Face ID:n käyttäminen iPhone X:ssä tai uudemmassa

Face ID:n ansiosta voit esimerkiksi avata iPhone X:n tai uudemman lukituksen turvallisesti, vahvistaa ostoksia ja kirjautua appeihin – pelkällä vilkaisulla.

Face ID

Face ID:n käyttöönotto

Varmista ennen Face ID:n käyttöönottoa, että mikään ei peitä TrueDepth-kameraa tai kasvojasi. Face ID on suunniteltu toimimaan silmälasien ja piilolinssien kanssa. Face ID toimii parhaiten, kun iPhone on suunnilleen käsivarren mitan päässä tai lähempänä (25–50 cm:n etäisyydellä).

Face ID:n käyttöönotto

Face ID:n käyttöönotto:

1. Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Anna pääsykoodisi pyydettäessä.
  2. Napauta Ota Face ID käyttöön, aseta laite kasvojesi eteen ja napauta Aloita.
  3. Katso suoraan iPhoneen ja sijoita kasvosi kehyksen sisään.
  4. Liikuta päätäsi hitaasti, kunnes ympyrä on täynnä. Jos et voi liikuttaa päätäsi, napauta Käyttöapuvalinnat.
  5. Kun ensimmäinen Face ID -skannaus on valmis, napauta Jatka.
  6. Täytä ympyrä toisen kerran liikuttamalla päätäsi hitaasti.
  7. Kun Face ID:n käyttöönotto on suoritettu, napauta Valmis.

Jos et ole asettanut pääsykoodia, sinua pyydetään luomaan sellainen, jotta henkilöllisyytesi voidaan varmistaa toisellakin tavalla.

Voit valita ominaisuudet, joiden kanssa Face ID:tä käytetään, tai nollata Face ID:n valitsemalla Asetukset > Face ID ja pääsykoodi.

Tarvitsetko apua Face ID:n käytössä?

iPhonen lukituksen avaaminen Face ID:n avulla

Kun Face ID on otettu käyttöön, voit avata iPhonen lukituksen sen avulla. Toimi seuraavasti:

iPhonen lukituksen avaaminen

1. Herätä iPhone nostamalla tai napauttamalla.
  2. Katso iPhoneen.
  3. Kun näytön lukkokuvake vaihtuu suljetusta avoimeksi, avaa lukitus pyyhkäisemällä ylös näytön alareunasta.

Jos haluat ottaa tämän ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja napauta sitten iPhonen lukituksen poisto.

Ostosten tekeminen Face ID:n avulla

Voit Face ID:n avulla valtuuttaa Apple Pay -maksut ja ostokset iTunes Storessa, App Storessa ja iBooks Storessa.

Face ID:n käyttäminen Apple Payn kanssa

Apple Pay

Jos haluat käyttää Face ID:tä Apple Payn kanssa, varmista, että Apple Pay on otettu käyttöön iPhonessa ja laitettu päälle kohdassa Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita.

Ostoksien tekeminen kaupassa:

1. Jos haluat käyttää oletuskorttia, paina sivupainiketta kaksi kertaa. Jos haluat käyttää muuta korttia, paina sivupainiketta kaksi kertaa, napauta oletuskorttia ja valitse sitten toinen kortti.
  2. Tunnistaudu Face ID:n avulla vilkaisemalla iPhonea.
  3. Pidä iPhonen yläosaa lähimaksupäätteen lähellä.
  4. Odota, kunnes näytössä lukee Valmis ja näet valintamerkin.

Ostoksien tekeminen apeissa tai verkossa Safarilla:

1. Kun olet valmis maksamaan ostoksesi, napauta Osta Apple Paylla -painiketta tai valitse Apple Pay maksutavaksi. Vahvista maksutietosi. Voit valita maksua varten toisen kortin napauttamalla kortin vierestä >.
  2. Paina sivupainiketta kaksi kertaa, ja katso sitten iPhoneen.
  3. Odota, kunnes näytössä lukee Valmis ja näet valintamerkin.

iTunes Storessa, App Storessa, ja iBooks Storessa

Jos haluat ostaa sisältöjä Face ID:llä iTunes Storessa, App Storessa tai iBooks Storessa, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja varmista, että iTunes ja App Store on otettu käyttöön. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes Store, App Store tai iBooks Store, ja napauta sitten ostettavaa kohdetta.
  2. Kun sinua pyydetään maksamaan, paina sivupainiketta kaksi kertaa ja katso sitten iPhoneen.
  3. Odota, kunnes näytössä lukee Valmis ja näet valintamerkin.

Sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID:si salasana ensimmäisen oston yhteydessä iTunes Storessa, App Storessa tai iBooks Storessa.

Sisäänkirjautuminen Face ID:n avulla

Face ID:n avulla voit kirjautua tiettyihin appeihin sekä täyttää automaattisesti käyttäjätunnuksia ja salasanoja Safari-verkkosivuilla.

Appeihin kirjautuminen

Face ID:n avulla voit kirjautua appeihin, jotka tukevat kirjautumista Touch ID:llä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa appi ja napauta kirjautumispainiketta.
  2. Jos asiasta kysytään, salli apin käyttää käyttäjätunnusta tai salasanaa.
  3. Kirjaudu sisään vilkaisemalla iPhonea.

Voit tarkastella ja hallita Face ID:tä kirjautumisessa käyttäviä appeja valitsemalla Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja napauttamalla Muut apit.

Jos käytät Face ID:tä tukevaa appia, mutta sinua ei kehoteta käyttämään Face ID:tä kirjautumisessa, sinun pitää ehkä ensin kirjautua appiin manuaalisesti.

Salasanojen automaattinen täyttäminen Safarissa

Face ID:n avulla voit automaattisesti täyttää tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat Safari-verkkosivustoilla. Valitse vain Asetukset > Face ID ja pääsykoodi sekä ota Safarin automaattinen täyttö käyttöön. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Safari ja siirry verkkosivustoon.
  2. Napauta kirjautumiskenttää. Jos käyttäjätunnuksesi tai salasanasi näkyy näppäimistön yläpuolella, napauta sitä.
  3. Täytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi automaattisesti vilkaisemalla iPhonea.