Live Photo -kuvien ottaminen ja muokkaaminen

Ota kuvia, jotka heräävät eloon, kun kosketat niitä. Sitten voit valita toisen avainkuvan, lisätä hauskan tehosteen, muokata Live Photo -kuvaa ja jakaa sen perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

Live Photo -kuvan ottaminen iPhonella

Live Photo -kuvan ottaminen

iPhone tallentaa Live Photo -kuviin tapahtumat 1,5 sekuntia ennen kuvan ottamista ja sen jälkeen. Tuloksena ei ole ainoastaan loistava kuva, vaan ikuistettu hetki, jossa on liikettä ja ääntä. Voit ottaa Live Photo -kuvan perinteisen kuvan tapaan:

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Varmista, että Kamera on kuvaustilassa ja että Live Photo -ominaisuus on käytössä. Kun se on otettu käyttöön, näet Live Photo -painikkeen  kameran yläosassa.
  3. Pidä iPhonea paikallaan.
  4. Napauta laukaisinta .

Live Photo -ominaisuus on käytössä oletusarvoisesti. Jos haluat mieluummin ottaa still-kuvan, poista Live Photo -ominaisuus käytöstä napauttamalla Live Photo -painiketta . Voit säilyttää kameran asetukset siten, että Live Photo -ominaisuus on aina käytössä tai aina poissa käytöstä. Valitse Asetukset > Kamera > Säilytä asetukset.

Live Photo -kuvan tarkasteleminen iPhonessa

Kuvien herättäminen eloon

Kun olet ottanut Live Photo -kuvan, Kuvat-apilla voit elää hetken välittömästi uudelleen.

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Siirry Kuvat-välilehteen.
  3. Napauta Live Photo -kuvaa.
  4. Paina näyttöä voimakkaasti ja pidä sitä painettuna.

Voit nauttia Live Photo -kuvasta aina myös silloin, kun poistat iPhonen lukituksen. Aseta se vain lukitusnäytön taustakuvaksi.

Avainkuvan vaihtaminen iPhonessa

Avainkuvan vaihtaminen

Haluatko käyttää jotakin muuta kuin kuvakirjastossasi näkyvää avainkuvaa? Uuden avainkuvan valitseminen Live Photo -kuvaan sisältyvistä otoksista on helppoa:

1. Avaa Live Photo -kuva.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Vaihda otosta liikuttamalla liukusäädintä.
  4. Nosta sormesi pois ja napauta Tee avainkuva.
  5. Napauta Valmis.

Voit myös laittaa Live Photo -tehosteen pois päältä napauttamalla Muokkaa ja napauttamalla sitten Live Photo -painiketta . Jos muutat mielesi, napauta vain Live Photo -painiketta  uudelleen kohdassa Muokkaa.

Live Photo -tehosteiden lisääminen iPhonessa

Live Photo -tehosteiden lisääminen

Live Photo -tehosteiden ansiosta kuvasi ovat entistäkin ilmaisuvoimaisempia, luovempia ja yksinkertaisesti hauskempia.

1. Avaa Live Photo -kuva.
  2. Pyyhkäise ylöspäin, kunnes näet Tehosteet.
  3. Valitse Silmukka, Edestakaisin tai Pitkä valotus.

Silmukka: Tee pitämästäsi Live Photo -kuvasta silmukkavideo. Valitse kuva itse tai etsi loistaviin silmukoihin sopivia kuvia Sinulle-välilehdeltä.

Edestakaisin: Laita Live Photo -kuvasi toistumaan edestakaisin. Katsele Live Photo -kuvaa siten kuin se tapahtui, jonka jälkeen se toistetaan välittömästi takaperin.

Pitkä valotus: Tallenna aika ja liike. Luo kaunis tehoste, joka onnistui aiemmin vain järjestelmäkameralla. Ilotulitukset muuttuvat kirkkaiksi juoviksi yötaivaalla. Vesiputous sumenee taianomaisesti.

Live Photo -kuvien muokkaaminen

Kuvat-apin sisäisillä työkaluilla voit muokata Live Photo -kuvia muiden kuvien tapaan. Voit muun muassa rajata kuvaa, lisätä suodattimia sekä säätää valoa. Voit jopa leikata ääntä tai mykistää sen.

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta Kuvat-välilehteä.
  2. Napauta Live Photo -kuvaa, jota haluat muokata.
  3. Napauta Muokkaa ja tee sitten tarvittavat mukautukset.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Live Photo -kuvien jakaminen

Näytä Live Photo -kuvat perheenjäsenillesi ja ystävillesi. He voivat tarkastella Live Photo -kuvaasi iOS-laitteessaan tai Macissaan.

1. Avaa jaettava kuva ja napauta sitten jakamispainiketta .
  2. Jos haluat jakaa still-kuvan, mutta et Live Photo -kuvaa, napauta vasemmassa yläkulmassa Live.
  3. Valitse, miten haluat jakaa kuvan. Huomaa, että jos jaat sen Mailin kautta, Live Photo -kuva lähetetään still-kuvana.

Jos saat Live Photo -kuvan iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi Viestit-apin kautta, avaa kuva napauttamalla sitä. Paina sitten kuvaa hetken voimakkaasti, niin se herää eloon.

Jos käytät Macin Viestit-ohjelmaa, avaa Live Photo -kuva kaksoisklikkaamalla sitä. Live Photo -kuva toistetaan kerran. Jos haluat toistaa sen uudelleen, klikkaa kuvan vasemmassa alakulmassa olevaa LIVE-painiketta.

Jos muokkaat Live Photo -kuvaa muun valmistajan apilla, Live Photo -tehoste voi kadota.

Lisätietoja

Opi, luo ja inspiroidu. Osallistu Apple Storen päivittäisiin, käytännönläheisiin istuntoihin. Etsi lähelläsi järjestettäviä Today at Apple -istuntoja.