Kuvat-apin Ihmiset ja lemmikit ‑albumin käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kuvat-appi tunnistaa kuvissa esiintyvien henkilöiden ja lemmikkien kasvot ja ryhmittää ne yhteen. Voit nimetä kuvissasi olevat henkilöt ja lemmikit, merkitä suosikkisi ja käyttää muita toimintoja.

Näin se toimii

Kuvat-appi skannaa kuvasi, mikä nopeuttaa niissä olevien henkilöiden, näkymien ja kohteiden tunnistamista. iOS 17:ssä, iPadOS 17:ssä ja näitä uudemmissa Kuvat-appi tunnistaa myös koirat ja kissat. Kuviesi määrästä riippuen voit myös katsoa niistä muistoelokuvan. Ja kun iCloud-kuvat on käytössä, suosikeiksi merkitsemäsi tai nimeämäsi henkilöt pysyvät ajan tasalla Applen laitteissa.

Jonkun etsiminen Ihmiset ja lemmikit ‑albumista

Kuvat-appi järjestää ihmisten, koirien ja kissojen kuvat Ihmiset ja lemmikit ‑albumiin (tai Ihmiset-albumiin, jos koiria tai kissoja ei ole tunnistettu). Näet pikkukuvan kunkin laitteen tunnistaman henkilön tai lemmikin kasvoista. Voit etsiä jonkun Ihmiset ja lemmikit ‑albumista seuraavasti:

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Napauta Albumit-välilehteä.

3. Napauta Ihmiset ja lemmikit ‑albumia.

Jos olet nimennyt henkilön tai lemmikin Kuvat-apissa, löydät hänet myös Haku-välilehdeltä. Napauta Haku ja kirjoita sitten nimi.

ios-17-iphone-14-pro-photos-search-pets-results

Lue, mitä tehdä, jos et löydä lemmikkejä Ihmiset ja lemmikit ‑albumista

Jonkun lisääminen Ihmiset ja lemmikit ‑albumiin

1. Avaa lisättävän henkilön tai lemmikin kuva.

2. Napauta Tiedot-painiketta ja sitten kysymysmerkillä merkityn henkilön tai lemmikin kasvoja.

3. Napauta Nimeä tämä henkilö tai Anna tälle lemmikille nimi ja kirjoita nimi. Voit myös napauttaa nimeä, jos se tulee näkyviin.

4. Napauta Seuraava ja sitten Valmis.

os-17-iphone-14-pro-photos-pet-info-on-tap

Nimien ja kasvojen yhdistäminen

Kuvat ehdottaa nimiä yhteystiedoistasi, mutta voit lisätä nimen jo ennestään Ihmiset ja lemmikit ‑albumissasi olevalle henkilölle myös manuaalisesti:

1. Avaa Ihmiset ja lemmikit ‑albumi ja napauta sitten sen henkilön pikkukuvaa, jonka haluat nimetä.

2. Napauta näytön ylälaidassa Lisää nimi.

3. Kirjoita henkilön nimi tai valitse hänen nimensä, jos se tulee näkyviin.

4. Napauta Seuraava ja sitten Valmis.

Saman henkilön kuvien yhdistäminen

Joskus sama henkilö on tunnistettu useaan ryhmään Ihmiset ja lemmikit ‑albumissasi. Kaikkien kuvien yhdistäminen yhteen ryhmään:

1. Siirry Henkilöt-albumiin ja napauta Valitse.

2. Valitse henkilöt, jotka haluat yhdistää.

3. Napauta Yhdistä näytön alaosassa.

4. Vahvista yhdistäminen napauttamalla Kyllä.

Ihmiset ja lemmikit ‑albumin Esittele vähemmän ‑toiminnon käyttäminen

iOS 14:ssä ja sitä uudemmissa voit asettaa Kuvat-apin ehdottamaan tiettyjä ihmisiä harvemmin. Tämä säätää tapaa, jolla Kuvat-appi toimittaa muistosi, esittelyssä olevat kuvasi ja Kuvat-apissa näkemäsi kuvat, jotta näet näistä ihmisistä vähemmän kuvia. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Ihmiset-albumi ja napauta henkilön pikkukuvaa.

2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää-painiketta .

3. Napauta Vähemmän kuvia, joissa on [nimi].

4. Valitse jokin vaihtoehto, kuten Esittele tätä henkilöä vähemmän tai Poista tämä henkilö Ihmisistä ja lemmikeistä, ja napauta sitten Vahvista.

Jos päätät esitellä jotakuta vähemmän, sinun on nollattava Muistot-asetukset, jotta näet kyseisen henkilön uudelleen Henkilöt-albumissa. Valitse Asetukset > Kuvat, napauta Nollaa ehdotetut muistot ja vahvista valinta napauttamalla Nollaa.

Suosikkihenkilöt

Löydät tärkeimmät henkilöt myöhemmin helpommin merkitsemällä heidät suosikeiksi. Jos et ole vielä määrittänyt yhtäkään suosikkia, kuvissa näkyy Suosikki-painike . Voit merkitä henkilön suosikiksi napauttamalla Suosikki-painiketta  .

Voit myös napauttaa henkilön pikkukuvaa, Lisää-painiketta ja sitten Lisää [nimi] suosikkeihin. Jos haluat merkitä suosikeiksi useita ihmisiä samalla kertaa, napauta kutakin suosikiksi merkittävää henkilöä ja napauta sitten Henkilöt-albumin alalaidassa suosikiksi lisäämisen vaihtoehtoa.

Pikkukuvan vaihtaminen

Kuvat-appi määrittää automaattisesti kullekin tunnistamalleen henkilölle kasvojen pikkukuvan. Jos haluat käyttää pikkukuvassa jotain toista kuvaa, voit vaihtaa sen henkilön kuvakokoelman näytöltä:

1. Avaa Ihmiset ja lemmikit ‑albumi ja napauta haluamaasi henkilöä tai lemmikkiä.

2. Napauta Valitse ja napauta sitten Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain kasvoihin jokaisessa kuvassa.

3. Napauta kuvaa, jota haluat käyttää.

4. Napauta Jaa-painiketta ja napauta sitten Aseta avainkuvaksi.

Väärin nimettyjen kasvojen korjaaminen

Jos huomaat, että kokoelmassa on jonkun väärin tunnistetun henkilön kuva, voit poistaa sen:

1. Napauta Ihmiset ja lemmikit ‑albumissa haluamaasi henkilöä tai lemmikkiä.

2. Napauta Valitse ja napauta sitten jokaista kuvaa, jossa on väärin nimetty henkilö tai lemmikki.

3. Napauta oikeasta alareunasta Lisää-painiketta ja napauta sitten Tämä ei ole [tämä henkilö].