iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kuvat-apin Ihmiset-albumi

Voit tarkastella kuviasi niissä esiintyvien henkilöiden tai ryhmien perusteella. Kuvat-appi tunnistaa ja ryhmittää kuvissa olevien ihmisten kasvot, jolloin voit nimetä ne tai merkitä suosikkisi.

Näin se toimii

Lajittele kuvat suosikkiaiheidesi – elämäsi tärkeiden ihmisten – mukaan. Kuvat-apin kehittynyt kuvateknologia skannaa kuvasi ja tunnistaa niissä olevat henkilöt, näkymät ja kohteet. Sen ansiosta voit tarkastella kunkin kokoelmassasi olevan henkilön parhaita kuvia, videoita ja Live Photoja. Kuviesi määrästä riippuen voit myös katsoa niistä Muistot-elokuvan. Ja kun sinulla on käytössä iCloud-kuvakirjasto, suosikiksi lisäämäsi tai nimeämäsi henkilöt pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissasi, joissa on iOS 11 ja macOS High Sierra tai uudempi.

Ystävien löytäminen Ihmiset-albumista

Kuvat-appi järjestelee kuvat perheestäsi ja ystävistäsi Ihmiset-albumiin. Näet pikkukuvan kunkin laitteen tunnistaman henkilön kasvoista.

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Valitse Albumit-välilehti.
  3. Napauta Ihmiset-albumia.

Haluatko nähdä vielä enemmän ihmisiä albumissa? Avaa vain sellaisen henkilön kuva, jonka haluat lisätä, ja pyyhkäisemällä ylös näet henkilön pikkukuvan Ihmiset-kohdassa. Napauta pikkukuvaa. Napauta Lisää nimi ja anna sitten henkilön nimi tai napauta sitä listasta. Napauta Seuraava > Valmis. Jos käytössäsi on iOS 10, napauta Ihmiset-albumissa Lisää ihmisiä. Valitse näytettävien henkilöiden pikkukuvat ja napauta Lisää.

Nimien ja kasvojen yhdistäminen

Voit helpottaa kirjaston järjestelyä lisäämällä valokuviin nimiä. Kuvat-appi ehdottaa älykkäästi nimiä Yhteystiedot-apista, tai voit syöttää nimen itse.

1. Napauta kasvoja, jotka haluat nimetä.
  2. Napauta näytön ylälaidassa Lisää nimi.
  3. Valitse henkilön nimi tai syötä se kokonaan. Jos käytössäsi on iOS 11, napauta Seuraava.
  4. Napauta Valmis.

Joskus sama henkilö tunnistetaan useammassa ryhmässä. Voit yhdistää kaikki kuvat yhteen ryhmään napauttamalla Valitse ja sitten napauttamalla kaikkia pikkukuvia, joissa näkyy sama henkilö. Napauta oikeasta alakulmasta Yhdistä. Ryhmät yhdistetään myös, jos annat niille saman nimen.

Suosikkihenkilöt

Ihmiset-albumissa on paljon ystäviäsi ja perheenjäseniäsi. Löydät tärkeimmät henkilöt helpommin merkitsemällä heidät suosikkeihin.

Jos et ole vielä lisännyt yhtään suosikkia, näet kaikissa kuvissasi kuvakkeen  tai näytön ylälaidassa pikkukuvanäkymän, jossa lukee Vedä suosikit tähän.

Merkitse henkilö suosikiksi napauttamalla vain . iOS 10:ssä napauta ja pidä painettuna haluamaasi henkilöä, ja vedä sitten henkilö pikkukuvanäkymän päälle.

Nimeä suosikeiksi kaikki muut henkilöt, jotka haluat löytää helposti. Voit myös napauttaa henkilön pikkukuvaa, vierittää näytön alalaitaan ja napauttaa sitten Tee tästä henkilöstä suosikki. Haluatko nimetä useita ihmisiä suosikeiksi samanaikaisesti? Napauta Valitse, napauta kutakin lisättävää henkilöä ja napauta sitten Ihmiset-albumin alalaidasta Lisää suosikkeihin.

Vinkki: iPhone 6s:ssä ja uudemmissa voit käyttää 3D Touchia kasvojen pikkukuvassa ja lisätä henkilön suosikkeihin.

Pikkukuvan vaihtaminen

Kuvat-appi määrittää automaattisesti kullekin tunnistamalleen henkilölle kasvojen pikkukuvan. Jos haluat käyttää pikkukuvassa jotain toista kuvaa, voit vaihtaa sen henkilön kuvakokoelman näytöltä.

1. Napauta henkilöä Ihmiset-albumissa.
  2. Napauta Valitse.
  3. Napauta Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain henkilön kasvoihin jokaisessa kuvassa.
  4. Napauta kuvaa, jota haluat käyttää.
  5. Napauta  > Tee avainkuva.

Väärin nimettyjen kasvojen korjaaminen

Jos huomaat, että kokoelmassa on jonkun väärin tunnistetun henkilön kuva, voit poistaa sen.

1. Napauta poistettavaa henkilöä kohdassa Ihmiset-albumi > Valitse.
  2. Napauta Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain henkilön kasvoihin jokaisessa kuvassa.
  3. Napauta jokaista kuvaa, joka ei ole henkilöstä.
  4. Napauta  > Ei tämä henkilö.