Matkapuhelinnumeron käyttäminen Apple ID:nä

Kun luot uuden Apple ID:n tietyissä maissa tai tietyillä alueilla, voit käyttää matkapuhelinnumeroa Apple ID:n käyttäjätunnuksena.

Näin se toimii

Kun otat käyttöön iPhonen, iPadin tai iPod touchin, voit joko kirjautua sisään olemassa olevalla Apple ID:llä tai luoda uuden tilin. Jos luot uuden Apple ID:n iPhonella, jossa on iOS 11 tai sitä uudempi, voit käyttää matkapuhelinnumeroa käyttäjätunnuksena Manner-Kiinassa ja Intiassa. Jos asut Manner-Kiinassa, käytä +86-alkuista matkapuhelinnumeroa. Jos asut Intiassa, käytä +91-alkuista numeroa. Operaattorista riippuen voit ehkä luoda uuden tilin puhelinnumerolla joissakin Android-laitteissa, älytelevisioissa ja suoratoistolaitteissa. Valitse Apple ID:n sisäänkirjautumisnäytöllä Luo Apple ID ja luo uusi tili näyttöön tulevien ohjeiden avulla.

Kun olet luonut tilin, voit kirjautua sillä haluamiisi Apple-laitteisiin tai -palveluihin. Kun kirjaudut uuteen laitteeseen, appiin tai palveluun, sinun on annettava matkapuhelinnumero (maakoodi mukaan lukien) ja salasana. Varmista, että käytät kirjautumiseen samaa Apple ID:tä kaikkialla, jotta Applen laitteet ja palvelut toimivat yhdessä saumattomasti.

Jos sinulla on jo Apple ID, joka on sähköpostiosoite, et ehkä voi vaihtaa sitä matkapuhelinnumeroksi. Voit kuitenkin liittää tiliisi muita puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita Apple ID -tilisivullasi.

Mitä tarvitset

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit kirjautua sisään käyttämällä matkapuhelinnumeroa Apple ID:nä:

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11 tai sitä uudempi
  • Mac, jossa on macOS High Sierra tai sitä uudempi
  • Apple Watch, jossa on watchOS 4 tai sitä uudempi
  • Apple TV, jossa on tvOS 11 tai sitä uudempi
  • Apple.comiCloud.com ja muut Applen verkkopalvelut*
  • Applen palvelut muiden valmistajien laitteilla.

* Apple ID:n luontitavasta riippuen sinun on ehkä vaihdettava käyttäjätunnus puhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi. Sinun on ehkä myös annettava lisätietoja.

Tilin suojaus

Tilin suojausvaatimukset saattavat vaihdella tilin luontipaikan ja tiliin liittyvien henkilökohtaisten tietojen määrän perusteella. Jos käytät Apple-laitetta, sinun kannattaa käyttää kaksiosaista todennusta. Joissakin tapauksissa sinua saatetaan pyytää tarkistamaan tai päivittämään suojaus, kun kirjaudut Applen laitteeseen tai Applen verkkosivustoon.

Applen lähettämät viestit

Koska puhelinnumeroon perustuvaan Apple ID:hen ei liity sähköpostiosoitetta, saat Applen lähettämät viestit iPhonen, iPadin tai iPod touchin Viestit-apin ja appleid.apple.comin kautta.

Jotta voit varmistaa, että saat tärkeät tiliäsi koskevat viestit iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, kirjaudu iCloudiin, Viestit-appiin ja FaceTimeen puhelinnumeroosi perustuvalla Apple ID:llä. Jos kirjaudut iCloudiin iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ilman SIM-korttia, et voi käyttää FaceTimea etkä Viestit-appia. Voit nähdä Applen lähettämät viestit aina appleid.apple.comissa.

Apple ID:n vaihtaminen toiseen matkapuhelinnumeroon

Asuinmaasta tai -alueesta sekä Apple ID:n luontitavasta riippuen voit ehkä vaihtaa Apple ID:n toiseksi matkapuhelinnumeroksi Apple ID -tilisivulla tai iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Manner-Kiinassa uuden Apple ID:n on oltava toinen +86-alkuinen matkapuhelinnumero. Intiassa uuden Apple ID:n on oltava toinen +91-alkuinen matkapuhelinnumero.

Verkko

1. Kirjaudu ulos kaikista Applen palveluista ja kaikilta laitteilta, joita käytät Apple ID:llä.
  2. Kirjaudu sisään osoitteeseen appleid.apple.com.
  3. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus -osiossa Apple ID.
  4. Anna matkapuhelinnumero, jota haluat käyttää Apple ID:nä, ja valitse sitten Vaihda Apple ID:si.
  5. Antamaasi numeroon lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.
  6. Kirjaudu uudelleen sisään kaikkiin Applen palveluihin uudella Apple ID:llä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Kirjaudu ulos kaikista Applen palveluista ja laitteista, joissa käytetään Apple ID:tä, paitsi siitä, jonka kautta olet vaihtamassa Apple ID:tä.
  2. Valitse Asetukset > [nimesi] > Nimi, puhelin, sähköposti.
  3. Napauta Tavoitettavissa-kohdan vierestä Muokkaa.
  4. Napauta Poista  puhelinnumeron vierestä ja noudata ohjeita.
  5. Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän matkapuhelinnumeron, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.
  6. Kirjaudu uudelleen sisään kaikkiin Applen palveluihin uudella Apple ID:llä.

Jos uusi matkapuhelinnumero on jo liitetty Apple ID:hen Viestit-puhelinnumerona, jaettuna puhelinnumerona tai luotettuna puhelinnumerona, sinun ei tarvitse vahvistaa sitä.

Etkö saanut koodia? Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti iPhonen taustalla. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Jos muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle

Voit vaihtaa käyttäjätunnuksen uudeksi matkapuhelinnumeroksi. Varmista, että matkapuhelinnumero voidaan vahvistaa tekstiviestitse. Vaihda ensin Apple ID:n maa tai alue. Vaihda sen jälkeen Apple ID:si uudeksi matkapuhelinnumeroksi.