Sirin äänen tai kielen vaihtaminen

Lue, miten Sirin ääni ja kieli vaihdetaan.

iPhone, iPad tai iPod touch

Avaa Asetukset > Siri ja haku.

Napauta Kieli valitaksesi kielen, jota Siri käyttää pyyntöjä ja vastauksia varten.

Napauta Sirin ääntä vaihtaaksesi Sirin käyttämän äänen sukupuolta tai murretta.*

Jos haluat kuulla Sirin puhuttuja vastauksia laitteellasi, napauta Äänivastaus ja valitse seuraavista:

• Aina käytössä: Siri puhuu vastaukset silloinkin, kun soittoääni on äänettömällä.
  • Hallitse soittoäänen mukaan: Siri mykistää kaikki puhutut vastaukset, kun soittoääni on äänettömällä. Kuulet silti piippauksen, kun käytät Siriä, ja kuulet äänivastauksen, kun sanot ”Hei Siri” tai kun olet yhdistettynä Bluetooth-laitteeseen, kuulokkeisiin tai CarPlayhin.
  • Vain hands-free: Siri vain piippaa ja puhuu vastaukset silloin, kun sanot ”Hei Siri” tai kun olet yhdistettynä Bluetooth-laitteeseen, kuulokkeisiin tai CarPlayhin.

Mac

Jos sinulla on Mac, jossa on macOS Sierra tai uudempi, avaa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Siri. Tästä voit valita seuraavat:

• Kieli: Valitse kieli, jota Siri käyttää pyyntöjä ja vastauksia varten.
  • Sirin ääni: Vaihda Sirin käyttämän äänen sukupuolta tai murretta.*
  • Äänivastaus: Ota käyttöön kuullaksesi Siriltä puhuttuja vastauksia. Jos haluat poistaa tämän käytöstä, et kuule puhuttua vastausta, mutta näet Sirin vastauksen Siri-ikkunassa.

Apple Watchissa

Siri käyttää samaa kieltä ja ääntä Apple Watchissasi kuin iPhonessasi. Apple Watch Series 3:ssa tai uudemmassa Siri voi vastata puheella. Avaa Apple Watchissa Asetukset > Yleinen > Siri. Valitse Äänivastaus-kohdassa jokin seuraavista:

• Aina käytössä: Siri puhuu vastaukset silloinkin, kun Apple Watchisi on asetettu äänettömään tilaan.
  • Hallitse äänettömän tilan mukaan: Siri mykistää kaikki puhutut vastaukset, kun Apple Watch on asetettu äänettömään tilaan.
  • Vain kuulokkeet: Siri puhuu vastaukset vain silloin, kun Apple Watch on yhdistetty Bluetooth-kuulokkeisiin.

Aiemmissa Apple Watch -malleissa Siri näyttää vastaukset ruudullasi tekstinä tai kuvina. Lue lisätietoja Siristä Apple Watchissa.

Apple TV 4K:ssa ja Apple TV:ssa (4. sukupolvi)

Siri käyttää samaa kieltä, jonka määrität Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi). Jos haluat vaihtaa Sirin käyttämää kieltä, avaa Asetukset > Yleinen > Siri, ja valitse Kieli.

Siri ei puhu Apple TV:ssä, mutta käsittelee pyyntösi ja näyttää tulokset näytöllä.

Lue lisätietoja Siristä Apple TV 4K:lla tai Apple TV:llä (4. sukupolvi).

Lisätietoja

*Sirin ääni -vaihtoehdot sukupuolen ja murteen muuttamiseksi riippuvat valitusta kielestä. Jotkut kielet tukevat vain naisen tai miehen ääntä tai kumpaakin. Jotkut kielet, kuten englanti, espanja ja ranska, tukevat eri murteita. Kun esimerkiksi valitaan englanti Yhdysvalloissa, Siri voi puhua joko amerikkalaisella, isobritannialaisella tai australialaisella aksentilla.