Tietoja iOS 9 -päivityksistä

Tämä päivitys tekee iPhonesta, iPadista ja iPod touchista älykkäämpiä ja aloitteellisempia tehokkaalla haulla ja parannetuilla Siri-ominaisuuksilla. Uusilla moniajo-ominaisuuksilla voit käyttää iPadissa kahta ohjelmaa samanaikaisesti, joko rinnakkain tai uudella kuva-kuvassa-ominaisuudella. Lisäksi sisäiset ohjelmat ovat tehostuneet. Kartat-ohjelmassa on yksityiskohtaiset joukkoliikennetiedot, Muistiinpanot-ohjelma on suunniteltu uudestaan ja News-ohjelma on kokonaan uusi. Käyttöjärjestelmän perustuksissa tehdyt parannukset parantavat suorituskykyä ja suojausta sekä antavat jopa tunnin pidemmän akunkeston.

iOS 9.3.6

iOS 9.3.6 korjaa ongelman, joka saattoi heikentää GPS-paikannuksen toimintaa ja jonka johdosta järjestelmän päivämäärä ja aika saattavat olla virheelliset. Tätä päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/HT201222

iOS 9.3.5

iOS 9.3.5 sisältää tärkeän suojauspäivityksen iPhonelle ja iPadille, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 9.3.4

iOS 9.3.4 sisältää tärkeän suojauspäivityksen iPhonelle ja iPadille, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 9.3.3

iOS 9.3.3 sisältää virheiden korjauksia ja parantaa iPhonen ja iPadin suojausta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 9.3.2

iOS 9.3.2 korjaa virheitä ja parantaa iPhonen tai iPadin suojausta. Tämä päivitys

• korjaa vian, joka aiheutti ongelmia joidenkin iPhone SE:n kanssa pariksi liitettyjen Bluetooth-lisävarusteiden äänenlaadussa
  • korjaa ongelman, jonka yhteydessä sanakirjamääritysten hakeminen saattoi epäonnistua
  • korjaa ongelman, joka esti sähköpostiosoitteiden kirjoittamisen käytettäessä japanilaista kana-näppäimistöä Mailissa ja Viesteissä
  • korjaa ongelman VoiceOverin Alex-ääntä käytettäessä, jossa laite vaihtaa eri ääneen välimerkkien tai välilyöntien kohdalla
  • korjaa ongelman, joka esti MDM-palvelimia asentamasta räätälöityjä B2B-ohjelmia.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.3.1

Korjaa ongelman, jonka johdosta ohjelmat lakkaavat reagoimasta sen jälkeen, kun Safarissa tai muussa ohjelmassa napautetaan linkkiä.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä on sivustolla: http://support.apple.com/fi-fi/HT1222

iOS 9.3

Tämä päivitys sisältää parannuksia iPhonen, iPadin ja iPod touchin Muistiinpanot-, News-, Terveys- ja Apple Music -ohjelmiin sekä uuden Night Shift -nimisen ominaisuuden, joka voi parantaa yöuniasi, sillä se muuttaa näytön värejä yöllä lämpimämmiksi. Uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

Night Shift

• Kun Night Shift on käytössä, se käyttää iOS-laitteesi kelloa ja maantieteellistä sijaintia päätelläkseen, milloin sijainnissasi on auringonlasku, ja säätää näytön värejä spektrin lämpimämpään suuntaan, mikä voi parantaa yöuniasi.

Muistiinpanot-ohjelman parannuksia

• Suojaa henkilökohtaista tietoa sisältävät muistiinpanot Touch ID:llä tai pääsykoodilla
  • Järjestä muistiinpanot aakkosittain tai luomis- tai muokkaamispäivämäärän mukaan
  • Luo luonnostellessa nopeasti uusi pohja kahden sormen pyyhkäisyllä tai napauttamalla Uusi luonnos
  • Uusi muistilistapainike muistiinpanon alareunassa tekee luetteloiden luomisesta entistä helpompaa
  • Näet suurien kuvien ja liitteiden sijasta miniatyyrit, kun painat pitkään muistiinpanon kuvaa tai liitettä
  • Voit päättää, tallennetaanko Muistiinpanot-ohjelmassa otetut kuvat ja videot vain Muistiinpanoissa vai lisätäänkö ne myös Kuvat-ohjelmaan
  • Voit tuoda Evernoten vientitiedoston sisällön Muistiinpanoihin painamalla tiedostoa pitkään

News-ohjelman parannuksia

• Sinulle-osiossa on uusi Top Stories -osio, jossa on päivän tärkeimmät uutiset
  • Löydä uutta luettavaa Editorin valinnassa, jossa on Apple News -editorien käsinpoimittu valikoima kanavia ja aiheita
  • Pyyhkäisemällä iPhonessa Sinulle-osion uutisissa vasemalle voit nopeasti jakaa tai tallentaa uutisen, ja oikealle pyyhkäisemällä näet lisävalintoja
  • Toista videouutisia suoraan Sinulle-osiosta avaamatta artikkelia
  • Lue uutisia ja katso videoita vaakasuunnassa iPhonella
  • Tee lukemisesta entistä helpompaa suurentamalla artikkelien tekstin kokoa

Terveys-ohjelman parannuksia

• Terveys-ohjelmassa näytetään tiettyyn tietotyyppiin, kuten painoon, llikuntaan ja nukkumiseen, liittyvät muiden valmistajien ohjelmat
  • Terveys-ohjelman yleiskatsaus lisää tuen liikkumis-, harjoittelu- ja seisomisaktiivisuustiedoille ja -tavoitteille Apple Watchista
  • Käytä yleiskatsausta ja Medical ID:tä helposti 3D Touch -pikatoiminnolla Koti-valikosta
  • Muiden valmistajien ohjelmat voivat nyt käyttää Apple Watchin Aktiivisuus ympyröitä ja -yhteenvetoja Healthkitin avulla

Apple Music -parannuksia

• Lisää soittolistoille kappaleita Apple Music -kokoelmasta ilman, että kappaleita tarvitsee lisätä kirjastoon
  • Katso musiikkivideoita iPadilla koko näytöllä
  • Katso laittamatta kanavaa päälle suoraan Radio-välilehdeltä, mitä Beats 1:llä soitetaan parhaillaan
  • Napauta parhaillaan soivan kappaleen nimeä Toistettava-luettelossa, niin pääset albumiin
  • Katso, mitkä kappaleet ovat suosituimpia Apple Music -kokoelman albumeissa

Kuvat-ohjelman parannuksia

• Napauttamalla Monista voit monistaa Live Photo -kuvan tai vain sen still-kuvan
  • iCloud-kuvakirjastoon tallennettujen täysikokoisten, alkuperäisten kuvien ja videoiden lataus on entistä parempi
  • Jaa Live Photo -kuvia iOS:n ja OS X:n välillä AirDropilla ja Viestit-ohjelmalla

iBooksin parannuksia

• Lisää mahdollisuuden tallentaa iBooksissa PDF-tiedostot iCloudiin, jolloin ne ovat saatavilla kaikilla laitteillasi
  • Lisää tuen aiemmin ostettujen äänikirjojen lataamiselle iBooks Storesta
  • Voit jakaa äänikirjaostoksesi perheenjäsentesi kanssa käyttämällä Perhejakoa
  • Uusien ohjainten avulla luet mangaa entistä miellyttävämmin, sivut kääntyvät nopeammin ja tekstiä voi suurentaa yksinkertaisilla säätimillä
  • Lisää Apple Pencil -tuen, jolla voit korostaa ja tallentaa lempikohtasi myöhempää varten

Opetusalan parannukset

• Tarjoaa ennakkoversion jaetusta iPadista, jonka avulla useat oppilaat voivat käyttää samaa iPadia vuorotellen päivän aikana
  • Lisää tuen iCloudiin kirjautumiseen hallitulla Apple ID:llä
  • Lisää yhteensopivuuden uuden Oppitunti-ohjelman kanssa
  • Uudet määritysvalinnat, joilla voi hallita ohjelmien järjestystä Koti-valikossa
  • Uudet ohjaimet, joilla voi määrittää, mitkä ohjelmat näytetään tai kätketään Koti-valikossa
  • Lisää tuen uusille rajoituksille iCloud-kuvakirjastossa ja Apple Musicissa

CarPlay-parannuksia

• Apple Musicin jäsenet voivat käyttää Sinulle- ja Uutta-sisältöä CarPlayssa
  • Kartoissa on uusi Lähellä-näyttö, jonka avulla löydät nopeasti huoltoasemat, pysäköintipaikat, ravintolat, kahvilat ja muut ajon aikana tarvittavat palvelut
  • Siri puhuu entistä täsmällisemmin ääneen lukiessaan ja luodessaan uutta viestiä
  • CarPlayssa on tasainen äänentoisto eri äänilähteistä

Dolby Digital Plus

• Lisää tuen Dolby Digital Plus -äänivirralla koodatun videon toistamiselle ja tuen monikanavaiselle toistolle Apple Lightning -digitaali-AV-sovittimella

Laitteistonäppäimistön parannuksia ja korjauksia

• Mahdollistaa nuolinäppäimien käytön liikuttaessa luetteloissa Spotlightissa, Mailissa ja Safarissa
  • Mahdollistaa välilyöntinäppäimen käytön selaukseen Mailissa
  • Parantaa välilyöntinäppäimellä selausta Safarissa
  • Lisää mahdollisuuden tuoda ohjelmistonäppäimistö esiin oikotiepalkista, kun laitteistonäppäimistö on kytketty
  • Korjaa ongelman, joka saattoi estää iPadin lukituksen poistamisen laitteistonäppäimistöllä
  • Korjaa ongelman, jonka takia laitteistonäppäimistö ei vastannut captive-kirjautumissivuilla
  • Korjaa ongelman, joka saattoi hävittää Viestit-ohjelman syöttökentän oikotiepalkin taakse, kun laitteistonäppäimistö on kytketty

Muita parannuksia

• Kartat-ohjelma lisää tuen, jolla näkee kohteiden ja pysähdyspaikkojen korostetun näkymän tietyillä julkisen liikenteen linjoilla napauttamalla linjaa
  • Kartat näyttää, onko reittiehdotukselle useita julkisen liikenteen vaihtoehtoja
  • Wallet-ohjelma lisää mahdollisuuden nähdä korttiin liittyvän ohjelman Wallet-ohjelmassa napauttamalla kuvaketta kortissa
  • Apple Pay lisää tuen kanta-asiakasohjelmiin liittymiseen Apple Paylla myyntipisteessä
  • Podcastit-ohjelma lisää tuen videoiden toistamiselle koko näytöllä
  • Aktiivisuus-ohjelma lisää uuden Harjoittelu-välilehden, jossa on kuukausittainen yhteenveto tärkeimmistä tiedoista ja mahdollisuus suodattaa harjoittelulajin perusteella
  • Siirry iOS:ään -ohjelma tarjoaa ohjelmaehdotuksia App Storesta perustuen Androidille asennettuihin ohjelmiin
  • iCloud-tallennustila lisää ennakoivia tilatietoja ja ohjelman sisäisiä ilmoituksia, jotta tiedät hyvissä ajoin, milloin tila loppuu
  • Kaksiosainen tunnistautuminen on nyt saatavilla kaikille iCloud-tileille
  • Järjestelmäkielen tuki espanjalle (Latinalainen Amerikka)
  • Siri-tuki suomelle (Suomi), heprealle (Israel) ja malaijille (Malesia)

Yrityskäyttöön liittyvien virheiden korjauksia

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää määrälisenssiohjelmalla (VPP) hankittuja ohjelmia käynnistymästä päivityksen jälkeen
  • Lisää iCloudin varmuuskopioinnin tuen laitekohtaisille VPP-ohjelmille
  • Korjaa ongelman, joka saattoi estää varmenteita asentumasta oikein, kun asetusprofiileja päivitettiin
  • Korjaa joidenkin IPsec-VPN-kokoonpanojen ongelman, jonka takia internetyhteys katkesi, kun VPN-istunto lopetettiin
  • Korjaa ongelman, jotta iBooksia estetään lähettämästä sähköpostilla yrityksen hallinnoimia PDF:iä hallinnoimattomilta tileiltä
  • Korjaa joitakin Exchange-käyttäjiä koskevan ongelman, jonka takia Kalenteri-ohjelma lähetti useita vastauksia samaan kutsuun
  • Parantaa laitteiden luotettavuutta, kun ne yhdistävät OS X Caching Server -välimuistipalvelimelle

Käyttöapuun liittyvien virheiden korjauksia

• Parantaa 3D Touchin luotettavuutta kytkinohjauksen kanssa
  • Korjaa ongelman, jonka takia VoiceOver häiritsi puhetta sanelun jälkeen
  • Korjaa ongelman, jonka takia VoiceOverin käyttäjät eivät voineet kirjoittaa arvostelua App Storeen
  • Korjaa ongelman, jonka takia VoiceOver lakkasi vastaamasta, kun vastaanotettiin puhelu Bluetooth-kuulokemikrofoneilla
  • Korjaa ongelman, jonka takia suurta tekstiä ei pystynyt lukemaan Muistutuksissa

Muita vikojen korjauksia sekä suoritus- ja vakausparannuksia

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää iOS-laitetta menemästä päälle uudelleenkäynnistyksen jälkeen, jos päivämäärä muutettiin toukokuuhun 1970 tai sitä aikaisemmaksi.
  • Korjaa ongelmat, jotka saattoivat estää joidenkin iCloud-varmuuskopioiden valmistumisen
  • Korjaa joitakin käyttäjiä koskevan ongelman, jonka takia Terveys-ohjelman tiedot olivat puutteelliset, kun ne palautettiin iCloud-varmuuskopiosta
  • Korjaa ongelman, joka saattoi näyttää väärän akun lataustason prosentteina
  • Korjaa ongelman, joka esti joidenkin käyttäjien iMessagen tai FaceTimen käytön
  • Korjaa ongelman, joka saattoi estää Puhelin-näytön näkymisen, kun puhelua vastaanotetaan
  • Korjaa ongelman, joka mahdollisti mobiilidata-asetusten rajoitusten ohittamisen
  • Korjaa ongelman, jonka takia Apple Watchiin asentamattomien ohjelmien ilmoitusasetukset näkyivät Watch-ohjelmassa
  • Parantaa luotettavuutta, kun käytetään 3D Touchia näppäimistössä
  • Parantaa vakautta Puhelin-ohjelmassa, kun ääniviesti otetaan käyttöön
  • Parantaa vakautta Mailissa, kun laitteella ei ole paljon tallennustilaa
  • Parantaa vakautta lähettää suuria liitteitä Mailissa, kun käytetään Mail Dropia

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.Lisätietoja löytyy osoitteista: http://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja http://www.apple.com/fi/ios/updates/

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.2.1

Tämä päivitys sisältää suojauspäivityksiä ja virheiden korjauksia, mukaan lukien korjauksen ongelmaan, joka saattoi estää ohjelman asennuksen päättämisen käytettäessä MDM-palvelinta.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.2

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• Apple Music -parannuksia
    • Voit luoda uuden soittolistan, kun lisäät kappaleen soittolistaan
    • Viimeksi muuttunut soittolista näytetään yläreunassa, kun lisäät kappaleita soittolistoihin
    • Voit ladata albumeita ja soittolistoja iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla iCloud-latauspainiketta
    • Kappaleiden vieressä oleva uusi latausosoitin näyttää ladatut kappaleet Oma musiikki- ja Soittolistat-kohdissa
    • Näet teokset, säveltäjät ja esittäjät, kun selaat klassista musiikkia Apple Music -kokoelmassa
  • Newsissä uusi Top Stories -osio, jolla pysyt ajan tasalla päivän tärkeimmistä uutisista (saatavilla vain Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa)
  • Mailin Mail Drop suurien liitteiden lähettämiseen
  • iBooks tukee nyt 3D Touchia, jolla voit katsoa sivuja peek- ja pop-toiminnoilla sisällysluettelosta, muistiinpanoista ja kirjanmerkeistä ja kirjan sisäisistä hakutuloksista
  • iBooks tukee nyt äänikirjojen kuuntelemista kirjastoa ja iBooks Storea selattaessa ja muita kirjoja luettaessa
  • iPhone-tuki USB Camera Adapterille kuvien ja videoiden tuomista varten
  • Parannettu vakaus Safarissa
  • Parannettu vakaus Podcastit-ohjelmassa
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi jotkin käyttäjät eivät voineet käyttää POP-sähköpostitileillä olevia liitteitä
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi liitteet olivat sähköpostin tekstin päällä
  • Ratkaisee ongelman, jossa Live Photo -ominaisuus saattoi mennä pois päältä iCloud-varmuuskopiosta palautettaessa
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Yhteystiedot-ohjelmassa tehty haku ei näyttänyt tuloksia
  • Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää Kalenteria näyttämästä viikkonäkymässä kaikkia seitsemää päivää
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi iPadin kameranäyttö oli musta yritettäessä kuvata videota
  • Ratkaisee ongelman, josta johtuen Aktiivisuus-ohjelma oli epävakaa katseltaessa kesä-/talviaikaan siirtymisen päivää
  • Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää tietojen näkymisen Terveys-ohjelmassa
  • Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää Wallet-päivitykset ja lukkonäyttöilmoitusten näkymisen
  • Ratkaisee ongelman, jossa iOS:n päivittäminen saattoi estää hälytyksen
  • Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi jotkin käyttäjät eivät voineet kirjautua sisään Etsi iPhoneni -toimintoon
  • Ratkaisee ongelman, joka esti joidenkin manuaalisten iCloud-varmuuskopioiden valmistumisen
  • Ratkaisee ongelman, jossa iPad-näppäimistön käyttäminen saattoi tahattomasti aloittaa tekstivalinnan
  • Parannettu näppäimistön reagoivuus pikavastausta käytettäessä
  • Parannettu välimerkkien syöttäminen 10-näppäimisellä kiinalaisella (pinyin ja piirto) näppäimistöllä, jossa on uusi laajennettu näkymä välimerkeille ja parempi ennakointi
  • Ratkaisee ongelman kyrillisissä näppäimistöissä, jossa caps lock oli käytössä kirjoitettaessa verkko-osoite- ja sähköpostikenttiin
  • Käyttöapuparannuksia
    • Ratkaisee ongelmia VoiceOverin kanssa kameran kasvojentunnistusta käytettäessä
    • Näytön herättäminen VoiceOverilla
    • Ohjelmanvaihtajan aktivoiminen 3D Touch -eleellä ja VoiceOverilla
    • Ratkaisee ongelman ohjatussa käytössä puheluita lopetettaessa
    • Parannettu kytkinohjaus 3D Touchia käytettäessä
    • Ratkaisee ongelman Puhu näyttö -toiminnon puhenopeudessa
  • Siri-tuki arabialle (Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat)

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.1

Tämä julkaisu sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

• Live Photos tunnistaa nyt älykkäästi, kun nostat tai lasket iPhonea, jolloin Live Photos ei tallenna näitä liikkeitä
  • Yli 150 uutta emoji-merkkiä ja täysi tuki Unicode 7.0- ja 8.0-emoji-merkeille
  • Parannettu vakautta mm. CarPlayssa, Musiikki- ja Kuvat-ohjelmissa, Safarissa ja Etsi-toiminnossa
  • Parannettu suorituskyky moniajokäyttöliittymässä
  • Korjaa ongelman, jonka takia Kalenteri saattoi lakata vastaamasta kuukausinäkymässä
  • Korjaa ongelman, jonka takia jotkut käyttäjät eivät voineet avata Game Centeriä
  • Korjaa ongelman, jonka takia joidenkin ohjelmien sisältö zoomattiin
  • Korjaa ongelman, jonka takia POP-sähköpostitilien lukemattomien viestien määrä saatettiin näyttää väärin
  • Korjaa ongelman, jonka takia käyttäjä ei voinut poistaa äskeisiä yhteystietoja uusista sähköposteista tai viesteistä
  • Korjaa ongelman, jonka takia osa viesteistä ei näkynyt Mailin hakutuloksissa
  • Korjaa ongelman, jonka takia ääniviestiin jäi harmaa palkki
  • Korjaa ongelman, joka aiheutti aktivointivirheitä joillakin operaattoreilla
  • Korjaa ongelman, jonka takia osa ohjelmista ei päivittynyt App Storesta

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.0.2

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia ja parannuksia, mukaan lukien:

• Korjaa ongelman, josta johtuen ohjelmien mobiilidatan käytön laittaminen päälle tai pois ei toiminut
  • Korjaa ongelman, joka esti iMessagen aktivoinnin osalta käyttäjistä
  • Korjaa ongelman, josta johtuen iCloud-varmuuskopio saattoi keskeytyä, kun käynnistettiin manuaalinen varmuuskopiointi
  • Korjaa ongelman, josta johtuen näyttöä saatettiin pyörittää virheellisesti saataessa ilmoitus
  • Parantaa Podcastien vakautta

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.0.1

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• Korjaa ongelman, jonka takia osa käyttäjistä ei voinut suorittaa päivityksen jälkeen käyttöönottoapuria loppuun
  • Korjaa ongelman, jonka takia joskus herätykset ja ajastimet eivät toistaneet ääntä
  • Korjaa Safarissa ja Kuvat-ohjelmassa ongelman, joka saattoi pysäytettäessä videon toiston aiheuttaa pysäytetyn kehyksen näkymisen vääristyneenä
  • Korjaa ongelman, jonka takia käyttäjät, joilla on muokatut APN-asetukset, voivat menettää mobiilidatayhteyden

Lisätietoja tämän päivityksen turvallisuussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.0

Tämä päivitys tekee iPhonesta, iPadista ja iPod touchista älykkäämpiä ja aloitteellisempia tehokkaalla haulla ja parannetuilla Siri-ominaisuuksilla. Uusilla moniajo-ominaisuuksilla voit käyttää iPadissa kahta ohjelmaa samanaikaisesti, joko rinnakkain tai uudella kuva-kuvassa-ominaisuudella. Lisäksi sisäiset ohjelmat ovat tehostuneet. Kartat-ohjelmassa on yksityiskohtaiset joukkoliikennetiedot, Muistiinpanot-ohjelma on suunniteltu uudestaan ja News-ohjelma on kokonaan uusi. Käyttöjärjestelmän perustuksissa tehdyt parannukset parantavat suorituskykyä ja suojausta sekä antavat jopa tunnin pidemmän akunkeston.

Älykkyys

• Ennakoiva avustaminen
    • Esittää oleellisia tietoja jo ennen kuin alat kirjoittaa.
    • Muistuttaa sinua liikennetietojen avulla, milloin sinun täytyy lähteä tapaamisiin.
    • Oppii, mitä kuuntelet tietyssä paikassa tai tiettyyn aikaan, ja voi automaattisesti näyttää toistosäätimet suosimallesi musiikki- tai ääniohjelmalle.
    • Ehdotettuja tapahtumia ja yhteystietoja lisätään ohjelmiin Mailista löytyvien tietojen perusteella.
  • Parannuksia Siriin
    • Etsi kuvistasi ja videoistasi päivämäärän, sijainnin tai albumin nimen perusteella.
    • Pyydä Siriä muistuttamaan asioista, joita katselet ohjelmissa, kuten Safari, Mail, Muistiinpanot ja Viestit.
    • Pyydä reittiohjeita julkisilla kulkuneuvoilla.
  • Parannuksia Spotlight-hakuun
    • Hae urheilutuloksia, säätietoja ja pörssikursseja.
    • Yksinkertaiset laskutoimitukset ja yksikkömuunnokset.
    • Aloita viestejä, puhelinkeskusteluja ja FaceTime-keskusteluja yhteystietojen hakutuloksista.

Uusia iPad-ominaisuuksia

• Slide Over
    • Käytä nopeasti toista ohjelmaa poistumatta siitä, missä olet jo.
    • Vaihda helposti Slide Over -ohjelmien välillä.
    • Tukee Applen ohjelmia ja muiden valmistajien ohjelmia, joissa uusi ominaisuus on otettu käyttöön.
  • Split View
    • Katsele ja käytä kahta ohjelmaa samanaikaisesti.
    • Mahdollisuus muuttaa näkymän kokoa antaen molemmille ohjelmille yhtä paljon huomiota, tai priorisoiden toista ohjelmaa toisen kustannuksella.
    • Tukee Applen ohjelmia ja muiden valmistajien ohjelmia, joissa uusi ominaisuus on otettu käyttöön.
  • Kuva kuvassa
    • Jatka videon katselua käyttäessäsi suosikkiohjelmiasi.
    • Tuki Safarin videoille, FaceTimelle, videoille ja podcasteille sekä muiden valmistajien ohjelmille, joissa uusi ominaisuus on otettu käyttöön.
  • Parannuksia QuickTypeen
    • Multi-Touch-eleitä helpottamaan tekstin valitsemista iPadissa.
    • Nopea pääsy tekstinmuokkaustyökaluihin oikotiepalkilla iPadissa.
    • Tuki laitteistonäppäimistön oikoteille.
    • Tuki kaikille Unicode-emojilipuille.

Sisäiset ohjelmat

• Parannuksia Karttoihin
    • Tuki julkisen liikenteen linjoille, asematiedoille sisään- ja uloskäynteineen, aikatauluille ja reiteille valituissa suurkaupungeissa.
    • Selaa paikkoja ympärilläsi kategorioittain, kuten esimerkiksi ruoka, juomat, ostokset ja huvit.
    • Apple Pay -tuki näkyy osallistuvien kauppojen paikkakorteissa.
    • Paikkakortit sisältävät Wikipedia-tiedot nähtävyyksistä ja kaupungeista.
  • Uudelleensuunniteltu Muistiinpanot-ohjelma
    • Lisää muistiinpanoihin kuvia sisäisestä kamerasta tai kuvakirjastosta.
    • Luo hyödyllisiä muistilistoja ja merkitse kohtia tehdyiksi napauttamalla.
    • Luonnostele nopeasti sormella piirtäen.
    • Tallenna mielenkiintoisia kohteita toisista ohjelmista jakovalikolla.
  • Kokonaan uusi News-ohjelma
    • Lue suosimiasi sanoma- ja aikakauslehtiä ja blogeja tai valitse yli miljoonasta aiheesta.
    • Miellyttävä typografia ja taitto, kuvagallerioita, videoita, animaatioita ja muuta.
    • Valitse Sinulle-luettelosta artikkeleita, jotka perustuvat kiinnostuksenkohteisiisi. Löydä asema- ja aihe-ehdotuksia Tutustu-toiminnolla. News oppii henkilökohtaisemmaksi, kun käytät sitä.
    • Jaa artikkeleita helposti ystäville tai tallenna niitä myöhemmin luettavaksi, myös offline-tilassa.
  • Parannuksia Mailiin
    • Haun parannukset auttavat löytämään etsimäsi suodattamalla tuloksia lähettäjän, vastaanottajan, aiheen tai näiden yhdistelmän perusteella.
    • Tuki Merkintä-toiminnolle mahdollistaa kuvan tai PDF:n merkitsemisen tekstillä, kuvioilla tai vaikka allekirjoituksellasi ja lähettämisen takaisin poistumatta Mailista.
    • Tallenna helposti vastaanottamasi liitteet tai lisää tiedostoja iCloud Drivestä tai muusta tallennuspalvelusta uutta viestiä kirjoittaessasi.
  • Parannuksia Apple Payhin ja Walletiin
    • Tuki Discover-korteille.
    • Tuki etukorteille ja kauppojen luotto- ja pankkikorteille.
    • Voit maksaa entistä nopeammin valmistautumalla maksutapahtumaan. Paina Koti-painiketta kahdesti lukitulla näytöllä ja pidä sormea valmiiksi Touch ID:llä.
  • Uusi iCloud Drive -ohjelma
    • Etsi helposti tiedostoa tai selaa uudessa iCloud Drive -ohjelmassa päivämäärän, nimen tai Macissa lisättyjen tunnisteiden perusteella.
    • Avaa tiedostoja missä tahansa yhteensopivassa ohjelmassa tai jaa kenen kanssa haluat.
    • Järjestele kansiota ja tiedostoja.
    • Hanki iCloud Drive -ohjelma valitsemalla Asetukset > iCloud > iCloud Drive ja valitsemalla Näytä kotinäytöllä.
  • Parannuksia CarPlayhin
    • Toistaa ääniviestejä viestinlähettäjän omalla äänellä.
    • Täysi tuki auton nuppisäätimille, voit vääntää tai pyörittää vierittääksesi luetteloissa tai panoroidaksesi Kartat-ohjelmassa.
    • Tuki autonvalmistajien CarPlay-ohjelmille.

Perusta

• Pidempi akunkesto
    • Jopa tunti lisää aikaa ennen kuin akku on ladattava.
    • Näyttö sammutetaan, kun sen havaitaan osoittavan alaspäin.
    • Alhaisen virran tila optimoi laitteen suorituskykyä lisäten akun käyttöaikaa jopa kolmella tunnilla.
  • Ohjelmiston päivitys tarvitsee vähemmän tilaa lataamiseen ja päivityksen tarjoamiseen myöhemmin
  • iOS-ohjelmat ja käyttöliittymä käyttävät nyt Metalia tarjotakseen nopeamman vierityksen, pehmeämmän animaation ja paremman yleisen suorituskyvyn
  • Suojausta on parannettu kaksivaiheisella todentamisella ja Touch ID ‑laitteiden 6-numeroisella oletuspääsykoodilla

Muita parannuksia

• Uusi San Francisco ‑järjestelmäfontti
  • Voit jättää viestin, jos vastaanottaja ei ole tavoitettavissa FaceTime-puhelua varten
  • Jaa puheviestejä Puhelin-ohjelmassa jakovälilehdellä
  • Lentojen ja pakettien seuranta datatunnistimilla
  • Terveys-ohjelma lisää tuen lisääntymisterveydelle, UV-altistuksella, vedensaannille ja istumistietotyypeille
  • HomeKit lisää tuen moottoroiduille ikkunoille ja kaihtimille, liikkeentunnistimille ja kodin turvajärjestelmien lisälaitteille
  • Podcastit on suunniteltu uudelleen, mikä tekee suosikkiohjelmiesi uusimpien jaksojen löytämisestä helppoa ja muistuttaa, kun uusia jaksoja on saatavilla
  • Osallistuvien operaattoreiden tuki Wi-Fi-puheluille iPadilla, iPod touchilla ja Macilla ilman, että iPhone on lähellä
  • Wi-Fi-apuri käyttää automaattisesti mobiilidataa, jos Wi-Fi-yhteys on heikko
  • Siirrä tiedot Android-laitteesta Siirry iOS:ään -ohjelmalla. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://www.apple.com/fi/move-to-ios

Laajennettu kielituki

• Uusi PingFang -järjestelmäfontti kiinalle
  • Parempi ennustaminen, oppiminen ja automaattinen korjaus kiinalle QuickTypessä
  • Uudelleensuunniteltu välimerkkien syöttö 10-näppäimisellä kiinalaisella näppäimistöllä
  • Uudelleensuunniteltu käyttöliittymä oikealta vasemmalle kirjoitettaville kielille
  • Lisätty Siri-tuki Itävallalle, Belgialle (hollanti ja ranska) ja Norjalle
  • Lisätty tuki Spotlight-hauille Meksikossa
  • Uudet näppäimistöt ranskalle (Belgia), saksalle (Itävalta), gujaratille, hindille (translitterointi), hinglishille, punjabille, espanjalle (Meksiko) ja telugulle
  • Ennakoiva tekstinsyöttö ranskalle (Belgia), saksalle (Itävalta), korealle, venäjälle, espanjalle (Meksiko) ja turkille
  • Sanelutuki hollannille (Belgia), englannille (Irlanti, Filippiinit, Etelä-Afrikka), ranskalle (Belgia), saksalle (Itävalta) ja espanjalle (Chile, Kolumbia)
  • Oikeinkirjoituksen tarkistus suomelle ja korealle
  • Määritelmäsanakirja hindille, norjalle ja ruotsille
  • Kaksisuuntaiset sanakirjat ranska-englanti ja saksa-englanti
  • Uusi automaattinen korjaus ja parannettu ennustaminen ja oppiminen QuickTypessä japanille
  • Mahdollisuus vaihtaa numerojärjestelmää arabialaisen ja hindin välillä

Yritykset ja oppilaitokset

• Aseta ohjelmia suoraan iOS-laitteisiin ilman määritettyä iTunes Store -tiliä
  • Parempi kalenterin luotettavuus Microsoft Exchange ActiveSync v16 -käyttäjille
  • Laajennettu ohjelmakohtainen VPN-tuki sisäisille IPSec- ja IKEv2-VPN-asiakkaille
  • Uusia verkkoasetussäätimiä hallituille ohjelmille rajoittamaan kustannuksia kansainvälistä roamingia käytettäessä
  • Uusia rajoituksia estämään hallittujen laitteiden pääsykoodin, laitteen nimen ja taustakuvien vaihtamisen tai AirDropin poistamisen käytöstä hallituissa laitteissa
  • Tuki muiden valmistajien ohjelmalaajennuksille VPN:ssä, edistyneessä sisällönsuodatuksessa ja captive-Wi-Fi-verkoissa

Käyttöapu

• Kosketusten mukautus antaa lisää kosketusten säätöjä käyttäjille, joilla on motorisia ongelmia
  • Kytkinohjauksen Kaavat toimintojen muokkaamiseen tai omien toimintojen luomiseen
  • Tuki Siri-äänille VoiceOver-käyttäjille
  • Lisää valintoja AssistiveTouchissa
  • Laitteistonäppäimistöissä tuki toistolle, hitaille näppäimille ja yhden sormen näppäimille
  • Parannettu MFi-kuulolaitteiden äänen reititystä, mahdollistaen valita, missä ääni toistetaan

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteista http://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja http://www.apple.com/fi/ios/whats-new

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI