Ääni- ja ilmoitusasetusten muokkaaminen Apple Watchissa

Säädä äänenvoimakkuutta, mykistä kellosi tai laita Älä häiritse -tila päälle. Säädä myös Apple Watchin ilmoituksiin ja hälytyksiin käyttämien napautusten ja värinöiden voimakkuutta.

Äänenvoimakkuuden lisääminen tai pienentäminen

1. Avaa Apple Watchin Asetukset-appi.
  2. Vieritä alas ja napauta Äänet ja tuntopalaute.
  3. Napauta äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta vähennys, jos haluat vähentää äänenvoimakkuutta, tai napauta äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lisäys, jos haluat lisätä äänenvoimakkuutta. Voit myös napauttaa liukusäädintä ja kääntää sitten Digital Crownia.

Ilmoitusten ja hälytysten säätäminen

Lue, miten ilmoituksia ja hälytyksiä hallitaan. Voit muuttaa sitä, milloin ja miten saat ilmoituksia. Voit myös muuttaa ilmoituksen äänenvoimakkuutta, mutta et sen ääntä.

Tuntopalauteilmoitusten hallinta

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Vieritä alas ja napauta Äänet ja tuntopalaute.
  3. Laita Ilmoitukset tuntopalautteella päälle tai pois päältä.
  4. Jos haluat tehostaa tuntopalauteilmoituksia, napauta Hyvin erottuva. Tämä toiminto lisää ylimääräisen tuntonapautuksen ennen joitakin muita tuntopalauteilmoituksia.

Voit muuttaa myös tiettyjen appien asetuksia iPhonen avulla. Avaa iPhonen Apple Watch -appi, siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta sitten Äänet ja tuntopalaute.

Jos Apple Watch on ranteessasi, mutta et tunne napautusta säätäessäsi liukusäädintä, ota yhteyttä Apple-tukeen. Tuntopalaute toimii parhaiten, kun Apple Watchin takaosa on kosketuksissa ihon kanssa. Varmista, että ranneke on tiukka mutta mukavan tuntuinen

Digital Crownin tuntopalauteasetusten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Apple Watchin Asetukset-appi.
  2. Napauta Äänet ja tuntopalaute ja laita sitten Nupin tuntopalaute päälle tai pois päältä.

Nupin tuntopalaute on käytettävissä vain Apple Watch Series 4:ssä tai uudemmissa.

Tuntotuulikellojen laittaminen päälle

Apple Watch pystyy antamaan äänimerkin eri aikavälein, mikä helpottaa ajan seurantaa kelloa katsomatta.

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Vieritä alas ja napauta Käyttöapu.
  3. Vieritä alas ja napauta Tuulikellot.
  4. Laita Tuulikellot päälle.
  5. Napauta Aikataulu ja aseta kello antamaan äänimerkki joka tunti tai 30 tai 15 minuutin välein.
  6. Napauta Äänet ja vaihda äänimerkiksi Linnut tai Kellot.

Voit säätää näitä asetuksia myös iPhonesta. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi, napauta Käyttöapu ja napauta Tuulikellot.

Apple Watchin mykistäminen

1. Pidä kellotaulun alaosaa painettuna. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin.
  2. Napauta Hiljainen tila -painiketta Hiljainen tila -kuvake. Tämä ottaa hiljaisen tilan käyttöön. Voit edelleen vastaanottaa tuntopalauteilmoituksia.

Jos haluat mykistää hälytyksen tai ilmoituksen, kun se on käynnissä, aseta kämmenesi näytön päälle kolmeksi sekunniksi tai niin kauan, että tunnet napautuksen. Jos tämä ei onnistu, tarkista, onko Mykistä peittämällä -asetus päällä. Avaa iPhonen Apple Watch -appi, siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta sitten Äänet ja tuntopalaute.

Älä häiritse ‑tilan ottaminen käyttöön

1. Pidä kellotaulun alaosaa painettuna. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin.
  2. Napauta Älä häiritse -painiketta Älä häiritse -kuvake ja valitse haluamasi vaihtoehto. Voit poistaa Älä häiritse -tilan käytöstä manuaalisesti tai määrittää sen voimaan tietyksi ajaksi, minkä jälkeen se menee pois päältä automaattisesti.

Älä häiritse -tilassa puhelut ja ilmoitukset (hälytyksiä lukuun ottamatta) ovat äänettömiä eikä näyttöön syty valoa. Kun toiminto on käytössä, Älä häiritse -kuvake Älä häiritse -kuvake tai violetti kuu ilmestyy näytön yläosaan.

Asetusten muuttaminen iPhonen avulla

Avaa iPhonen Apple Watch -appi, siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta sitten Äänet ja tuntopalaute.