Siirtyminen kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen

Kaksiosainen todennus on Apple ID:n suojausta parantava ominaisuus, jonka tehtävänä on varmistaa, että vain sinä voit käyttää tiliäsi, vaikka joku muu tietäisi salasanasi.

Kaksiosainen todennus on edistynein ja helppokäyttöisin suojauksemme tilille, ja sitä vaaditaan eräiden iOS:n, macOS:n ja iCloudin uusimpien ominaisuuksien käyttöä varten. Jos käytössäsi on kaksivaiheinen vahvistus, päivitämme tilisi automaattisesti, kun kirjaudut iOS 11- tai macOS High Sierra -käyttöjärjestelmään. Voit vaihtaa tilisi myös manuaalisesti kaksivaiheisesta vahvistuksesta kaksiosaiseen todennukseen seuraavien ohjeiden avulla.

Tarkista, kumpaa toimintoa käytät

Jos et ole varma, oletko ottanut käyttöön kaksiosaisen todennuksen vai kaksivaiheisen vahvistuksen, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Etsi Suojaus-kohdasta kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus ja tarkista, onko toiminto käytössä vai ei.

Jos kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, poista se ohjeiden mukaisesti käytöstä ja ota kaksiosainen todennus käyttöön. Jos kaksiosainen todennus on käytössä, asetus on jo määritetty.

Poista kaksivaiheinen vahvistus käytöstä

Ennen kaksiosaisen todennuksen käyttöönottoa sinun on poistettava kaksivaiheinen vahvistus käytöstä. Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Suojaus-kohdasta Muokkaa.
  3. Valitse Poista käytöstä kaksivaiheinen vahvistus -vaihtoehto. Vahvista klikkaamalla uudelleen.
  4. Luo uudet turvakysymykset ja vahvista syntymäpäiväsi. Saat vahvistuksen sähköpostitse, että Apple ID:si kaksivaiheinen vahvistus on poistettu käytöstä.
  5. Muista varmistaa, että olet edelleen kirjautuneena iCloudiin. Laite saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.

Jos kirjaudut Maciin Apple ID:lläsi, sinun on vaihdettava Macin kirjautumissalasana ennen kaksiosaisen todennuksen käyttöönottoa.

Ota kaksiosainen todennus käyttöön

Kaksiosaista todennusta voivat tällä hetkellä käyttää iCloud-käyttäjät, joilla on vähintään yksi iOS 9- tai OS X El Capitan -laite tai laite, jossa on näitä uudempi käyttöjärjestelmä. Lue lisätietoja.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi]. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud ja napauta Apple ID:täsi.
  2. Napauta Salasana ja suojaus. Anna Apple ID:n salasana pyydettäessä.
  3. Napauta Laita kaksiosaisen todentaminen päälle.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot. Anna Apple ID:n salasana pyydettäessä.
  3. Klikkaa Suojaus-välilehteä.
  4. Klikkaa Laita kaksiosainen todennus päälle.

Muista varmistaa kaikissa laitteissa, että olet edelleen kirjautuneena iCloudiin. Laite saattaa pyytää antamaan Apple ID:n salasanan.