HEIF- tai HEVC-mediasisällön käyttäminen Apple-laitteissa

Päivitä iOS 11:een tai macOS High Sierraan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa iOS-laitteella tallennettua HEIF- tai HEVC-mediasisältöä.

iOS 11 ja macOS High Sierra tukevat näitä uusia, alan standardeina pidettyjä mediamuotoja:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) kuville
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), tunnetaan myös nimellä H.265, videoille

HEIF:n ja HEVC:n pakkaussuhde on parempi kuin JPEG:n tai H.264:n, joten ne vievät laitteissa ja iCloud-kuvakirjastossa vähemmän tallennustilaa, mutta niiden visuaalinen laatu pysyy samana.

Päivitä iOS 11:n tai macOS High Sierran uusimpaan versioon, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön tallentaminen

iOS 11:tä käytettäessä mediasisältöjen tallennus HEIF- tai HEVC-muodossa on mahdollista seuraavilla laitteilla:

Muilla iOS 11- tai macOS High Sierra -laitteilla voi katsella, muokata tai monistaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä tietyin rajoituksin.

Vaikka suosittelemme tallentamista HEIF- tai HEVC-muodossa, voit tallentaa mediasisältöjä myös vanhemmissa muodoissa, jotka ovat laajemmin yhteensopivia muiden käyttöjärjestelmien ja laitteiden kanssa:

1. Valitse iOS 11:ssä Asetukset > Kamera.
  2. Napauta Tallennusmuodot.
  3. Napauta Yhteensopivin. Tämä asetus on käytettävissä vain sellaisissa laitteissa, jotka pystyvät tallentamaan mediasisältöä HEIF- tai HEVC-muodossa.
  4. Kaikissa uusissa kuvissa ja videoissa käytetään nyt JPEG- tai H.264-muotoa. Jos haluat palata käyttämään tilaa säästäviä HEIF- ja HEVC-muotoja, valitse Korkea hyötysuhde.

Tämän mediasisällön käyttäminen

HEIF- ja HEVC-muotojen tuki sisältyy iOS 11:een ja macOS High Sierraan, joten voit käyttää tätä mediasisältöä eri apeissa, kuten Kuvat-apissa, iMoviessa ja QuickTime Playerissa.

Joissakin vanhemmissa laitteissa HEVC-muodon tukeen vaikuttaa myös videon tarkkuus ja kuvataajuus (fps):

• iPhone 6, iPhone 6 Plus ja iPad Air 2 tukevat HEVC-videoita, jotka on tallennettu enintään 1080p:n tarkkuudella ja 240 kuvan sekuntinopeudella.
  • iPhone 5s, iPad Air ja iPad mini (Retina-mallit) tukevat HEVC-videoita, jotka on tallennettu enintään 1080p:n tarkkuudella ja 60 kuvan sekuntinopeudella tai 720p:n tarkkuudella ja 240 kuvan sekuntinopeudella.

Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa iOS 10:n tai macOS Sierran kanssa, saatat nähdä kuvan tai videon oikeassa yläkulmassa kuvakkeen varoituskuvake tai varoitusviestin. Päivitä iOS 11:een tai macOS High Sierraan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön jakaminen

iCloud-kuvakirjasto säilyttää mediasisällön alkuperäisen muodon, tarkkuuden ja kuvataajuuden. Päivitä iOS 11:een tai macOS High Sierraan, jos laitteella ei voi katsella, muokata tai monistaa iCloud-kuvakirjastossa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia tai jos mediasisältö näytetään pienemmällä tarkkuudella.

Kun jaat HEIF- tai HEVC-mediasisältöjä jollakin muulla tavalla, kuten AirDropilla tai Viestit-apin tai sähköpostin välityksellä, se jaetaan laajemmin tuetussa muodossa, kuten JPEG- tai H.264-muodossa.

Tämän mediasisällön tuominen USB-liitännän kautta

Kun tuot HEIF- tai HEVC-mediasisältöä liitetystä iOS-laitteesta Kuvat-appiin, Image Captureen tai Windows-tietokoneeseen, mediasisältö voidaan muuntaa JPEG- tai H.264-muotoon.

iOS 11:ssä voit muuttaa tätä tuontitapaa. Valitse Asetukset > Kuvat. Napauta Siirto Maciin tai PC:hen -osassa Pidä alkuperäiset, jotta mediasisältöä ei muunneta tuonnin aikana.