HEIF- tai HEVC-mediasisällön käyttäminen Apple-laitteissa

Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa iOS-laitteella tallennettua HEIF- tai HEVC-mediasisältöä.

iOS 11 ja macOS High Sierra toivat käyttöön tuen näille uusille, alan standardeina pidetyille mediamuodoille:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) kuville
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), tunnetaan myös nimellä H.265, videoille

HEIF:n ja HEVC:n pakkaussuhde on parempi kuin JPEG:n tai H.264:n, joten ne vievät laitteissa ja iCloud-kuvissa vähemmän tallennustilaa, mutta niiden visuaalinen laatu pysyy samana.

Päivitä iOS 11:n tai uudemman tai macOS High Sierran tai uudemman uusimpaan versioon, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön tallentaminen

iOS 11:tä tai uudempaa käytettäessä mediasisältöjen tallennus HEIF- tai HEVC-muodossa on mahdollista seuraavilla laitteilla. Muilla laitteilla voi katsella, muokata tai monistaa tätä mediasisältöä tietyin rajoituksin, jos käytössä on iOS 11 tai uudempi tai macOS High Sierra tai uudempi.

Vaikka suosittelemme tallentamista HEIF- tai HEVC-muodossa, voit asettaa nämä laitteet tallentamaan mediasisältöjä myös vanhemmissa muodoissa, jotka ovat laajemmin yhteensopivia muiden laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa:

1. Valitse Asetukset > Kamera.
  2. Napauta Tallennusmuodot.
  3. Napauta Yhteensopivin. Tämä asetus on käytettävissä vain sellaisissa laitteissa, jotka pystyvät tallentamaan mediasisältöä HEIF- tai HEVC-muodossa, ja vain silloin, kun käytössä on iOS 11 tai uudempi.
  4. Kaikissa uusissa kuvissa ja videoissa käytetään nyt JPEG- tai H.264-muotoa. Jos haluat palata käyttämään tilaa säästäviä HEIF- ja HEVC-muotoja, valitse Korkea hyötysuhde.

Tämän mediasisällön käyttäminen

HEIF- ja HEVC-muotojen tuki sisältyy iOS 11:een ja uudempiin ja macOS High Sierraan ja uudempiin, joten voit tarkastella, muokata tai monistaa tätä mediasisältöä eri apeissa, kuten Kuvat-apissa, iMoviessa ja QuickTime Playerissa.

Joissakin vanhemmissa laitteissa HEVC-muodon tukeen vaikuttaa videon tarkkuus ja kuvataajuus (fps). Enintään 1080p:n tarkkuus ja 60 kuvan sekuntinopeus ovat laajemmin yhteensopivia vanhempien laitteiden kanssa. Jos haluat vähentää tallennuslaitteesi videon tallennukseen käyttämää tarkkuutta ja kuvataajuutta, siirry kohtaan Asetukset > Kamera > Tallenna video, kuten myös Asetukset > Kamera > Tallenna hidastettu.

Jos käytät iCloud-kuvia iOS 10:n tai macOS Sierran kanssa, saatat nähdä kuvan tai videon oikeassa yläkulmassa kuvakkeen varoituskuvake tai varoitusviestin. Päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, jotta voit katsella, muokata tai monistaa laitteessa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia.

Tämän mediasisällön jakaminen

iCloud-kuvat säilyttää mediasisällön alkuperäisen muodon, tarkkuuden ja kuvataajuuden. Jos laitteella ei voi katsella, muokata tai monistaa iCloud-kuvissa olevaa HEIF- tai HEVC-mediasisältöä ilman rajoituksia tai jos mediasisältö näytetään pienemmällä tarkkuudella, päivitä iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan.

Kun jaat mediasisältöjä jollakin muulla tavalla, kuten AirDropilla tai Viestit-apin tai sähköpostin välityksellä, se saatetaan jakaa laajemmin tuetussa muodossa, kuten JPEG- tai H.264-muodossa. Tämä riippuu kuitenkin siitä, tukeeko vastaanottava laite uudempaa mediamuotoa.

Tämän mediasisällön muuntaminen

Voit muuntaa HEIF- ja HEVC-mediasisällön viemällä sen Applen tai muun valmistajan apista toiseen muotoon. Esimerkki:

• Jos avaat HEIF-kuvan Macissa Kuvat- tai Esikatselu-apilla, voit siirtyä kohtaan Arkisto > Vie ja valita esimerkiksi JPEG- tai PNG-muodon ennen tallennusta.
  • Jos avaat HEVC-videon Macissa QuickTime Playerilla, voit siirtyä kohtaan Arkisto > Vie muodossa ja tallentaa videon H.264-muodossa varmistamalla, että HEVC-valintaneliötä ei ole valittu.

Tämän mediasisällön tuominen USB-liitännän kautta

Kun tuot HEIF- tai HEVC-mediasisältöä liitetystä iOS-laitteesta Kuvat-appiin, Image Captureen tai Windows-tietokoneeseen, mediasisältö voidaan muuntaa JPEG- tai H.264-muotoon.

iOS 11:ssä tai uudemmassa voit muuttaa tätä tuontitapaa. Valitse Asetukset > Kuvat. Napauta SIIRTO MACIIN TAI PC:HEN -osassa Pidä alkuperäiset, jotta mediasisältöä ei muunneta JPEG- tai H.264-muotoon tuonnin aikana.