iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kuvat-apin Henkilöt-albumi

Kuvat-appi tunnistaa kuvissa esiintyvien henkilöiden kasvot ja ryhmittää ne yhteen. Voit nimetä kasvot, merkitä suosikkisi ja katsoa kaikki kuvat, joissa henkilö esiintyy.

Näin se toimii

Lajittele kuvat suosikkiaiheidesi – elämäsi tärkeiden ihmisten – mukaan. Kuvat-apin kehittynyt kuvateknologia skannaa kuvasi ja tunnistaa niissä olevat henkilöt, näkymät ja kohteet. Sen ansiosta voit tarkastella kunkin kokoelmassasi olevan henkilön parhaita kuvia, videoita ja Live Photo -kuvia. Kuviesi määrästä riippuen voit myös katsoa niistä muistoelokuvan. Ja kun sinulla on käytössä iCloud-kuvat, suosikiksi lisäämäsi tai nimeämäsi henkilöt pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissasi, joissa on iOS 11 tai uudempi ja macOS High Sierra tai uudempi.

Ystävien löytäminen Henkilöt-albumista

Kuvat-appi järjestelee kuvat perheestäsi ja ystävistäsi Henkilöt-albumiin. Näet pikkukuvan kunkin laitteen tunnistaman henkilön kasvoista.

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Napauta Albumit-välilehteä.
  3. Napauta Ihmiset-albumia.

Haluatko nähdä vielä enemmän ihmisiä albumissa? Avaa vain sellaisen henkilön kuva, jonka haluat lisätä, ja pyyhkäisemällä ylös näet henkilön pikkukuvan Henkilöt-kohdassa. Napauta pikkukuvaa. Napauta Lisää nimi ja kirjoita sitten henkilön nimi (tai napauta nimeä, jos Kuvat ehdottaa sitä). Napauta Seuraava. Jos appi on löytänyt henkilön kasvot muista kuvista, se näyttää ne sinulle. Vahvista kuvat, jotka haluat liittää nimeen, ja napauta sitten Valmis.

Kasvojen nimeäminen Henkilöt-albumissa

Nimien ja kasvojen yhdistäminen

Voit helpottaa kirjaston järjestelyä lisäämällä valokuviin nimiä. Kuvat-appi ehdottaa älykkäästi nimiä Yhteystiedot-apista, tai voit syöttää nimen itse.

1. Napauta Henkilöt-albumissa kasvoja, jotka haluat nimetä.
  2. Napauta näytön ylälaidassa Lisää nimi.
  3. Valitse henkilön nimi tai syötä se kokonaan. Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, napauta Seuraava.
  4. Napauta Valmis.

Joskus sama henkilö tunnistetaan useammassa ryhmässä. Voit yhdistää kaikki kuvat yhteen ryhmään napauttamalla Valitse ja sitten napauttamalla kaikkia pikkukuvia, joissa näkyy sama henkilö. Napauta oikeasta alakulmasta Yhdistä. Ryhmät yhdistetään myös, jos annat niille saman nimen.

Suosikkihenkilöt

Henkilöt-albumissa on paljon ystäviäsi ja perheenjäseniäsi. Löydät tärkeimmät henkilöt helpommin merkitsemällä heidät suosikkeihin.

Näyttökuva ihmisten valitsemisesta suosikeiksi

Jos et ole määrittänyt vielä yhtään suosikkia, kaikissa kuvissa näkyy suosikkikuvake.

Näyttökuva suosikkihenkilöistä

Voit nimetä jonkun suosikiksi napauttamalla suosikkikuvake.

Nimeä suosikeiksi kaikki muut henkilöt, jotka haluat löytää helposti. Voit myös napauttaa henkilön pikkukuvaa, vierittää näytön alalaitaan ja napauttaa sitten Tee tästä henkilöstä suosikki. Haluatko nimetä useita ihmisiä suosikeiksi samanaikaisesti? Napauta Valitse, napauta kutakin lisättävää henkilöä ja napauta sitten Henkilöt-albumin alalaidasta Lisää suosikiksi.

Näyttökuva pikkukuvan vaihtamisesta

Pikkukuvan vaihtaminen

Kuvat-appi määrittää automaattisesti kullekin tunnistamalleen henkilölle kasvojen pikkukuvan. Jos haluat käyttää pikkukuvassa jotain toista kuvaa, voit vaihtaa sen henkilön kuvakokoelman näytöltä.

1. Napauta henkilöä Henkilöt-albumissa.
  2. Napauta Valitse.
  3. Napauta Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain henkilön kasvoihin jokaisessa kuvassa.
  4. Napauta kuvaa, jota haluat käyttää.
  5. Napauta jakokuvake > Tee avainkuva.

Väärin nimettyjen kasvojen korjaaminen

Jos huomaat, että kokoelmassa on jonkun väärin tunnistetun henkilön kuva, voit poistaa sen.

1. Napauta poistettavaa henkilöä kohdassa Henkilöt-albumi > Valitse.
  2. Napauta Näytä kasvot, niin voit keskittyä vain henkilön kasvoihin jokaisessa kuvassa.
  3. Napauta jokaista kuvaa, joka ei ole henkilöstä.
  4. Napauta jakokuvake > Ei tämä henkilö.