Tietoja uuden Macin salatusta tallennuksesta

Lue tietoja Apple T2 -sirun sisältävien tietokoneiden salatusta tallennuksesta ja varmista, että tietosi on suojattu täysin.

Apple T2 -sirun sisältävät Mac-tietokoneet integroivat suojauksen sekä ohjelmistoon että laitteistoon mahdollistaakseen salatun tallennuksen. Sisäänrakennetun SSD-aseman tiedot on salattu Apple T2 -siruun rakennetulla laitteistokiihdytystä tukevalla AES-moduulilla. Salaus suoritetaan yksilölliseen tunnisteeseen sidotuilla 256-bittisillä avaimilla sirussa.

Apple T2 -siruun integroitu edistyksellinen salausteknologia tarjoaa kaistanopeuteen perustuvan salauksen, mutta se myös tarkoittaa sitä, että jos salausavaimet sisältävä sirun osa vahingoittuu, sinun pitää ehkä palauttaa sisältö varmuuskopiosta. Sisältöön luetaan järjestelmätiedostot, ohjelmat, tilit, asetukset, musiikki, kuvat, elokuvat ja dokumentit.

Varmuuskopioi sisältö aina suojattuun ulkoiseen asemaan tai muuhun suojattuun varmuuskopiointisijaintiin, jotta voit tarvittaessa palauttaa sen. Ota myös FileVault käyttöön suojauksen parantamiseksi, koska jos FileVaultia ei ole otettu käyttöön, salatut SSD-asemat tulevat automaattisesti näkyviin ja salaus puretaan Maciin yhdistettäessä.

Varmuuskopion ottaminen

Ota käyttöön Time Machine tai muu varmuuskopiointimenetelmä Macin säännölliseksi varmuuskopioimiseksi suojattuun ulkoiseen lähteeseen.

iCloud Driveen tallennetut tiedostot sekä iCloud-kuvakirjastoon tallennetut kuvat ja videot lähetetään iCloudiin automaattisesti. Kun käytät iCloud-kuvakirjastoa, täysiresoluutioiset kuvat ja videot tallennetaan Maciin oletusarvoisesti ja sisällytetään Time Machine -varmuuskopioon. Jos optimoit Macin iCloud-kuvakirjaston, alkuperäisiä suuritarkkuuksisia kohteita ei sisällytetä Time Machine -varmuuskopioon.

FileVaultin laittaminen päälle

Vaikka Apple T2 -sirun sisältävien tietokoneiden SSD on salattu, sinun kannattaa ottaa FileVault käyttöön, jotta Mac pyytää salasanaa tietojen salauksen purkamiseksi.

Jos haluat ottaa FileVaultin käyttöön, noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Avaa FileVault-välilehti.
  3. Klikkaa , ja anna sitten ylläpitäjän nimi ja salasana.
  4. Klikkaa valintaa Laita FileVault päälle.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.