AirPodien ja AirPods Pron yhdistäminen ja käyttäminen

AirPodien avulla voit muun muassa kuunnella musiikkia, soittaa puheluita ja käyttää Siriä.

AirPodien ottaminen käyttöön iPhonen avulla

Jos määrität AirPodejasi ensimmäistä kertaa, varmista, että laitteesi on ajan tasalla. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti-valikko.
  2. Avaa AirPodien kotelo, pidä AirPodit sen sisällä ja pidä koteloa iPhonen vieressä.
  3. iPhonen näyttöön tulee määritysanimaatio.
  4. Napauta Yhdistä.
  5. Jos sinulla on AirPods Pro -kuulokkeet, lue seuraavat kolme näyttöä.
  6. Jos sinulla on AirPods Pro -kuulokkeet tai AirPodit (2. sukupolvi) ja olet jo määrittänyt Hei Siri -toiminnon iPhonelle, Hei Siri on myös valmiina käyttöön AirPodeissasi. Jos et ole vielä määrittänyt Hei Siri -toimintoa ja sinulla on AirPods Pro -kuulokkeet tai AirPodit (2. sukupolvi), sinut ohjataan asetusten läpi.
  7. Napauta Valmis.
  8. Jos olet kirjautunut iCloudiin, AirPodit otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa tuetuissa laitteissa, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Jos et pysty määrittämään AirPodeja, pyydä apua.

Katso, miten voit määrittää AirPodisi Macilla tai muulla kuin Applen laitteella, kuten Android-puhelimella.

AirPodeilla kuunteleminen

AirPodit alkavat automaattisesti toistaa ääntä laitteeltasi, kun asetat ne korviisi. Jos otat toisen AirPodin pois korvasta, äänentoisto keskeytetään. Toisto pysäytetään, kun otat molemmat pois korvista. Jos kuuntelet yhdellä AirPodilla ja otat sen pois korvasta, toisto keskeytetään. Jos laitat sen takaisin korvaasi 15 sekunnin kuluessa, toisto jatkuu automaattisesti.

Lue ohjeet oikeankokoisten AirPods Pro -tulppien valitsemiseen.

Säilytä AirPodeja latauskotelossa. AirPodien säilyttäminen irrallisina taskussasi tai laukussasi voi vaurioittaa niitä.

Laitteen vaihtaminen

Lue ohjeet siihen, miten voit vaihtaa laitetta, jota kuuntelet AirPodeillasi.

Automaattinen vaihtaminen

AirPodit ovat samanaikaisesti yhteydessä iPhoneesi ja Apple Watchiisi. Ääni vaihtuu niiden välillä automaattisesti.

iPhone, iPad ja Mac edellyttävät iOS 14:ää, iPadOS 14:ää tai uudempaa tai macOS Big Suria, jotta AirPodit (2. sukupolvi) ja AirPods Pro voivat vaihtaa laitteiden välillä automaattisesti.1 Sinun on kirjauduttava laitteisiin samalla Apple ID:llä kaksiosaisen todennuksen avulla. Oletetaan, että vastaat esimerkiksi puheluun iPhonella, kun kuuntelet musiikkia iPadilla. AirPodit vaihtavat automaattisesti iPadin musiikin iPhonen puheluun.

Joissakin tilanteissa macOS Big Suria käyttävissä Maceissa tulee näkyviin AirPodeja koskeva ilmoitus. Kun pidät osoitinta ilmoituksen päällä, näkyviin tulee Yhdistä-painike. Vahvista, että haluat AirPodiesi vaihtavan Maciin tai pysyvän yhteydessä siihen, painamalla Yhdistä.

Jos haluat poistaa automaattisen vaihtamisen käytöstä iPhonessa tai iPadissa, valitse Asetukset > Bluetooth kyseisessä laitteessa, kun AirPodit ovat korvissasi. Napauta laiteluettelossa AirPodien vieressä olevaa tietopainiketta . Napauta Yhdistä tähän iPhoneen [tai iPadiin] ja napauta sitten Kun yhdistettiin viimeksi tähän iPhoneen [tai iPadiin]. Jos haluat ottaa tämän toiminnon takaisin käyttöön, napauta Automaattisesti.

Jos haluat poistaa automaattisen vaihtamisen käytöstä Macissa, avaa Macin Bluetooth-asetukset, kun AirPodit ovat korvissasi. Klikkaa laiteluettelossa AirPodien vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Klikkaa Yhdistä tähän Maciin ja valitse Kun yhdistettiin viimeksi tähän Maciin. Jos haluat ottaa tämän toiminnon takaisin käyttöön, valitse Automaattisesti.

Manuaalinen vaihtaminen

Alla annettujen ohjeiden avulla voit tarvittaessa valita toisen laitteen, jonka ääniä toistetaan, tai vaihtaa äänet toisiin kuulokkeisiin tai kaiuttimiin.

iOS-laite

1. Avaa Ohjauskeskus iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Paina ja pidä painettuna äänikorttia Ohjauskeskuksen oikeassa yläkulmassa hallitaksesi äänentoistoa.
  3. Napauta  ja valitse sitten haluamasi laite luettelosta.2

Mac

Klikkaa äänenvoimakkuuden säädintä  valikkorivillä ja valitse AirPods Pro -kuulokkeet3 tai muut kaiuttimet Toistolaite-kohdasta.

Äänen hallinta AirPods Pro -kuulokkeiden avulla

• Voit toistaa äänisisältöäsi tai keskeyttää sen toiston painamalla painalluksen tunnistusta AirPodin kuulokevarressa. Voit jatkaa toistoa painamalla samaa kohtaa uudelleen.
  • Voit siirtyä eteenpäin painamalla painalluksen tunnistusta kaksi kertaa AirPodin kuulokevarressa.
  • Voit siirtyä taaksepäin painamalla painalluksen tunnistusta kolme kertaa.
  • Voit muuttaa äänenvoimakkuutta sanomalla Hei Siri ja sitten esimerkiksi Vähennä äänenvoimakkuutta. Tai voit vetää äänenvoimakkuuden liukusäädintä käyttämässäsi toistosovelluksessa, lukitusnäytössä tai Ohjauskeskuksessa. Voit myös avata Toistossa nyt -näytön Apple Watchissasi ja kääntää Digital Crownia säätääksesi äänenvoimakkuutta.

AirPods Pro -kuulokkeiden avulla voit päättää, miten hyvin kuulet ympäristösi äänet. Paina ja pidä painettuna painalluksen tunnistusta vaihtaaksesi aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja läpikuulumistilan välillä. Voit valita, mitkä tilat vaihtuvat pitkällä painalluksella kohdassa Asetukset > Bluetooth > AirPods Pro > AirPods-kuulokkeiden pito painettuna.

Äänen hallinta AirPodien (1. tai 2. sukupolvi) avulla

Voit käyttää Siriä AirPodiesi avulla ja hallinnoida äänisisällön toistoa.

AirPodien (2. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä oletusarvoisesti sanomalla ”Hei Siri”. Lisäksi voit joko toistaa ääntä tai siirtyä eteenpäin kaksoisnapauttamalla AirPodia.

AirPodien (1. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä oletusarvoisesti kaksoisnapauttamalla.

AirPodiesi mallista riippumatta voit asettaa kunkin AirPodin suorittamaan jonkin seuraavista toiminnoista, kun sitä kaksoisnapautetaan:

• Sirin käyttäminen4
  • äänisisällön toistaminen ja toiston keskeyttäminen
  • seuraavaan raitaan siirtyminen
  • edelliseen raitaan palaaminen

Lue, miten voit valita, miten kukin AirPod reagoi, kun kaksoisnapautat sitä.

Sirin käyttäminen

• AirPods Pro -kuulokkeiden ja AirPodien (2. sukupolvi) tapauksessa voit sanoa Hei Siri.
  • AirPods Pro -kuulokkeissa voit määrittää AirPodin käyttämään Siriä, kun painat ja pidät painettuna painalluksen tunnistusta.
  • AirPodien (1. ja 2. sukupolvi) tapauksessa voit käyttää Siriä kaksoisnapauttamalla.

Voit käyttää Siriä AirPodeilla kysymysten esittämiseen ja puheluiden soittamiseen. Siri voi myös hallita musiikkiasi ja tarkistaa AirPodiesi tilan. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä Siri-pyynnöistä:

• ”Toista Suosikit-soittolistani.”
  • ”Lisää äänenvoimakkuutta.”
  • ”Miten pääsen täältä kotiin?”
  • ”Siirry seuraavaan kappaleeseen.”
  • ”Keskeytä musiikki.”
  • ”Mikä on AirPodieni akkutilanne?”

Lue lisää esimerkkejä Sirin käytöstä.

Puhelimen käyttäminen ja viestien saaminen

Kun saat puhelun AirPodin ollessa korvassasi, Siri voi ilmoittaa puhelusta. Voit vastata AirPods Pro -kuulokkeiden avulla painamalla painalluksen tunnistusta. Voit vastata AirPodeilla (1. ja 2. sukupolvi) kaksoisnapauttamalla AirPodia. Myöhemmin voit painaa AirPod Pro -kuulokkeen painalluksen tunnistusta tai kaksoisnapauttaa AirPodia lopettaaksesi puhelun tai siirtyäksesi toiseen puheluun.

Siri voi lukea saapuvat viestisi AirPods Pro -kuulokkeidesi kautta.

AirPodien ja kotelon lataaminen

Lataa AirPodit asettamalla ne koteloon ja sulkemalla kansi.5 AirPodit sammuvat ja latautuvat aina, kun ne ovat kotelossa.

Voit ladata AirPods Pro -kuulokkeesi niiden langattomassa latauskotelossa Qi-sertifioidulla laturilla. Kun kotelo lataa langattomasti, voit napauttaa tilavaloa nähdäksesi latauksen tilan. Vihreä valo tarkoittaa sitä, että kotelon – ja AirPodien, jos ne ovat kotelossa – lataus on yli 80 %. Voit myös kytkeä kotelon Applen Lightning–USB-kaapelilla, joko USB-C- tai USB-A-versioina.

Voit ladata AirPodit (1. ja 2. sukupolvi) langattomassa latauskotelossa tai AirPodien latauskotelossa. Jos sinulla on langaton latauskotelo, voit ladata langattomasti Qi-sertifioidulla laturilla. Voit ladata kummankin kotelon liittämällä kotelon Applen Lightning–USB-kaapeliin.

Lue lisätietoja lataamisesta.

Mitä tarvitaan?

Jos sinulla on AirPods Pro -kuulokkeet, tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Jos sinulla on AirPodit (2. sukupolvi), tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Jos sinulla on AirPodit (1. sukupolvi), tarvitset ainakin yhden seuraavista:

1. Äänen ei pitäisi vaihtua automaattisesti laitteesta toiseen keskustelun aikana, esimerkiksi kesken puhelun, FaceTime-puhelun tai videoneuvottelun.

2. AirPodit ovat näkyvissä vain, kun ne ovat lähellä ja valmiina käyttöön.

3. Jos et näe äänenvoimakkuuden säätöä valikkorivillä, lue, miten voit lisätä sen.

4. Jos Siri ei toimi kaksoisnapauttamalla, valitse Asetukset > Siri ja haku sekä varmista, että Salli Siri, kun lukittuna -toiminto on käytössä.

5. Jos sinulla on sekä AirPodit (2. sukupolvi) että AirPodit (1. sukupolvi), muista pitää ne erillään toisistaan. AirPodisi eivät lataudu, jos asetat latauskoteloon kaksi erimallista AirPodia.