Äänikuvauksen käyttöönotto Macissa

OS X:n uusimmissa versioissa on useita ohjelmia ja ominaisuuksia, jotka tukevat äänikuvausta. Niitä ovat esimerkiksi iTunes, DVD-soitin, QuickTime Player sekä Safari (siinä katseltavan HTML5-videon osalta).

Jos katseltavassa videossa on äänikuvaus, löydät sen Ääni ja tekstitys -valikosta:

1. Vie osoitin videon päälle.
  2. Napsauta puhekuplakuvaketta tekstityskuvake.
  3. Valitse äänivaihtoehto, jota haluat käyttää.

Äänikuvausten asetusten tekeminen

Jos haluat videoiden käyttävän äänikuvausta oletusarvoisesti:

1. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Järjestelmäasetukset > Käyttöapu > Kuvaukset.
  2. Valitse Toista äänikuvaukset, kun ne ovat saatavilla.

Lisätietoja

Kaikki videot eivät sisällä äänikuvauksen raitoja. Tarkista videon tiedoista, onko siinä näitä ominaisuuksia.

Joissakin kolmannen osapuolen verkkosivustoissa ja ohjelmissa on mukautetut videoiden ääniohjaimet. Jos ääniohjaimia ei näy katsellessasi videota verkkosivustolla, lue lisätietoja dokumentaatiosta tai ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan tai ohjelman kehittäjään.

Voit ottaa äänikuvauksen käyttöön myös muissa laitteissa seuraavasti:

Lue, miten voit etsiä äänikuvauksen sisältäviä sisältöjä iTunes Storesta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.