Kuvat-apin Muistojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kuvat-appi tunnistaa tärkeät henkilöt, paikat ja tapahtumat kirjastostasi ja esittää ne sitten valikoiduissa kokoelmissa, joita kutsutaan Muistoiksi. Voit myös luoda omia Muistoja ja jakaa niitä ystäville ja perheenjäsenille.

Ennen kuin aloitat

Muistojen tarkasteleminen

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.
    iPhonen Kuvien Sinulle-näyttö, jossa näkyy Muistot
  2. Selaa muistojasi napauttamalla Näytä kaikki. Voit myös aloittaa muiston toistamisen napauttamalla sitä ja napauttaa sitten muistoa uudelleen nähdäksesi eri vaihtoehtoja, kuten Muistomiksit  tai Selaa . Kun napautat Selaa-painiketta , musiikin toisto jatkuu samalla kun kaikki muiston kuvat näkyvät.
    iPhonen Kuvat-muistoa toistetaan näytössä, ja painikkeet ja vaihtoehdot ovat näkyvissä

Muistoja ehdotetaan sinulle automaattisesti ja toistetaan jatkuvasti, mutta voit valita toisen ehdotuksen, toiston tai suosikin tai jakaa juuri katsomasi muiston.

Muistomiksin vaihtaminen

Muistomiksit ovat valikoituja valokuvatyylien ja niitä vastaavien kappaleiden yhdistelmiä, joita voit käyttää muistossa. Kutakin muistoa varten voit valita useista eri muistomikseistä tai voit valita oman tyylin ja kappaleen Apple Musicista. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.
  2. Toista muisto napauttamalla sitä.
  3. Napauta näyttöä, napauta Muistomiksit-painiketta  ja selaa eri miksejä pyyhkäisemällä vasemmalle.
  4. Käytä Muistomiksiä napauttamalla näyttöä uudelleen.
    iPhonen Kuvat-apin Muistomiksi-näyttö

Muiston tyylin vaihtaminen

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.
  2. Toista muisto napauttamalla sitä.
  3. Napauta näyttöä, napauta Muistomiksit-painiketta  ja napauta sitten Suodattimet-painiketta .
  4. Valitse tyyli Muistojen silaus -luettelosta ja napauta sitten Valmis.
    iPhonen Kuvat-apin Muistojen silaus -näyttö

Muiston musiikin vaihtaminen

iOS 15:ssä ja iPadOS 15:ssä voit vaihtaa muistojesi musiikkia valitsemalla ääniraidoista tai ehdotetuista kappaleista. Jos olet Apple Music -tilaaja, voit myös käyttää Apple Music -kirjastoa ja tarkastella ehdotettuja kappaleita mieltymystesi tai sen mukaan, mitä kappaleita muiston luontihetkellä on soitettu. Voit vaihtaa musiikin näin:

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.
  2. Toista muisto napauttamalla sitä.
  3. Napauta Muistomiksit-painiketta  ja napauta sitten Musiikki-painiketta .
  4. Valitse kappale luettelosta tai hae haluamasi kappale ja napauta sitten Valmis.

Omien muistojen luominen

Voit luoda albumiin tai tiettyyn kuukauteen tai päivään perustuvat omat Muistosi seuraavasti:

1. Siirry Albumit-välilehdelle ja valitse albumi. Voit myös siirtyä Kirjasto-välilehteen ja napauttaa Kuukaudet tai Päivät.
  2. Napauta Lisää-painiketta ja napauta sitten Toista muistoelokuva.
  3. Napauta elokuvan toiston aikana näyttöä ja napauta sitten Lisää-painiketta .
  4. Napauta Lisää suosikkeihin ja napauta sitten OK.
  5. Napauta Sulje-painiketta .

Jos haluat lisätä muistoihisi jonkun Henkilöt-albumistasi:

1. Siirry Albumit-välilehteen ja napauta sitten Ihmiset-albumia.
  2. Napauta henkilön pikkukuvaa ja sitten Lisää-painiketta .
  3. Napauta Luo kuvamuisto.

Suosikkimuistojen tallentaminen

1. Siirry Sinulle-välilehdelle ja valitse muisto.
  2. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta sitten Lisää suosikkeihin.

Jos haluat nähdä suosikkimuistosi, siirry Sinulle-välilehteen, napauta Näytä kaikki Muistojen vieressä ja napauta sitten Suosikit. Jos et enää halua säilyttää muistoa, napauta Suosikki-painiketta  uudelleen.

Suosikkimuistojen jakaminen

1. Toista muistoelokuva ja tuo sitten muokkaus- ja jakovaihtoehdot näkyviin napauttamalla näyttöä.
  2. Napauta Jaa-painiketta  ja valitse sitten jakotapa.

Kun jaat muiston, musiikki jaetaan sen kanssa. Jos jokin kappale ei ole jaettavissa, sinua pyydetään valitsemaan kappale, joka voidaan jakaa muiston kanssa.

Muistojen muokkaaminen

Voit personoida muistoja entisestään tekemällä niihin joitakin muutoksia. Voit esimerkiksi muokata muiston otsikkoa, lisätä kuvia muistoon, poistaa kuvia muistosta ja muuttaa muiston pituutta siinä olevien kuvien määrän mukaan.

Otsikon muokkaaminen

1. Siirry muistoon ja napauta Lisää-painiketta .
  2. Napauta Muokkaa otsikkoa ja sitten Tallenna.

Kuvien lisääminen muistoon tai niiden poistaminen

1. Toista muisto ja napauta näyttöä.
  2. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta sitten Hallitse kuvia.
  3. Lisää kuvia valitsemalla ne tai poista kuvia poistamalla niiden valinta.
  4. Napauta Valmis.

Voit tehdä kuvasta muiston avainkuvan:

1. Toista muisto ja napauta sitten Keskeytä-painiketta .
  2. Napauta Lisää-painiketta ja napauta sitten Tee avainkuva.

Tietyn kuvan kätkeminen muistosta:

1. Toista muisto ja napauta sitten Keskeytä-painiketta .
  2. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta sitten Kätke muistosta.

Muiston pituuden muuttaminen

1. Toista muisto ja napauta näyttöä.
  2. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta sitten Lyhyt, Normaali tai Pitkä.

Muistossa olevien kuvien määrästä riippuen näet ehkä vain Lyhyt- ja Normaali-pituusvaihtoehdot.