Etsi ja katso elokuvia 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioina

iTunes Storesta voit ostaa tai vuokrata teräväpiirtoresoluution (HD) ja 4K-resoluution elokuvia. Nämä videot saattavat myös sisältää korkean dynaamisen alueen (HDR) HDR10:ssa, Dolby Visionissa tai Dolby Atmosissa.

Kun ostat tai vuokraat elokuvan iTunes Storesta, laitteessasi toistetaan automaattisesti korkealaatuisin saatavilla oleva videomuoto.

Yhteensopivat laitteet voivat toistaa korkealaatuisempaa videota, kuten 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versiot, iTunes Storesta1 ja joistain kolmansien osapuolten sovelluksista2.

Muoto
Kuvaus
4K
4K-merkki
Video toistetaan korkeammalla tarkkuudella. HD-videot tukevat resoluutiota 1920 x 1080, kun taas 4K-videoiden resoluutio on 3840 x 2160, mikä mahdollistaa yksityiskohtaisemman ja tarkemman kuvan. 4K-videot näyttävät upeilta yhteensopivissa televisioissa.
HDR
HDR-merkki
HDR-videot ovat kirkkaampia ja värivalikoimaltaan laajempia. HDR-videoiden sisältö näyttää erittäin hyvältä minkä tahansa kokoisella ruudulla.

iTunes Store tukee elokuvia HDR10- ja Dolby Vision -muodoissa. Jos näet HDR-kuvakkeen, iTunes Store -elokuvaa voi katsella HDR10-muodossa. Dolby Vision -kuvake näkyy, jos elokuva on saatavilla Dolby Vision -muodossa.

Apple TV 4K:ssa sisältö esitetään automaattisesti HDR-muodossa, joka on yhteensopiva televisiosi kanssa.
Dolby Vision
Dolby Vision -merkki
Dolby Atmos
Dolby Atmos -merkki
Videot, joissa on Dolby Atmos -ääni, upottavat sinut kolmiulotteiseen Surround-ääneen, kun niitä katsotaan Dolby Atmos -yhteensopivalla äänijärjestelmällä. Apple TV 4K toistaa ääntä kotisi kaiutinjärjestelmän kautta, joka päättää automaattisesti parhaan käytettävän kaiutinyhdistelmän. Lue lisätietoja Dolby Atmos -äänen käyttämisestä kotiteatterijärjestelmässäsi ja Apple TV 4K:llä.

iTunes Storessa 4K-merkkiHDR-merkkiDolby Vision -merkki tai Dolby Atmos -merkki edustavat korkeinta mahdollista muotoa, jonka iTunes Store tarjoaa. Kunkin laitteen tukemista videomuodoista valitaan automaattisesti korkealaatuisin tuettu muoto. Lue lisätietoja laitteiden yhteensopivuudesta.

1. Jos ostat tai vuokraat tavallisen tarkkuuden (SD) videon, siitä ei ole korkealaatuisempia versioita suoratoistettavana.

2. Ota yhteyttä appin kehittäjään, jos sinulla on kysymyksiä heidän tarjoamansa videon laadusta.

Mitä korkealaatuisimman saatavilla olevan videon katselemiseen tarvitaan

Jos ostat tai vuokraat elokuvan iTunes Storesta, voit suoratoistaa sen laitteella, jolla olet ostanut sen, ja kaikilla muilla laitteillasi, kunhan olet kirjautunut kaikkiin muihin laitteisiin samalla Apple ID:llä. Lue lisää iTunes Store -elokuvien ja TV-ohjelmien suoratoistosta. iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Windows-tietokone ja Apple TV toistavat automaattisesti korkealaatuisinta videota, joka on saatavilla käytetylle laitteelle ja internet-yhteydelle.

Etsi videoita 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioina iTunes Storesta

Tuotesivulla näkyy 4K-kuvake, jos elokuvan voi toistaa yhteensopivalla laitteella 4K-muodossa. Oletusarvoisesti kaikki iTunes Storesta ostettavat tai vuokrattavat videot voi toistaa HD-muodossa3.

iTunes Storen elokuvat saattavat olla myös saatavilla HDR10- HDR-kuvake, Dolby Vision- Dolby Vision -kuvake tai Dolby Atmos -laatuisina Dolby Atmos -merkki. Sisältö toistetaan automaattisesti HDR- ja äänimuodossa, joka on yhteensopiva laitteesi kanssa.

3. Lue lisätietoja 4K/HD- ja SD-laadun välillä vaihtamisesta iTunes Storessa.

Aikaisempien ostosten laadun tarkastaminen

Jos olet aiemmin ostanut HD-elokuvan iTunes Storesta, saatat pystyä käyttämään myös 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioita yhteensopivalla laitteella. Jos iTunes Store -ostoksestasi ei ole vielä tarjolla korkealaatuisempaa versiota, se voi tulla saataville myöhemmin.

Voit tarkistaa videon laadun napauttamalla tai klikkaamalla kirjastossasi olevaa elokuvaa. Katso, onko sivun yläreunassa 4K-kuvakeHDR-kuvakeDolby Vision -kuvake tai Dolby Atmos -merkki.

Selvitä, minkä laatuista videota laitteesi voi toistaa

HD-videoiden resoluutio on korkeampi kuin SD-videoiden. Joissakin videoissa on vielä korkeamman resoluution sisältöä ja 4K-vaihtoehto 4K:n kanssa yhteensopivia laitteita varten.

iPhone 8 ja uudemmat versiot, iPad Pro (2017) ja Apple TV 4K voivat näyttää HDR10- ja Dolby Vision -sisältöä.

Apple TV 4K, joka on yhdistetty 4K:n kanssa yhteensopivaan televisioon, voi näyttää 4K-sisältöä.4 4K-videot (erityisesti HDR10- tai Dolby Vision -sisällöt) edellyttävät HDMI-kaapelia, joka on yhteensopiva näiden muotojen kanssa. Apple suosittelee HDMI-kaapeleita, joissa on merkintä siitä, että ne ovat yhteensopivia Dolby Vision -sisällön kanssa, koska ne on testattu Apple TV 4K:n ja monien eri televisioiden kanssa. Lue lisää 4K-, HDR- ja Dolby Vision -sisällön toistamisesta Apple TV:llä.

HDR10-, Dolby Vision- ja 4K-sisällön toistaminen edellyttää yhteensopivia laitteita. Tarkista Apple-tuotteesi teknisistä tiedoista, voiko laitteesi toistaa 4K-, HDR- tai Dolby Vision -videoita.

Dolby Atmos -yhteensopiva äänijärjestelmä vaaditaan, jotta ääntä voidaan toistaa Dolby Atmos -laadulla. Lue lisätietoja Apple TV 4K:si Surround-ääniasetuksista.

4. Jos 4K-sisältösi ei toistu automaattisesti, siirry kohtaan Asetukset > Appit > ”iTunes-elokuvat ja -TV-ohjelmat” ja varmista, että Pikakäynnistys on otettu käyttöön 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -sisällön toistamista varten.

Jos näet viestin, että laitteesi ei välttämättä voi toistaa 1080p-videoita (HD) tai 4K-videoita

Kun ostat tai vuokraat elokuvan tai TV-sarjan iTunes Storesta, käyttämäsi laite saattaa varoittaa, että se ei voi toistaa 1080p-videoiden (HD) tai 4K-videoiden sisältöä. Tällöin laite toistaa videosta automaattisesti korkealaatuisimman version, jonka se kykenee toistamaan. Muut Apple-laitteesi voivat toistaa korkeampilaatuisen version, jos ne ovat sen kanssa yhteensopivia.

Lue lisätietoja ostetun sisällön lataamisesta uudelleen.

Tarkista internet-yhteys

Mitä korkeampi suoratoistamasi videon laatu on, sitä nopeamman internet-yhteyden tarvitset. (Apple suosittelee 4K-suoratoistoa varten vähimmäisnopeudeksi 25 Mb/s.) Apple-laitteet vaihtavat videon automaattisesti alempilaatuiseksi, jos internet-yhteys ei ole riittävän nopea.

Voit ladata paikallisen kopion HD-elokuvasta iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin, Maciin tai tietokoneeseen, ja voit mahdollisesti ladata HDR- ja Dolby Vision -versiot iOS-laitteisiin, mutta 4K-version lataaminen ei ole mahdollista.