Macin taustakuvan vaihtaminen

Macissasi on monia valokuvia ja muita kuvia, joita voit käyttää työpöydän kuvina (taustakuvina) Macisi ulkoasun räätälöintiin. Voit käyttää myös omia kuviasi.

Toimimalla näiden ohjeiden mukaan voit vaihtaa näytön taustana käytettävän työpöydän kuvan. Voit tehdä tämän Kuvat-ohjelmasta, Finderista tai työpöydän asetuksista.

Kuvat-ohjelman oikotievalikko

Työpöydän kuvan vaihtaminen Kuvat-ohjelmasta

1. Avaa Kuvat-ohjelma.
  2. Jos käytät useita näyttöjä, vedä Kuvat-ikkuna muutettavan työpöydän päälle.
  3. Ctrl-klikkaa käytettävää kuvaa tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella.
  4. Valitse oikotievalikosta Jaa ja sitten alivalikosta Aseta työpöydän taustakuva.

Finderin oikotievalikko

Työpöydän kuvan vaihtaminen Finderista

1. Etsi käytettävä kuvatiedosto Finder-ikkunasta tai työpöydältä.
  2. Ctrl-klikkaa tiedostoa tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten oikotievalikosta Aseta työpöydän taustakuva. Jos käytät useita näyttöjä, tämä vaihtaa vain ensisijaisen näytön taustakuvan.

Jos et näe oikotievalikossa Aseta työpöydän taustakuva -toimintoa, sinun pitäisi nähdä Palvelut-alivalikko. Valitse Aseta työpöydän taustakuva -toiminto sieltä.

Työpöydän kuvan vaihtaminen työpöydän asetuksista

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Työpöytä ja näytönsäästö.
  2. Valitse Työpöytä-välilehden vasemmalta puolelta kuvakansio ja klikkaa sitten kuvaa oikealla.

Työpöytä ja näytönsäästö -asetusikkuna

Jos haluat lisätä oman kuvakansion, klikkaa kansioiden luettelon alla olevaa Lisää -painiketta. Lisätietoja tämän ikkunan asetuksista saat klikkaamalla ikkunan kulmassa kysymysmerkkikuvake.