Ääni- ja ilmoitusasetusten muokkaaminen Apple Watchissa

Säädä äänenvoimakkuutta, mykistä kellosi tai laita Älä häiritse -tila päälle. Säädä myös Apple Watchin ilmoituksiin ja hälytyksiin käyttämien napautusten ja värinöiden voimakkuutta.

Hälytysten voimakkuuden asetukset

Äänenvoimakkuuden lisääminen tai pienentäminen

Valitse Asetukset-appi, vieritä alaspäin, napauta Äänet ja tuntopalaute ja napauta sitten vähentäminen tai lisääminen. Voit myös napauttaa liukusäädintä ja kääntää sitten Digital Crownia.

Voit muokata hälytyksen äänenvoimakkuutta, mutta et sen ääntä.

Napautusten ja värinöiden voimakkuuden muuttaminen

1. Laita Apple Watch ranteeseen ja poista sen lukitus. Tuntopalaute toimii parhaiten, kun Apple Watchin takaosa on kosketuksissa ihon kanssa. Varmista, että ranneke on tiukka mutta mukavan tuntuinen
  2. Avaa Asetukset-appi.
  3. Vieritä alas ja napauta Äänet ja tuntopalaute.
  4. Napauta Tuntopalautteen voimakkuus -kohdassa vähentäminen, jos haluat vähentää tuntopalautteen voimakkuutta, ja lisääminen, jos haluat lisätä sitä.
    Tuntopalautteen voimakkuuden asetukset

Voit säätää tuntopalauteilmoituksia myös laiteparina olevasta iPhonesta. Avaa Apple Watch -appi, napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta Äänet ja tuntopalaute. Voit säätää tuntopalauteilmoitusten voimakkuutta vetämällä Tuntopalautteen voimakkuus -kohdassa olevaa liukusäädintä.

Jos Apple Watch on ranteessasi, mutta et tunne napautusta säätäessäsi liukusäädintä, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Ylimääräisen napautuksen lisääminen

Voit tehostaa tuntopalauteilmoituksia laittamalla hyvin erottuvan tuntopalautteen päälle. Tämä toiminto lähettää ylimääräisen tuntonapautuksen ennen joitakin muita tuntopalauteilmoituksia.

Voit laittaa hyvin erottuvan tuntopalautteen päälle iPhonesta tai Apple Watchista käsin:

• Avaa Apple Watch -appi iPhonessa, napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta Äänet ja tuntopalaute. Laita sitten Hyvin erottuva tuntopalaute päälle.
  • Avaa Apple Watchissa Asetukset ja napauta Äänet ja tuntopalaute. Laita sitten Hyvin erottuva tuntopalaute päälle.

Ohjauskeskus

Apple Watchin mykistäminen

Voit mykistää Apple Watchin Asetukset-kohdassa tai Ohjauskeskuksessa:

• Siirry kellotauluun, avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä kellotaulun alaosasta ylöspäin ja napauta sitten Hiljainen tila -kuvake.
  • Avaa Asetukset, napauta Äänet ja tuntopalaute ja laita sitten Hiljainen tila -toiminto päälle.

Jos haluat mykistää hälytyksen tai ilmoituksen, kun se on käynnissä, aseta kämmenesi näytön päälle kolmeksi sekunniksi tai niin kauan, että tunnet napautuksen. Jos tämä ei onnistu, tarkista, onko Mykistä peittämällä -asetus päällä. Avaa iPhonen Apple Watch -appi, siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta sitten Äänet ja tuntopalaute.

Älä häiritse ‑tilan ottaminen käyttöön

Jos haluat, että puhelut ja ilmoitukset (hälytyksiä lukuun ottamatta) ovat äänettömiä eivätkä avaa näyttöä, laita Älä häiritse -tila päälle. Kun Älä häiritse -tila on päällä, näytön yläosaan ilmestyy Älä häiritse -kuvake tai violetti kuu

Älä häiritse -tila käytössä

Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä kellotaulun alaosasta ylöspäin ja napauta sitten Älä häiritse -kuvake.

Älä häiritse Asetukset-kohdassa

Voit myös avata Asetukset, napauttaa Älä häiritse ja laittaa sitten asetuksen päälle.

Asetusten muokkaaminen iPhonella

Avaa iPhonen Apple Watch -appi, siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta sitten Äänet ja tuntopalaute.