Face ID:n käyttäminen iPhonessa tai iPad Prossa

Face ID:n ansiosta voit esimerkiksi avata iPhonen tai iPadin lukituksen turvallisesti, vahvistaa ostoksia ja kirjautua appeihin – pelkällä vilkaisulla.

Face ID

Face ID:n käyttöönotto

Varmista ennen Face ID:n käyttöönottoa, että mikään ei peitä TrueDepth-kameraa tai kasvojasi. Face ID on suunniteltu toimimaan silmälasien ja piilolinssien kanssa. Face ID toimii parhaiten, kun iPhone tai iPad on noin kädenmitan päässä kasvoistasi tai lähempänä (25–50 cm:n etäisyydellä).

Katso, mitkä iPhone- ja iPad-mallit tukevat Face ID:tä.

Face ID:n käyttöönotto

Face ID:n käyttöönotto:

1. Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Anna pääsykoodisi pyydettäessä.
  2. Napauta Face ID:n käyttöönotto.
  3. Pitele laitetta pystyasennossa, aseta laite kasvojesi eteen ja napauta Aloita.
  4. Sijoita kasvosi kehykseen ja liikuta päätäsi hitaasti, kunnes ympyrä on täynnä. Jos et voi liikuttaa päätäsi, napauta Käyttöapuvalinnat.
  5. Kun ensimmäinen Face ID -skannaus on valmis, napauta Jatka.
  6. Täytä ympyrä toisen kerran liikuttamalla päätäsi hitaasti.
  7. Napauta Valmis.

Jos et ole asettanut pääsykoodia, sinua pyydetään luomaan sellainen, jotta henkilöllisyytesi voidaan varmistaa toisellakin tavalla.

Voit valita ominaisuudet, joiden kanssa Face ID:tä käytetään, tai nollata Face ID:n valitsemalla Asetukset > Face ID ja pääsykoodi.

Tarvitsetko apua Face ID:n käytössä?

iPhonen tai iPadin lukituksen avaaminen Face ID:n avulla

Kun Face ID on otettu käyttöön, voit avata iPhonen tai iPadin lukituksen sen avulla. Toimi seuraavasti:

iPhonen lukituksen avaaminen

1. Herätä iPhone tai iPad nostamalla tai napauttamalla.
  2. Jos käytät iPhonea, pitele sitä pystyasennossa ja sitten vilkaise sitä. Voit pidellä iPadia joko pysty- tai vaaka-asennossa. Jos se on vaaka-asennossa, varmista, että sormesi ei peitä TrueDepth-kameraa. Vilkaise sitten näyttöä.
  3. Kun näytön lukkokuvake vaihtuu suljetusta avoimeksi, avaa lukitus pyyhkäisemällä ylös näytön alareunasta.

Jos haluat ottaa tämän ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja napauta sitten iPhonen lukituksen poisto tai iPadin lukituksen poisto.

Ostosten tekeminen Face ID:n avulla

Face ID:n avulla voit todentaa Apple Pay -ostokset sekä iTunes Storessa, App Storessa ja Apple Booksin Book Storessa tekemäsi ostokset.

Face ID:n käyttäminen Apple Payn kanssa

Apple Pay

Jos haluat käyttää Face ID:tä Apple Payn kanssa, varmista, että Apple Pay on otettu käyttöön iPhonessa tai iPadissa ja laitettu päälle kohdassa Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita.

Ostoksien tekeminen kaupassa:

1. Varmista, että käytössä on iPhone.
  2. Jos haluat käyttää oletuskorttia, paina sivupainiketta kaksi kertaa. Jos haluat käyttää muuta korttia, paina sivupainiketta kaksi kertaa, napauta oletuskorttia ja valitse sitten toinen kortti.
  3. Tunnistaudu Face ID:n avulla vilkaisemalla iPhonea.
  4. Pidä iPhonen yläosaa lähimaksupäätteen lähellä.
  5. Odota, kunnes näytössä lukee Valmis ja näet valintamerkin.

Ostoksien tekeminen apeissa tai verkossa Safarilla:

1. Kun olet valmis maksamaan ostoksesi, napauta Osta Apple Paylla -painiketta tai valitse Apple Pay maksutavaksi. Vahvista maksutietosi. Voit valita maksua varten toisen kortin napauttamalla kortin vierestä >.
  2. Kaksoisklikkaa sivupainiketta ja vilkaise sitten iPhonea tai iPadia.
  3. Odota, kunnes näytössä lukee Valmis ja näet valintamerkin.

iTunes Storessa, App Storessa ja Apple Booksin Book Storessa

Jos haluat ostaa sisältöjä Face ID:llä iTunes Storessa, App Storessa tai Book Storessa, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja varmista, että iTunes ja App Store on otettu käyttöön. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes Store, App Store tai Book Store, ja napauta sitten ostettavaa kohdetta.
  2. Kun saat maksukehotuksen, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja vilkaise sitten iPhonea tai iPadia.
  3. Odota, kunnes näytössä lukee Valmis ja näet valintamerkin.

Sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID:si salasana ensimmäisen oston yhteydessä iTunes Storessa, App Storessa tai Book Storessa.

Sisäänkirjautuminen Face ID:n avulla

Face ID:n avulla voit kirjautua tiettyihin appeihin sekä täyttää automaattisesti käyttäjätunnuksia ja salasanoja Safari-verkkosivuilla.

Appeihin kirjautuminen

Face ID:n avulla voit kirjautua appeihin, jotka tukevat kirjautumista Touch ID:llä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa appi ja napauta kirjautumispainiketta.
  2. Anna apin käyttää käyttäjätunnusta tai salasanaa, jos tätä kysytään.
  3. Kirjaudu sisään vilkaisemalla iPhonea tai iPadia.

Voit tarkastella ja hallita Face ID:tä kirjautumisessa käyttäviä appeja valitsemalla Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja napauttamalla Muut apit.

Jos käytät Face ID:tä tukevaa appia, mutta sinua ei kehoteta käyttämään Face ID:tä kirjautumisessa, sinun täytyy ehkä ensin kirjautua appiin manuaalisesti.

Salasanojen automaattinen täyttäminen Safarissa

Face ID:n avulla voit automaattisesti täyttää tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat Safari-verkkosivustoilla. Valitse vain Asetukset > Face ID ja pääsykoodi sekä ota Safarin automaattinen täyttö käyttöön. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Safari ja siirry verkkosivustolle.
  2. Napauta kirjautumiskenttää. Jos käyttäjätunnuksesi tai salasanasi näkyy näppäimistön yläpuolella, napauta sitä.
  3. Täytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi automaattisesti vilkaisemalla iPhonea tai iPadia.