AirPodsien yhdistäminen ja käyttäminen

AirPodsien avulla voit muun muassa kuunnella musiikkia, soittaa puheluita ja käyttää Siriä.

Ennen kuin aloitat

Jos sinulla on AirPodsit (2. sukupolvi), tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Jos sinulla on AirPodsit (1. sukupolvi), tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Lue, miten voit ottaa AirPodsit käyttöön Macilla tai muulla kuin Applen laitteella, kuten Android-puhelimella.

AirPodsien ottaminen käyttöön iPhonen avulla

Jos otat AirPodsit käyttöön ensimmäistä kertaa, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti-valikko.
  2. Avaa AirPodsien kotelo, pidä AirPodsit sen sisällä ja pidä koteloa iPhonen vieressä.
  3. iPhonen näyttöön tulee määritysanimaatio.
  4. Napauta Yhdistä ja sitten Valmis.
  5. Jos sinulla on AirPodsit (2. sukupolvi) ja olet jo ottanut Hei Siri -toiminnon käyttöön iPhonessa, se on valmiina käytettäväksi myös AirPodseilla. Jos et ole jo ottanut Hei Siri -toimintoa käyttöön ja sinulla on AirPodsit (2. sukupolvi), sinua opastetaan käyttöönotossa.

Jos olet kirjautunut iCloudiin, AirPodsit otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa tuetuissa laitteissa, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Jos AirPodsien käyttöönotto ei onnistu, hanki lisäohjeita.

AirPodseilla kuunteleminen

Kun otat AirPodsit pois kotelosta, ne ovat päällä ja valmiina käyttöön. AirPodsit alkavat automaattisesti toistaa ääntä laitteeltasi, kun asetat ne korviisi. Jos otat toisen AirPodin pois korvasta, äänentoisto keskeytetään. Toisto pysäytetään, kun otat molemmat pois korvista. Jos kuuntelet yhdellä AirPodilla ja otat sen pois korvasta, toisto keskeytetään. Jos laitat sen takaisin korvaasi 15 sekunnin kuluessa, toisto jatkuu automaattisesti.

AirPodsit ovat samanaikaisesti yhteydessä iPhoneesi ja Apple Watchiisi. Ääni vaihtuu niiden välillä automaattisesti.

Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti, jos haluat toistaa AirPodseilla ääntä toisesta laitteesta tai vaihtaa toiston toisiin kuulokkeisiin tai kaiuttimiin.

iOS-laite

1. Avaa Ohjauskeskus.
  2. Paina voimakkaasti tai pidä painettuna Ohjauskeskuksen oikeassa yläkulmassa olevaa äänikorttia, niin voit hallita ääntä.
  3. Napauta  ja valitse sitten haluamasi laite luettelosta.1

Mac

Valitse valikkoriviltä äänenvoimakkuuden säätö  ja valitse sitten Toistolaite-kohdasta AirPodsit2 tai muut kaiuttimet.

Laitteen hallitseminen

Voit käyttää Siriä ja hallita äänisisällön toistoa AirPodsiesi avulla.

AirPodsien (2. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä oletusarvoisesti sanomalla ”Hei Siri”. Lisäksi voit joko toistaa ääntä tai siirtyä eteenpäin kaksoisnapauttamalla AirPodia.

AirPodsien (1. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä oletusarvoisesti kaksoisnapauttamalla.

AirPodsiesi mallista riippumatta voit asettaa kunkin AirPodin suorittamaan jonkin seuraavista toiminnoista, kun sitä kaksoisnapautetaan:

• Sirin3 käyttäminen
  • äänisisällön toistaminen ja toiston keskeyttäminen
  • seuraavaan raitaan siirtyminen
  • edelliseen raitaan palaaminen
  • äänisisällön toiston pysäyttäminen.

Lue, miten voit valita, miten kukin AirPod reagoi, kun kaksoisnapautat sitä.

Sirin käyttäminen

AirPodsien (2. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä kaksoisnapauttamalla tai sanomalla ”Hei Siri”. AirPodsien (1. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä kaksoisnapauttamalla.

Voit käyttää Siriä AirPodseilla kysymysten esittämiseen ja puheluiden soittamiseen. Siri voi myös hallita musiikkiasi ja tarkistaa AirPodsiesi tilan. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä Siri-pyynnöistä:

• ”Toista Suosikit-soittolistani.”
  • ”Lisää äänenvoimakkuutta.”
  • ”Miten pääsen täältä kotiin?”
  • ”Siirry seuraavaan kappaleeseen.”
  • ”Keskeytä musiikki.”
  • ”Mikä on AirPodsieni akkutilanne?”

Lue lisää esimerkkejä Sirin käytöstä.

Puhelimen käyttäminen

Kun saat puhelun AirPodin ollessa korvassasi, Siri voi ilmoittaa puhelusta. Vastaa kaksoisnapauttamalla. Myöhemmin voit kaksoisnapauttamalla katkaista puhelun tai siirtyä toiseen puheluun.

AirPodsien ja kotelon lataaminen

Lataa AirPodsit asettamalla ne koteloon ja sulkemalla kansi.4 AirPodsit sammuvat ja latautuvat aina, kun ne ovat kotelossa.

Voit ladata AirPodsit (1. ja 2. sukupolvi) langattomassa latauskotelossa tai AirPodsien latauskotelossa. Jos sinulla on langaton latauskotelo, voit ladata langattomasti Qi-yhteensopivalla laturilla. Voit ladata kummankin kotelon liittämällä kotelon Applen Lightning–USB-kaapeliin.

Lue lisätietoja lataamisesta.

1. AirPodsit ovat näkyvissä vain, kun ne ovat lähellä ja valmiina käyttöön.
  2. Jos et näe äänenvoimakkuuden säätöä valikkorivillä, lue, miten voit lisätä sen.
  3. Jos Siri ei toimi kaksoisnapauttamalla, valitse Asetukset > Siri ja haku sekä varmista, että Salli Siri, kun lukittuna -toiminto on käytössä.
  4. Jos sinulla on sekä AirPodsit (2. sukupolvi) että AirPodsit (1. sukupolvi), muista pitää ne erillä toisistaan. AirPodsisi eivät lataudu, jos asetat latauskoteloon kaksi erimallista AirPodia.