Kuvat-ohjelman käyttäminen Macissa

Lue ohjeet siihen, miten voit käyttää kuvia kaikilla laitteilla, hallita kokoelmaasi ja muokata sekä jakaa kuviasi.

Kuvat-ohjelma MacBookissa ja iMacissa

Voit pitää kasvavan kirjastosi järjestyksessä ja käyttää sitä Kuvat-ohjelman avulla. Voit ehostaa kuviasi tehokkailla ja intuitiivisilla muokkaustyökaluilla. Muistot näyttää kuvakirjastosi parhaat otokset kauniina kokoelmana. Lisäksi voit iCloud-kuvien avulla pitää kaikki elämäsi aikana ottamasi kuvat ja videot tallennettuna iCloudiin ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Ennen kuin aloitat

Kuvasi ovat käytettävissä kaikkialla

iCloud-kuvat pitää kuvasi automaattisesti iCloudissa, joten voit käyttää niitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Apple TV:llä, Macilla, iCloud.comissa tai Windows-tietokoneella. Kun muokkaat ja järjestät kuvia Kuvat-ohjelmassa, muutoksesi pidetään ajan tasalla ja näkyvissä kaikkialla.

Kuvat iPhonessa, Macissa ja iPadissa

iCloud-tallennustilan hallinta

iCloud-kuviin tallentamasi kuvat ja videot lasketaan mukaan käyttämääsi iCloud-tallennustilaan. Varmista ennen iCloud-kuvien käyttöönottamista, että sinulla on tarpeeksi tallennustilaa koko kokoelmasi tallentamiseen. Voit tarkistaa tarvitsemasi tilan määrän ja ostaa tarvittaessa lisää tallennustilaa.

iCloud-kuvien ottaminen käyttöön

Aloittaminen on helppoa. Ota iCloud-kuvat käyttöön kohdassa Asetukset ja varmista, että kirjaudut sisään samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi. Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud ja klikkaa sitten Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Valitse sitten iCloud-kuvat.

Kuvakirjaston pitäminen järjestyksessä

Kuvat-ohjelma Macissa

Macissa kuvakokoelmasi on jaettu neljään pääkategoriaan: Kuvat, Hetket, Kokoelmat ja Vuodet. Kuvat-välilehdellä näet kaikki kuvasi ja videosi aikajärjestyksessä. Hetket-, Kokoelmat- ja Vuodet-välilehdillä näet kuvasi ja videosi ryhmiteltyinä yhteen niiden kuvausajan ja -paikan perusteella.

Kuvat-ohjelma lajittelee kuvasi kategorioihin Muistot, Suosikit, Ihmiset ja Paikat. Ne sijaitsevat sivupalkin Kirjasto-kohdassa. Sivupalkissa näkyvät myös sinun ja ystäviesi jakama sisältö, omat kuva-albumisi sekä luomasi projektit.

Tee enemmän Kuvat-ohjelmalla

Käytät Maciasi asioiden hoitamiseen. Siksi Kuvat-ohjelmalla on helpompaa kuin koskaan luoda upeita kuvaesityksiä, jakaa sisältöä kenen kanssa haluat ja löytää nopeasti etsimäsi hetki. Kaikki muutamalla klikkauksella.

kuvaesityksen näyttäminen Kuvat-ohjelmassa

Kuvaesityksen näyttäminen

Voit valmistella kuvaesityksen hetkessä suoraan Kuvat-ohjelmassa. Avaa jokin albumi ja klikkaa Kuvaesitys. Personoi teema ja musiikki, niin olet valmis.

Tai voit klikata Hetki-, Kokoelma- tai Vuosi-kohdan otsikkoa. Klikkaa sitten toistokuvake.

kuvan jakaminen ystävien kanssa

Kavereiden kanssa jakaminen

Valitsemalla jakokuvake voit jakaa kuvia esimerkiksi jaettujen albumien ja Mailin avulla. Voit myös lähettää kuvia sosiaalisen median tileillesi, esimerkiksi Facebookiin ja Twitteriin.

useiden kuvien valitseminen

Useiden kuvien valitseminen

Kuvat-ohjelman avulla voit käyttää useita kuvia ja videoita kirjastostasi nopeasti ja tehokkaasti. Valitse vain useampi kuva tai video, niin näet valittujen määrän heti Kuvat-ohjelman oikeassa yläkulmassa. Voit sitten esimerkiksi siirtää ne albumiin, kätkeä tai poistaa ne tai tarkastella niiden tietoja.

syntymäpäiväkuvien etsiminen

Kuvien etsiminen

Löydä etsimäsi kuva tai video hetkessä. Se onnistuu käyttämällä Kuvat-ohjelman työkalupalkin omaa hakupalkkia. Voit etsiä kuvia perheenjäsenten tai ystävien nimien, sijaintien ja kuvan sisällön, kuten kakun tai ilmapallojen, perusteella.

Voit myös kokeilla Kuvat-ohjelman oikeassa yläkulmassa olevaa suodatinta. Klikkaa Näytetään-kohdan vierestä Kaikki kohteet. Valitse sitten näytettäväksi vain Suosikit, Muokattu, Kuvat tai Videot.

Kuvien ja videoiden poistaminen kirjastosta

Jos et halua säilyttää enää joitain kuvia tai videoita, voit poistaa niitä yksitellen tai useampia kerralla.

Yhden kuvan poistaminen

1. Valitse kuva, jonka haluat poistaa.
  2. Paina poistonäppäintä.
  3. Vahvista kuvan poistaminen.

Useiden kuvien poistaminen

1. Pidä komentonäppäintä painettuna.
  2. Valitse poistettavat kuvat.
  3. Paina poistonäppäintä.
  4. Vahvista kuvien poistaminen.

Kun poistat kuvan, se siirretään Äskettäin poistetut -albumiisi. Sitä pidetään siellä 30 päivää. Jos käytät iCloud-kuvia, poistamasi kuvat siirretään Äskettäin poistetut -albumiin myös muissa laitteissasi. 30 päivän kuluttua kuvat poistetaan pysyvästi. Voit poistaa kuvat pysyvästi heti klikkaamalla Äskettäin poistetut -albumin Poista kaikki -painiketta.

Kun poistat kuvia suoraan albumista painamalla poistonäppäintä, kuvat poistetaan vain albumista, ei koko kuvakokoelmasta. Jos haluat poistaa kuvat sekä albumista että kokoelmastasi, paina komento-poistonäppäin-näppäinyhdistelmää.

Kuvien muokkaaminen

Kuvat-ohjelmassa on tehokkaita ja helppokäyttöisiä muokkaustyökaluja. Voit säätää kuvia ja muokata niitä juuri haluamallasi tavalla. Jos haluat aloittaa alusta, voit aina palata alkuperäiseen kuvaan. Pääset alkuun näiden ohjeiden avulla:

1. Kaksoisklikkaa Kuvat-näkymässä tai albumissa kuvaa, jota haluat muokata.
  2. Klikkaa Muokkaa tai muokkaa-kuvake Kuvat-ohjelman oikeassa yläkulmassa.
  3. Muokkaustyökalut näytetään ikkunan oikeassa reunassa. Klikkaa haluamaasi työkalua.

Kun olet muokannut kuvaa, valitse Valmis. Haluatko aloittaa alusta? Valitse Palauta alkuperäinen. Jos käytät iCloud-kuvia, näet muutokset kaikissa laitteissasi.

macOS High Sierran ja uudempien Kuvat-ohjelman avulla voit myös lähettää kuvia useimpiin muiden valmistajien kuvanmuokkausohjelmiin ja tallentaa muutokset suoraan kirjastoosi. Lue lisätietoja kuvien muokkaamisesta muun valmistajan ohjelmilla ja laajennuksilla.

kuvan tietojen tarkasteleminen

Kuvan tietojen tarkasteleminen ja lisääminen

Voit lisätä kuviisi myös tietoja, kuten kuvauksen, avainsanoja tai tietyn sijainnin. Voit myös merkitä kuvissa esiintyviä henkilöitä Lisää kasvot -toiminnolla.

Pääset Tiedot-ikkunaan avaamalla kuvan kaksoisklikkaamalla sitä ja klikkaamalla sitten oikeasta yläkulmasta tietoja-kuvake. Voit myös valita kuvan ja käyttää näppäimistöoikotietä Komento-I. Kun lisäät tiedot, voit etsiä hakupalkin avulla kuvia avainsanan, otsikon, kuvauksen, kasvojen tai sijainnin perusteella.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.