AirPodsien yhdistäminen ja käyttäminen

AirPodsien avulla voit muun muassa kuunnella musiikkia, soittaa puheluita ja käyttää Siriä.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Lue, miten voit ottaa AirPodsit käyttöön Macilla tai muulla kuin Applen laitteella, kuten Android-puhelimella.

AirPodsien ottaminen käyttöön iPhonen avulla

Jos otat AirPodsit käyttöön ensimmäistä kertaa, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti-valikko.
  2. Avaa AirPodsien kotelo, pidä AirPodsit sen sisällä ja pidä koteloa iPhonen vieressä.
  3. iPhonen näyttöön tulee määritysanimaatio.
  4. Napauta Yhdistä ja sitten Valmis.

Jos olet kirjautunut iCloudiin, AirPodsit otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa tuetuissa laitteissa, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Jos AirPodsien käyttöönotto ei onnistu, hanki lisäohjeita.

AirPodseilla kuuntelu

Kun otat AirPodsit pois kotelosta, ne ovat päällä ja valmiina käyttöön. AirPodsit alkavat automaattisesti toistaa ääntä laitteeltasi, kun asetat ne korviisi. Jos otat toisen AirPodin pois korvasta, äänentoisto keskeytetään. Toisto pysäytetään, kun otat molemmat pois korvista.

AirPodsit ovat samanaikaisesti yhteydessä iPhoneesi ja Apple Watchiisi. Ääni vaihtuu niiden välillä automaattisesti.

Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti, jos haluat toistaa AirPodseilla ääntä toisesta laitteesta tai vaihtaa toiston toisiin kuulokkeisiin tai kaiuttimiin.

iOS-laite

1. Avaa Ohjauskeskus.
  2. Paina voimakkaasti tai pidä painettuna Ohjauskeskuksen oikeassa yläkulmassa olevaa äänikorttia, niin voit hallita ääntä.
  3. Napauta  ja valitse sitten haluamasi laite luettelosta.1

Mac

Valitse valikkoriviltä  ja valitse sitten Toistolaite-kohdasta AirPodsit* tai muut kaiuttimet.

Laitteen hallitseminen kaksoisnapautuksella

Kun kumpi tahansa AirPod on korvassa, voit vastata puheluun tai katkaista puhelun kahdella nopealla, terävällä napautuksella AirPodin ulkopinnalle. Kumpaakin AirPodia voi lisäksi käyttää yhteen seuraavista toiminnoista:

• Sirin aktivointi2
  • äänisisällön toistaminen ja toiston keskeyttäminen
  • seuraavaan raitaan siirtyminen
  • edelliseen raitaan palaaminen
  • äänisisällön toiston pysäyttäminen.

Lue, miten voit valita, miten AirPod reagoi, kun napautat sitä.

Seuraavassa on lisätietoja Sirin käytöstä ja puheluihin vastaamisesta AirPodseilla:

Sirin käyttäminen

Voit käyttää Siriä AirPodseilla kysymysten esittämiseen ja puheluiden soittamiseen. Siri voi myös hallita musiikkiasi ja tarkistaa AirPodsiesi tilan. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä Siri-pyynnöistä:

• ”Toista Suosikit-soittolistani.”
  • ”Lisää äänenvoimakkuutta.”
  • ”Miten pääsen täältä kotiin?”
  • ”Siirry seuraavaan kappaleeseen.”
  • ”Keskeytä musiikki.”
  • ”Mikä on AirPodsieni akkutilanne?”

Lue lisää esimerkkejä Sirin käytöstä.

Puhelimen käyttäminen

Kun saat puhelun, Siri voi ilmoittaa siitä. Vastaa kaksoisnapauttamalla. Myöhemmin voit kaksoisnapauttamalla katkaista puhelun tai siirtyä toiseen puheluun.

AirPodsien ja kotelon lataaminen

Lataa AirPodsit asettamalla ne koteloon ja sulkemalla kansi. AirPodsit sammuvat ja latautuvat aina, kun ne ovat kotelossa.

Voit ladata sekä AirPodsit että kotelon liittämällä kotelon Applen Lightning–USB-kaapeliin. Lue lisätietoja lataamisesta.

1. AirPodsit ovat näkyvissä vain, kun ne ovat lähellä ja valmiina käyttöön.
  2. Jos Siri ei toimi kaksoisnapauttamalla, valitse Asetukset > Siri ja haku sekä varmista, että Salli Siri, kun lukittuna -toiminto on käytössä.