Tietoja macOS Sierra 10.12:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Sierra 10.12:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

macOS Sierra 10.12

Julkaistu 20.9.2016

apache

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä välittämään liikennettä mielivaltaisen palvelimen kautta.

Kuvaus: HTTP_PROXY-ympäristömuuttujan käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu niin, että HTTP_PROXY-ympäristömuuttujaa ei aseteta CGI:stä.

CVE-2016-4694: Dominic Scheirlinck ja Scott Geary (Vend)

apache_mod_php

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: PHP:ssä useita ongelmia, joista merkittävin saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: PHP:ssä olleet useat ongelmat on ratkaistu päivittämällä PHP versioon 5.6.24.

CVE-2016-5768

CVE-2016-5769

CVE-2016-5770

CVE-2016-5771

CVE-2016-5772

CVE-2016-5773

CVE-2016-6174

CVE-2016-6288

CVE-2016-6289

CVE-2016-6290

CVE-2016-6291

CVE-2016-6292

CVE-2016-6294

CVE-2016-6295

CVE-2016-6296

CVE-2016-6297

Applen HSSPI-tuki

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4697: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Qidan He (@flanker_hqd) (KeenLab)

AppleEFIRuntime

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Nollaosoittimen epäviittaus korjattiin annettujen tietojen parannetulla tarkistuksella.

CVE-2016-4696: Shrek_wzw (Qihoo 360 Nirvan Team)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Tehtäväportin periytymiskäytännössä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla prosessin valtuutuksen ja ryhmätunnuksen tarkistusta.

CVE-2016-4698: Pedro Vilaça

AppleUUC

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2016-4699: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Jack Tang (@jacktang310) ja Moony Li (Trend Micro)

CVE-2016-4700: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Jack Tang (@jacktang310) ja Moony Li (Trend Micro)

Ohjelmapalomuuri

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi kyetä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Palomuurikehotteiden käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma korjattiin parantamalla SO_EXECPATH-ympäristömuuttujan tarkistusta.

CVE-2016-4701: Meder Kydyraliev (Google Security Team)

ATS

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4779: riusksk (Tencent Security Platform Department)

Ääni

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4702: YoungJin Yoon, MinSik Shin, HoJae Han, Sunghyun Park ja Taekyoung Kwon (Information Security Lab, Yonsei University).

Bluetooth

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla muistin tarkistusta.

CVE-2016-4703: Juwei Lin (@fuzzerDOTcn) (Trend Micro)

cd9660

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän palveluneston.

Kuvaus: Annettujen tietojen tarkistusongelma on korjattu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4706: Recurity Labs, BSI:n (Saksan tietoturvallisuusvirasto) puolesta

CFNetwork

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi löytää verkkosivustot, joilla käyttäjä oli vieraillut.

Kuvaus: Paikallisen tallennustilan poistamisessa oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla paikallisen tallennuksen puhdistusta.

CVE-2016-4707: nimetön tutkija

CFNetwork

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi vaarantaa käyttäjätiedot.

Kuvaus: Set-cookie-otsakkeen jäsennyksen aikana esiintyi annettujen tietojen tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla varmennuksen tarkistamista.

CVE-2016-4708: Dawid Czagan (Silesia Security Lab)

CommonCrypto

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: CCryptiä käyttävä ohjelma saattoi paljastaa arkaluonteista salaamatonta tietoa, jos lähetys- ja vastaanottopuskuri olivat samat.

Kuvaus: Corecryptossa oli annettujen tietojen tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen tarkistusta.

CVE-2016-4711: Max Lohrmann

CoreCrypto

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuva koodi.

CVE-2016-4712: Gergo Koteles

CoreDisplay

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Käyttäjä, jolla oli oikeudet näytön jakoon, saattoi pystyä näkemään toisen käyttäjän näytön.

Kuvaus: Tavassa käsitellä näytönjakoistuntoja oli istunnon hallintaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla istunnon seurantaa.

CVE-2016-4713: Ruggero Alberti

curl

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Curlissa oli useita ongelmia.

Kuvaus: Curlissa oli useita tietoturvaongelmia ennen versiota 7.49.1. Nämä ongelmat on ratkaistu päivittämällä curl versioon 7.49.1.

CVE-2016-0755: Isaac Boukris

Päivämäärä ja aika -asetuspaneeli

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä määrittämään käyttäjän nykyisen sijainnin.

Kuvaus: .GlobalPreferences-tiedoston käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistamista.

CVE-2016-4715: Taiki (@Taiki__San) (ESIEA [Pariisi])

DiskArbitration

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Diskutilissa oli käyttöongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla oikeuksien tarkistamista.

CVE-2016-4716: Alexander Allen (The North Carolina School of Science and Mathematics)

Tiedostokirjanmerkki

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen ohjelma saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Määritettyjen kirjanmerkkien käsittelyssä oli resurssien hallintaongelma. Ongelma korjattiin parantamalla tiedostokuvaajien käsittelyä.

CVE-2016-4717: Tom Bradley (71Squared Ltd)

FontParser

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Fonttitiedostojen käsittelyssä oli puskurin ylivuoto. Ongelma ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2016-4718: Apple

IDS – yhdistettävyys

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Kutsunvälityksen käsittelyssä oli väärennysongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen tarkistusta.

CVE-2016-4722: Martin Vigo (@martin_vigo) (salesforce.com)

ImageIO

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsittely saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: SGI-kuvan jäsentämisessä ilmeni rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma. Ongelma ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2016-4682: Ke Liu (Tencentin Xuanwu Lab)

Kohta lisätty 24.10.2016

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia ratkaistiin parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4723: daybreaker (Minionz)

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Vapaan tilan jälkeisen käytön ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2016-7582: Liang Chen (Tencent KeenLab)

Kohta lisätty 14.11.2016

IOAcceleratorFamily

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Nollaosoittimen epäviittaus korjattiin annettujen tietojen parannetulla tarkistuksella.

CVE-2016-4724: Cererdlong, Eakerqiu (Team OverSky)

IOAcceleratorFamily

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsittely saattoi johtaa prosessimuistin paljastumiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla muistin tarkistusta.

CVE-2016-4725: Rodger Combs (Plex, Inc)

IOAcceleratorFamily

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4726: nimetön tutkija

IOThunderboltFamily

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4727: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä wmin

Kerberos v5 PAM -moduuli

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä määrittämään käyttäjätilien olemassaolon.

Kuvaus: Hyökkääjä pystyi ajanottoon perustuvan sivukanavahyökkäyksen avulla määrittämään järjestelmän sisältämien käyttäjätilien olemassaolon. Ongelma ratkaistiin ottamalla käyttöön kiinteäaikaiset tarkistukset.

CVE-2016-4745: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen ohjelma saattoi pystyä käyttämään rajoitettuja tiedostoja.

Kuvaus: Hakemistopolkujen käsittelyn jäsentämisongelma on ratkaistu parantamalla polkujen tarkistusta.

CVE-2016-4771: Balazs Bucsay, tutkimusjohtaja, MRG Effitas

Kernel

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palvelun eston.

Kuvaus: Lukituksen käsittelyn ongelma on ratkaistu parantamalla lukituksen käsittelyä.

CVE-2016-4772: Marc Heuse (mh-sec)

Kernel

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Useat rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelmat saattoivat johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelmat on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen tarkistamista.

CVE-2016-4773: Brandon Azad

CVE-2016-4774: Brandon Azad

CVE-2016-4776: Brandon Azad

Kernel

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernelin käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4775: Brandon Azad

Kernel

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Ei-luotetun osoittimen epäviittaus ratkaistiin poistamalla kyseinen koodi.

CVE-2016-4777: Lufeng Li (Qihoo 360 Vulcan Team)

Kernel

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia ratkaistiin parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4778: CESG

libarchive

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Libarchivessa oli useita ongelmia.

Kuvaus: Libarchivessa oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen tarkistamista.

CVE-2016-4736: Proteas (Qihoo 360 Nirvan Team)

libxml2

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Libxml2:ssa oli useita ongelmia, joista merkittävin saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia ratkaistiin parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4658: Nick Wellnhofer

CVE-2016-5131: Nick Wellnhofer

libxpc

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Uusien prosessien luomisessa launchctl:n avulla esiintyi useita heikkouksia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla käytännön toimeenpanoa.

CVE-2016-4617: Gregor Kopf, Recurity Labs, BSI:n (Saksan tietoturvallisuusvirasto) puolesta

Kohta lisätty 24.10.2016

libxslt

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4738: Nick Wellnhofer

Mail

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden käsittelyä.

CVE-2016-7580: Sabri Haddouche (@pwnsdx)

Kohta lisätty 1.12.2016

mDNSResponder

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä näkemään arkaluonteisia tietoja.

Kuvaus: VMnet.frameworkia käyttävät ohjelmat ottivat käyttöön DNS-välipalvelimen kuuntelun kaikissa verkkoliitännöissä. Ongelma ratkaistiin rajoittamalla DNS-kyselyjen vastaukset paikallisiin liitäntöihin.

CVE-2016-4739: Magnus Skjegstad, David Scott ja Anil Madhavapeddy (Docker, Inc.)

NSSecureTextField

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä vuotamaan käyttäjän kirjautumistiedot.

Kuvaus: NSSecureTextFieldissä oli tilanhallintaongelma, jonka johdosta turvallista syöttötilaa ei otettu käyttöön. Ongelma on korjattu parantamalla ikkunoiden hallintaa.

CVE-2016-4742: Rick Fillion (AgileBits), Daniel Jalkut (Red Sweater Software)

Perl

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi ohittaa vikasuojausmekanismin.

Kuvaus: Ympäristömuuttujien jäsennyksessä oli ongelma. Ongelma korjattiin parantamalla ympäristömuuttujien tarkistusta.

CVE-2016-4748: Stephane Chazelas

S2-kamera

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4750: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Jack Tang (@jacktang310) ja Moony Li (Trend Micro)

Suojaus

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: SecKeyDeriveFromPasswordia käyttävässä ohjelmassa saattoi tapahtua muistivuoto.

Kuvaus: Avaimen johtamisen käsittelyssä oli resurssien hallintaongelma. Tämä ongelma ratkaistiin lisäämällä CF_RETURNS_RETAINED SecKeyDeriveFromPasswordiin.

CVE-2016-4752: Mark Rogers (PowerMapper Software)

Suojaus

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Allekirjoitetuissa levytiedostoissa esiintyi tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla koon tarkistusta.

CVE-2016-4753: Mark Mentovai (Google Inc.)

Terminal

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä vuotamaan arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: .bash_history- ja .bash_session-tiedostoissa oli käyttöoikeusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttörajoituksia.

CVE-2016-4755: Axel Luttgens

WindowServer

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5 ja uudemmat versiot.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4709: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

CVE-2016-4710: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

Kohta päivitetty 15.11.2016
macOS Sierra 10.12 sisältää Safari 10:n turvallisuussisällön.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.