Aktiivisuuden jakaminen ja ystävien kanssa kilpaileminen Apple Watchin avulla

Voit jakaa aktiivisuusympyräsi ystäviesi ja perheesi kanssa motivaation luomiseksi. Voitte kannustaa toisianne saamaan kaikki kolme ympyrää täyteen, kilpailla viikon voittamisesta tai antaa valmentajalle mahdollisuuden seurata päivittäistä edistymistä.

Jakamisen aloittaminen

Aktiivisuuden jakaminen edellyttää, että sinulla ja ystävilläsi on Apple Watch. Saat ilmoituksia ystäviesi edistymisestä, kun he täyttävät kaikki kolme aktiivisuustavoitetta, lopettavat treenin tai ansaitsevat saavutuksia.

Ystävät, joiden kanssa voit jakaa aktiivisuuden.

Ystävien lisääminen

1. Avaa Aktiivisuus-appi iPhonessa.
  2. Napauta Jakaminen-välilehteä. Napauta pyydettäessä Aloita.
  3. Napauta pluskuvaketta ja kirjoita ystäväsi yhteystiedot. Tai valitse ystävät ehdotettujen yhteyshenkilöiden luettelosta. Voit lisätä enintään 40 ystävää.
  4. Kun olet valinnut ystäväsi, napauta Lähetä. Odota, että ystäväsi hyväksyvät kutsun.

Kutsun hyväksyminen

Kun joku kutsuu sinut jakamaan aktiivisuutta tai kilpailemaan, Apple Watchisi näyttää siitä ilmoituksen. Napauta Hyväksy tai Älä huomioi. Jos et saa ilmoitusta, voit hyväksyä kutsun Aktiivisuus-apissa:

1. Avaa Aktiivisuus-appi iPhonessa ja napauta Jakaminen-välilehteä.
  2. Napauta näytön ylälaidassa tilikuvake.
  3. Napauta Hyväksy tai Älä huomioi.

Vahvista, että haluat kutsua Janen mukaan 7 päivän kilpailuun.

Ystävien kanssa kilpaileminen

Kun käytössäsi on iOS 12 ja watchOS 5, voit kutsua ystäviä mukaan seitsemän päivän kilpailuun. Kilpailun aikana te molemmat ansaitsette pisteitä täyttämällä aktiivisuusympyröitänne. Saat päivittäin pisteen jokaisesta prosentista, jolla täytät ympyröitäsi, ja voit ansaita enintään 600 pistettä päivässä. Se tarkoittaa enintään 4 200 pistettä viikossa.

Kilpailun voittaa se, jolla on lopussa eniten pisteitä. Kun kilpailu on päättynyt, ansaitset palkinnon.

Ystävän haastaminen Apple Watchin avulla

1. Avaa Apple Watchisi Aktiivisuus-appi.
  2. Pyyhkäise vasemmalle ja napauta ystävää.
  3. Vieritä alaspäin ja napauta Kilpaile.
  4. Napauta Kutsu [nimi]. Odota, että ystäväsi hyväksyy kutsun.

Ystävän haastaminen iPhonen avulla

1. Avaa Aktiivisuus-appi iPhonessa ja napauta Jakaminen-välilehteä.
  2. Napauta ystävää.
  3. Napauta Haasta [nimi].
  4. Vahvista napauttamalla Kutsu [nimi]. Odota, että ystäväsi hyväksyy kutsun.

Apple Watchin viesti, jolla kutsut Allenin kilpailuun.

Ystävien motivoiminen

Kun olet alkanut jakaa aktiivisuuttasi, voit nähdä ystäviesi tilanteen ja motivoida heitä saavuttamaan tavoitteensa. Kun saat ilmoituksen ystäväsi aktiivisuudesta, voit vastata valmiilla vastauksella kannustaaksesi häntä tai kehuaksesi omia tekemisiäsi. Ja kun ystäväsi saa kaikki kolme ympyrää täyteen tai ansaitsee tiettyjä saavutuksia, voit haastaa hänet kilpailuun suoraan ilmoituksesta.

Jane on ansainnut kaloritavoitteestaan 214/280.

Ystävän edistymisen seuraaminen

1. Avaa Apple Watchisi Aktiivisuus-appi.
  2. Näytä jaettu aktiivisuus pyyhkäisemällä vasemmalle.
  3. Napauta ystävääsi ja vieritä nähdäksesi hänen edistymisensä. Voit lähettää hänelle myös viestin.

Viestien lähettäminen ystäville

1. Avaa Apple Watchisi Aktiivisuus-appi.
  2. Pyyhkäise vasemmalle ja käännä Digital Crownia vierittääksesi alas.
  3. Lähetä viesti kaikille ystävillesi napauttamalla Lähetä viesti kaikille.
  4. Lähetä viesti yksittäiselle ystävälle napauttamalla ystävää, vierittämällä alas, ja napauttamalla sitten Lähetä viesti.

Jakamisen lopettaminen

Jos haluat lopettaa jakamisen, voit mykistää ilmoitukset, kätkeä edistymisesi tai poistaa ystävän.

Janen aktiivisuushistoria.

Ilmoitusten mykistäminen

1. Avaa Aktiivisuus-appi iPhonessa.
  2. Napauta Jakaminen-välilehteä ja sitten ystävääsi.
  3. Napauta Mykistä ilmoitukset. Jos haluat saada ilmoituksia uudelleen, napauta Poista ilmoitusten mykistys.

Edistymisen kätkeminen

1. Avaa Aktiivisuus-appi iPhonessa.
  2. Napauta Jakaminen-välilehteä ja sitten ystävääsi, jolta haluat kätkeä aktiivisuutesi.
  3. Napauta Kätke aktiivisuuteni. Voit edelleen nähdä ystäväsi aktiivisuuden, mutta hän ei näe sinun aktiivisuuttasi. Et voi kätkeä aktiivisuuttasi ystävältä, jonka kanssa kilpailet.
  4. Voit aloittaa jakamisen uudelleen napauttamalla Näytä oma aktiivisuuteni.

Ystävän poistaminen

1. Avaa Aktiivisuus-appi iPhonessa.
  2. Napauta Jakaminen-välilehteä ja sitten ystävääsi.
  3. Napauta Poista ystävä. Kun olet poistanut ystävän, hän ei enää näe aktiivisuuttasi etkä sinä hänen aktiivisuuttaan. Voit jakaa uudelleen lähettämällä ystävällesi uuden kutsun.

Ohjeita aktiivisuuden jakamiseen

Ystävien kanssa kilpailu edellyttää, että käytössäsi on iOS 12 ja watchOS 5 tai uudempi. Aktiivisuuden jakaminen vaatii iOS 10:n ja watchOS 3:n tai uudemman.

Jos olet lisännyt useita Apple Watcheja laitepariksi iPhonesi kanssa, Jakaminen-välilehteä ei näytetä Aktiivisuus-apissa, ennen kuin päivität kaikki kellosi watchOS:n uusimpaan versioon

Jos näet virheen, kun yrität lisätä ystävän tai lähettää kutsun

Kirjaudu iPhonessa iCloudista ulos ja kirjaudu sitten takaisin sisään:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos.
  3. Palaa kohtaan Asetukset > Kirjaudu [laitteeseesi] ja anna Apple ID:si ja salasanasi.
  4. Valitse Kirjaudu.
  5. Yritä lisätä ystäväsi tai etsiä kutsu.

Jos et vieläkään pysty lisäämään ystävääsi, varmista, että hänellä on Apple Watch ja ettet ole jo lisännyt enimmäismäärää ystäviä. Voit lisätä enintään 40 ystävää.

Jos et saa päivityksiä ystäväsi aktiivisuudesta

Saat päivittäin päivityksiä ystäväsi aktiivisuudesta, kunhan iPhonesi on yhteydessä internetiin ja olet kirjautunut sisään iCloudiin. Jos iPhonesi ei pysty yhdistämään useaan päivään tai kirjaudut ulos iCloudista, joidenkin päivien tiedot saattavat puuttua.