Työpöydän kuvan (taustan) vaihtaminen Macissa

Macissasi on monia valokuvia ja muita kuvia, joita voit käyttää työpöydän kuvina Macisi ulkoasun räätälöinnissä. Voit käyttää myös omia kuviasi.

Työpöydän kuvan vaihtaminen Järjestelmäasetuksista

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Työpöytä ja näytönsäästö.
  3. Voit vaihtaa työpöytäsi kuvan valitsemalla Työpöytä-paneelissa vasemmalla puolella olevan kuvakansion ja klikkaamalla sitten oikealla olevaa kuvaa.

macOS Mojavessa tai uudemmassa voit valita myös Dynaaminen työpöytä -kuvia, jotka muuttuvat päivän aikana automaattisesti sijaintisi vuorokaudenajan mukaan.

Oman kuvakansion lisääminen

Jos haluat lisätä oman kuvakansion, klikkaa kansioiden luettelon alla olevaa lisäyspainiketta (+) ja valitse sitten kuvasi sisältävä kansio.

Saat parhaan lopputuloksen valitsemalla käynnistyslevyllä olevia kuvia. Muulle levylle tallennetut kuvat eivät ehkä lataudu luotettavasti Macin uudelleenkäynnistyksen jälkeen, riippuen siitä, kuinka nopeasti toinen levy on käytettävissä käynnistyksen jälkeen.

Työpöydän kuvan vaihtaminen Kuvat-apista

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Jos käytät useita näyttöjä, vedä Kuvat-ikkuna muutettavan työpöydän päälle.
  3. Ctrl-klikkaa käytettävää kuvaa tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella.
  4. Valitse oikotievalikosta Jaa ja sitten alivalikosta Aseta työpöydän taustakuva.

Työpöydän kuvan vaihtaminen Finderista

1. Etsi käytettävä kuvatiedosto Finder-ikkunasta tai työpöydältä.
  2. Ctrl-klikkaa tiedostoa tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten oikotievalikosta Aseta työpöydän taustakuva. Jos käytät useita näyttöjä, tämä vaihtaa vain ensisijaisen näytön taustakuvan.

Jos et näe oikotievalikossa Aseta työpöydän taustakuva -toimintoa, sinun pitäisi nähdä Palvelut-alivalikko. Valitse Aseta työpöydän taustakuva -toiminto sieltä.