Matkapuhelinnumeron käyttäminen Apple ID:nä

Kun luot uuden Apple ID:n tietyissä maissa tai tietyillä alueilla, voit käyttää matkapuhelinnumeroasi Apple ID -käyttäjätunnuksena.

Näin se toimii

Kun otat käyttöön iPhonen, iPadin tai iPod touchin, voit joko kirjautua sisään olemassa olevalla Apple ID:llä tai luoda uuden tilin. Jos luot uuden Apple ID:n iOS 11:ssä tai uudemmassa, voit ehkä käyttää matkapuhelinnumeroa käyttäjänimenäsi joissakin maissa tai joillakin alueilla. Jos asut Manner-Kiinassa, käytä +86-alkuista matkapuhelinnumeroa. Jos asut Intiassa, käytä +91-alkuista numeroa. Operaattoristasi riippuen voit ehkä luoda uuden tilin puhelinnumerolla joissakin Android-laitteissa. Valitse vain Apple ID:n sisäänkirjautumisnäytöllä Luo Apple ID ja luo uusi tili näyttöön tulevien ohjeiden avulla.

Kun olet luonut tilin, voit kirjautua sillä haluamiisi Apple-laitteisiin tai -palveluihin. Kun kirjaudut uuteen laitteeseen, appiin tai palveluun, sinun pitää antaa matkapuhelinnumerosi (maakoodi mukaan lukien) ja salasanasi. Varmista, että käytät kirjautumiseen samaa Apple ID:tä kaikkialla, jotta Applen laitteet ja palvelut toimivat yhdessä saumattomasti.

Jos sinulla on jo Apple ID, joka on sähköpostiosoite, et ehkä voi vaihtaa sitä matkapuhelinnumeroon. Voit kuitenkin liittää tiliisi muita puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita Apple ID -tilisivullasi.

Vaatimukset

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit kirjautua sisään käyttämällä matkapuhelinnumeroa Apple ID:näsi:

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11 tai uudempi
  • Mac, jossa on macOS High Sierra tai uudempi
  • Apple Watch, jossa on watchOS 4 tai uudempi
  • Apple TV, jossa on tvOS 11 tai uudempi
  • Apple.com/fiiCloud.com ja muut Applen verkko-ominaisuudet*
  • Applen palvelut muiden valmistajien laitteilla.

*Apple ID:si luontitavasta riippuen sinun pitää ehkä vaihtaa käyttäjätunnuksesi puhelinnumerosta sähköpostiosoitteeseen. Sinun pitää myös ehkä antaa lisätietoja.

Tilin tietoturva

Tilisi tietoturvavaatimukset saattavat vaihdella tilin luontipaikan ja tiliin liittyvien henkilökohtaisten tietojen määrän perusteella. Kun käytössä on Apple-laite, on paras käyttää kaksiosaista todennusta. Joissakin tapauksissa sinua saatetaan pyytää tarkistamaan tai päivittämään tietoturvasi, kun kirjaudut Applen laitteeseen tai Applen verkkosivustoon.

Applen lähettämät viestit

Koska puhelinnumeroon perustuvaan Apple ID:hen ei liity sähköpostiosoitetta, saat Applen lähettämät viestit iPhonen, iPadin tai iPod touchin Viestit-apin sekä Apple ID -tilisivusi kautta.

Varmista, että saat tärkeät tiliäsi koskevat viestit kaikkiin iOS-laitteisiisi kirjautumalla iCloudiin, iMessageen ja FaceTimeen puhelinnumeroon perustuvalla Apple ID:lläsi. Jos kirjaudut iCloudiin iPhonella tai muulla iOS-laitteella ilman SIM-korttia, et voi käyttää FaceTimea ja iMessagea. Voit aina nähdä Applelta saapuneet viestit Apple ID -tilisivullasi.

Apple ID:n vaihtaminen toiseen matkapuhelinnumeroon

Asuinmaasta tai -alueesta sekä Apple ID:n luontitavasta riippuen voit ehkä vaihtaa Apple ID:n toiseen matkapuhelinnumeroon Apple ID -tilisivullasi tai iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Manner-Kiinassa uuden Apple ID:si on oltava toinen +86-alkuinen matkapuhelinnumero. Intiassa uuden Apple ID:si on oltava toinen +91-alkuinen matkapuhelinnumero.

Apple ID -tilisivu

1. Kirjaudu ulos kaikista Applen palveluista ja kaikilta laitteilta, joita käytät Apple ID:llä.
  2. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään.
  3. Valitse Tili-kohdassa Muokkaa.
  4. Valitse Apple ID:n alapuolelta Vaihda Apple ID.
  5. Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän matkapuhelinnumerosi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.
  6. Kirjaudu uudelleen sisään kaikkiin Applen palveluihin uudella Apple ID:lläsi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Kirjaudu ulos kaikista Applen palveluista ja laitteista, joissa käytetään Apple ID:täsi, paitsi siitä, jonka kautta olet vaihtamassa Apple ID:täsi.
  2. Valitse Asetukset > [nimesi] > Nimi, puhelin, sähköposti.
  3. Napauta Tavoitettavissa-kohdan vierestä Muokkaa > Poista.
  4. Napauta Jatka ja noudata ohjeita.
  5. Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän matkapuhelinnumerosi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.
  6. Kirjaudu uudelleen sisään kaikkiin Applen palveluihin uudella Apple ID:lläsi.

Jos uusi matkapuhelinnumerosi on jo liitetty Apple ID:hesi iMessage-puhelinnumerona, jaettuna puhelinnumerona tai luotettuna puhelinnumerona, sinun ei tarvitse vahvistaa sitä.

Etkö saanut koodia? Jos iPhonessasi on iOS 11.3 tai uudempi, sinun ei ehkä tarvitse antaa vahvistuskoodia. Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti taustalla iPhonessasi. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Jos muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle

Voit vaihtaa käyttäjänimesi uuteen matkapuhelinnumeroon. Varmista vain, että matkapuhelinnumero voidaan vahvistaa tekstiviestitse. Päivitä sitten laskutustietosi iTunes Storessa ja App Storessalaite- tai järjestelmäasetuksissasi tai Apple ID -tilisivullasi, ja vaihda Apple ID:si noudattamalla ohjeita.