko-ohjelmia. Jos haluat suojata yksityisyyttäsi ja laitettasi internetin mahdollisilta tietoturvariskeiltä, voit ottaa sisällön estäjät käyttöön.

Voit muuttaa Safarin asetuksia napauttamalla Asetukset > Safari. Lisätietoja iOS:n Safarista on käyttöoppaassa.

Tietojenkalastelua estävän toiminnon ja sisällön estäjien käyttöönotto

Voit laittaa tietojenkalastelua estävän toiminnon päälle napauttamalla Asetukset > Safari ja ottamalla Varoitus vilpillisestä sivustosta -asetuksen käyttöön. Kun Safarin tietojenkalastelua estävä toiminto on päällä, se varoittaa käyttäjää, jos avatussa sivustossa epäillään tapahtuvan tietojenkalastelua. Jos haluat poistaa toiminnon käytöstä, napauta Varoitus vilpillisestä sivustosta -asetusta uudelleen.

Tietojenkalastelu on vilpillinen yritys anastaa henkilötietoja, kuten salasanoja, tilitietoja ja käyttäjänimiä. Vilpillinen verkkosivusto saattaa naamioitua luotettavaksi sivustoksi (esimerkiksi pankin, rahoituslaitoksen tai sähköpostin palveluntarjoajan sivustoksi).

iOS 9:n Safarissa on uutena ominaisuutena sisällön estäjät. Kyseisten laajennusten avulla Safari voi tehokkaasti estää evästeitä, kuvia, resursseja, ponnahdusikkunoita ja muuta sisältöä.

Jos haluat laittaa sisällön estäjät päälle, lataa sisällön esto-ohjelma App Storesta. Napauta sitten Asetukset > Safari > Sisällön estäjät ja ota haluamasi laajennukset käyttöön. Sisällön estäjiä voi olla samanaikaisesti käytössä useampia.

Sisällön estäjien käyttämiseen tarvitaan iPhone 5s tai uudempi.

Evästeiden estäminen

iOS 8:ssa tai uudemmassa voit valita, estääkö Safari evästeet, napauttamalla Asetukset > Safari > Estä evästeet ja valitsemalla Estä aina, Salli vain nykyiseltä sivustolta, Salli vierailluilta sivustoilta tai Salli aina. Jos käytössä on iOS 7 tai aiempi, valitse Ei koskaan, Muilta toimijoilta ja mainostajilta tai Aina.

Eväste sisältää tietoja, jotka verkkosivusto on lisännyt laitteeseen. Tiedot auttavat verkkosivustoa muistamaan käyttäjän sekä mukauttamaan sisältöään käyttäjän mahdollisesti antamien tietojen mukaan. Jotkut sivut eivät ehkä toimi, ellet hyväksy evästeitä. Esimerkkejä:

• Kirjautuminen verkkosivustolle tai -sivulle ei onnistu, vaikka käyttäjätunnus ja salasana on oikein.
  • Verkkosivulla näkyy viesti, jonka mukaan evästeet vaaditaan tai selaimen evästetoiminto on pois päältä.
  • Verkkosivuston toiminto ei toimi odotetusti, kun sitä yritetään käyttää.

JavaScriptin salliminen

JavaScript on oletusarvoisesti päällä. Voit muuttaa asetuksia napauttamalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat ja laittamalla JavaScriptin päälle tai pois päältä. JavaScriptin avulla verkko-ohjelmoijat voivat hallita sivun elementtejä. JavaScriptiä hyödyntävä sivu voi esimerkiksi näyttää päivämäärän ja ajan tai määrittää linkitetyn sivun avautumaan uudella ponnahdussivulla.

Jos poistat JavaScriptin käytöstä, joitakin ei-toivottuja ponnahdusikkunoita ei ehkä enää näy. Jotkin verkkosivustot saattavat kuitenkin tarvita JavaScriptiä toimiakseen.

Laitteen tietojen tyhjentäminen

Voit tyhjentää Safarin historian ja evästeet iOS 8:ssa tai uudemmassa napauttamalla Asetukset > Safari > Tyhjennä historia ja poista sivustojen data. Jos käytössä on iOS 7 tai aiempi, napauta Tyhjennä historia ja napauta Tyhjennä evästeet ja data.

Voit poistaa muut Safarin tallentamat tiedot napauttamalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Sivujen data > Poista kaikki sivujen data.

Safarin historian, evästeiden ja selaustietojen poistaminen ei muuta automaattisen täytön tietoja.

Jos et halua, että sivustoilla käymisestä tallentuu historiatietoja, lue, miten voit laittaa yksityisen selauksen päälle tai pois päältä.

Muokattu viimeksi: