HEIF- tai HEVC-mediasisällön käyttäminen Apple-laitteissa

Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa iOS-laitteella tallennettua HEIF- tai HEVC-mediasisältöä.

iOS 11 ja macOS High Sierra toivat käyttöön tuen näille uusille, alan standardeina pidetyille mediamuodoille:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) kuville
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), tunnetaan myös nimellä H.265, videoille

HEIF:n ja HEVC:n pakkaussuhde on parempi kuin JPEG:n tai H.264:n, joten ne vievät laitteissa ja iCloud-kuvissa vähemmän tallennustilaa, mutta niiden visuaalinen laatu pysyy samana.

Päivitä iOS 11:n tai uudemman tai macOS High Sierran tai uudemman uusimpaan versioon, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön tallentaminen

iOS 11:tä tai uudempaa käytettäessä mediasisältöjen tallennus HEIF- tai HEVC-muodossa on mahdollista seuraavilla laitteilla. Muilla laitteilla voi katsella, muokata tai monistaa tätä mediasisältöä tietyin rajoituksin, jos käytössä on iOS 11 tai uudempi tai macOS High Sierra tai uudempi.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus tai uudempi
  • iPad (6. sukupolvi tai uudemmat)
  • iPad Air (3. sukupolvi) tai uudempi
  • iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)
  • iPad Pro (10,5 tuumaa), iPad Pro (11 tuumaa) ja iPad Pro (12,9 tuumaa), 2. sukupolvi tai uudempi
    Opi tunnistamaan iPhone-mallisi tai iPad-mallisi.

Vaikka suosittelemme tallentamista HEIF- tai HEVC-muodossa, voit asettaa nämä laitteet tallentamaan mediasisältöjä myös vanhemmissa muodoissa, jotka ovat laajemmin yhteensopivia muiden laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa:

1. Valitse Asetukset > Kamera.
  2. Napauta Tallennusmuodot.
  3. Napauta Yhteensopivin. Tämä asetus on käytettävissä vain sellaisissa laitteissa, jotka pystyvät tallentamaan mediasisältöä HEIF- tai HEVC-muodossa, ja vain silloin, kun käytössä on iOS 11 tai uudempi.
  4. Kaikissa uusissa kuvissa ja videoissa käytetään nyt JPEG- tai H.264-muotoa. Jos haluat palata käyttämään tilaa säästäviä HEIF- ja HEVC-muotoja, valitse Korkea hyötysuhde.

Tämän mediasisällön käyttäminen

HEIF- ja HEVC-muotojen tuki sisältyy iOS 11:een ja uudempiin ja macOS High Sierraan ja uudempiin, joten voit tarkastella, muokata tai monistaa tätä mediasisältöä eri apeissa, kuten Kuvat-apissa, iMoviessa ja QuickTime Playerissa.

Joissakin vanhemmissa laitteissa HEVC-muodon tukeen vaikuttaa videon tarkkuus ja kuvataajuus (fps). Enintään 1080p:n tarkkuus ja 60 kuvan sekuntinopeus ovat laajemmin yhteensopivia vanhempien laitteiden kanssa. Jos haluat vähentää tallennuslaitteesi videon tallennukseen käyttämää tarkkuutta ja kuvataajuutta, siirry kohtaan Asetukset > Kamera > Tallenna video sekä Asetukset > Kamera > Tallenna hidastettu.

Jos käytät iCloud-kuvia iOS 10:n tai macOS Sierran kanssa, saatat nähdä kuvan tai videon oikeassa yläkulmassa varoituskuvakkeen  tai varoitusviestin. Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön jakaminen ja muuntaminen

Jos jaat tämän mediasisällön iCloud-kuvien kautta, media säilytetään alkuperäisessä muodossa alkuperäisellä tarkkuudella ja kuvanopeudella. Jos laitteella ei voi katsella, muokata tai monistaa iCloud-kuvissa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia tai jos mediasisältö näytetään pienemmällä tarkkuudella, päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan.

Jos mediasisältö jaetaan muilla tavoilla, kuten AirDropilla tai Viestit-apin tai sähköpostin välityksellä, se saatetaan jakaa automaattisesti yhteensopivammassa muodossa, kuten JPEG tai H.264, sen mukaan, tukeeko vastaanottava laite uudempaa mediamuotoa.

Jos haluat muuntaa HEIF- ja HEVC-mediasisällöt manuaalisesti, vie ne eri muotoon Applen tai muun valmistajan apissa. Esimerkki:

• Jos avaat HEIF-kuvan Macissa Kuvat- tai Esikatselu-apilla, siirry kohtaan Arkisto > Vie ja valitse ennen tallennusta esimerkiksi JPEG- tai PNG-muoto.
  • Jos avaat HEVC-videon Macissa QuickTime Playerissa, valitse Arkisto > Vie muodossa. Muuta vaihtoehdosta Pienempi koko (HEVC) vaihtoehtoon Parempi yhteensopivuus (H.264) käyttämällä avautuvan valintaikkunan ponnahdusvalikkoa ennen kuin klikkaat Tallenna. Jos näet ponnahdusvalikon sijaan HEVC-valintaneliön, poista valintaneliön valinta ennen tallentamista.

Tämän mediasisällön tuominen USB-liitännän kautta

Kun tuot HEIF- tai HEVC-mediaa yhdistetystä iOS-laitteesta Kuvat-appiin, Kuvansiirtäjään tai Windows-tietokoneeseen, media saatetaan muuntaa JPEG- tai H.264-muotoon. Jos et halua, että se muunnetaan, siirry Asetuksiin > iOS-laitteen Kuvat-appi ja vieritä sitten alas ja napauta Pidä alkuperäiset.