Macin näytön tallentaminen

Voit ottaa videotallenteen koko näytöstä tai vain sen osasta näyttökuvan tai QuickTime Playerin avulla.

Näyttökuva-työkalurivin käyttäminen

Vaihto-, komento- ja 5-näppäin

Voit tarkastella Näyttökuva-työkaluriviä painamalla näitä kolmea näppäintä samanaikaisesti: vaihto, komento ja 5. Näet näytöllä toiminnot, joilla voit tallentaa videon koko näytöstä tai haluamastasi näytön osasta tai ottaa näytöstä näyttökuvan:

macOS-työpöytä, jolla näkyy Näyttökuva-työkalurivi

QuickTime Playerin käyttäminen

1. Avaa QuickTime Player Apit-kansiosta ja valitse sitten valikkoriviltä Arkisto > Uusi näyttötallenne.

2. Ennen tallentamisen aloittamista voit muuttaa tallennusasetuksia klikkaamalla tallennuspainikkeenNo alt supplied for Image vieressä olevaa nuolta:

QuickTimen näytöntallennusasetukset
    • Jos haluat tallentaa näyttötallenteeseen äänesi tai jotakin muuta ääntä, valitse mikrofoni. Voit seurata ääntä tallennuksen aikana säätämällä äänenvoimakkuutta liukusäätimellä. Jos akustista kiertoa syntyy, alenna voimakkuutta tai käytä mikrofonin kanssa kuulokkeita.

• Jos haluat näyttää osoittimen ympärillä mustan ympyrän, kun klikkaat, valitse Näytä hiiren klikkaukset tallenteessa.

3. Aloita tallentaminen klikkaamalla tallennuspainikettaNo alt supplied for Image ja tee sitten jokin seuraavista:

• Aloita koko näytön tallentaminen klikkaamalla mitä tahansa näytön kohtaa.

• Voit myös valita tallennettavan alueen vetämällä ja klikkaamalla sitten Aloita tallentaminen -painiketta kyseisellä alueella.

4. Voit lopettaa tallentamisen klikkaamalla valikkorivillä olevaa lopetuspainikettaNo alt supplied for Image tai painamalla komento-ctrl-esc (Escape).

5. Kun lopetat tallentamisen, QuickTime Player avaa tallenteen automaattisesti. Voit nyt toistaa tallenteen, muokata sitä tai jakaa sen.

Lisätietoja

• Näyttökuva-työkalurivi on käytettävissä macOS Mojavessa ja uudemmissa.

• Mac tallentaa tiedoston automaattisesti nimellä ”Näyttötallennus päivämäärä kello kellonaika.mov”.

• Voit perua tallenteen nauhoittamisen painamalla esc-näppäintä ennen nauhoitusklikkausta.

• Näytön tallenteita voi avata QuickTime Playerilla, iMoviella ja muilla ohjelmilla, joilla voidaan editoida tai näyttää videoita.

• Jotkin apit eivät välttämättä salli ikkunoiden tallentamista.

• Lue, miten voit tallentaa näytön iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.