Kuvat-ohjelman käyttäminen Macilla

Lue ohjeet siihen, miten voit käyttää kuvia kaikilla laitteilla, hallita kokoelmaasi ja muokata sekä jakaa kuviasi.

Voit pitää kasvavan kirjastosi järjestyksessä ja käyttää sitä Kuvat-ohjelman avulla. Voit ehostaa kuviasi tehokkailla ja intuitiivisilla muokkaustyökaluilla. Muistot näyttää kuvakirjastosi parhaat otokset kauniina kokoelmana. Lisäksi iCloud-kuvakirjaston avulla voit pitää kaikki elämäsi aikana ottamasi kuvat ja videot tallennettuna iCloudiin ja ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Ennen kuin aloitat

Kuvasi ovat käytettävissä kaikkialla

iCloud-kuvakirjasto pitää kuvasi automaattisesti iCloudissa, joten voit käyttää niitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Apple TV:llä, Macilla, iCloud.comissa tai Windows-tietokoneella. Kun muokkaat ja järjestät kuvia Kuvat-ohjelmassa, muutoksesi pidetään ajan tasalla ja näkyvissä kaikkialla.

iCloud-tallennustilan hallinta

iCloud-kuvakirjastoon tallentamasi kuvat ja videot lasketaan mukaan käyttämääsi iCloud-tallennustilaan. Varmista ennen iCloud-kuvakirjaston käyttöön ottamista, että sinulla on tarpeeksi tallennustilaa koko kokoelmasi tallentamiseen. Voit tarkistaa tarvitsemasi tilan määrän ja ostaa tarvittaessa lisää tallennustilaa.

iCloud-kuvakirjaston ottaminen käyttöön

Aloittaminen on helppoa. Ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön asetuksista ja varmista, että kirjaudut sisään samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi. Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud ja klikkaa sitten Kuvat-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Valitse sitten iCloud-kuvakirjasto.

Kuvakirjaston pitäminen järjestyksessä

Kuvat-ohjelman sisältö on samassa järjestyksessä kaikissa Apple-laitteissasi. Näin se tuntuu aina tutulta. Macissa kokoelmasi on jaoteltu neljään pääkategoriaan: Kirjasto, Jaetut, Albumit ja Projektit.

Kuvat-ohjelma lajittelee esimerkiksi kirjastosi kuvat, videot, muistot, suosikit ja ihmiset automaattisesti. Lisäksi samoihin aikoihin ja samoissa paikoissa otetut kuvat ja videot on ryhmitelty kohtiin Hetket, Kokoelmat ja Vuodet. Näet iCloud-kuvajaossa muiden kanssa jakamasi kuvat Jaetut-kohdassa. Järjestele kokoelmasi Albumit-kohdassa. Sen jälkeen voit tarkastella ja tilata muun muassa kirjoja, kortteja, kalentereita ja painotuotteita Projektit-kohdassa.

Tee enemmän Kuvat-ohjelmalla

Käytät Maciasi asioiden hoitamiseen. Siksi Kuvat-ohjelmalla on helpompaa kuin koskaan luoda upeita kuvaesityksiä, jakaa kenen kanssa haluat ja löytää nopeasti etsimäsi hetki. Kaikki muutamalla klikkauksella.

Kuvaesityksen näyttäminen

Voit valmistella kuvaesityksen hetkessä suoraan Kuvat-ohjelmassa. Avaa jokin albumi ja klikkaa Kuvaesitys. Personoi teema ja musiikki, niin olet valmis.

Tai voit klikata Hetki-, Kokoelma- tai Vuosi-kohdan otsikkoa. Klikkaa sitten .

Kavereiden kanssa jakaminen

mahdollistaa kuvien jakamisen iCloud-kuvajaossa, Mailissa ja muualla. Voit myös lähettää kuvia sosiaalisen median tileillesi, esimerkiksi Facebookiin ja Twitteriin.

Useiden kuvien valitseminen

Kuvat-ohjelman avulla jopa useiden kuvien ja videoiden valitseminen kirjastossa on tehokkaampaa. Valitse vain useampi kuva tai video, niin näet määrän heti Kuvat-ohjelman oikeassa yläkulmassa. Voit sitten esimerkiksi siirtää ne albumiin, kätkeä tai poistaa ne tai tarkastella niiden tietoja.

Kuvien etsiminen

Löydä etsimäsi kuva tai video hetkessä. Se onnistuu käyttämällä Kuvat-ohjelman omaa hakupalkkia. Voit etsiä kuvia niissä esiintyvien henkilöiden tai asioiden, kuten kakkujen tai ilmapallojen, perusteella.

Voit myös kokeilla Kuvat-ohjelman oikeassa yläkulmassa olevaa suodatinta. Klikkaa Näytetään ja valitse seuraavista: Suosikit, Muokatut, Kuvat tai Videot.

Kuvien ja videoiden poistaminen kirjastosta

Jos et halua säilyttää enää joitain kuvia tai videoita, voit poistaa niitä yksitellen tai useampia kerralla.

Yhden kuvan poistaminen

1. Valitse kuva, jonka haluat poistaa.
  2. Paina poistonäppäintä.
  3. Vahvista kuvan poistaminen.

Useiden kuvien poistaminen

1. Pidä komentonäppäintä painettuna.
  2. Valitse poistettavat kuvat.
  3. Paina poistonäppäintä.
  4. Vahvista kuvien poistaminen.

Kun poistat kuvan, se siirretään Äskettäin poistetut -albumiisi. Sitä pidetään siellä 30 päivää. Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, poistamasi kuvat siirretään Äskettäin poistetut -albumiin myös muissa käyttämissäsi laitteissa. 30 päivän kuluttua kuvat poistetaan pysyvästi. Voit poistaa kuvat pysyvästi heti klikkaamalla Äskettäin poistetut -albumin Poista kaikki -painiketta.

Kun poistat kuvia suoraan albumista painamalla poistonäppäintä, kuvat poistetaan vain albumista, ei koko kuvakokoelmasta. Jos haluat poistaa kuvat sekä albumista että kokoelmastasi, paina komento-poistonäppäin-näppäinyhdistelmää.

Kuvien muokkaaminen

Kuvat-ohjelmassa on tehokkaita ja helppokäyttöisiä muokkaustyökaluja. Voit säätää kuvia ja muokata niitä juuri haluamallasi tavalla. Jos haluat aloittaa alusta, voit aina palata alkuperäiseen kuvaan. Pääset alkuun näiden ohjeiden avulla:

1. Kaksoisklikkaa Kuvat-näkymässä tai albumissa kuvaa, jota haluat muokata.
  2. Klikkaa Muokkaa tai  Kuvat-ohjelman oikeassa yläkulmassa.
  3. Muokkaustyökalut näytetään ikkunan oikeassa reunassa. Klikkaa haluamaasi työkalua.

Kun olet muokannut kuvaa, valitse Valmis. Haluatko aloittaa alusta? Valitse Palauta alkuperäinen. Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, näet muutokset kaikissa laitteissa.

macOS High Sierran Kuvat-ohjelmalla voit myös lähettää kuvia useimpiin muun valmistajan kuvanmuokkausohjelmiin ja tallentaa muutokset suoraan kirjastoosi. Lue lisätietoja kuvien muokkaamisesta muun valmistajan ohjelmilla ja laajennuksilla.

Kuvan tietojen tarkasteleminen ja lisääminen

Voit lisätä kuviisi myös tietoja, kuten kuvauksen, avainsanoja tai tietyn sijainnin. Voit myös merkitä kuvissa esiintyviä henkilöitä Lisää kasvot -toiminnolla.

Pääset Tiedot-ikkunaan avaamalla kuvan kaksoisklikkaamalla sitä ja valitsemalla sitten oikeasta yläkulmasta . Voit myös valita kuvan ja käyttää näppäimistöoikotietä komento-I. Kun lisäät tiedot, voit etsiä hakupalkin avulla kuvia avainsanan, otsikon, kuvauksen, kasvojen tai sijainnin perusteella.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Julkaisupäivämäärä:Thu Feb 22 14:54:00 GMT 2018