Kuvat-apin käyttäminen Macissa

Lue ohjeet siihen, miten voit käyttää kuvia kaikilla laitteillasi, hallita kokoelmaasi ja muokata sekä jakaa kuviasi.

Voit pitää kasvavan kirjastosi järjestyksessä ja käyttää sitä Kuvat-apin avulla. Voit parannella kuviasi tehokkailla ja intuitiivisilla muokkaustyökaluilla. Muistot näyttää kuvakirjastosi parhaat otokset kauniina kokoelmina. Lisäksi voit iCloud-kuvien avulla pitää kaikki elämäsi aikana ottamasi kuvat ja videot tallennettuna iCloudiin ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Ennen kuin aloitat

Kuvasi ovat käytettävissä kaikkialla

iCloud-kuvat pitää kuvasi automaattisesti iCloudissa, joten voit käyttää niitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Apple TV:llä, Macilla, iCloud.comissa tai Windows-tietokoneella. Kun muokkaat ja järjestät kuvia Kuvat-apissa, muutoksesi pidetään ajan tasalla ja näkyvissä kaikkialla.

iCloud-tallennustilan hallinta

iCloud-kuviin tallentamasi kuvat ja videot lasketaan mukaan käyttämääsi iCloud-tallennustilaan. Varmista ennen iCloud-kuvien käyttöönottoa, että sinulla on tarpeeksi tallennustilaa koko kokoelmasi tallentamiseen. Voit tarkistaa tarvitsemasi tilan määrän ja ostaa tarvittaessa lisää tallennustilaa.

iCloud-kuvien ottaminen käyttöön

Aloittaminen on helppoa. Ota iCloud-kuvat käyttöön Asetuksissa ja varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi. Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud ja klikkaa sitten Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Valitse sitten iCloud-kuvat.

Kuvakirjaston pitäminen järjestyksessä

Macissa kuvakokoelmasi on jaettu neljään pääkategoriaan: Vuodet, Kuukaudet, Päivät ja Kaikki kuvat. Kaikki kuvat -välilehdellä näet kaikki kuvasi ja videosi aikajärjestyksessä. Vuodet-, Kuukaudet- ja Päivät-välilehdillä näet kuvasi ja videosi ryhmiteltyinä yhteen niiden kuvausajan ja -paikan perusteella.

Kuvat-appi lajittelee kuvasi Muistot-, Suosikit-, Henkilöt- ja Paikat-kategorioihin. Ne sijaitsevat sivupalkin Kirjasto-kohdassa. Sivupalkissa näkyvät myös sinun ja ystäviesi jakama sisältö, omat kuva-albumisi sekä luomasi projektit.

Lue lisätietoja kuvien järjestämisestä ja etsimisestä.

Kuvat-apin tehokas käyttö

Käytät Maciasi asioiden hoitamiseen. Siksi Kuvat-apin avulla voit aiempaa helpommin luoda upeita kuvaesityksiä, jakaa sisältöä kenen kanssa haluat ja löytää nopeasti etsimäsi hetki. Kaikki tämä muutamalla klikkauksella.

Kuvaesityksen tai elokuvan toistaminen

Voit valmistella kuvaesityksen suoraan Kuvat-apissa muutamalla klikkauksella. Avaa jokin albumi ja klikkaa Kuvaesitys. Muokkaa teemaa ja musiikkia ja klikkaa sitten Toista kuvaesitys.

Jos haluat toistaa elokuvan, siirry Kuukaudet- tai Päivät-näkymään, klikkaa Lisää-painiketta  missä tahansa kokoelmassa ja klikkaa sitten Toista elokuva.

Voit katsoa elokuvia myös Muistot-osiossa. Avaa muisto ja klikkaa sitten Toista-painiketta . Säädä elokuvan tunnelmaa ja kestoa elokuvan toistamisen aikana klikkaamalla hammasrataspainiketta .

Kavereiden kanssa jakaminen

Klikkaamalla jakopainiketta jakokuvake voit jakaa kuvia esimerkiksi jaettujen albumien ja Mailin avulla. Voit myös lähettää kuvia sosiaalisen median tileillesi, esimerkiksi Facebookiin ja Twitteriin.

Kuvien etsiminen

Löydä etsimäsi kuva tai video hetkessä. Se onnistuu käyttämällä Kuvat-apin työkalupalkin omaa hakupalkkia. Voit etsiä kuvia perheenjäsenten tai ystävien nimien, sijaintien ja kuvan sisällön, kuten kakun tai ilmapallojen, perusteella.

Kuvien ja videoiden poistaminen kirjastosta

Jos et halua enää säilyttää joitakin kuvia tai videoita, voit poistaa niitä yksitellen tai useampia kerralla.

Yhden kuvan poistaminen

1. Valitse kuva, jonka haluat poistaa.
  2. Paina poistonäppäintä.
  3. Vahvista kuvan poistaminen.

Useiden kuvien poistaminen

1. Pidä komentonäppäintä painettuna.
  2. Valitse poistettavat kuvat.
  3. Paina poistonäppäintä.
  4. Vahvista kuvien poistaminen.

Kun poistat kuvan, se siirretään Äskettäin poistetut -albumiisi, jossa sitä säilytetään 30 päivää. Jos käytät iCloud-kuvia, poistamasi kuvat siirretään Äskettäin poistetut -albumiin myös muissa laitteissasi. 30 päivän kuluttua Kuvat-appi poistaa kuvasi pysyvästi. Voit poistaa kuvat pysyvästi heti klikkaamalla Äskettäin poistetut -albumin Poista kaikki -painiketta.

Kun poistat kuvia suoraan albumista painamalla poistonäppäintä, kuvat poistetaan vain albumista, ei koko kuvakokoelmasta. Jos haluat poistaa kuvat sekä albumista että kokoelmastasi, paina komento-poistonäppäin-näppäinyhdistelmää.

Kuvien muokkaaminen

Kuvat-apissa on tehokkaita ja helppokäyttöisiä muokkaustyökaluja. Voit säätää kuvia ja muokata niitä juuri haluamallasi tavalla. Jos haluat aloittaa alusta, voit aina palata alkuperäiseen kuvaan. Pääset alkuun näiden ohjeiden avulla:

1. Kaksoisklikkaa Kuvat-näkymässä tai albumissa kuvaa, jota haluat muokata.
  2. Klikkaa Kuvat-apin oikeassa yläkulmassa Muokkaa.
  3. Muokkaustyökalut näytetään ikkunan oikeassa reunassa. Klikkaa haluamaasi työkalua.

Kun olet muokannut kuvaa, valitse Valmis. Haluatko aloittaa alusta? Klikkaa Palauta alkuperäinen. Jos käytät iCloud-kuvia, näet muutokset kaikissa laitteissasi.

macOS High Sierran ja uudempien Kuvat-apin avulla voit myös lähettää kuvia useimpiin muiden valmistajien kuvanmuokkausappeihin ja tallentaa muutokset suoraan kirjastoosi. Lue lisätietoja kuvien muokkaamisesta muiden valmistajien appien ja laajennusten avulla.

Kuvan tietojen tarkasteleminen ja lisääminen

Voit lisätä kuviisi myös tietoja, kuten kuvauksen, avainsanoja tai tietyn sijainnin. Voit myös merkitä kuvissa esiintyviä henkilöitä Lisää kasvot -toiminnolla.

Jos haluat tarkastella Tiedot-ikkunaa, avaa kuva kaksoisklikkaamalla sitä ja klikkaa sitten oikeasta yläkulmasta tietopainiketta tietokuvake. Voit myös valita kuvan ja käyttää näppäinoikotietä komento-I. Kun lisäät tiedot, voit etsiä hakupalkin avulla kuvia avainsanan, otsikon, kuvauksen, kasvojen tai sijainnin perusteella.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.