VoiceOverin hallinta ohjauslevyohjauksella

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa ohjauslevyohjauksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä ja hallita Macin VoiceOver-toimintoa ohjauslevyn avulla.

VoiceOver on monipuolinen näytönlukutoiminto, joka lukee dokumenteissa ja ikkunoissa olevat tekstit ääneen sekä kertoo, mitä näytössä näkyy. VoiceOveria käytettäessä voit hallita Macia ensisijaisesti näppäimistön, pistekirjoitusnäytön, numeronäppäimistön tai ohjauslevyn avulla.

Kun ohjauslevyohjaus on käytössä, Macin osoitin muuttuu joskus siniseksi renkaaksi. Tämä sininen rengas osoittaa, minne VoiceOver on tarkentanut näytössä:

VoiceOver-työkalun ikkuna, jossa näkyy sininen rengas

Voit siirtää sinisen renkaan näytössä toiseen paikkaan vetämällä sormeasi ohjauslevyllä. Kun siirrät sinistä rengasta, VoiceOver kuvailee, minkä päällä rengas on.

Ohjauslevyohjauksen kytkeminen päälle tai pois

Voit kytkeä ohjauslevyohjauksen päälle tai pois VoiceOver-työkalun avulla:

1. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Lisäohjelmat.
  2. Avaa Lisäohjelmat-kansiossa oleva VoiceOver-työkalu.
  3. Valitse sivupalkista Ohjaimet ja sitten Ota käyttöön ohjauslevyohjaus:

VoiceOver-työkalun ikkuna, jossa näkyy Ota käyttöön ohjauslevyohjaus

Voit kytkeä ohjauslevyohjauksen päälle tai pois myös näppäimistön avulla:

1. Pidä VoiceOver-muuntonäppäintä (yleensä Ctrl-optio) painettuna ja paina sitten??H-näppäintä kaksi kertaa.
  2. Kirjoita Ohjauslevyohjaus.
  3. Kytke ohjauslevyohjaus päälle tai pois painamalla Return-näppäintä.

Lisätietoja

Voit lukea lisää liikkumisesta Macissa ohjauslevyohjauksella VoiceOverin eleillä.