Kuvien poistaminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Voit poistaa kuvia ja videoita helposti napauttamalla vain roskakorikuvaketta. Voit myös lukea, miten voit vapauttaa tilaa laitteessasi, ja miten saat kuvasi takaisin, jos poistat ne vahingossa.

Tilan vapauttaminen laitteessa

Varmista ennen poistamista, että olet varmuuskopioinut kuvat ja videot, jotka haluat säilyttää. Kun käytät iCloud-kuvakirjastoa ja poistat kuvan tai videon yhdestä laitteesta, se poistetaan myös muista laitteista, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Jos haluat tarkistaa laitteen jäljellä olevan tallennustilan, siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Tallennustila [laite]. Lue lisätietoja laitteen kuvien tallennuksen hallinnasta.

Säilytä vain tarvitsemasi

Poista kuvia ja videoita iPhonesta, iPadista tai iPod touchista napauttamalla . Kun poistat kuvan, se siirretään Äskettäin poistetut -albumiin. Kuvia säilytetään albumissa 30 päivän ajan, minkä jälkeen ne poistetaan lopullisesti.

Jos lisäät kuvia iTunesista iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, niitä ei voi poistaa suoraan laitteessa olevasta Kuvat-apista. Lue, miten voit poistaa kuvat iTunesista.

Kuvan poistaminen

1. Avaa Kuvat-appi.
  2. Napauta kuvaa tai videota, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta  > Poista kuva.

Useiden kuvien poistaminen

1. Avaa Kuvat-appi ja napauta Valitse.
  2. Napauta jokaista kuvaa tai videota, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta  > Poista kuvat.

Vinkki: kun päivität laitteeseen iOS 10:n tai sitä uudemman version, voit valita useita kuvia ja videoita yhdellä pyyhkäisyllä – napauta, pidä painettuna ja liu’uta.

Kuvien palauttaminen

Jos poistat kuvan vahingossa, sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa se Äskettäin poistetut -albumista. Kun palautat kuvia ja videoita, ne siirtyvät takaisin Kaikki kuvat -albumiin.

1. Avaa Kuvat-appi ja siirry Albumit-välilehteen.
  2. Avaa Äskettäin poistetut -albumi ja napauta Valitse.
  3. Napauta jokaista kuvaa tai videota, jonka haluat säilyttää.
  4. Napauta Palauta ja vahvista, että haluat palauttaa kuvat.

Jos jokin kuva tai video on kateissa, voit yrittää etsiä sen näiden ohjeiden avulla.

Kuvien poistaminen pysyvästi

Jos haluat poistaa kuvat tai videot pysyvästi ennen 30 päivän kulumista, voit poistaa ne Äskettäin poistetut -albumista. Kun tästä albumista poistetaan kuva, sitä ei voi enää palauttaa.

1. Avaa Kuvat-appi ja siirry Albumit-välilehteen.
  2. Avaa Äskettäin poistetut -albumi ja napauta Valitse.
  3. Napauta jokaista kuvaa tai videota, jonka haluat poistaa pysyvästi.
  4. Napauta Poista.

Kaiken poistaminen ja nollaaminen

Ennen kuin myyt tai luovutat laitteesi, voit nollata sen ja poistaa kaikki kuvasi sekä videosi. Kun poistat laitteen sisällön ja asetukset, kaikki poistetaan ja nollataan, mukaan lukien kappaleet, videot, yhteystiedot, kuvat, kalenteritiedot ja kaikki muu. Kaikki laiteasetukset palautetaan tehdasasetuksiin.