Kellonajan kuunteleminen Mikki Hiiren tai Minni Hiiren puhumana

Jos asetat Mikki Hiiren tai Minni Hiiren kellosi kellotauluksi, voit kuunnella kellonajan Mikin tai Minnin sanomana napauttamalla näyttöä.

Aseta kellotaulu

Voit vaihtaa kellotaulun Apple Watchista tai iPhonesta.

Avaa Apple Watch -appi iPhonessa, napauta Kellotaulugalleria-välilehteä, valitse Mikki Hiiri tai Minni Hiiri ja napauta sitten Lisää.

Jos haluat mukauttaa kellotaulua, paina Apple Watchin näyttöä voimakkaasti.

Kellotaulugalleria, jossa näkyvät Mikki Hiiri- ja Minni Hiiri ‑valinnat.

Tarkista Hiljainen tila

Avaa Ohjauskeskus painamalla sivupainiketta (jos kyseessä on WatchOS 9 tai aiempi, pidä näytön alaosaa painettuna ja pyyhkäise sitten ylöspäin).

Varmista, että Hiljainen tila ei ole käytössä. Jos se on käytössä, poista se käytöstä napauttamalla. Kun Hiljainen tila ei ole käytössä, kuvake on harmaa tai himmeä.

Seuraavassa vaiheessa opit, miten voit kuunnella kellonajan Mikki Hiiren tai Minni Hiiren puhumana, vaikka Hiljainen tila olisi käytössä.

Apple Watchin Ohjauskeskus, jossa näkyy Hiljainen tila.

Tarkista iPhonen asetukset

Avaa Apple Watch -appi, napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Kello.

Varmista, että Puhu aika -toiminto on käytössä. Jos haluat, että Mikki Hiiri tai Minni Hiiri sanoo kellonajan ääneen, vaikka kello olisi Hiljaisessa tilassa, valitse Puhu aina.

Voit tehdä myös suoraan Watchissasi. Avaa Asetukset ja napauta sitten Kello.

Apple Watchin Kellon asetukset iPhonessa.

Kuuntele kellonaika

Napauta Apple Watchissa Mikki Hiirtä tai Minni Hiirtä yhdellä sormella, niin kuulet kellonajan Mikin tai Minnin puhumana. Jos sinulla on Apple Watch Series 5 tai uudempi (mukaan lukien Apple Watch Ultra ja uudemmat) ja käytät Aina päällä ‑toimintoa*, napauta näyttöä kahdesti, kun näyttö on himmennetty.

*Apple Watch SE ei tue Aina päällä ‑toimintoa.

Kun Puhu aika -toiminto on käytössä, kuulet kellonajan myös asettamalla kaksi sormea mille tahansa kellotaululle.

Minni Hiiri punaisessa polkkapilkkuhameessa.

Jos Mikki Hiiri tai Minni Hiiri ei puhu

Sinun on ehkä ladattava heidän äänensä:

1. Yhdistä Apple Watchisi luottamaasi Wi-Fi-verkkoon ja liitä Apple Watch laturiin.

2. Odota noin 15 minuutin ajan ja napauta näyttöä uudelleen.

Jos et vieläkään kuule heidän ääniään, poista kellotaulu ja lisää se uudelleen:

1. Napauta Apple Watchin näyttöä ja pidä sitä painettuna.

2. Pyyhkäise ylöspäin Mikki Hiiri- tai Minni Hiiri -kellotauluun ja napauta sitten Poista.

3. Pyyhkäise vasemmalle, kunnes näet lisäyspainikkeenlisäyspainike, ja napauta sitä.

4. Käännä Digital Crownia ja lisää sitten kellotaulu takaisin napauttamalla Mikki Hiirtä tai Minni Hiirtä.

5. Yritä kuunnella aika napauttamalla näyttöä.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.