4K-, HDR- ja Dolby Vision -elokuvien etsiminen ja katseleminen

iTunes Storesta voit ostaa tai vuokrata teräväpiirtoresoluution (HD) ja 4K-resoluution elokuvia. Videoissa voi olla myös HDR-sisältöä HDR10:ssä tai Dolby Visionissa.

Kun ostat tai vuokraat elokuvan iTunes Storesta, laitteessasi toistetaan automaattisesti korkealaatuisin saatavilla oleva videomuoto.

Yhteensopivat laitteet voivat toistaa korkealaatuisempaa videota, kuten 4K, HDR tai Dolby Vision, iTunes Storesta1 ja joistain muiden valmistajien ohjelmista2.

Muoto
Kuvaus
4K
4K-merkki
Video toistetaan korkeammalla tarkkuudella. HD-videot tukevat resoluutiota 1920 x 1080, kun taas 4K-videoiden resoluutio on 3840 x 2160, mikä mahdollistaa yksityiskohtaisemman ja tarkemman kuvan. 4K-videot näyttävät upeilta yhteensopivissa televisioissa.
HDR
HDR-merkki
HDR-videot ovat kirkkaampia ja värivalikoimaltaan laajempia. HDR-videoiden sisältö näyttää erittäin hyvältä minkä tahansa kokoisella ruudulla.

iTunes Store tukee elokuvia HDR10- ja Dolby Vision -muodoissa. Jos näet HDR-kuvakkeen, iTunes Store -elokuvaa voi katsella HDR10-muodossa. Dolby Vision -kuvake näkyy, jos elokuva on saatavilla Dolby Vision -muodossa.

Apple TV 4K:ssa sisältö esitetään automaattisesti HDR-muodossa, joka on yhteensopiva televisiosi kanssa.
Dolby Vision
Dolby Vision -merkki

iTunes Storessa 4K-merkkiHDR-merkki tai Dolby Vision -merkki esittää korkealaatuisinta iTunes Storesta saatavilla olevaa videomuotoa. Kunkin laitteen tukemista videomuodoista valitaan automaattisesti korkealaatuisin tuettu muoto. Lue lisätietoja laitteiden yhteensopivuudesta.

1 Jos ostat tai vuokraat normaalitarkkuuksisen videon (eli SD-videon), siitä ei voi suoratoistaa korkeampilaatuista versiota.

2 Ota yhteys ohjelman kehittäjään, jos sinulla on kysyttävää tarjotun videon laadusta.

Mitä korkealaatuisimman saatavilla olevan videon katselemiseen tarvitaan

Jos ostat tai vuokraat elokuvan iTunes Storesta, voit suoratoistaa sen laitteella, jolla olet ostanut sen, ja kaikilla muilla laitteillasi, kunhan olet kirjautunut kaikkiin muihin laitteisiin samalla Apple ID:llä. Lue lisää iTunes Store -elokuvien ja TV-ohjelmien suoratoistosta. iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Windows-tietokone ja Apple TV toistavat automaattisesti korkealaatuisinta videota, joka on saatavilla käytetylle laitteelle ja internet-yhteydelle.

4K-, HDR- tai Dolby Vision -videoiden etsiminen iTunes Storesta

Tuotesivulla näkyy 4K-kuvake, jos elokuvan voi toistaa yhteensopivalla laitteella 4K-muodossa. Oletusarvoisesti kaikki iTunes Storesta ostettavat tai vuokrattavat videot voi toistaa HD-muodossa3.

iTunes Storen elokuvia voi olla saatavilla myös HDR10-muodossa HDR-kuvake tai Dolby Vision -muodossa Dolby Vision -kuvake. Sisältö esitetään automaattisesti HDR-muodossa, joka on yhteensopiva laitteesi kanssa.

3 Lue ohjeet 4K/HD-sisällön ja SD-sisällön välillä siirtymiseen iTunes Storessa.

Aikaisempien ostosten laadun tarkastaminen

Jos olet aiemmin ostanut iTunes Storesta HD-elokuvan, siitä voi olla saatavilla 4K-, HDR- tai Dolby Vision -versio yhteensopivaa laitetta varten. Jos iTunes Store -ostoksestasi ei ole vielä tarjolla korkealaatuisempaa versiota, se voi tulla saataville myöhemmin.

Voit tarkistaa videon laadun napauttamalla tai klikkaamalla kirjastossasi olevaa elokuvaa. Katso, näkyykö sivun yläosassa 4K-kuvakeHDR-kuvake tai Dolby Vision -kuvake.

Selvitä, minkä laatuista videota laitteesi voi toistaa

HD-videoiden resoluutio on korkeampi kuin SD-videoiden. Joissakin videoissa on vielä korkeamman resoluution sisältöä ja 4K-vaihtoehto 4K:n kanssa yhteensopivia laitteita varten.

iPhone 8 ja uudemmat versiot, iPad Pro (2017) ja Apple TV 4K voivat näyttää HDR10- ja Dolby Vision -sisältöä.

Apple TV 4K, joka on yhdistetty 4K:n kanssa yhteensopivaan televisioon, voi näyttää 4K-sisältöä.4 4K-videot (erityisesti HDR10- tai Dolby Vision -sisällöt) edellyttävät HDMI-kaapelia, joka on yhteensopiva näiden muotojen kanssa. Apple suosittelee HDMI-kaapeleita, joissa on merkintä siitä, että ne ovat yhteensopivia Dolby Vision -sisällön kanssa, koska ne on testattu Apple TV 4K:n ja monien eri televisioiden kanssa. Lue lisää 4K-, HDR- ja Dolby Vision -sisällön toistamisesta Apple TV:llä.

HDR10-, Dolby Vision- ja 4K-sisällön toistaminen edellyttää yhteensopivia laitteita. Tarkista Apple-tuotteesi teknisistä tiedoista, voiko laitteesi toistaa 4K-, HDR- tai Dolby Vision -videoita.

4 Jos 4K-sisältöä ei toisteta automaattisesti, valitse Asetukset > Apit > ”iTunes-elokuvat ja -TV-ohjelmat” ja varmista, että Pikakäynnistys on otettu käyttöön 4K-, HDR- tai Dolby Vision -sisällön toistamista varten.

Jos näet viestin, että laitteesi ei välttämättä voi toistaa 1080p-videoita (HD) tai 4K-videoita

Kun ostat tai vuokraat elokuvan tai TV-sarjan iTunes Storesta, käyttämäsi laite saattaa varoittaa, että se ei voi toistaa 1080p-videoiden (HD) tai 4K-videoiden sisältöä. Tällöin laite toistaa videosta automaattisesti korkealaatuisimman version, jonka se kykenee toistamaan. Muut Apple-laitteesi voivat toistaa korkeampilaatuisen version, jos ne ovat sen kanssa yhteensopivia.

Lue lisätietoja ostetun sisällön lataamisesta uudelleen.

Tarkista internet-yhteys

Mitä korkeampi suoratoistamasi videon laatu on, sitä nopeamman internet-yhteyden tarvitset. (Apple suosittelee 4K-suoratoistoa varten vähimmäisnopeudeksi 25 Mb/s.) Apple-laitteet vaihtavat videon automaattisesti alempilaatuiseksi, jos internet-yhteys ei ole riittävän nopea.

Voit ladata paikallisen kopion HD-elokuvasta iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin, Maciin tai tietokoneeseen, ja voit mahdollisesti ladata HDR- ja Dolby Vision -versiot iOS-laitteisiin, mutta 4K-version lataaminen ei ole mahdollista.