Tiedostot-apin käyttäminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla

Pidä kaikki tiedostosi yhdessä kätevässä apissa, jonka avulla voit käyttää ja hallita tiedostoja mistä tahansa iPhonesta, iPadista ja iPod touchista. Näin on helpompi löytää etsimäsi riippumatta siitä, mihin laitteeseen sen tallensit tai mitä laitetta käytät.

Tiedostot-appi tuo kaikki tiedostosi yhteen iOS 11:ssä. Voit helposti selata, hakea ja järjestellä kaikkia tiedostojasi yhdessä paikassa. Käytettävissä ovat laitteessasi olevien tiedostojen lisäksi myös apeissa, muissa iOS-laitteissa, iCloud Drivessa ja muissa pilvipalveluissa olevat tiedostot.

Aloittaminen

Jos et halua käyttää iCloud Drivessa olevia tiedostoja Tiedostot-apilla, voit ladata ja lisätä sen sijaan vain muiden valmistajien pilvipalveluita.

Muiden valmistajien appien lisääminen

Tiedostot-appiin voi lisätä muiden valmistajien pilvipalveluita, kuten Box, Dropbox, OneDrive, Adobe Creative Cloud ja Google Drive, joten voit käyttää kaikkia tiedostoja kaikilla laitteillasi. iCloud Drivessa olevat tiedostot näkyvät automaattisesti Tiedostot-apissa, mutta muut pilvipalvelut täytyy määrittää siten, että niitä voi käyttää myös Tiedostot-apin kautta.

Noudata seuraavia ohjeita iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 11 tai uudempi:

1. Lataa ja asenna muun valmistajan pilviappi.
  2. Avaa Tiedostot-appi.
  3. Napauta Sijainnit > Muokkaa.
  4. Ota liu’uttamalla käyttöön ne muiden valmistajien apit, joita haluat käyttää Tiedostot-apissa.
  5. Napauta Valmis.

Jos jokin muun valmistajan pilvipalvelu ei näy Tiedostot-apissa, ota yhteys pilvipalvelun tarjoajaan.

Tiedostojen etsiminen

Jos haluat käyttää tiedostojasi, avaa Tiedostot-appi ja valitse etsittävän tiedoston sijainti.

Jos et näe Omassa [laitteessa] -valintaa, se tarkoittaa sitä, että tiedostoja ei ole tallennettu paikallisesti Keynote-, Numbers- tai Pages-appiin. Seuraavien ohjeiden avulla voit tehdä tiedostosta kopion ja tallentaa sen suoraan iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin:

1. Siirry tiedostoon, jonka haluat tallentaa laitteeseen.
  2. Napauta tiedostoa ja valitse Siirrä.
  3. Valista Omassa [laitteessa] -kohdassa Numbers, Keynote tai Pages.
  4. Napauta Kopioi.

Etsitkö tiedostoja muista laitteista? Noudata laitettasi koskevia ohjeita.

Tiedostojen pitäminen järjestyksessä

iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja, kuten Pages-, Numbers- ja Keynote-dokumentteja, on helppo hakea ja järjestää. Kun teet muutoksia yhdellä laitteella, muokkaukset päivittyvät automaattisesti kaikkiin iCloud Drivea käyttäviin laitteisiin.

Nauti vapaudesta siirrellä tiedostoja iCloud Drivesta muihin Tiedostot-apin sijainteihin. iPadissa voit helposti vetää ja pudottaa tiedostot Omassa iPadissa -kansioon. Noudata näitä ohjeita iPhonessa tai iPod touchissa.

iCloud Driven tiedostojen siirtäminen

1. Valitse Valitse.
  2. Napauta tiedostoa, jonka haluat siirtää.
  3. Napauta Siirrä tai .
  4. Valitse kansio, johon haluat siirtää tiedoston.
  5. Napauta Siirrä.

Muiden pilvipalveluiden tiedostojen siirtäminen

1. Avaa tiedosto, jonka haluat siirtää.
  2. Napauta Jaa tai  > Kopioi.
  3. Avaa kansio, johon haluat siirtää tiedoston.
  4. Paina näyttöä voimakkaasti.
  5. Valitse Sijoita.

Voit tarkastella tiedostoja nimen, päiväyksen, koon tai lisäämiesi tunnisteiden mukaan. Värikkäiden ja muokattavien merkintöjen avulla voit lisätä tunnisteita tiedostoihin haluamallasi tavalla. Näin löydät juuri tarvitsemasi projektin tai dokumentin nopeasti. Voit tehdä myös omia kansioita. Tai nimetä olemassa olevia tiedostoja ja kansioita uudelleen painamalla niitä voimakkaasti.

Tunnisteen lisääminen

1. Valitse Valitse.
  2. Napauta tiedostoa, johon haluat lisätä tunnisteen.
  3. Napauta Jaa tai  >
  4. Valitse lisättävä tunniste.

Tunnisteiden hallinta

1. Valitse Sijainnit > Muokkaa.
  2. Napauta olemassa olevan tunnisteen nimeä.
  3. Anna uuden tunnisteen nimi.
  4. Napauta Valmis.

Uusien kansioiden luominen

1. Valitse Sijainnit.
  2. Valitse, mihin haluat tallentaa uuden kansiosi napauttamalla iCloud Drivea, Omassa [laitteessa] -kansiota tai muun valmistajan pilvipalvelun nimeä.
  3. Jos valitsit Omassa [laitteessa], napauta nykyistä Pages-, Numbers- tai Keynote-kansiota.
  4. Pyyhkäise näytöllä alaspäin.
  5. Napauta .
  6. Anna uuden kansion nimi. Napauta sitten kohtaa Valmis.

Jos kuvake  ei näy tai se on harmaana, muun valmistajan pilvipalvelu ei tue uusia kansioita.

Tiedostojen jakaminen ja käsitteleminen ystävien kanssa

Haluatko jakaa dokumentin ystävän tai työtoverin kanssa? Jaa hänelle linkki mihin tahansa iCloud Driveen tallennettuun tiedostoon suoraan Tiedostot-apista. Valitse tiedosto ja napauta Jaa tai . Lähetä tiedosto sitten esimerkiksi AirDropin, Viestit-apin, Mailin tai jaetun muistiinpanon avulla.

Tai ehkä haluat tehdä yhteistyötä projektin parissa reaaliajassa. Tiedosto-apin avulla sekin onnistuu Pages-, Numbers- ja Keynote-dokumenteilla. Valitse tiedosto ja napauta Jaa tai  > Lisää käyttäjiä. Voit kutsua heidät yhteistyöhön Viestit-apin tai Mailin avulla tai kopioimalla ja sijoittamalla linkin. Tiedoston eri käyttäjät on värikoodattu. Voit myös nähdä, milloin he ovat online-tilassa ja aktiivisesti työstämässä jakamaasi dokumenttia.

Tiedostojen poistaminen Tiedostot-apista

Valitse ne tiedostot, joita et enää halua säilyttää, ja napauta Poista tai . Kun poistat tiedostoja iCloud Drive -kansiosta yhdessä laitteessa, ne poistetaan myös muista laitteistasi. iCloud Drive poistaa tiedostot kaikista laitteista, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.

Kun poistat tiedoston iCloud Drivesta tai Omassa [laitteessa] -kansiosta, se siirretään Äskettäin poistetut -kansioon. Jos muutat mielesi tai olet poistanut tiedoston vahingossa, sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa se. Valitse Sijainnit > Äskettäin poistetut. Valitse tiedosto, jonka haluat pitää, ja napauta Palauta. 30 päivän kuluttua tiedostot poistetaan Äskettäin poistetut -kansiosta.

Voit myös kirjautua osoitteeseen iCloud.com Macilla tai Windows-tietokoneella ja siirtyä sitten iCloud Driveen tarkistamaan Äskettäin poistetut -kansion sisällön. Vaihtoehtoisesti voit valita Asetukset > Palauta tiedostot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.