Tietoja watchOS 3.2.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan watchOS 3.2.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

watchOS 3.2.2

Julkaistu 15.5.2017

AVEVideoEncoder

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan kernel-käyttöoikeudet.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-6989: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

CVE-2017-6994: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

CVE-2017-6995: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

CVE-2017-6996: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

CVE-2017-6997: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

CVE-2017-6998: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

CVE-2017-6999: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

Kohta päivitetty 17.5.2017

CoreAudio

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajattua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2017-2502: Yangkang (@dnpushme) (Qihoo360 Qex Team)

CoreFoundation

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallisten tietojen jäsentäminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-2522: Ian Beer (Google Project Zero)

Kohta lisätty 19.5.2017

CoreText

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa ohjelman sulkeutumisen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla vahvistamista.

CVE-2017-7003: Jake Davis (SPYSCAPE) (@DoubleJake)

Kohta lisätty 31.5.2017

Foundation

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallisten tietojen jäsentäminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-2523: Ian Beer (Google Project Zero)

Kohta lisätty 19.5.2017

IOSurface

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan kernel-käyttöoikeudet.

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2017-6979: Adam Donenfeld (@doadam) (Zimperium zLabs Team)

Kohta päivitetty 17.5.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2017-2501: Ian Beer (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajattua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2017-2507: Ian Beer (Google Project Zero)

CVE-2017-6987: Patrick Wardle (Synack)

SQLite

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallinen SQL-kysely saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Vapaan tilan jälkeisen käytön ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2017-2513: OSS-Fuzz

SQLite

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallinen SQL-kysely saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-2518: OSS-Fuzz

CVE-2017-2520: OSS-Fuzz

SQLite

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallinen SQL-kysely saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-2519: OSS-Fuzz

TextInput

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallisten tietojen jäsentäminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-2524: Ian Beer (Google Project Zero)

WebKit

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-2521: lokihardt (Google Project Zero)

Kiitokset

Kernel

Haluamme kiittää Aleph Researchin (HCL Technologies) Orr A:ta hänen avustaan.

Suojaus

Haluamme kiittää Google Project Zeron Ian Beeriä hänen avustaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.