Sirin käyttäminen Macissa

macOS Sierra ja uudemmat tuovat Sirin käyttöösi Macissa, ja Siri sisältää täysin uusia pöytäkoneille suunniteltuja toimintoja.

Siri-kuvake

Kuten iOS-laitteiden Siri, myös Macin Siri on älykäs henkilökohtainen avustajasi, jonka avulla voit suorittaa useita tehtäviä samaan aikaan ja hoitaa asioita. Jos esimerkiksi työstät dokumenttia, voit pyytää Siriä lähettämään työtoverillesi viestin, jossa ilmoitat dokumentin olevan tulossa. Näin voit jatkaa työskentelyäsi keskeytyksettä.

Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit pyytää Siriä tekemään. Saat lisää esimerkkejä esittämällä Sirille kysymyksen Mitä voit tehdä?

• Näytä PDF:t Lataukset-kansiostani.
  • Kuinka paljon vapaata tilaa Macissani on?
  • Toista 40 parasta jazz-kappaletta.
  • Millainen sää on Yyterissä?
  • Etsi Matti Meikäläisen twiitit.
  • Hae verkosta kuvia Eiffel-tornista.

• Näytä Jaanan kanssa viime viikolla jakamani tiedostot.
  • Soita FaceTime-puhelu Liisalle.
  • Lisää Laura aamukokoukseeni klo 10.00.
  • Näytä eilen otetut kuvani.
  • Paljonko kello on Meksikon Monterreyssa?
  • Etsi kahvila lähellä minua.

Siri-pyynnön animaatio

Sirin pyytäminen auttamaan

Jos haluat pyytää Siriltä apua, suorita jokin näistä toimenpiteistä, ja sano sitten, mitä tarvitset:

• Klikkaa Siri-kuvaketta valikkorivillä, Dockissa tai Touch Barissa.
  • Jos Siri on jo auki, klikkaa Siri-kuvaketta tai mikrofonin kuvakettaSiri-ikkunassa.
  • Paina komentonäppäintä (⌘) ja välilyöntiä pitkään, kunnes Siri vastaa.
  • Sano ”Hei Siri”.
    Tämä ominaisuus on saatavilla vain MacBook Pro -malleissa (2018) ja vain silloin, kun tietokoneen kansi on auki.

Jos Siri ei sulkeudu automaattisesti, sulje se klikkaamalla x-painiketta tai pyyhkäisemällä oikealle.

Jos käytät Mac miniä tai Mac Prota, sinun täytyy yhdistää tietokoneeseesi mikrofoni, jotta Siri kuulee sinut. Valitse sitten mikrofoni Siri-asetusten Mikrofonitulo-valikosta.

Tiedostojen etsiminen Macissa Sirin avulla

Sirillä voit etsiä tiedostoja Macistasi helposti erilaisten ehtojen perusteella.

Tulokset, kun Siriä pyydetään etsimään tällä viikolla avatut dokumentit.

Voit esimerkiksi pyytää Siriä etsimään kaikki tällä viikolla avaamasi dokumentit.

Sirin vastaus pyyntöön etsiä vain dokumentit, joiden otsikossa on sana ”vuotuiset”.

Tämän jälkeen voit pyytää Siriä tarkentamaan tuloksia siten, että näet vain ne dokumentit, joiden nimessä on esimerkiksi sana Vuosi.

Ilmoituskeskus

Sirin tulosten pitäminen tallessa

Voit pitää Sirin etsimät tärkeät tiedot tallessa Ilmoituskeskuksessa . Näin löydät helposti esimerkiksi suosikkiliigasi otteluohjelman, Twitter-syötteet ja tärkeään projektiin liittyvät tiedostot.

Klikkaa plusmerkki Sirin tulosten yläreunassa. Tiedot pysyvät ajan tasalla, joten tiedät aina, mistä löydät pelien alkamisajat, suositut keskustelut sekä tärkeät dokumenttisi.

Sirin tulosten vetäminen

Voit vetää tietyn tyyppiset Sirin löytämät tiedot työpöydällä olevaan ikkunaan tai ohjelmaan. Kun olet esimerkiksi pyytänyt Siriä etsimään kuvan verkosta, voit vetää kuvan tuloksista Pages-dokumenttiin.

Kuvien vetäminen Siri-haun tuloksista

Siri-pyynnön muokkaaminen

Jos haluat muokata pyyntöä uuden pyynnön tekemisen sijasta, kaksoisklikkaa sanoja Siri-ikkunassa ja tee sitten haluamasi muutokset näppäimistöllä.

Pyynnön, jolla halutaan lisätä äänenvoimakkuutta, muokkaaminen
Kaksoisklikkaa sanoja, joita haluat muokata.

Pyynnöllä halutaan nyt vähentää äänenvoimakkuutta.
Tee sitten haku uudelleen painamalla rivinvaihtonäppäintä.

Siri-asetusten muokkaaminen

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, ja klikkaa sitten Siri. Voit myös vain pyytää Siriä avaamaan Siri-asetukset. Voit muokata esimerkiksi seuraavia asetuksia:

• Sirin näppäinoikotie
  • Sirin kuuntelema mikrofoni
  • Sirin sukupuoli ja murre
  • Antaako Siri puhepalautetta
  • Kuunteleeko Mac Hei Siri -pyyntöjä tai vastaako se näytön ollessa lukittu (vain vuoden 2018 MacBook Pro -mallit)

Lue lisätietoja Siri-asetuksista.

Näin saat apua

Sirin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.