Sirin käyttäminen Macissa

macOS Sierra ja uudemmat tuovat Sirin käyttöösi Macissa, ja Siri sisältää täysin uusia pöytäkoneille suunniteltuja toimintoja.

Siri-kuvake

Kuten muiden Apple-laitteiden Siri, myös Macin Siri on älykäs henkilökohtainen avustajasi, jonka avulla voit suorittaa useita tehtäviä samaan aikaan ja hoitaa asioita. Jos esimerkiksi työstät dokumenttia, voit pyytää Siriä lähettämään työtoverillesi viestin, jossa ilmoitat dokumentin olevan tulossa. Näin voit jatkaa työskentelyäsi keskeytyksettä.

Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit pyytää Siriä tekemään. Voit myös kysyä Siriltä: "Mitä voit tehdä?"

• Näytä PDF:t Lataukset-kansiostani.
  • Kuinka paljon vapaata tilaa Macissani on?
  • Toista 40 parasta jazz-kappaletta.
  • Millainen sää on Yyterissä?
  • Etsi Matti Meikäläisen twiitit.
  • Hae verkosta kuvia Eiffel-tornista.
  • Näytä Jaanan kanssa viime viikolla jakamani tiedostot.
  • Soita FaceTime-puhelu Liisalle.
  • Lisää Laura aamukokoukseeni klo 10.00.
  • Näytä eilen otetut kuvani.
  • Paljonko kello on Meksikon Monterreyssa?
  • Etsi kahvila lähellä minua.
  • macOS Mojavesta alkaen voit Sirin avulla antaa laitteella äänimerkin laitteen paikantamisen helpottamiseksi. Jos laitat laitteissa Etsi iPhoneni -toiminnon päälle, voit esimerkiksi kysyä Missä on iPhoneni? tai Missä on kelloni?

Sirin pyytäminen auttamaan

Jos haluat pyytää Siriltä apua, suorita jokin näistä toimenpiteistä, ja sano sitten, mitä tarvitset:

• Klikkaa Siri-kuvaketta valikkorivillä, Dockissa tai Touch Barissa.
  • Jos Siri on jo auki, klikkaa Siri-kuvaketta tai mikrofonin kuvakettaSiri-ikkunassa.
  • Paina komentonäppäintä (⌘) ja välilyöntiä pitkään, kunnes Siri vastaa.
  • Sano ”Hei Siri” Macissa, joka tukee Hei Siri -toimintoa. Tätä toimintoa tukevissa kannettavissa tietokoneissa kannen on oltava auki.

Jos Siri ei sulkeudu automaattisesti, sulje se klikkaamalla x-painiketta tai pyyhkäisemällä oikealle.

Jos Siri ei kuule tai ymmärrä sinua

• Varmista, että käytät mac OS Sierraa tai uudempaa
  • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja tarkista sitten mikrofonin valinta kohdasta Ääniasetukset tai Siri-asetukset. Voit myös kokeilla toista mikrofonia, kuten  AirPodien tai Applen nappikuulokkeiden mikrofonia. Jos käytät Mac miniä tai Mac Prota, sinun täytyy yhdistää tietokoneeseesi mikrofoni, jotta Siri kuulee sinut.
  • Jos Siri näyttää kuulevan sinut mutta ei ymmärrä sinua, tarkista valittu kieli ja murre Siri-asetuksista.
  • Jos Siri ei saa yhteyttä verkkoon tai se pyytää sinua yrittämään hetken kuluttua uudelleen, tarkista internet-yhteytesi.

Tiedostojen etsiminen Macissa Sirin avulla

Sirillä voit etsiä tiedostoja Macistasi helposti erilaisten ehtojen perusteella. Voit esimerkiksi pyytää Siriä etsimään kaikki tässä kuussa avaamasi dokumentit. Sitten voit esimerkiksi pyytää näyttämään vain ne, joiden otsikossa on oppitunti.

Sirin tulosten pitäminen tallessa

Voit pitää Sirin etsimät tärkeät tiedot tallessa Ilmoituskeskuksessa . Näin löydät helposti esimerkiksi suosikkiliigasi otteluohjelman, Twitter-syötteet ja tärkeään projektiin liittyvät tiedostot.

Klikkaa plusmerkki Sirin tulosten yläreunassa. Tiedot pysyvät ajan tasalla, joten tiedät aina, mistä löydät pelien alkamisajat, suositut keskustelut sekä tärkeät dokumenttisi.

Sirin tulosten vetäminen

Voit vetää tietyn tyyppiset Sirin löytämät tiedot työpöydällä olevaan ikkunaan tai ohjelmaan. Kun olet esimerkiksi pyytänyt Siriä etsimään kuvan verkosta, voit vetää kuvan tuloksista Pages-dokumenttiin.

Siri-pyynnön muokkaaminen

Jos haluat muokata pyyntöä uuden pyynnön tekemisen sijasta, kaksoisklikkaa sanoja Siri-ikkunassa, tee haluamasi muutokset näppäimistöllä ja paina rivinvaihtonäppäintä.

Siri-asetusten muokkaaminen

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, ja klikkaa sitten Siri. Voit myös vain pyytää Siriä avaamaan Siri-asetukset. Voit muokata asetuksia, kuten Sirin näppäinoikotietä, sukupuolta ja murretta sekä sitä, antaako Siri äänipalautetta. Jos käytät macOS Catalinaa tai uudempaa, voit halutessasi poistaa Siri- ja saneluhistorian.

Lue lisätietoja Siri-asetuksista.

Lisätietoja

Sirin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.