Elokuvien 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioiden etsiminen Apple TV -apissa

Ota selvää, mitä korkealaatuisia videomuotoja voit toistaa laitteellasi, kun vuokraat tai ostat elokuvia Apple TV -apissa.

Apple TV -apissa käytettävissä olevat videomuodot

Elokuvien tuotesivuilla näkyvät kuvakkeet ilmaisevat korkealaatuisimman muodon, jota Apple TV -appi tarjoaa. Kun ostat tai vuokraat elokuvan Apple TV -apissa, elokuva toistetaan automaattisesti käytettyyn laitteeseen saatavilla olevassa korkealaatuisimmassa muodossa.

4K-merkissä on harmaa suorakulmio, jonka sisällä on valkoinen numero 4 ja iso K-kirjain.

4K-video toistetaan korkeammalla tarkkuudella. HD-videot tukevat resoluutiota 1920 x 1080, mutta 4K-videoiden resoluutio on 3840 x 2160, mikä tarjoaa terävämmän ja yksityiskohtaisemman kuvan.

HDR-merkki. Harmaa suorakulmio, jossa on pyöristetyt kulmat ja jonka sisällä on valkoinen HDR-teksti. Dolby Vision -merkki. Harmaa suorakulmio, jonka sisällä on kaksi valkoista puoliympyrää pyöristetyt puolet toisiaan kohti. Oikealla on teksti Dolby Vision isoilla kirjaimilla, ja Dolby-sana on Vision-sanan yläpuolella.

HDR-videot ovat kirkkaampia ja värivalikoimaltaan laajempia.

Apple TV 4K:ssa sisältö toistetaan automaattisesti HDR-muodossa, joka on yhteensopiva televisiosi kanssa.

Dolby Atmos -merkki. Harmaa suorakulmio, jonka sisällä on kaksi valkoista puoliympyrää pyöristetyt puolet toisiaan kohti. Oikealla on teksti Dolby Atmos isoilla kirjaimilla, ja Dolby-sana on Atmos-sanan yläpuolella.

Dolby Atmos tarjoaa kolmiulotteiset äänet, kun käytössäsi on yhteensopiva äänijärjestelmä. Lue lisää Dolby Atmos -äänen käyttämisestä kotiteatterijärjestelmässä ja Apple TV 4K:ssa.

Korkealaatuisimman saatavilla olevan videon katselemiseen tarvittavat asiat

• Ostamasi tai vuokraamasi videosisältö korkealaatuisena versiona.
  • Laite, joka voi toistaa korkealaatuista videosisältöä:
    • Katso HDR-videota tukevat Mac-mallit.
    • Tarkista iPhonesi, iPadisi tai Apple TV:si teknisistä tiedoista, älytelevisiosta tai suoratoistolaitteesta, tukeeko se 4K-, HDR- tai Dolby Vision -videoiden toistamista.
    • Sivustossa tv.apple.com tarvitset yhteensopivan laitteen ja näytön, jotka pystyvät toistamaan kaikkein laadukkaimman saatavilla olevan suoratoistettavan sisällön:
      • macOS:n uusinta versiota käyttävän Macin Safarissa yhteensopiva sisältö voidaan toistaa jopa 4K HDR -tarkkuudella.
      • Google Chromen, Mozilla Firefoxin tai Microsoft Edgen uusimmassa Mac-, Windows- tai Android-versiossa yhteensopiva sisältö toistetaan enintään 1080p (HD) -tarkkuudella.
    • Jos käytät Windows-tietokonetta, tarkista sen valmistajalta, että siinä on oikeat laitteet laadukkaan videosisällön toistamiseen. Lisätietoja ohjelmiston järjestelmävaatimuksista on osoitteessa support.microsoft.com.
  • Uusimmat iOS- tai iPadOS-, macOS- tai tvOS-versiot.
  • Riittävän nopea internet-yhteys korkealaatuisen sisällön katseluun.

Jos ostat tai vuokraat elokuvan Apple TV -apista, voit striimata sen laitteella, jolla olet ostanut sen, ja kaikilla muilla laitteillasi, kunhan olet kirjautunut kaikkiin muihin laitteisiin samalla Apple ID:llä. Lue, miten toimia, jos elokuvien tai TV-ohjelmien striimaus ei onnistu. iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Windows-tietokone ja Apple TV toistavat automaattisesti korkealaatuisinta videota, joka on saatavilla käytetylle laitteelle ja internet-yhteydelle.

Jos ostat tai vuokraat normaalitarkkuuksisen videon (eli SD-videon), korkeampilaatuisempia versioita ei voi toistaa.

Jos näet viestin, että laitteesi ei välttämättä voi toistaa 1080p-videoita (HD) tai 4K-videoita

Kun ostat tai vuokraat elokuvan tai TV-sarjan Apple TV -apista, käyttämäsi laite saattaa varoittaa, että se ei voi toistaa 1080p-videoiden (HD) tai 4K-videoiden sisältöä. Tällöin laite toistaa videosta automaattisesti korkealaatuisimman version, jonka se kykenee toistamaan. Muut Apple-laitteesi voivat toistaa korkeampilaatuisen version, jos ne ovat sen kanssa yhteensopivia.

Aikaisempien ostosten laadun tarkastaminen

Jos olet aiemmin ostanut HD-elokuvan Apple TV -apista, saatat pystyä katsomaan myös sitä laadukkaampia 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -versioita yhteensopivalla laitteella. Jos ostoksestasi ei ole vielä tarjolla korkealaatuisempaa versiota, se voi tulla saataville myöhemmin.

Voit tarkistaa videon laadun napauttamalla tai klikkaamalla kirjastossasi olevaa elokuvaa. Katso, onko sivun yläreunassa 4K-kuvakeHDR-kuvakeDolby Vision -kuvake tai Dolby Atmos -merkki.

Internet-yhteyden tarkistaminen

Tarvitset korkealaatuisten videomuotojen striimausta varten nopean internet-yhteyden. Apple suosittelee 4K-striimausta varten vähimmäisnopeudeksi 25 Mb/s. Jos internet-yhteys ei ole riittävän nopea, Apple-laitteet vaihtavat videon automaattisesti alempilaatuiseksi.

Voit ladata kopion HD-elokuvasta iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin, Maciin tai Windows-tietokoneeseen, mutta 4K-version lataaminen ei ole mahdollista. Voit mahdollisesti ladata Dolby Vision- ja HDR-versiot iOS-, iPadOS- ja macOS-laitteisiin.