Muistiinpanojen ja tiedostojen tuonti Muistiinpanot-ohjelmaan

Tuo muissa ohjelmissa luomasi tekstitiedostot Muistiinpanot-ohjelmaan. Siten kaikki muistiinpanosi ovat yhdessä kätevässä paikassa.

Tuotavissa olevat tekstitiedostomuodot

Macissa voit tuoda monia erityyppisiä tekstitiedostoja Muistiinpanot-ohjelmaan. Kun tuot tiedostoja, jokainen tekstitiedosto muunnetaan uudeksi muistiinpanoksi.

Muistiinpanot pystyy tuomaan seuraavia tiedostotyyppejä:

• .txt
  • .rtf
  • .rtfd
  • .html

Tuonti Evernotesta

Voit tuoda Macilla, iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla Evernoten vientitiedostoja (.enex-tiedostoja). Jokainen .enex-tiedosto voi sisältää yhden tai useamman muistiinpanon. Kun tuot .enex-tiedoston, jokainen Evernoten muistiinpano muunnetaan Muistiinpanot-ohjelmassa uudeksi muistiinpanoksi.

Jos tiedostoissa on Evernoten muistiinpanojen liite tai ominaisuus, jota Muistiinpanot-ohjelma ei tue, se poistetaan tuonnin aikana.

Muistiinpanojen tuonti Macilla

Kun tuot tekstitiedostoja tai .enex-tiedostoja, voit lisätä ne iCloudin muistiinpanotiliin tai Omassa Macissa -tiliin. Jos tallennat ne iCloudiin, voit nähdä automaattisesti kaikki muistiinpanosi kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

1. Avaa Muistiinpanot-ohjelma.
  2. Valitse, tallennetaanko muistiinpanot iCloudiin vai Omassa Macissa -tiliin. Klikkaa kansiota tilissä, jota haluat käyttää.
    iCloudin Muistiinpanot-näyttö Macissa
  3. Valitse valikkoriviltä Tiedosto > Tuo.
  4. Valitse tiedosto tai kansio, jonka haluat tuoda. Jos tuomasi tiedostot on järjestetty kansioihin, pidä ne järjestyksessä valitsemalla vasemmasta alakulmasta Asetukset.
  5. Klikkaa Tuo. Kun näet vahvistusviestin, valitse Tuo uudelleen.

Kun tiedostosi on tuotu, näet Muistiinpanot-ohjelmassa uuden kansion nimeltään Tuodut muistiinpanot. Tämän jälkeen voit järjestää ne haluamiisi Muistiinpanot-kansioihin.

Tiedostojen tuonti iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Voit tuoda iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla Evernoten vientitiedostoja (.enex-tiedostoja) Muistiinpanot-appiin. Jokainen .enex-tiedosto voi sisältää yhden tai useamman muistiinpanon.

Kun tuot .enex-tiedoston, jokainen Evernoten muistiinpano muunnetaan Muistiinpanot-apissa uudeksi muistiinpanoksi. Lähetä .enex-tiedosto tietokoneelta itsellesi sähköpostitse tai tallenna se iCloud Driveen, ennen kuin tuot sen Muistiinpanot-appiin.

Mailin käyttäminen

iPhonen Mail-näyttö

1. Avaa Mail ja napauta sähköpostiviestiä, joka sisältää Muistiinpanot-appiin tuotavan tiedoston.
  2. Pidä tiedostoa painettuna ja napauta Muistiinpanot.
  3. Kun tiedosto on ladattu, näet vahvistusviestin. Napauta Tuo.

Tiedostot-apin käyttäminen

iPhone, jossa näkyy ostoslista iCloud Drivessa ja AirDrop-kehote

1. Avaa Tiedostot-appi ja siirry tiedostoon, jonka haluat tuoda Muistiinpanot-appiin. Jos käytössä on iOS 10 tai iOS 9, avaa iCloud Drive -appi.
  2. Pidä tiedostoa painettuna ja valitse sitten Jaa > Muistiinpanot.
  3. Kun tiedosto on latautunut, voit lisätä sen olemassa olevaan tai uuteen muistiinpanoon. Napauta Tallenna.

Kun avaat Muistiinpanot-apin ja valitset iCloud-muistiinpanosi, näet uuden kansion nimeltään Tuodut muistiinpanot. Jos et käytä Muistiinpanot-appia iCloudin kanssa, näet uuden kansion Omassa laitteessa -kohdassa.

Jos et käytä iCloudia eikä Omassa laitteessa ole käytettävissä, saat varoituksen, kun napautat Muistiinpanot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.