Tietoja Safari 10:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan Safari 10:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Safari 10

Julkaistu 20.9.2016

Safari-lukija

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Safari-lukijan käyttöönotto haitallisella verkkosivulla saattoi johtaa yleiseen sivustojenväliseen komentosarjahyökkäykseen.

Kuvaus: Useita validointiongelmia korjattiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2016-4618: Erling Ellingsen

Kohta päivitetty 23.9.2016

Safarin välilehdet

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Välilehti-istuntojen käsittelyssä oli tilahallintaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla istuntotilan käsittelyä.

CVE-2016-4751: Daniel Chatfield – Monzo Bank

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Prototyyppivirheiden käsittelyssä oli jäsennysvirhe. Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistusta.

CVE-2016-4728: Daniel Divricean

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi vuotaa arkaluontoisia tietoja.

Kuvaus: Sijaintimuuttujan käsittelyssä oli käyttöoikeusongelma. Se on korjattu omistajuuden lisätarkistuksilla.

CVE-2016-4758: Masato Kinugawa (Cure53)

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2016-4611: Apple

CVE-2016-4729: Apple

CVE-2016-4730: Apple

CVE-2016-4731: Apple

CVE-2016-4734: natashenka (Google Project Zero)

CVE-2016-4735: André Bargull

CVE-2016-4737: Apple

CVE-2016-4759: Tongbo Luo (Palo Alto Networks)

CVE-2016-4762: Zheng Huang (Baidu Security Lab)

CVE-2016-4766: Apple

CVE-2016-4767: Apple

CVE-2016-4768: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön henkilö

CVE-2016-4769: Tongbo Luo – Palo Alto Networks

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattaa käyttää muita kuin HTTP-yhteyspalveluja.

Kuvaus: Safarin HTTP/0.9-tuki salli protokollien välisen muiden kuin HTTP-yhteyspalvelujen hyväksikäytön DNS rebinding -hyökkäystekniikkaa käyttämällä. Ongelma on ratkaistu rajoittamalla HTTP/0.9-vastaukset oletusportteihin ja peruuttamalla resurssien lataamisia, jos asiakirja oli ladattu eri HTTP-protokollaversiolla.

CVE-2016-4760: Jordan Milne

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla tilan hallintaa.

CVE-2016-4733: natashenka (Google Project Zero)

CVE-2016-4765: Apple

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Etuoikeutetussa asemassa oleva hyökkääjä voi siepata ja ohjata verkon liikennettä sovelluksiin, jotka käyttävät WKWebView:tä HTTPS-yhteydellä.

Kuvaus: WKWebView:n käsittelyssä oli varmenteiden tarkistamisongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2016-4763: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: OS X Yosemite 10.10.5, OS X El Capitan 10.11.6 ja macOS Sierra 10.12.

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla tilan hallintaa.

CVE-2016-4764: Apple

Kohta lisätty 3.11.2016

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.