Kuvien Muistojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Muistojen avulla voit kokea kuvakirjastosi hetket uudelleen. Kuvat tunnistaa kirjastosi tärkeät ihmiset, paikat ja tapahtumat ja esittää ne valikoituina kokoelmina, joita kutsutaan Muistoiksi. Voit myös luoda omia Muistoja, katsoa niitä elokuvina ja jakaa niitä ystävien ja perheen kanssa.

Ennen kuin aloitat

iPhone, jossa näkyy Ihmiset-, Paikat- ja Tähän liittyvät Muistot -albumit sisältävä Muisto

Muistojen tarkasteleminen

Voit tarkastella Muistoja avaamalla Kuvat ja siirtymällä Sinulle-välilehteen. Voit napauttaa Muiston miniatyyria, jos haluat avata Muiston ja näyttää kaikki siihen liittyvät kuvat ja videot, tai napauttaa Näytä kaikki, jos haluat selata kaikkia Muistoja.

Kun avaat Muiston, voit selata alaspäin nähdäksesi Muiston sisältämät ihmiset, kartan kuvien ja videoiden tallennuspaikasta sekä luettelon niihin liittyvistä Muistoista. Kuvat käyttää Muistojen luontiin koneoppimista laitteesi kirjaston analysointia varten. Tietojasi ei lähetetä Applelle, joten muistosi pysyvät yksityisinä, ja vain sinä näet ne.

Henkilöt

Napauta henkilön tai ryhmän miniatyyria, niin näet heistä lisää kuvia.

Paikat

Napauta karttaa, niin näet lisää lähellä otettuja kuvia. Valitse sitten kartalta merkki, niin näet kokoelman sijainnissa otettuja kuvia.

Liittyvät Muistot

Voit löytää lisää Muistoja, jotka liittyvät siihen, jota parhaillaan katselet. Muistot on järjestetty esimerkiksi henkilöiden, paikkojen, tilanteiden, tapahtumien, lemmikkieläinten, lomien ja toimien mukaan.

Muistoelokuvan katsominen

Kuvat luo jokaisesta Muistosta automaattisesti lyhytelokuvan, jossa on siirtymiä ja musiikkia ja joka sisältää tarkkaan valikoituja kuvia ja videoita kirjastostasi. Voit katsoa muistoelokuvan napauttamalla Muistoa.

Omien Muistojen luominen

Kuvat luo sinulle automaattisesti Muistoja, mutta voit luoda myös omia Muistoja ja jopa lisätä jonkun Henkilöt-albumista Muistoihisi.

Voit luoda albumiin tai tiettyyn kuukauteen tai päivään perustuvat omat Muistosi seuraavasti:

1. Siirry Albumit-välilehteen ja valitse albumi. Voit myös siirtyä Kirjasto-välilehteen ja napauttaa Kuukaudet tai Päivät.
  2. Napauta Lisää-painiketta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä ja napauta sitten Toista muistoelokuva.
  3. Napauta elokuvan toiston aikana näyttöä ja napauta sitten Muokkaa.
  4. Napauta OK ja tee sitten elokuvaan haluamasi muutokset.
  5. Napauta Valmis.

Jos haluat lisätä jonkun Henkilöt-albumistasi Muistoihisi, toimi seuraavasti:

1. Siirry Albumit-välilehteen ja napauta sitten Ihmiset-albumia.
  2. Napauta henkilön miniatyyria ja napauta sitten Lisää-painiketta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä.
  3. Napauta Lisää muistoihin.

Suosikkimuistojen tallentaminen ja jakaminen

Haluatko säästää muiston myöhemmäksi? Siirry Sinulle-välilehteen ja valitse sitten Muisto. Napauta Lisää-painiketta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä ja napauta sitten Lisää suosikkimuistoihin. Jos haluat nähdä suosikkimuistosi, siirry Sinulle-välilehteen, napauta Näytä kaikki Muistojen vieressä ja napauta sitten Suosikit. Jos et enää halua säästää Muistoa, napauta tai klikkaa Lisää-painiketta sininen ympyrä, jossa on kolme pistettä ja napauta sitten Poista suosikkimuistoista.

1. Toista muistoelokuva ja sitten napauta sitä, niin näet muokkaus- ja jakoasetukset.
  2. Napauta Jaa-painiketta  ja valitse, haluatko jakaa elokuvan viestien, sähköpostin, jaettujen albumien vai sosiaalisen median suosikkisivustojesi kautta.