Live Photo -kuvien ottaminen ja muokkaaminen

iPhone tallentaa Live Photo -kuviin tapahtumat 1,5 sekuntia ennen kuvan ottamista ja sen jälkeen. Voit sitten valita toisen avainkuvan, lisätä hauskan tehosteen, muokata Live Photo -kuvaa ja jakaa sen perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

Live Photo -kuvan ottaminen

1. Avaa Kamera-appi.

2. Varmista, että kamera on kuvaustilassa Jos se on päällä, näet Live Photos ‑painikkeenNo alt supplied for Image kameran ylälaidassa.

iPhone, jossa Live Photo on kytketty päälle Kamera-apissa.
  3. Pidä laitetta* paikallaan.

4. Napauta suljinpainikettaNo alt supplied for Image.

Live Photo on päällä oletusarvoisesti. Voit laittaa Live Photos -ominaisuuden pois päältä tilapäisesti tai pysyvästi.

Live Photo -kuvien etsiminen ja toistaminen

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Napauta Albumit-välilehteä.

3. Vieritä alas Mediatyypit-kohtaan ja napauta Live Photo -kuvat.

Löydät Live Photos ‑albumin valitsemalla Kuvat > Albumit, vierittämällä Mediatyypit-kohtaan ja napauttamalla Live Photo ‑kuvat.
  4. Avaa haluamasi kuva napauttamalla sitä.

5. Toista Live Photo -kuva pitämällä näyttöä painettuna.

Avainkuvan vaihtaminen

1. Avaa Live Photo ja napauta Muokkaa.

2. Napauta Live Photos ‑painikettaNo alt supplied for Image.

3. Vaihda otosta liikuttamalla liukusäädintä.

4. Nosta sormesi ja napauta Tee avainkuva.

Voit vaihtaa Live Photo -kuvan avainkuvan Kamera-apissa.
  5. Napauta Valmis.

Voit myös vaihtaa Live Photo -tehosteen päälle tai pois päältä. Kun muokkaat Live Photo -kuvaa, voit laittaa Live Photo -tehosteen pois päältä tai takaisin päälle napauttamalla näytön ylälaidassa olevaa LIVE-painiketta.

Live Photo -tehosteiden lisääminen

1. Avaa Live Photo.

2. Napauta näytön ylälaidasta Live Photos ‑painikettaNo alt supplied for Image.

Voit vaihtaa Live Photo -kuvaan muita tehosteita tai muuttaa sen normaaliksi kuvaksi Kuvat-apissa.
  3. Valitse Silmukka, Edestakaisin tai Pitkä valotus.

Silmukka: Tee pitämästäsi Live Photo -kuvasta videosilmukka. Valitse kuva itse tai etsi silmukoihin hyvin sopivia kuvia Sinulle-välilehdeltä.

Edestakaisin: Laita Live Photo -kuvasi toistumaan edestakaisin. Katsele Live Photo -kuvaa siten kuin se tapahtui, jonka jälkeen se toistetaan välittömästi takaperin.

Pitkä valotus: Tallenna aika ja liike. Luo kaunis tehoste, joka onnistui aiemmin vain järjestelmäkameralla. Ilotulitukset muuttuvat kirkkaiksi juoviksi yötaivaalla. Vesiputous sumenee taianomaisesti.

Live Photo -kuvien muokkaaminen

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta Albumit-välilehteä.

2. Siirry Live Photo -kuviin Mediatyypit-kohdasta.

3. Napauta Live Photo -kuvaa, jota haluat muokata.

4. Napauta Muokkaa ja tee sitten tarvittavat muutokset.

5. Napauta Valmis.

Jos muokkaat Live Photo -kuvaa kolmannen osapuolen apilla, käyttämäsi Live Photo -tehosteet voivat kadota.

Live Photo -kuvien jakaminen

1. Avaa jaettava kuva ja napauta sitten Jaa-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Jos haluat jakaa Live Photo -kuvan sijasta still-kuvan, napauta kuvan vasemmasta yläkulmasta Live.

3. Valitse, miten haluat jakaa kuvan. Huomaa, että jos jaat sen Mailin kautta, Live Photo -kuva lähetetään still-kuvana.

Jos saat Live Photo -kuvan iPhoneesi tai iPadiisi Viestit-apin kautta, avaa kuva napauttamalla sitä. Paina sitten kuvaa hetken voimakkaasti, niin se herää eloon.

Jos käytät Macin Viestit-appia, avaa Live Photo -kuva kaksoisklikkaamalla sitä. Live Photo -kuva toistetaan kerran. Jos haluat toistaa sen uudelleen, klikkaa kuvan vasemmassa alakulmassa olevaa LIVE-painiketta.

Live Photo -ominaisuuden laittaminen pois päältä

Voit laittaa Live Photos ‑ominaisuuden pois päältä napauttamalla Kamera-apista Live Photos ‑painikettaNo alt supplied for Image. Ylivedetty Live Photo -painike tarkoittaa, että ominaisuus ei ole päällä.

Kamera-appi ottaa Live Photon uudelleen käyttöön automaattisesti. Voit poistaa Live Photon pysyvästi käytöstä toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Kamera > Säilytä asetukset.

3. Varmista, että Live Photon vieressä oleva kytkin on päällä.

* Voit ottaa Live Photo -kuvia iPhone 6s:llä ja uudemmilla, iPadilla (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad Airilla (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad minillä (5. sukupolvi ja uudemmat) sekä 2016 ja sen jälkeen julkaistuilla iPad Pro -malleilla.