Live Photo -kuvien ottaminen ja muokkaaminen

Ota kuvia, jotka heräävät eloon, kun kosketat niitä. Sitten voit valita toisen avainkuvan, lisätä hauskan tehosteen, muokata Live Photo -kuvaa ja jakaa sen perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

iPhone tallentaa Live Photo -kuviin tapahtumat 1,5 sekuntia ennen kuvan ottamista ja sen jälkeen. Tuloksena ei ole ainoastaan loistava kuva, vaan ikuistettu hetki, jossa on liikettä ja ääntä. Voit ottaa Live Photo -kuvan perinteisen kuvan tapaan.

Live Photo -kuvan ottaminen iPhonella

Live Photo -kuvan ottaminen

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Varmista, että Kamera on kuvaustilassa ja että Live Photo -ominaisuus on käytössä. Kun se on otettu käyttöön, näet Live Photo -painikkeen  kameran yläosassa.
  3. Pidä laitetta* paikallaan.
  4. Napauta laukaisinta .

Live Photo -ominaisuus on käytössä oletusarvoisesti. Jos haluat mieluummin ottaa still-kuvan, poista Live Photo -ominaisuus käytöstä napauttamalla Live Photo -painiketta . Voit säilyttää kameran asetukset siten, että Live Photo -ominaisuus on aina käytössä tai aina poissa käytöstä. Valitse Asetukset > Kamera > Säilytä asetukset.

Live Photo -kuvan tarkasteleminen iPhonessa

Live Photo -kuvien etsiminen ja toistaminen

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Siirry Kuvat-välilehteen.
  3. Napauta Live Photo -kuvaa.
  4. Paina näyttöä voimakkaasti ja pidä sitä painettuna.

Voit nauttia Live Photo -kuvasta aina myös silloin, kun poistat laitteen lukituksen. Aseta se vain lukitusnäytön taustakuvaksi.

Avainkuvan vaihtaminen iPhonessa

Avainkuvan vaihtaminen

1. Avaa Live Photo -kuva.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Vaihda otosta liikuttamalla liukusäädintä.
  4. Nosta sormesi pois ja napauta Tee avainkuva.
  5. Napauta Valmis.

Voit myös laittaa Live Photo -tehosteen pois päältä napauttamalla Muokkaa ja napauttamalla sitten Live Photo -painiketta . Jos muutat mielesi, napauta vain Live Photo -painiketta  uudelleen kohdassa Muokkaa.

Live Photo -tehosteiden lisääminen iPhonessa

Live Photo -tehosteiden lisääminen

1. Avaa Live Photo -kuva.
  2. Pyyhkäise ylöspäin, kunnes näet Tehosteet.
  3. Valitse Silmukka, Edestakaisin tai Pitkä valotus.

Silmukka: Tee pitämästäsi Live Photo -kuvasta silmukkavideo. Valitse kuva itse tai etsi loistaviin silmukoihin sopivia kuvia Sinulle-välilehdeltä.

Edestakaisin: Laita Live Photo -kuvasi toistumaan edestakaisin. Katsele Live Photo -kuvaa siten kuin se tapahtui, jonka jälkeen se toistetaan välittömästi takaperin.

Pitkä valotus: Tallenna aika ja liike. Luo kaunis tehoste, joka onnistui aiemmin vain järjestelmäkameralla. Ilotulitukset muuttuvat kirkkaiksi juoviksi yötaivaalla. Vesiputous sumenee taianomaisesti.

Live Photo -kuvien muokkaaminen

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta Kuvat-välilehteä.
  2. Napauta Live Photo -kuvaa, jota haluat muokata.
  3. Napauta Muokkaa ja tee sitten tarvittavat mukautukset.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Jos muokkaat Live Photo -kuvaa kolmannen osapuolen apilla, käyttämäsi Live Photo -tehosteet voivat kadota.

Live Photo -kuvien jakaminen

1. Avaa jaettava kuva ja napauta sitten jakamispainiketta .
  2. Jos haluat jakaa still-kuvan, mutta et Live Photo -kuvaa, napauta vasemmassa yläkulmassa Live.
  3. Valitse, miten haluat jakaa kuvan. Huomaa, että jos jaat sen Mailin kautta, Live Photo -kuva lähetetään still-kuvana.

Jos saat Live Photo -kuvan iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi Viestit-apin kautta, avaa kuva napauttamalla sitä. Paina sitten kuvaa hetken voimakkaasti, niin se herää eloon.

Jos käytät Macin Viestit-ohjelmaa, avaa Live Photo -kuva kaksoisklikkaamalla sitä. Live Photo -kuva toistetaan kerran. Jos haluat toistaa sen uudelleen, klikkaa kuvan vasemmassa alakulmassa olevaa LIVE-painiketta.

Lisätietoja

Opi, luo ja inspiroidu. Osallistu Apple Storen päivittäisiin, käytännönläheisiin istuntoihin. Etsi lähelläsi järjestettäviä Today at Apple -istuntoja.