Apple Watchin mittausten tarkkuuden optimointi

Apple Watch mittaa päivittäistä aktiivisuuttasi antamiesi tietojen perusteella. Voit parantaa sen tarkkuutta seuraavien vinkkien avulla.

Pidä henkilökohtaiset tietosi ajan tasalla

Apple Watch laskee henkilökohtaisten tietojesi, kuten pituutesi, painosi, sukupuolesi ja ikäsi, perusteella esimerkiksi kuinka paljon kaloreita kulutat.

Voit päivittää henkilökohtaiset tietosi avaamalla Apple Watch -apin iPhonessa. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Terveys. Napauta Muokkaa ja sitten kohdetta, jota haluat muuttaa.
iPhonen Kuntotiedot-näyttö.

Varmista liikkumis- ja liikuntasaldon ansaitseminen

Jokainen kokonainen minuutti liikettä, joka on vähintään yhtä tehokasta kuin reipas kävely, huomioidaan päivittäisissä liikunta- ja liikkumistavoitteissa. Pyörätuolikäyttäjien kohdalla tämä mitataan reippaiden työntöjen mukaan. Kaikki tämän tason alle jäävät toiminnot lasketaan mukaan vain päivittäiseen liikkumistavoitteeseen.

Varmista liikuntasaldon ansaitseminen antamalla sen käden, jossa Apple Watch on, liikkua luonnollisesti. Esimerkiksi kun kävelytät lemmikkiä, pidä toisella kädellä hihnasta kiinni ja anna sen käden, jossa Apple Watch on, liikkua vapaasti.

Jos tarvitset kävelyllä molempia käsiä esimerkiksi lastenrattaiden työntämiseen, voit silti ansaita liikuntasaldoa käyttämällä Harjoittelu-appia. Avaa appi Apple Watchissa ja napauta Ulkokävely. Aktiivisuus-appi seuraa liikuntaa käden liikkeen ja kiihtyvyysanturin perusteella, mutta Harjoittelu-appi voi käyttää kiihtyvyysanturia, sykemittaria ja GPS:ää.

Varmista, että ranteentunnistus on käytössä

Jos ranteentunnistus on pois päältä, et saa ilmoituksia seisomisesta, eikä Apple Watch pysty seuraamaan edistymistäsi. Taustasykelukemia (kuten lepo- ja kävelysykettä) ei mitata, kun ranteentunnistus ei ole päällä.

Voit tarkistaa asetuksen avaamalla Apple Watch -apin iPhonessa. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten Pääsykoodi. Varmista, että ranteentunnistus on käytössä.

iPhonen Pääsykoodiasetukset-näyttö.

Varmista sopivuus

Pidä Apple Watchia ranteessa oikein, eli ei liian tiukalla tai löysällä ja siten, että iholla on tilaa hengittää, niin se tuntuu miellyttävältä ja mittaukset onnistuvat.

Voit halutessasi tiukentaa Apple Watchin ranneketta harjoittelun ajaksi ja löysätä sitä sen jälkeen. Lisäksi anturit toimivat vain jos Apple Watch on ranteesi päällä.

Lisätietoja Apple Watchin pitämisestä ranteessa.

Varmista mahdollisimman tarkat sykemittaukset

Varmista, että Apple Watch on sopivan tiukasti ranteen päällä, jotta saat mahdollisimman tarkan sykemittauksen käyttäessäsi Harjoittelu-appia. Sykemittarin on oltava lähellä ihoa. Lisätietoja sykemittarin tarkkuudesta ja rajoituksista.

Jos laitat virransäästötilan kävely- tai juoksuharjoituksen aikana päälle, sykemittari laitetaan pois päältä. Jos haluat laittaa virransäästötilan pois päältä, avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta sitten Harjoittelu > Virransäästötila.

Jos laitat Syke-toiminnon Tietosuoja-asetuksissa pois päältä, et myöskään saa sykemittauksen tuloksia. Voit laittaa Syke-toiminnon päälle avaamalla Apple Watch -apin iPhonessa ja napauttamalla sitten Tietosuoja > Syke.

Valitse paras harjoitus

Kun käytät Harjoittelu-appia, valitse vaihtoehto, joka parhaiten vastaa toimintaasi. Jos esimerkiksi juokset juoksumatolla, valitse Sisäjuoksu. Jos olet suorittamassa harjoitusta, jota ei ole luettelossa, kuten voimaharjoittelua, valitse Muu.

Lisätietoja harjoituksista.
Sisäjuoksu-harjoitus.

Kalibroi Apple Watch

Apple Watchin kalibrointi parantaa matka-, vauhti- ja kalorimittausten tarkkuutta. Lisäksi kalibrointi auttaa kelloa oppimaan kuntotasosi ja askelnopeutesi.

Lue, miten voit kalibroida Apple Watchisi

Muut sykelukemaan vaikuttavat tekijät

Useat tekijät voivat vaikuttaa Apple Watchin sykemittarin suorituskykyyn. Yksi tekijä on ihon perfuusio (eli miten paljon verta kiertää ihosi läpi). Ihon perfuusio vaihtelee huomattavasti ihmisten välillä, minkä lisäksi ympäristö saattaa vaikuttaa siihen. Jos esimerkiksi harjoittelet kylmällä ilmalla, verenkierto ranteessa saattaa olla liian hidasta, jotta sykemittari saisi mitattua lukeman.

Myös ihon pysyvät tai tilapäiset muutokset, kuten jotkin tatuoinnit, voivat vaikuttaa sykemittarin suorituskykyyn. Joidenkin tatuointien muste, kuvio ja värikylläisyys saattavat estää anturista tulevan valon, jolloin luotettavia lukemia on vaikea saada.

Toinen sykemittariin vaikuttava tekijä on liike. Rytmikkäästä liikkeestä, kuten juoksusta tai pyöräilystä, saa tarkempia tuloksia verrattuna epäsäännölliseen liikkeeseen, kuten tennikseen tai nyrkkeilyyn.

Jos et saa yhdenmukaisia lukemia näistä syistä, voit yhdistää Apple Watchin langattomasti ulkoiseen sykemittariin, kuten rintaan kiinnitettävään Bluetooth-sykevyöhön. Lisätietoja parin muodostamisesta Bluetooth-lisälaitteiden kanssa.

Syke on yksi monista tekijöistä, joiden perusteella Apple Watch mittaa aktiviteettisi ja liikkumisesi. Se valitsee sopivimmat mitattavat tiedot harjoittelutyypin perusteella. Esimerkiksi kun juokset sisätiloissa, se käyttää myös kiihtyvyysmittaria. Lue lisätietoja siitä, miten Apple Watch hyödyntää GPS:ää ja sykemittaria, kun käytät Harjoittelu-appia

* Lepo- ja kävelytiedot ovat saatavilla vain Apple Watch Series 1:ssä ja uudemmissa.