Tietoja watchOS 4.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan watchOS 4.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

watchOS 4.1

Julkaistu 31.10.2017

CoreText

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallisen tekstitiedoston käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13849: Ro (SavSec)

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13799: Lufeng Li (Qihoo 360 Vulcan Team)

Kohta päivitetty 10.11.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi saada tietoja laitteen muiden ohjelmien olemassaolosta ja toiminnasta.

Kuvaus: Ohjelma pystyi käyttämään rajoituksetta käyttöjärjestelmän ylläpitämiä prosessitietoja. Ongelma on ratkaistu nopeutta rajoittamalla.

CVE-2017-13852: Xiaokuan Zhang ja Yinqian Zhang (Ohio State University), Xueqiang Wang ja XiaoFeng Wang (Indiana University Bloomington) sekä Xiaolong Bai (Tsinghua University)

Kohta lisätty 10.11.2017

StreamingZip

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallinen zip-tiedosto saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän rajoitettuja alueita

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2017-13804: @qwertyoruiopz (KJC Research Intl. S.R.L.)

Wi-Fi

Tämä haavoittuvuus ei vaikuttanut mihinkään Apple Watch -malliin

Vaikutus: Wi-Fi-alueella oleva hyökkääjä saattoi pakottaa nonce-uudelleenkäytön WPA-täsmälähetys-/PTK-asiakkaissa (avaimen uudelleenasennushyökkäykset – KRACK)

Kuvaus: Tilasiirtymien käsittelyssä oli logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13077: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

CVE-2017-13078: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

Kohta päivitetty 3.11.2017

Wi-Fi

Saatavuus: Apple Watch Series 1 ja Apple Watch Series 2

Vaikutus: Wi-Fi-alueella oleva hyökkääjä saattoi pakottaa nonce-uudelleenkäytön WPA-monilähetys-/GTK-asiakkaissa (avaimen uudelleenasennushyökkäykset – KRACK)

Kuvaus: Tilasiirtymien käsittelyssä oli logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13080: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

Kohta päivitetty 3.11.2017

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.