Muistot Kuvat-ohjelmassa

Kaiva esiin mieluisia ja unohdettuja hetkiä kuvakirjastosi kätköistä. Muistot luo automaattisesti valikoituja kokoelmia tärkeimmistä valokuvistasi ja videoistasi.

Kuvat-ohjelma etsii automaattisesti kirjastostasi esimerkiksi tärkeitä ihmisiä, paikkoja ja lomamatkoja, joista luodaan Muistot-nimisiä valikoituja kokoelmia. Löydät joka päivä uusia Muistoja, jotka ovat valmiita katseltavaksi. Voit myös luoda omia Muistoja, katsella Muistoja diaesityksinä tai automaattisesti editoituina elokuvina sekä jakaa niitä ystävien ja perheenjäsenten kesken.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on iOS 10 tai uudempi ja Macissasi on macOS Sierra tai uudempi.

Jos haluat nähdä samat Muistot kaikissa Apple-laitteissasi:

1. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  2. Kirjaudu iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
  3. Ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön kaikissa laitteissasi, joissa haluat käyttää Muistot-ominaisuutta.
  4. Päivitä Apple TV:n (4. sukupolvi) ohjelmisto versioon tvOS 10 tai uudempaan.

Muistojen tarkastelu

Voit tarkastella Muistoja iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla ja Apple TV:llä. Avaa vain Kuvat-ohjelma ja valitse Muistot-välilehti. Macissa näet Muistot Kuvat-sivupalkissa. Avaa muisto napauttamalla tai kaksoisklikkaamalla sitä.

Näet yhteenvedon muiston sisällöstä, joka on valikoitu kirjastosi parhaista kuvista. Voit nähdä kaikki muiston sisältämät valokuvat ja videot valitsemalla Näytä kaikki. Selaa alaspäin nähdäksesi Muiston sisältämät Henkilöt, kartan kuvien ja videoiden tallennuspaikasta sekä luettelon niihin liittyvistä Muistoista. Muiston lopussa olevien valintojen avulla voit lisätä muiston suosikkeihin tai poistaa sen.

Ihmiset

Näet lisää kuvia henkilöstä tai ryhmästä valitsemalla hänet tai sen.

Paikat

Napauta tai kaksoisklikkaa karttaa, niin näet lisää lähellä otettuja kuvia. Valitse sitten kartalta merkki, niin näet kokoelman sijainnissa otettuja kuvia.

Liittyvät Muistot

Voit löytää lisää Muistoja, jotka liittyvät siihen, jota parhaillaan katselet. Ne on järjestetty ihmisten, paikkojen, tilanteiden tai tapahtumien mukaisesti. Perusteena voi olla esimerkiksi ranta, vuoristo tai kiitospäivä.

Muistoelokuvan katsominen

Mikä olisi vielä parempaa kuin kokoelma kuvia ja videoita lomaltasi tai tietystä tapahtumasta? Kauniisti editoitu video, jossa kaikki kuvat ovat! Voit katsella iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla muistoelokuvan, joka on viimeistelty siirtymillä ja musiikilla. Lisäksi voit katsoa laitteesi luoman muistoelokuvan Apple TV:stä, kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön.

Kuvat-ohjelma tekee automaattisesti elokuvan kaikista iPhonen, iPadin ja iPod touchin sisältämistä muistoista. Toista elokuva napauttamalla sitä. Sitten voit muokata elokuvaa napauttamalla näyttöä toiston aikana. Voit säätää elokuvan musiikkia, pituutta ja sisältöä.

Tunnelman määrittäminen

Voit mukauttaa tunnelman muiston sisältöä vastaavaksi napauttamalla tunnelmaa, kuten Haaveileva, Chillaus tai Eeppinen. Elokuvasi musiikki ja alkutekstit vastaavat valitsemaasi tunnelmaa.

Keston valinta

Muistossa olevien kuvien määrästä riippuen voit määrittää elokuvan kestoksi lyhyen, normaalin tai pitkän.

Elokuvan muokkaaminen

Napauttamalla Muokkaa tai  voit muokata elokuvaa vielä enemmän esimerkiksi muuttamalla nimeä, fonttia, musiikkia ja valitsemalla elokuvan sisältämät kuvat.

Muistoelokuvat toimivat vain iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä. Muistoelokuvia ei näy Macissa.

Omien Muistojen luominen

Kuvat-ohjelma luo Muistoja automaattisesti, mutta sinä itse olet aina paras kuraattori kuvillesi ja niihin liittyville tarinoille. Voit siis luoda muiston mistä tahansa kuvakirjastosi hetkestä, kokoelmasta, vuodesta tai albumista.

Avaa Macissa jokin albumi ja klikkaa otsikosta Näytä muistona. Jos olet Kuvat-välilehdellä, klikkaa kuvaryhmän nimeä avataksesi ne Muistona.

Napauta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla minkä tahansa hetken, kokoelman, vuoden tai albumin otsikkoa. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Lisää muistoihin.

Suosikkimuistojen tallentaminen ja jakaminen

Haluatko säästää muiston myöhemmäksi? Vieritä näytön alalaitaan ja napauta tai klikkaa Lisää suosikkimuistoihin. Tämän jälkeen muisto on Kuvat-ohjelman Suosikkimuistot-albumissa. Jos et halua enää säästää muistoa, napauta tai klikkaa Poista suosikkimuistoista.

Kun lisäät muiston suosikkeihin, se tallennetaan ja säilytetään, vaikka Kuvat-ohjelma loisi uusia Muistoja.

Voit myös jakaa unohtumattomat kokemuksesi ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Voit jakaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla muistoelokuvia kaikkien muiden videoiden tapaan. Toista muistoelokuva ja sitten napauta sitä, niin näet muokkaus- ja jakoasetukset. Napauta ja valitse, haluatko jakaa elokuvan Viestien, Mailin, iCloud-kuvajaon ja suosikkiyhteisöpalvelusivustosi kautta. Macilla voit jakaa muiston sisältämät kuvat ja videot klikkaamalla .