Työpöydän kuvan (taustan) vaihtaminen Macissa

Macissasi on monia valokuvia ja muita kuvia, joita voit käyttää työpöydän kuvina Macisi ulkoasun räätälöinnissä. Voit käyttää myös omia kuviasi.

Työpöydän kuvan vaihtaminen Järjestelmäasetuksista

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Työpöytä ja näytönsäästö.
  3. Voit vaihtaa työpöytäsi kuvan valitsemalla Työpöytä-paneelissa vasemmalla puolella olevan kuvakansion ja klikkaamalla sitten oikealla olevaa kuvaa.

Työpöytä ja näytönsäästö -asetusikkuna

macOS Mojave sisältää Dynaamisen työpöydän kuvia, jotka muuttuvat automaattisesti alueesi vuorokaudenajan mukaan. Valitse jompikumpi kahdesta Dynaamisen työpöydän teemasta: Mojave ja Solar Gradients. Voit myös valita kuvan erilaisista työpöydän still-kuvista, kuten Mojave Day tai Mojave Night.

Oman kuvakansion lisääminen

Jos haluat lisätä oman kuvakansion, klikkaa kansioiden luettelon alla olevaa Lisää -painiketta ja valitse sitten kuvasi sisältävä kansio. Voit myös valita minkä tahansa kuvan.

Kuvat-ikkuna, jossa näkyy oikotievalikko

Työpöydän kuvan vaihtaminen Kuvat-ohjelmasta

1. Avaa Kuvat-ohjelma.
  2. Jos käytät useita näyttöjä, vedä Kuvat-ikkuna muutettavan työpöydän päälle.
  3. Ctrl-klikkaa käytettävää kuvaa tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella.
  4. Valitse oikotievalikosta Jaa ja sitten alivalikosta Aseta työpöydän taustakuva.

Työpöytä, jossa näkyy kuva ja oikotievalikko

Työpöydän kuvan vaihtaminen Finderista

1. Etsi käytettävä kuvatiedosto Finder-ikkunasta tai työpöydältä.
  2. Ctrl-klikkaa tiedostoa tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten oikotievalikosta Aseta työpöydän taustakuva. Jos käytät useita näyttöjä, tämä vaihtaa vain ensisijaisen näytön taustakuvan.

Jos et näe oikotievalikossa Aseta työpöydän taustakuva -toimintoa, sinun pitäisi nähdä Palvelut-alivalikko. Valitse Aseta työpöydän taustakuva -toiminto sieltä.