Kuvat-apin Ihmiset-albumin käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kuvat-appi tunnistaa kuvissa esiintyvien henkilöiden kasvot ja ryhmittää ne yhteen. Voit nimetä kuvissasi olevat henkilöt, merkitä suosikkisi ja suorittaa muita toimintoja.

Näin se toimii

Kuvat-appi skannaa kuvasi, mikä nopeuttaa niissä olevien henkilöiden, näkymien ja kohteiden tunnistamista. Kuviesi määrästä riippuen voit myös katsoa niistä muistoelokuvan. Ja kun iCloud-kuvat on käytössä, suosikeiksi merkitsemäsi tai nimeämäsi henkilöt pysyvät ajan tasalla Applen laitteissa.

Jonkun etsiminen Ihmiset-albumista

Kuvat-appi järjestää Ihmiset-albumissa olevien ihmisten kuvat. Näet pikkukuvan kunkin laitteen tunnistaman henkilön kasvoista. Voit etsiä jonkun Ihmiset-albumista seuraavasti:

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Napauta Albumit-välilehteä.
  3. Napauta Ihmiset-albumia.

Jos nimesit henkilön Kuvat-apissa, löydät hänet myös Haku-välilehdestä. Napauta Haku  ja kirjoita sitten henkilön nimi.

Jonkun lisääminen Ihmiset-albumiin

1. Avaa sellaisen henkilön kuva, jonka haluat lisätä, ja pyyhkäisemällä ylös näet henkilön pikkukuvan Ihmiset-albumissa.
  2. Napauta pikkukuvaa, napauta Lisää nimi ja kirjoita henkilön nimi tai napauta nimeä, jos se tulee näkyviin.
  3. Napauta Seuraava ja sitten Valmis.

Nimien ja kasvojen yhdistäminen

Kuvat ehdottaa nimiä yhteystiedoistasi, mutta voit lisätä nimen jo ennestään Ihmiset-albumissasi olevaan henkilöön myös manuaalisesti. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Ihmiset-albumi ja napauta sitten sen henkilön pikkukuvaa, jonka haluat nimetä.
  2. Napauta näytön ylälaidassa Lisää nimi.
    iPhone, jossa näkyy, miten voit nimetä jonkun Kuvat-apissa
  3. Valitse henkilön nimi, jos se tulee näkyviin, tai syötä se kokonaan.
  4. Napauta Seuraava ja sitten Valmis.

Saman henkilön kuvien yhdistäminen

Joskus sama henkilö tunnistetaan Ihmiset-albumissasi useammassa ryhmässä. Voit yhdistää kaikki kuvat yhteen ryhmään napauttamalla Valitse ja napauttamalla sitten kaikkia pikkukuvia, joissa näkyy sama henkilö. Napauta oikean alakulman lähellä Yhdistä. Ryhmät yhdistetään myös, jos annat niille saman nimen.

Ehdota vähemmän -komennon käyttäminen Ihmiset-albumissa

iOS 14:ssä voit asettaa Kuvat-apin ehdottamaan tiettyjä ihmisiä harvemmin. Tämä säätää tapaa, jolla Kuvat-appi toimittaa muistosi, esittelyssä olevat kuvasi ja Kuvat-apissa näkemäsi kuvat, jotta näet näistä ihmisistä vähemmän kuvia. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Ihmiset-albumi ja napauta henkilön pikkukuvaa.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa Lisää-painiketta Lisää-painike.
    iPhone, jossa näkyy, miten jotakuta voidaan ehdottaa vähemmän Ihmiset-albumissa
  3. Napauta [nimi]: ehdota vähemmän.
  4. Vahvista valinta napauttamalla sitä uudelleen.

Jos päätät ehdottaa jotakuta vähemmän, sinun on nollattava Muistot-asetukset, jotta näet kyseisen henkilön uudelleen Ihmiset-albumissa. Valitse Asetukset > Kuvat, napauta Nollaa ehdotetut muistot ja vahvista valinta napauttamalla Nollaa.

Sen sijaan, että ehdottaisit jotakuta vähemmän, voit myös poistaa hänet Ihmiset-albumista. Toimi vaiheiden 1–2 mukaan ja napauta Poista [name] Henkilöistä. Voit lisätä hänet takaisin milloin tahansa.

Suosikkihenkilöt

Löydät tärkeimmät henkilöt myöhemmin helpommin merkitsemällä heidät suosikeiksi. Jos et ole määrittänyt vielä yhtään suosikkia, kuvissa näkyy Suosikki-kuvake . Voit nimetä jonkun suosikiksi napauttamalla Suosikki-kuvaketta .

iPhone, jossa näkyy, miten voit merkitä jonkun suosikiksi Kuvat-apissa

Voit myös napauttaa henkilön pikkukuvaa, napauttaa Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauttaa sitten Lisää [nimi] suosikkeihin. Jos haluat merkitä suosikeiksi useita ihmisiä samalla kertaa, napauta kutakin suosikiksi merkittävää henkilöä ja napauta sitten Ihmiset-albumin alalaidassa suosikiksi lisäämisen vaihtoehtoa.

Pikkukuvan vaihtaminen

Kuvat-appi määrittää automaattisesti kullekin tunnistamalleen henkilölle kasvojen pikkukuvan. Jos haluat käyttää pikkukuvassa jotain toista kuvaa, voit vaihtaa sen henkilön kuvakokoelman näytöltä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Ihmiset-albumi ja napauta sitten henkilöä.
  2. Napauta Valitse ja napauta sitten Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain henkilön kasvoihin jokaisessa kuvassa.
  3. Napauta kuvaa, jota haluat käyttää.
    iPhone, jossa näkyy, miten voit vaihtaa henkilön pikkukuvan Kuvat-apissa
  4. Napauta Jaa-painiketta Jaa-painike ja napauta sitten Tee avainkuva.

Väärin nimettyjen kasvojen korjaaminen

Jos huomaat, että kokoelmassa on jonkun väärin tunnistetun henkilön kuva, voit poistaa sen. Toimi seuraavasti:

1. Napauta henkilöä Ihmiset-albumissa.
  2. Napauta Valitse ja napauta sitten Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain henkilön kasvoihin jokaisessa kuvassa.
  3. Napauta jokaista kuvaa, joka ei ole henkilöstä.
  4. Napauta Jaa-painiketta Jaa-painike ja napauta sitten Ei tämä henkilö.