HEIF- tai HEVC-mediasisällön käyttäminen Apple-laitteissa

Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai kopioida iPhonella tai iPadilla tallennettua HEIF- tai HEVC-mediasisältöä.

iOS 11 ja macOS High Sierra toivat käyttöön tuen näille uusille, alan standardeina pidetyille mediamuodoille:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) kuville

• HEVC (High Efficiency Video Coding, tunnetaan myös nimellä H.265) videoille

HEIF:n ja HEVC:n pakkaussuhde on parempi kuin JPEG:n tai H.264:n, joten ne vievät laitteissa ja iCloud-kuvissa vähemmän tallennustilaa, mutta visuaalinen laatu pysyy silti samana.

Päivitä iOS 11 tai uudempi tai macOS High Sierra tai uudempi käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon, jotta voit katsella, muokata tai kopioida laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön tallentaminen

Seuraavilla laitteilla voi tallentaa mediasisältöjä HEIF- tai HEVC-muodossa iOS 11:ssä tai uudemmassa tai iPadOS:ssa. Muilla laitteilla tätä mediasisältöä voi katsella, muokata tai kopioida tietyin rajoituksin, jos käytössä on iOS 11 tai uudempi, iPadOS tai macOS High Sierra tai uudempi.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus tai uudempi

• iPad (6. sukupolvi ja uudemmat)

• iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat)

• iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

• iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa) ja iPad Pro (12,9 tuumaa), 2. sukupolvi tai uudempi

Opi tunnistamaan iPhone-mallisi tai iPad-mallisi.

Vaikka suosittelemme tallentamista HEIF- tai HEVC-muodossa, voit asettaa nämä laitteet tallentamaan mediasisältöjä myös vanhemmissa muodoissa, jotka ovat laajemmin yhteensopivia muiden laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa:

1. Valitse Asetukset > Kamera.

2. Napauta Tallennusmuodot.

3. Napauta Yhteensopivin. Tämä asetus on käytettävissä vain sellaisissa laitteissa, jotka pystyvät tallentamaan mediasisältöä HEIF- tai HEVC-muodossa, ja vain silloin, kun käytössä on iOS 11 tai uudempi tai iPadOS.

4. Kaikissa uusissa kuvissa ja videoissa käytetään nyt JPEG- tai H.264-muotoa. Jos haluat palata käyttämään tilaa säästäviä HEIF- ja HEVC-muotoja, valitse Korkea hyötysuhde.

Tämän mediasisällön käyttäminen

HEIF- ja HEVC-muotojen tuki sisältyy iOS 11:een ja uudempiin, iPadOS:iin ja macOS High Sierraan ja uudempiin, joten voit tarkastella, muokata tai kopioida tätä mediasisältöä eri apeissa, kuten Kuvat-apissa, iMoviessa ja QuickTime Playerissa.

Joissakin vanhemmissa laitteissa HEVC-muodon tukeen vaikuttavat myös videon tarkkuus ja kuvataajuus (fps). Enintään 1080p:n tarkkuus ja 60 kuvan sekuntinopeus ovat laajemmin yhteensopivia vanhempien laitteiden kanssa. Jos haluat vähentää tallennuslaitteesi videon tallennukseen käyttämää tarkkuutta ja kuvataajuutta, siirry kohtiin Asetukset > Kamera > Tallenna video sekä Asetukset > Kamera > Tallenna hidastettu.

Jos käytät iCloud-kuvia iOS 10:n tai macOS Sierran kanssa, saatat nähdä kuvan tai videon oikeassa yläkulmassa varoituskuvakkeen No alt supplied for Image tai varoitusviestin. Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai kopioida laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön jakaminen ja muuntaminen

Jos jaat tämän mediasisällön iCloud-kuvien kautta, media säilytetään alkuperäisessä muodossa alkuperäisellä tarkkuudella ja kuvanopeudella. Jos laitteella ei voi katsella, muokata tai monistaa iCloud-kuvissa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia tai jos mediasisältö näytetään pienemmällä tarkkuudella, päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan.

Jos mediasisältö jaetaan muilla tavoilla, kuten AirDropilla tai Viestit-apin tai sähköpostin välityksellä, se saatetaan jakaa automaattisesti yhteensopivammassa muodossa, kuten JPEG tai H.264, sen mukaan, tukeeko vastaanottava laite uudempaa mediamuotoa.

Jos haluat muuntaa HEIF- ja HEVC-mediasisällöt manuaalisesti, vie ne eri muotoon Applen tai muun valmistajan apissa. Esimerkki:

• Jos avaat HEIF-kuvan Macissa Kuvat- tai Esikatselu-apilla, siirry kohtaan Arkisto > Vie ja valitse ennen tallennusta esimerkiksi JPEG- tai PNG-muoto.

• Jos avaat HEVC-videon Macissa QuickTime Playerissa, valitse Arkisto > Vie muodossa. Muuta vaihtoehdosta Pienempi koko (HEVC) vaihtoehtoon Parempi yhteensopivuus (H.264) käyttämällä avautuvan valintaikkunan ponnahdusvalikkoa ennen kuin klikkaat Tallenna. Jos näet ponnahdusvalikon sijaan HEVC-valintaneliön, poista valintaneliön valinta ennen tallentamista.

Tämän mediasisällön tuominen USB-liitännän kautta

Kun tuot HEIF- tai HEVC-mediaa yhdistetystä iPhonesta tai iPadista Kuvat-appiin, Kuvansiirtäjään tai Windows-tietokoneeseen, media saatetaan muuntaa JPEG- tai H.264-muotoon. Jos et halua, että se muunnetaan, valitse laitteessasi Asetukset > Kuvat, vieritä alas ja napauta Pidä alkuperäiset.