Matkapuhelinnumeron käyttäminen Apple ID:nä

Kun luot uuden Apple ID:n Manner-Kiinassa tai Intiassa, voit käyttää Apple ID:n käyttäjätunnuksena matkapuhelinnumeroa.

Näin se toimii

Kun otat iPhonen tai iPadin käyttöön, voit kirjautua sisään olemassa olevalla Apple ID:llä tai luoda uuden tilin. Jos luot uuden Apple ID:n Manner-Kiinassa tai Intiassa iPhonella, jossa on iOS 11 tai sitä uudempi, voit käyttää Apple ID:n käyttäjätunnuksena matkapuhelinnumeroa. Jos asut Manner-Kiinassa, käytä +86-alkuista matkapuhelinnumeroa. Jos asut Intiassa, käytä +91-alkuista numeroa. Operaattoristasi riippuen voit ehkä luoda uuden tilin matkapuhelinnumerolla myös joillakin Android-laitteilla, älytelevisioilla ja suoratoistolaitteilla. Valitse vain Apple ID:n sisäänkirjautumisnäytössä Luo Apple ID ja luo uusi tili näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Kun olet luonut tilin, voit kirjautua sillä haluamiisi Apple-laitteisiin tai -palveluihin. Kun kirjaudut uuteen laitteeseen, appiin tai palveluun, sinun pitää antaa matkapuhelinnumerosi (maakoodi mukaan lukien) ja salasanasi. Varmista, että käytät kirjautumiseen samaa Apple ID:tä kaikissa Apple-laitteissa, jotta laitteet ja palvelut toimivat yhdessä saumattomasti.

Jos sinulla on jo Apple ID -käyttäjätunnus, joka on sähköpostiosoite, et ehkä voi vaihtaa sitä matkapuhelinnumeroon. Voit kuitenkin liittää tiliisi muita puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita Apple ID -tilisivullasi. Tämän jälkeen voit kirjautua Apple ID:lle määrittämilläsi puhelinnumeroilla tai sähköpostiosoitteilla.

Mitä tarvitset

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit kirjautua sisään käyttämällä Apple ID -käyttäjätunnuksena matkapuhelinnumeroa:

• iPhone tai iPad, jossa on iOS 11 tai sitä uudempi

• Mac, jossa on macOS High Sierra tai sitä uudempi

• Apple Watch, jossa on watchOS 4 tai sitä uudempi

• Apple TV, jossa on tvOS 11 tai uudempi

• Apple.com, iCloud.com ja muut Applen verkkopalvelut*

• Applen palvelut muiden valmistajien laitteilla.

* Apple ID:n luontitavasta riippuen sinun on ehkä vaihdettava Apple ID -käyttäjätunnuksesi puhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi. Sinun on ehkä myös annettava lisätietoja.

Tilin suojaus

Tilin suojausvaatimukset saattavat vaihdella tilin luontipaikan ja tiliin liittyvien henkilökohtaisten tietojen määrän perusteella. Apple-laitetta käytettäessä on suositeltavaa käyttää Apple ID:n kaksiosaista todennusta. Joissakin tapauksissa sinua saatetaan pyytää tarkistamaan tai päivittämään suojaus, kun kirjaudut Applen laitteeseen tai Applen verkkosivustoon.

Applen lähettämät viestit

Koska matkapuhelinnumeroon perustuvaan Apple ID:hen ei liity sähköpostiosoitetta, saat Applen lähettämät viestit iPhonen tai iPadin Viestit-apin ja appleid.apple.com-tilisivusi kautta.

Jotta voit varmistaa, että saat tärkeät tiliäsi koskevat viestit iPhoneen tai iPadiin, kirjaudu iCloudiin, Viestit-appiin ja FaceTimeen puhelinnumeroosi perustuvalla Apple ID:llä. Jos kirjaudut iCloudiin iPhonella tai iPadilla ilman SIM-korttia, et voi käyttää FaceTimea etkä Viestit-appia. Voit lukea Applelta saapuneet viestit aina appleid.apple.com-tilisivullasi.

Apple ID:n vaihtaminen toiseen matkapuhelinnumeroon

Asuinmaasta tai ‑alueesta ja Apple ID:n luontitavasta riippuen voit ehkä vaihtaa Apple ID:n muuksi matkapuhelinnumeroksi Apple ID ‑tilisivulla, iPhonessa tai iPadissa.

Manner-Kiinassa uuden Apple ID:n on oltava toinen +86-alkuinen matkapuhelinnumero. Intiassa uuden Apple ID:si on oltava toinen (+91)-alkuinen matkapuhelinnumero.

Verkko

1. Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja ‑laitteista, joissa Apple ID:si on käytössä.

2. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään.

3. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus -osiossa Apple ID.

4. Anna matkapuhelinnumero, jota haluat käyttää Apple ID:nä, ja valitse sitten Vaihda Apple ID:si.

5. Antamaasi numeroon lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.

6. Kirjaudu takaisin kaikkiin Apple-palveluihin uudella Apple ID:llä.

iPhone tai iPad

1. Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja laitteista, joissa Apple ID:si on käytössä, paitsi siitä palvelusta tai laitteesta, jolla vaihdat Apple ID:si.

2. Valitse Asetukset > [nimesi] > Kirjautuminen ja suojaus.

3. Napauta Sähköposti ja puhelinnumerot -kohdan vierestä Muokkaa.

4. Napauta PoistaNapauta Poista puhelinnumeron vierestä ja noudata ohjeita.

5. Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän matkapuhelinnumeron, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.

6. Kirjaudu takaisin kaikkiin Apple-palveluihin uudella Apple ID:llä.

Jos uusi matkapuhelinnumero on jo liitetty Apple ID:hen Viestit-puhelinnumerona, jaettuna puhelinnumerona tai luotettuna puhelinnumerona, sinun ei tarvitse vahvistaa sitä.

Etkö saanut koodia? Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti iPhonen taustalla. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Apple ID:n vaihtaminen sähköpostiosoitteeksi

Sinua saatetaan pyytää vaihtamaan Apple ID -käyttäjätunnuksesi sähköpostiosoitteeksi, jos Apple ID:nä käytettävä matkapuhelinnumero ei enää kuulu sinulle. Voit myös helpottaa kirjautumista ja palauttamista vaihtamalla Apple ID -käyttäjätunnuksesi matkapuhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi.

1. Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja laitteista, joissa Apple ID:si on käytössä, paitsi siitä palvelusta tai laitteesta, jolla vaihdat Apple ID:si.

2. Valitse iPhonessa tai iPadissa Asetukset > [nimesi] > Kirjautuminen ja suojaus.

3. Napauta Sähköposti ja puhelinnumerot -kohdan vierestä Muokkaa.

4. Napauta PoistaNapauta Poista puhelinnumeron vierestä ja noudata ohjeita.

5. Kun olet antanut Apple ID:nä käytettävän sähköpostisoitteesi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.

6. Kirjaudu takaisin kaikkiin Apple-palveluihin uudella Apple ID:llä.

Jos muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle

Voit vaihtaa Apple ID -käyttäjätunnukseksi uuden matkapuhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Varmista, että matkapuhelinnumero voidaan vahvistaa tekstiviestitse. Vaihda ensin Apple ID:si maa tai alue. Noudata sitten ohjeita ja vaihda Apple ID -käyttäjätunnukseksi uusi matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite.

Jos toinen käyttäjä käyttää puhelinnumeroasi Apple ID -käyttäjätunnuksena

On mahdollista, että puhelinnumerosi aiemmin omistanut henkilö käyttää sitä edelleen Apple ID -käyttäjätunnuksena. Tällöin et voi kirjautua omalle Apple ID:llesi puhelinnumerollasi. Voit edelleen kirjautua sisään Apple ID -tiliisi liitetyillä sähköpostiosoitteilla.

Puhelinnumerosi aiempi omistaja ei voi käyttää tilitietojasi tai puhelinnumeroasi iMessagessa tai FaceTimessa. Numero on ainoastaan Apple ID -käyttäjätunnus, jolla käyttäjä kirjautuu omalle tililleen.

Jotta voit kirjautua Apple ID:lle puhelinnumerollasi, puhelinnumeron aiemman omistajan on vaihdettava Apple ID -käyttäjätunnukseksi toinen matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite.