Tietoja AirPodien lataamisesta ja akun kestosta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten AirPodit ja niiden latauskotelo ladataan. Lisäksi artikkelissa on tietoja AirPodien akun kestosta.

Lataa AirPodit asettamalla ne koteloon. Kotelossa on useita täysiä latauksia AirPodeille, joten voit ladata ne myös liikkeellä ollessasi. AirPodit pysyvät ladattuina, kun säilytät niitä kotelossa, kun et käytä niitä.

Voit ladata langattoman latauskotelon Qi-hyväksytyllä latausmatolla. Varmista, että tilavalo osoittaa ylös ja kansi on suljettu, kun asetat kotelon laturiin. Tilavalo näyttää nykyisen lataustason 8 sekunnin ajan. Jos käytössäsi on AirPods Pro -kuulokkeet, voit napauttaa koteloa, kun se on latausmatolla, niin näet, ovatko AirPods Pro -kuulokkeesi latautumassa (keltainen valo) vai onko lataus valmis (vihreä valo).

Jos haluat ladata kotelon langallisen yhteyden välityksellä, kytke AirPodien mukana toimitettu Lightning-kaapeli kotelon Lightning-liitäntään. Voit käyttää USB-C–Lightning-kaapelia tai USB–Lightning-kaapelia. Kytke sitten kaapelin toinen pää USB-laturiin tai -porttiin. Kotelon voi ladata riippumatta siitä, ovatko AirPodit sen sisällä vai eivät. Kuulokkeet latautuvat nopeimmin iPhonen tai iPadin USB-laturia käyttämällä tai Maciin liittämällä.

Voit tarkistaa latauksen yksityiskohtaisen tilan ja lataustason noudattamalla kohdan Latauksen tilan tarkistaminen ohjeita.

Lisätietoja akun kestosta

Kun AirPodien akku on lähes tyhjä, saat siitä ilmoituksen iPhonesi tai iPadisi näytölle. Saat ilmoituksen, kun varausta on jäljellä 20 %, 10 % ja 5 %.

Kuulet myös äänimerkin yhdessä tai molemmissa AirPodeissa, kun akku on lähes tyhjä. Kuulet äänimerkin kerran, kun varausta on jäljellä 10 %, ja toisen kerran juuri ennen kuin AirPodit sammuvat.

AirPods Pro -kuulokkeiden ominaisuuksia:

• Kotelon avulla kuulokkeet voidaan ladata useita kertoja, joten saat yli 24 tuntia kuunteluaikaa1 tai yli 18 tuntia puheaikaa.2
  • Saat AirPods Pro -kuulokkeisiin jopa 4,5 tuntia kuunteluaikaa3 tai jopa 3,5 tuntia puheaikaa yhdellä latauksella.4
  • Jos lataat AirPods Pro -kuulokkeita kotelossa 5 minuutin ajan, saat noin 1 tunnin kuunteluaikaa5 tai noin 1 tunnin puheaikaa.6

AirPodien (2. sukupolvi) ominaisuuksia:

• Kotelon avulla kuulokkeet voidaan ladata useita kertoja, joten saat yli 24 tuntia kuunteluaikaa7 tai jopa 18 tuntia puheaikaa.8
  • Saat AirPodeihin jopa 5 tuntia kuunteluaikaa9 tai 3 tuntia puheaikaa yhdellä latauksella.10
  • Jos lataat AirPods Pro -kuulokkeita kotelossa 15 minuutin ajan, saat jopa 3 tuntia kuunteluaikaa11 tai jopa 2 tuntia puheaikaa.12

Jos epäilet, että akku ei toimi oikein, lue lisää AirPodien huoltamisesta ja korjaamisesta.

AirPods Pro -kuulokkeiden Optimoitu akun lataus -toiminto

Optimoitu akun lataus -toiminto on tarkoitettu lieventämään akun kulumista ja pidentämään sen käyttöikää lyhentämällä aikaa, jonka AirPods Pro -kuulokkeet ovat täyteen ladattuna. AirPods Pro -kuulokkeesi ja iOS- tai iPadOS-laitteesi oppivat päivittäisen latausrutiinisi, ja AirPods Pro -kuulokkeesi ladataan yli 80 %:iin vasta vähän ennen kuin tarvitset niitä.

AirPods Pro -kuulokkeiden Optimoitu akun lataus -toiminto edellyttää iPhonea, iPod touchia tai iPadia, ja se on oletusarvoisesti käytössä, kun otat laitteesi käyttöön tai päivität sen iOS 14.2:een tai iPadOS 14.2:een tai uudempaan.  Voit poistaa toiminnon käytöstä avaamalla AirPods-kotelon ja siirtymällä iOS- tai iPadOS-laitteellasi kohtaan Asetukset > Bluetooth. Napauta laiteluettelossa AirPods Pro -kuulokkeiden vieressä olevaa tietopainiketta . Poista Optimoitu akun lataus -toiminto käytöstä.

Latauksen tilan tarkistaminen

Voit tarkistaa AirPodien ja latauskotelon latauksen tilan iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla.

iOS-laite

Jos käytössäsi on iPhone, avaa kotelon kansi ja pidä AirPodit kotelossa. Pidä sitten koteloa laitteesi lähellä. Odota muutama sekunti, niin näet AirPodien ja latauskotelon latauksen tilan.

Voit tarkistaa AirPodien ja latauskotelon latauksen tilan myös iOS-laitteesi Akut-widgetin avulla. Kotelon lataus näytetään vain, kun vähintään toinen AirPod on kotelossa.

Mac

1. Avaa kansi tai ota AirPodit pois kotelosta.
  2. Klikkaa valikkorivillä olevaa Bluetooth-kuvaketta .
  3. Vie osoitin AirPodien ja latauskotelon kohdalle valikossa.

Lisätietoja tilavalosta

Langattoman latauskotelon kuva, huomio tilavalossa

Langaton latauskotelo: Tilavalo on kotelon etupuolella.

Latauskotelo: Latauskotelon tilavalo on AirPodien säilytyspaikkojen välissä:

Jos AirPodit ovat kotelossa kannen ollessa auki, valo näyttää AirPodien latauksen tilan. Kun AirPodit eivät ole kotelossa, valo näyttää kotelon tilan. Vihreä tarkoittaa täyteen ladattua, ja keltainen osoittaa alle yhden täyden latauksen olevan jäljellä.

Kun liität langattoman latauskotelon laturiin tai asetat sen Qi-hyväksytylle latausmatolle, tilavalo näkyy 8 sekuntia. Jos valo vilkkuu valkoisena, AirPodit ovat valmiina otettavaksi käyttöön haluamasi laitteen kanssa. Jos valo vilkkuu keltaisena, joudut ehkä ottamaan AirPodit käyttöön uudelleen.

1. Apple suoritti testauksen lokakuussa 2019 AirPods Pro -kuulokkeiden ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone 11 Pro Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Soittolista sisälsi 358 iTunes Storesta ostettua erilaista ääniraitaa (256 kb/s AAC-koodaus). Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin, ja aktiivinen taustamelun vaimennus oli käytössä. Testauksessa AirPods Pro -kuulokkeiden akun täysi varaus purettiin toistamalla ääntä, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti toiston. Tyhjentyneet AirPods Pro -kuulokkeet ladattiin täyteen, minkä jälkeen äänen toistamista jatkettiin, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti toiston. Samaa menettelyä jatkettiin, kunnes sekä AirPods Pro -kuulokkeet että latauskotelo olivat täysin tyhjentyneet. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  2. Apple suoritti testauksen lokakuussa 2019 AirPods Pro -kuulokkeiden ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone 11 Pro Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin, ja aktiivinen taustamelun vaimennus oli käytössä. Testauksessa AirPods Pro -kuulokkeiden akun täysi varaus purettiin täysin soittamalla puhelu mobiiliverkossa, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti puhelun äänen toistamisen. Tyhjentyneet AirPods Pro -kuulokkeet ladattiin täyteen, minkä jälkeen puhelua mobiiliverkossa jatkettiin, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti puhelun äänen toistamisen. Samaa menettelyä jatkettiin, kunnes sekä AirPods Pro -kuulokkeet että latauskotelo olivat täysin tyhjentyneet. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  3. Apple suoritti testauksen lokakuussa 2019 AirPods Pro -kuulokkeiden ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone 11 Pro Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Soittolista sisälsi 358 iTunes Storesta ostettua erilaista ääniraitaa (256 kb/s AAC-koodaus). Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin, ja aktiivinen taustamelun vaimennus oli käytössä. Kun aktiivinen taustamelun vaimennus ja läpikuulumistila olivat pois käytöstä, kuunteluaika oli jopa 5 tuntia. Testauksessa AirPods Pro -kuulokkeiden akun täysi varaus purettiin toistamalla ääntä, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti toiston. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  4. Apple suoritti testauksen lokakuussa 2019 AirPods Pro -kuulokkeiden ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone 11 Pro Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa.  Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin, ja aktiivinen taustamelun vaimennus oli käytössä. Testauksessa AirPods Pro -kuulokkeiden akun täysi varaus purettiin täysin soittamalla puhelu mobiiliverkossa, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti puhelun äänen toistamisen. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  5. Apple suoritti testauksen lokakuussa 2019 AirPods Pro -kuulokkeiden ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone 11 Pro Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Soittolista sisälsi 358 iTunes Storesta ostettua erilaista ääniraitaa (256 kb/s AAC-koodaus). Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin, ja aktiivinen taustamelun vaimennus oli käytössä. 5 minuutin latauksen testaus suoritettiin virrattomilla AirPods Pro -kuulokkeilla, joita ladattiin 5 minuuttia, minkä jälkeen ääntä toistettiin, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti toiston. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  6. Apple suoritti testauksen lokakuussa 2019 AirPods Pro -kuulokkeiden ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone 11 Pro Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa.  Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin, ja aktiivinen taustamelun vaimennus oli käytössä. 5 minuutin latauksen testaus suoritettiin tyhjentyneillä AirPods Pro -kuulokkeilla, joita ladattiin 5 minuutin ajan, minkä jälkeen soitettiin puhelu mobiiliverkossa, kunnes ensimmäinen AirPods Pro -kuuloke lopetti puhelun äänen toistamisen. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  7. Apple suoritti testauksen helmikuussa 2019 AirPods-kuulokkeiden (2. sukupolvi), latauskotelon ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone XS Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Soittolista sisälsi 358 iTunes Storesta ostettua erilaista ääniraitaa (256 kb/s AAC-koodaus). Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin. Testauksessa AirPodien akun täysi varaus purettiin toistamalla ääntä, kunnes ensimmäinen AirPod lopetti toiston. Tyhjentyneet AirPodit ladattiin täyteen, jonka jälkeen äänen toistamista jatkettiin, kunnes ensimmäinen AirPod lopetti toiston. Samaa menettelyä jatkettiin, kunnes sekä AirPodit että latauskotelo olivat täysin tyhjentyneet. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  8. Apple suoritti testauksen helmikuussa 2019 AirPods-kuulokkeiden (2. sukupolvi), latauskotelon ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone XS Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin. Testauksessa AirPodien akun täysi varaus purettiin täysin soittamalla puhelu mobiiliverkossa kunnes ensimmäinen AirPod lopetti puhelun äänen toistamisen. Tyhjentyneet AirPodit ladattiin täyteen, jonka jälkeen puhelua mobiiliverkossa jatkettiin, kunnes ensimmäinen AirPod lopetti puhelun äänen toistamisen. Samaa menettelyä jatkettiin, kunnes sekä AirPodit että latauskotelo olivat täysin tyhjentyneet. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  9. Apple suoritti testauksen helmikuussa 2019 AirPods-kuulokkeiden (2. sukupolvi), latauskotelon ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone XS Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Soittolista sisälsi 358 iTunes Storesta ostettua erilaista ääniraitaa (256 kb/s AAC-koodaus). Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin. Testauksessa AirPodien akun täysi varaus purettiin toistamalla ääntä, kunnes ensimmäinen AirPod lopetti toiston. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  10. Apple suoritti testauksen helmikuussa 2019 AirPods-kuulokkeiden (2. sukupolvi), latauskotelon ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone XS Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa.  Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin. Testauksessa AirPodien akun täysi varaus purettiin täysin soittamalla puhelu mobiiliverkossa kunnes ensimmäinen AirPod lopetti puhelun äänen toistamisen. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  11. Apple suoritti testauksen helmikuussa 2019 AirPods-kuulokkeiden (2. sukupolvi), latauskotelon ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone XS Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa. Soittolista sisälsi 358 iTunes Storesta ostettua erilaista ääniraitaa (256 kb/s AAC-koodaus). Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin. 15 minuutin latauksen testaus suoritettiin tyhjentyneillä AirPodeilla, joita ladattiin 15 minuuttia, jonka jälkeen ääntä toistettiin, kunnes ensimmäinen AirPod lopetti toiston. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.
  12. Apple suoritti testauksen helmikuussa 2019 AirPods-kuulokkeiden (2. sukupolvi), latauskotelon ja langattoman latauskotelon ennakkoversioilla ja ohjelmistoilla, ja niistä muodostettiin laitepari iPhone XS Maxin ja ohjelmistojen ennakkoversioiden kanssa.  Äänenvoimakkuus asetettiin 50 prosenttiin. 15 minuutin latauksen testaus suoritettiin tyhjentyneillä AirPodeilla, joita ladattiin 15 minuuttia, jonka jälkeen soitettiin puhelu mobiiliverkossa, kunnes ensimmäinen AirPod lopetti puhelun äänen toistamisen. Akunkesto riippuu laitteen asetuksista, ympäristöstä, käyttötavasta ja monista muista tekijöistä.