Muistot Kuvat-ohjelmassa

Kaiva esiin mieluisia ja unohdettuja hetkiä kuvakirjastosi kätköistä. Muistot luo automaattisesti valikoituja kokoelmia tärkeimmistä valokuvistasi ja videoistasi.

Muistot Kuvissa Macilla ja iPhonella

Kuvat skannaa kirjastostasi tärkeitä henkilöitä, paikkoja, lomia ja paljon muuta, ja esittää ne valikoituina kokoelmina, joita kutsutaan Muistoiksi. Löydät joka päivä uusia Muistoja, jotka ovat valmiita katseltavaksi. Voit myös luoda omia Muistojasi, tarkastella Muistoja diaesityksenä tai automaattisesti muokattuina videoina ja jakaa niitä ystävien ja perheen kanssa.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että iPhonessasi, iPadissasi tai iPod touchissasi on iOS 10 tai uudempi ja että Macissasi on macOS Sierra tai uudempi.

Jos haluat nähdä samat Muistot kaikissa Apple-laitteissasi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  2. Kirjaudu iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  3. Ota käyttöön iCloud-kuvakirjasto kaikilla laitteillasi, joilla haluat käyttää Muistoja.
  4. Päivitä Apple TV HD:hen tvOS 10 tai uudempi.

Muistojen tarkastelu

Voit tarkastella Muistoja iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla ja Apple TV:llä. Avaa Kuvat-appi, valitse Sinulle-välilehti ja selaa alas Muistoihin. Macissa näet Muistot Kuvat-sivupalkissa. Avaa muisto napauttamalla tai kaksoisklikkaamalla sitä.

Näet yhteenvedon Muistojen sisällöstä, johon on valittu kirjastosi parhaita kuvia ja videoita. Voit nähdä kaikki muiston sisältämät kuvat ja videot valitsemalla Näytä lisää tai Näytä kaikki. Selaa alaspäin nähdäksesi Muiston sisältämät Henkilöt, kartan kuvien ja videoiden tallennuspaikasta sekä luettelon niihin liittyvistä Muistoista.

Napauta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä, niin voit jakaa muiston ystäviesi kanssa, lisätä sen suosikkimuistoihisi tai poistaa sen. Macilla vaihtoehdot Lisää suosikkimuistoihin tai Poista muisto näkyvät muiston alareunassa.

Muistoon sisältyvät Henkilöt

Ihmiset

Näet lisää kuvia henkilöstä tai ryhmästä valitsemalla hänet tai sen.

Paikat

Napauta tai kaksoisklikkaa karttaa, niin näet lisää lähellä otettuja kuvia. Valitse sitten kartalta merkki, niin näet kokoelman sijainnissa otettuja kuvia.

Liittyvät Muistot

Voit löytää lisää Muistoja, jotka liittyvät siihen, jota parhaillaan katselet. Ne on järjestetty henkilöiden, paikkojen, tilanteiden tai tapahtumien mukaan – kuten ranta, vuoret tai joulu.

Muistoelokuvan katsominen

Muistoelokuvan katsominen Kuvissa

Mikä olisi vielä parempaa kuin kokoelma kuvia ja videoita lomaltasi tai tietystä tapahtumasta? Kauniisti editoitu video, jossa esiintyvät juuri ne kuvat! Voit katsella iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla muistoelokuvan, joka on viimeistelty siirtymillä ja musiikilla. Voit myös katsoa laitteesi luoman muistoelokuvan Apple TV:stä, kun otat käyttöön iCloud-kuvat.

Kuvat-ohjelma tekee automaattisesti elokuvan kaikista iPhonen, iPadin ja iPod touchin sisältämistä muistoista. Toista elokuva napauttamalla sitä. Sitten voit muokata elokuvaa napauttamalla näyttöä toiston aikana. Voit säätää elokuvan musiikkia, pituutta ja sisältöä.

Tunnelman määrittäminen

Voit mukauttaa tunnelman muiston sisältöä vastaavaksi napauttamalla tunnelmaa, kuten Haaveileva, Chillaus tai Eeppinen. Elokuvasi musiikki ja alkutekstit vastaavat valitsemaasi tunnelmaa.

Keston valinta

Muistossa olevien kuvien määrästä riippuen voit määrittää elokuvan kestoksi lyhyen, normaalin tai pitkän.

Elokuvan muokkaaminen

Napauta Muokkaa tai muokkaa-kuvake, niin voit mukauttaa videota entistä enemmän: voit muuttaa otsikkoa, otsikon kuvaa, musiikkia, kestoa ja kuvia, jotka näkyvät muistoelokuvassa.

Muistoelokuvat toimivat vain iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä. Muistoelokuvia ei näy Macissa.

Omien Muistojen luominen

Kuvat luo Muistoja automaattisesti, mutta olet itse paras mahdollinen henkilö huolehtimaan kuvistasi ja niiden taustalla olevista tarinoista. Voit siis luoda muiston mistä tahansa kuvakirjastosi hetkestä, kokoelmasta, vuodesta tai albumista.

Avaa Macissa jokin albumi ja klikkaa otsikosta Näytä muistona. Jos olet Hetket- tai Kokoelmat-välilehdessä, klikkaa kuvaryhmän otsikkoa, niin voit avata ne muistona.

Napauta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla minkä tahansa hetken, kokoelman, vuoden tai albumin otsikkoa. Napauta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä, ja sitten Lisää muistoihin.

Suosikkimuistojen tallentaminen ja jakaminen

Haluatko tallentaa muiston myöhempää käyttöä varten? Napauta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä, ja sitten Lisää suosikkimuistoihin. Macissa tämä vaihtoehto näkyy muiston alareunassa. Jos haluat nähdä suosikkimuistosi, siirry kohtaan Sinulle, napauta Näytä kaikki Muistojen vieressä ja napauta sitten Suosikit. Klikkaa Macin sivupalkissa Muistot ja sitten Suosikkimuistot-välilehteä Kuvien yläreunassa. Jos et halua enää säästää muistoa, napauta tai klikkaa Poista suosikkimuistoista.

Kun lisäät muiston suosikkeihin, se tallennetaan ja säilytetään, vaikka Kuvat-ohjelma loisi uusia Muistoja.

Voit myös jakaa unohtumattomat kokemuksesi ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Voit jakaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla muistoelokuvia kaikkien muiden videoiden tapaan. Toista muistoelokuva ja sitten napauta sitä, niin näet muokkaus- ja jakoasetukset. Napauta jakokuvaketta ja valitse, haluatko jakaa elokuvan viestien, Mailin, jaettujen albumien vai sosiaalisen median suosikkisivustojesi kautta. Macilla voit jakaa Muistosi kuvat ja videot, kun klikkaat jakokuvaketta.