Hallitun Apple ID:n käyttäminen iTunes U:ssa

Tässä artikkelissa kerrotaan henkilökohtaisen Apple ID:n ja hallitun Apple ID:n käytön eroista iTunes U:ssa.

Aivan kuten henkilökohtaisella Apple ID:llä, hallitun Apple ID:n avulla voit

• kirjautua henkilökohtaiseen laitteeseen
  • kirjautua jaettuun laitteeseen
  • käyttää iCloudia, iTunes U:ta, Apple School Manageria ja muita Applen palveluita.

Toisin kuin henkilökohtaisen Apple ID:n, hallitun Apple ID:n omistaa ja sitä hallinnoi koulu tai koulupiiri. Oppilaitos voi nollata salasanat, rajoittaa ostoksia ja viestintää sekä ottaa roolipohjaisen hallinnan käyttöön.

Hallitut Apple ID:t ja iTunes U:n hallinnoidut kurssit

• Kun käytät hallittua Apple ID:tä iTunes U -kurssin luomiseen, se on hallinnoitu kurssi. iTunes U liittää käyttäjän automaattisesti Apple School Managerissa määritettyyn oppilaitokseen.
  • Apple School Manager -oppilaitokseen liitettyä kurssioppilaitosta ei voi muokata.
  • Hallittu Apple ID liitetään automaattisesti Apple School Manager -oppilaitokseen. iTunes U:ssa on rajaton tallennustila kurssimateriaaleille, ja se hyväksyy yli 50 rekisteröitynyttä opiskelijaa.

Kurssille rekisteröityminen ja osallistujaluettelo iTunes U:ssa

Opettajan, joka luo hallinnoidun kurssin, täytyy käyttää hallittua Apple ID:tä. Myös oppilaiden, jotka rekisteröityvät hallinnoidulle kurssille, täytyy käyttää hallittua Apple ID:tä. Opettajan ja oppilaiden täytyy kuulua samaan Apple School Manager -oppilaitokseen.

Kun kurssin luomiseen käytetään hallittua Apple ID:tä, kaikki rekisteröityneet oppilaat voidaan lisätä siihen automaattisesti. Kun kurssin tiedot on tuotu Apple School Manageriin, valitse Käytä Apple Schoolia, ja valitse sitten kurssiluettelo. Jos kurssin tietoja täytyy muuttaa esimerkiksi liittämällä uusi oppilas, kurssin rekisteröintitiedot päivitetään, kun iTunes U synkronoidaan.

Jos käytät Luo uusi kurssi -valintaa, kurssin tiedot voidaan lisätä manuaalisesti. Oppilaita voidaan lisätä tuomalla kursseja Apple School Managerista tai antamalla oppilaiden rekisteröityä manuaalisesti rekisteröitymiskoodin avulla.

Kurssin siirtäminen hallittuun Apple ID:hen

Kun iTunes U -kurssin luomiseen käytetään henkilökohtaista Apple ID:tä, oppilaitos voi siirtyä käyttämään Apple School Manageria ja hallittuja Apple ID:itä jälkikäteen. Tässä tapauksessa kurssi voidaan muuttaa hallituksi kurssiksi lähettämällä siitä kopio hallittuun Apple ID:hen.

iTunes U luo kopion alkuperäisestä kurssista, sen tietosivuista, julkaisuista ja materiaaleista. Se ei muuta tietoja. Jos oppilaat ovat rekisteröityneinä alkuperäiselle kurssille, iTunes U poistaa heidät kurssin tilannevedoksesta.

Kurssin avustajat

Jos käytät henkilökohtaista Apple ID:tä ensisijaisena Apple ID:nä, voit lisätä itsesi hallinnoidun kurssin avustajaksi. Hallinnoidulle kurssille rekisteröitynyt oppilas ei voi toimia kurssin avustajana.