HEIF- tai HEVC-mediasisällön käyttäminen Apple-laitteissa

Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa iOS-laitteella tallennettua HEIF- tai HEVC-mediasisältöä.

iOS 11 ja macOS High Sierra toivat käyttöön tuen näille uusille, alan standardeina pidetyille mediamuodoille:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) kuville
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), tunnetaan myös nimellä H.265, videoille

HEIF:n ja HEVC:n pakkaussuhde on parempi kuin JPEG:n tai H.264:n, joten ne vievät laitteissa ja iCloud-kuvakirjastossa vähemmän tallennustilaa, mutta niiden visuaalinen laatu pysyy samana.

Päivitä iOS 11:n tai uudemman tai macOS High Sierran tai uudemman uusimpaan versioon, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön tallentaminen

iOS 11:tä tai uudempaa käytettäessä mediasisältöjen tallennus HEIF- tai HEVC-muodossa on mahdollista seuraavilla laitteilla:

Muilla iOS 11:tä tai uudempaa tai macOS High Sierraa tai uudempaa käyttävillä laitteilla voi katsella, muokata tai monistaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä tietyin rajoituksin.

Vaikka suosittelemme tallentamista HEIF- tai HEVC-muodossa, voit asettaa nämä laitteet tallentamaan mediasisältöjä myös vanhemmissa muodoissa, jotka ovat laajemmin yhteensopivia muiden käyttöjärjestelmien ja laitteiden kanssa:

1. Valitse iOS 11:ssä Asetukset > Kamera.
  2. Napauta Tallennusmuodot.
  3. Napauta Yhteensopivin. Tämä asetus on käytettävissä vain sellaisissa laitteissa, jotka pystyvät tallentamaan mediasisältöä HEIF- tai HEVC-muodossa.
  4. Kaikissa uusissa kuvissa ja videoissa käytetään nyt JPEG- tai H.264-muotoa. Jos haluat palata käyttämään tilaa säästäviä HEIF- ja HEVC-muotoja, valitse Korkea hyötysuhde.

Tämän mediasisällön käyttäminen

HEIF- ja HEVC-muotojen tuki sisältyy iOS 11:een tai uudempiin ja macOS High Sierraan tai uudempiin, joten voit tarkastella, muokata tai monistaa tätä mediasisältöä eri apeissa, kuten Kuvat-apissa, iMoviessa ja QuickTime Playerissa.

Joissakin vanhemmissa laitteissa HEVC-muodon tukeen vaikuttaa myös videon tarkkuus ja kuvataajuus (fps). Enintään 1080p:n tarkkuus ja 60 kuvan sekuntinopeus ovat laajemmin yhteensopivia vanhempien laitteiden kanssa. Voit siirtyä tallennuslaitteessa kohtaan Asetukset > Kamera, jos haluat muuttaa videon tallennukseen käytettävää tarkkuutta ja kehysnopeutta.

Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa iOS 10:n tai macOS Sierran kanssa, saatat nähdä kuvan tai videon oikeassa yläkulmassa kuvakkeen varoituskuvake tai varoitusviestin. Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön jakaminen

iCloud-kuvakirjasto säilyttää mediasisällön alkuperäisen muodon, tarkkuuden ja kuvataajuuden. Jos laitteella ei voi katsella, muokata tai monistaa iCloud-kuvakirjastossa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia tai jos mediasisältö näytetään pienemmällä tarkkuudella, päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan.

Kun jaat mediasisältöjä jollakin muulla tavalla, kuten AirDropilla tai Viestit-apin tai sähköpostin välityksellä, se jaetaan laajemmin tuetussa muodossa, kuten JPEG- tai H.264-muodossa.

Tämän mediasisällön tuominen USB-liitännän kautta

Kun tuot HEIF- tai HEVC-mediasisältöä liitetystä iOS-laitteesta Kuvat-appiin, Image Captureen tai Windows-tietokoneeseen, mediasisältö voidaan muuntaa JPEG- tai H.264-muotoon.

iOS 11:ssä tai uudemmassa voit muuttaa tätä tuontitapaa. Valitse Asetukset > Kuvat. Napauta SIIRTO MACIIN TAI PC:HEN -osassa Pidä alkuperäiset, jotta mediasisältöä ei muunneta tuonnin aikana.