AirPodsien ja AirPods Pron yhdistäminen ja käyttäminen

AirPodsien avulla voit muun muassa kuunnella musiikkia, soittaa puheluita ja käyttää Siriä.

AirPodsien ottaminen käyttöön iPhonen avulla

Jos määrität AirPodsejasi ensimmäistä kertaa, varmista, että laitteesi on ajan tasalla. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti-valikko.
  2. Avaa AirPodsien kotelo, pidä AirPodsit sen sisällä ja pidä koteloa iPhonen vieressä.
  3. iPhonen näyttöön tulee määritysanimaatio.
  4. Napauta Yhdistä.
  5. Jos sinulla on AirPods Pro -kuulokkeet, lue seuraavat kolme näyttöä.
  6. Jos sinulla on AirPods Pro- tai AirPods (2. sukupolvi) -kuulokkeet ja olet jo määrittänyt Hei Siri -toiminnon iPhonelle, Hei Siri on myös valmiina käyttöön AirPodseissasi. Jos et ole vielä määrittänyt Hei Siri -toimintoa ja sinulla on AirPods Pro- tai AirPods (2. sukupolvi) -kuulokkeet, sinut ohjataan asetusten läpi.
  7. Napauta Valmis.
  8. Jos olet kirjautunut iCloudiin, AirPodsit otetaan automaattisesti käyttöön kaikissa tuetuissa laitteissa, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Jos et pysty määrittämään AirPodseja, pyydä apua.

Katso, miten voit määrittää AirPodsisi Macilla tai muulla kuin Applen laitteella, kuten Android-puhelimella.

AirPodseilla kuunteleminen

Kun otat AirPodsit pois kotelosta, ne ovat päällä ja valmiina käyttöön. AirPodsit alkavat automaattisesti toistaa ääntä laitteeltasi, kun asetat ne korviisi. Jos otat toisen AirPodin pois korvasta, äänentoisto keskeytetään. Toisto pysäytetään, kun otat molemmat pois korvista. Jos kuuntelet yhdellä AirPodilla ja otat sen pois korvasta, toisto keskeytetään. Jos laitat sen takaisin korvaasi 15 sekunnin kuluessa, toisto jatkuu automaattisesti.

Katso, miten voit saada mukautetun ja miellyttävän tuntuisen käyttökokemuksen valitsemalla AirPods Pro -kuulokkeisiisi parhaan kokoiset pehmusteosat.

AirPodsit ovat samanaikaisesti yhteydessä iPhoneesi ja Apple Watchiisi. Ääni vaihtuu niiden välillä automaattisesti.

Kun et käytä AirPods- tai AirPods Pro -kuulokkeita, säilytä niitä latauskotelossa. AirPodsien säilyttäminen irrallisina taskussasi tai laukussasi voi vaurioittaa niitä.

Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti, jos haluat toistaa AirPodseilla ääntä toisesta laitteesta tai vaihtaa toiston toisiin kuulokkeisiin tai kaiuttimiin.

iOS-laite

1. Avaa Ohjauskeskus.
  2. Paina ja pidä painettuna äänikorttia Ohjauskeskuksen oikeassa yläkulmassa hallitaksesi äänentoistoa.
  3. Napauta  ja valitse sitten haluamasi laite luettelosta.1

Mac

Klikkaa äänenvoimakkuutta  valikkorivillä ja valitse AirPods Pro -kuulokkeet2 tai muut kaiuttimet lähtölaitteen kohdalla.

Äänen hallinta AirPods Pro -kuulokkeiden avulla

• Voit toistaa äänisisältöäsi tai keskeyttää sen toiston painamalla painalluksen tunnistusta AirPodin kuulokevarressa. Voit jatkaa toistoa painamalla samaa kohtaa uudelleen.
  • Voit siirtyä eteenpäin painamalla painalluksen tunnistusta kaksi kertaa AirPodin kuulokevarressa.
  • Voit siirtyä taaksepäin painamalla painalluksen tunnistusta kolme kertaa.
  • Voit muuttaa äänenvoimakkuutta sanomalla Hei Siri ja sitten esimerkiksi Vähennä äänenvoimakkuutta. Tai voit vetää äänenvoimakkuuden liukusäädintä käyttämässäsi toistosovelluksessa, lukitusnäytössä tai Ohjauskeskuksessa. Voit myös avata Toistossa nyt -näytön Apple Watchissasi ja kääntää Digital Crownia säätääksesi äänenvoimakkuutta.

AirPods Pro -kuulokkeiden avulla voit päättää, miten hyvin kuulet ympäristösi äänet. Paina ja pidä painettuna painalluksen tunnistusta vaihtaaksesi aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja läpikuulumistilan välillä. Voit valita, mitkä tilat vaihtuvat pitkällä painalluksella kohdassa Asetukset > Bluetooth > AirPods Pro > AirPods-kuulokkeiden pito painettuna.

Äänen hallinta AirPodsien (1. tai 2. sukupolvi) avulla

Voit käyttää Siriä AirPodsiesi avulla ja hallinnoida äänisisällön toistoa.

AirPodsien (2. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä oletusarvoisesti sanomalla ”Hei Siri”. Lisäksi voit joko toistaa ääntä tai siirtyä eteenpäin kaksoisnapauttamalla AirPodia.

AirPodsien (1. sukupolvi) avulla voit käyttää Siriä oletusarvoisesti kaksoisnapauttamalla.

AirPodsiesi mallista riippumatta voit asettaa kunkin AirPodin suorittamaan jonkin seuraavista toiminnoista, kun sitä kaksoisnapautetaan:

• Sirin3 käyttäminen
  • äänisisällön toistaminen ja toiston keskeyttäminen
  • seuraavaan raitaan siirtyminen
  • edelliseen raitaan palaaminen
  • äänisisällön toiston pysäyttäminen.

Lue, miten voit valita, miten kukin AirPod reagoi, kun kaksoisnapautat sitä.

Sirin käyttäminen

• AirPods Pro - ja AirPods (2. sukupolvi) -kuulokkeiden tapauksessa voit sanoa Hei Siri.
  • AirPods Pro -kuulokkeissa voit määrittää AirPodin käyttämään Siriä, kun painat ja pidät painettuna painalluksen tunnistusta.
  • AirPodsien (1. ja 2. sukupolvi) tapauksessa voit käyttää Siriä kaksoisnapauttamalla.

Voit käyttää Siriä AirPodseilla kysymysten esittämiseen ja puheluiden soittamiseen. Siri voi myös hallita musiikkiasi ja tarkistaa AirPodsiesi tilan. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä Siri-pyynnöistä:

• ”Toista Suosikit-soittolistani.”
  • ”Lisää äänenvoimakkuutta.”
  • ”Miten pääsen täältä kotiin?”
  • ”Siirry seuraavaan kappaleeseen.”
  • ”Keskeytä musiikki.”
  • ”Mikä on AirPodsieni akkutilanne?”

Lue lisää esimerkkejä Sirin käytöstä.

Puhelimen käyttäminenja viestien saaminen

Kun saat puhelun AirPodin ollessa korvassasi, Siri voi ilmoittaa puhelusta. Voit vastata AirPods Pro -kuulokkeiden avulla painamalla painalluksen tunnistusta. Voit vastata AirPodseilla (1. ja 2. sukupolvi) kaksoisnapauttamalla AirPodia. Myöhemmin voit painaa AirPod Pro -kuulokkeen painalluksen tunnistusta tai kaksoisnapauttaa AirPodia lopettaaksesi puhelun tai siirtyäksesi toiseen puheluun.

Siri voi lukea saapuvat viestisi AirPods Pro -kuulokkeidesi kautta.

AirPodsien ja kotelon lataaminen

Lataa AirPodsit asettamalla ne koteloon ja sulkemalla kansi.4 AirPodsit sammuvat ja latautuvat aina, kun ne ovat kotelossa.

Voit ladata AirPods Pro -kuulokkeesi niiden langattomassa latauskotelossa Qi-sertifioidulla laturilla. Kun kotelo lataa langattomasti, voit napauttaa tilavaloa nähdäksesi latauksen tilan. Vihreä valo tarkoittaa sitä, että kotelon – ja AirPodsien, jos ne ovat kotelossa – lataus on yli 80 %. Voit myös kytkeä kotelon Applen Lightning–USB-kaapelilla, joko USB-C- tai USB-A-versioina.

Voit ladata AirPodsit (1. ja 2. sukupolvi) langattomassa latauskotelossa tai AirPodsien latauskotelossa. Jos sinulla on langaton latauskotelo, voit ladata langattomasti Qi-sertifioidulla laturilla. Voit ladata kummankin kotelon liittämällä kotelon Applen Lightning–USB-kaapeliin.

Lue lisätietoja lataamisesta.

Vaatimukset

Jos sinulla on AirPods Pro -kuulokkeet, tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Jos sinulla on AirPodsit (2. sukupolvi), tarvitset ainakin yhden seuraavista:

Jos sinulla on AirPodsit (1. sukupolvi), tarvitset ainakin yhden seuraavista:

1. AirPodsit ovat näkyvissä vain, kun ne ovat lähellä ja valmiina käyttöön.
  2. Jos et näe äänenvoimakkuuden säätöä valikkorivillä, lue, miten voit lisätä sen.
  3. Jos Siri ei toimi kaksoisnapauttamalla, valitse Asetukset > Siri ja haku sekä varmista, että Salli Siri, kun lukittuna -toiminto on käytössä.
  4. Jos sinulla on sekä AirPodsit (2. sukupolvi) että AirPodsit (1. sukupolvi), muista pitää ne erillä toisistaan. AirPodsisi eivät lataudu, jos asetat latauskoteloon kaksi erimallista AirPodia.