Live Photo -kuvien ottaminen ja muokkaaminen

Ota kuvia, jotka heräävät eloon, kun kosketat niitä. Sitten voit valita toisen avainkuvan, lisätä hauskan tehosteen, muokata Live Photoa ja jakaa sen perheenjäsenten ja ystävien kanssa. Tämä on mahdollista iPhone 6s:llä ja uudemmilla.

Ota Live Photo -kuva

Live Photo -kuviin tallentuu 1,5 sekuntia ennen kuvan ottamista ja sen jälkeen. Tuloksena ei ole ainoastaan loistava kuva, vaan ikuistettu hetki, jossa on liikettä ja ääntä. Voit ottaa Live Photo -kuvan perinteisen kuvan tapaan.

1. Avaa Kamera-appi.
  2. Varmista, että Kamera on kuvaustilassa ja Live Photo -kuvat on käytössä.
  3. Pidä iPhonea paikallaan.
  4. Napauta .

Live Photo -kuvat on iPhone 6s:ssä ja uudemmissa oletusarvoisesti käytössä. Jos haluat mieluummin ottaa still-kuvan, poista Live Photo -kuvat käytöstä napauttamalla . Voit säilyttää kameran asetukset siten, että Live Photo -kuvat on aina käytössä tai aina poissa käytöstä. Valitse Asetukset > Kamera > Säilytä asetukset.

Herätä kuvasi eloon

Kun olet ottanut Live Photo -kuvan, Kuvat-apilla voit elää hetken välittömästi uudelleen.

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Siirry Kuvat-välilehteen.
  3. Napauta Live Photoa.
  4. Paina näyttöä napakasti ja pidä sitä painettuna.

Voit nauttia Live Photo -kuvasta aina myös silloin, kun poistat iPhonen lukituksen. Aseta se lukitusnäytön taustakuvaksi.

Vaihda avainkuva

Haluatko käyttää muuta avainkuvaa kuin sitä, jonka näet kuvakirjastossa? iOS 11:ssä ja uudemmissa se käy helposti. Valitse jokin otoksista, joista Live Photo koostuu.

1. Avaa Live Photo.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Vaihda otosta liikuttamalla liukusäädintä.
  4. Nosta sormesi pois ja napauta Tee avainkuva.
  5. Napauta Valmis.

Voit myös poistaa Live Photo -tehosteen käytöstä napauttamalla Muokkaa > . Jos muutat mieltäsi, napauta vain uudelleen Muokkaa-kohdassa .

Lisää Live Photo -tehosteita

iOS 11:n ja uudempien Live Photo -tehosteiden avulla kuvasi voivat olla entistäkin ilmaisuvoimaisempia, luovia ja kerta kaikkiaan hauskempia.

1. Avaa Live Photo.
  2. Pyyhkäise ylöspäin, kunnes näet Tehosteet.
  3. Valitse Silmukka, Edestakaisin tai Pitkä valotus.

Silmukka: Tee Live Photosta videoluuppi. Valitse itse kuva tai anna Kuvat-apin ehdottaa, mistä tulisi hienoja silmukoita.

Edestakaisin: Laita Live Photosi toistumaan edestakaisin. Katsele Live Photoa siten kuin se tapahtui ja toista se välittömästi takaperin.

Pitkä valotus: Tallenna aika ja liike. Luo kaunis tehoste, joka onnistui aiemmin vain järjestelmäkameralla. Ilotulitukset muuttuvat kirkkaiksi juoviksi yötaivaalla. Vesiputous sumenee taianomaisesti.

Muokkaa Live Photo -kuvia

Kuvat-apin sisäisillä työkaluilla voit muokata Live Photo -kuvia muiden kuvien tapaan. Voit muun muassa rajata kuvaa, lisätä suodattimia sekä säätää valoa. Voit jopa leikata ääntä tai mykistää sen.

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Siirry Kuvat-välilehteen.
  3. Napauta Live Photo -kuvaa, jota haluat muokata.
  4. Napauta Muokkaa tai .

Jaa haluamallasi tavalla

Näytä Live Photo -kuvat perheenjäsenillesi ja ystävillesi. Varmista, että heillä on käytössään uusin iOS tai Macin Viestit-ohjelma. Voit jakaa hetken Live Photo- tai still-kuvana.

1. Napauta .
  2. Jos sinulla on iOS 10 tai aiempi ja haluat jakaa still-kuvan mutta et Live Photo -kuvaa, napauta vasemmassa yläkulmassa Live.
  3. Valitse, miten haluat jakaa kuvan.
    Jos valitset Mailin, kuva lähetetään still-kuvana.

Jos muokkaat Live Photo -kuvaa muun valmistajan apilla, Live Photo -tehoste voi kadota.