Kuvien poistaminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa kuvat ja videot, joita et tarvitse, tai palauttaa ne, jos olet poistanut ne vahingossa.

Ennen poistamista

Varmista, että olet varmuuskopioinut kuvat ja videot, jotka haluat säilyttää. Kun käytät iCloud-kuvia ja poistat kuvan tai videon yhdestä laitteesta, se poistetaan kaikista muista laitteista, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä. Lue, miten voit poistaa iCloud-kuvissa olevia kuvia ja videoita

Jos haluat tarkistaa laitteen jäljellä olevan tallennustilan, siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Tallennustila [laite]. Lue lisätietoja laitteen kuvien tallennustilan hallinnasta.

Kuvien tai videoiden poistaminen

Kun poistat kuvia ja videoita, ne siirretään 30 päivän ajaksi Äskettäin poistetut -albumiin. 30 päivän kuluttua ne poistetaan pysyvästi.

Jos käytät iCloud-kuvia ja poistat kuvia ja videoita yhdestä laitteesta, kuvat ja videot poistetaan myös muista laitteista.

Jos lisäät kuvia iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin liittämällä laitteen tietokoneeseen, niitä ei voi poistaa suoraan laitteessa olevasta Kuvat-apista. Jos näet harmaan Roskakori-painikkeen , kun yrität poistaa kuvan iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, sinun on ehkä pysäytettävä kuvien synkronointi tietokoneesta. Lue, miten voit pysäyttää kuvien synkronoinnin tietokoneesta.

Yhden kuvan poistaminen

Poista kuva -valinta, joka tulee näkyviin poistettavan kuvan tai videon napauttamisen jälkeen

1. Avaa Kuvat.
  2. Napauta Kaikki kuvat ja valitse kuva tai video, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Roskakori-painiketta  ja napauta sitten Poista kuva.

Useiden kuvien poistaminen

Useita kuvia valittu Kuvat-apissa

1. Avaa Kuvat, napauta Kaikki kuvat ja napauta sitten Valitse.
  2. Napauta useita kuvia tai liu’uta sormesi useiden kuvien päältä, jos haluat valita useita kuvia.
  3. Napauta Roskakori-painiketta  ja vahvista sitten kohteiden poisto.

Poistettujen kuvien tai videoiden palauttaminen

Jos poistat kuvan tai videon vahingossa, sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa se Äskettäin poistetut -albumista. Kun palautat kuvia ja videoita, ne siirtyvät takaisin Kaikki kuvat -albumiin. Voit palauttaa poistetut kuvat tai videot seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.
  2. Napauta Äskettäin poistetut -albumia ja napauta sitten Valitse.
  3. Napauta kuvaa tai videota, jonka haluat säilyttää, tai napauta Palauta kaikki.
  4. Vahvista napauttamalla uudelleen Palauta.

Jos jokin kuva tai video on kateissa, voit yrittää etsiä sen näiden ohjeiden avulla.

Kuvien poistaminen pysyvästi

Jos haluat poistaa kuvat tai videot pysyvästi, voit poistaa ne Äskettäin poistetut -albumista. Kun tästä albumista poistetaan kuva, sitä ei voi enää palauttaa. Voit poistaa kuvat pysyvästi seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.
  2. Napauta Äskettäin poistetut -albumia ja napauta sitten Valitse.
  3. Napauta kuvia tai videoita, jotka haluat poistaa, tai napauta Poista kaikki.
  4. Vahvista napauttamalla uudelleen Poista.