Apple Watchin käyttäminen ilman lähellä olevaa iPhonea

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä Apple Watchilla, kun iPhone ei ole mukanasi.

Jos iPhone on pois päältä tai kantaman ulkopuolella, Apple Watch voi lähettää ja vastaanottaa dataa Wi-Fi-verkon kautta. Voit yhdistää kellosi myös mobiiliverkkoon, jos se on mobiilimalli. Ja jos olet ottanut Apple Watchin käyttöön perheenjäsentä varten, hän voi käyttää kellollaan mobiili- tai Wi-Fi-yhteyttä.

Kun Apple Watch on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, Ohjauskeskuksessa näkyy Wi-Fi-kuvake . Kun se on yhteydessä mobiiliverkkoon, näkyvissä on mobiiliyhteyden kuvake .

Jos Apple Watch on alhaisen virran tilassa

Jos Apple Watch on alhaisen virran tilassa, useat ominaisuudet poistetaan käytöstä tai niitä muutetaan. Tällä voi olla vaikutusta osaan tässä lueteltuihin appeihin.

• Jos iPhone ei ole lähelläsi, Wi-Fi ja mobiilidata poistetaan käytöstä siihen asti, kun avaat verkkoyhteyttä edellyttävän apin ja käytät sitä.

• Jos iPhone ei ole lähelläsi, saapuvat puhelut lähetetään puhepostiin ja puheluiden soittaminen saattaa kestää kauemmin.

• Taustalla tapahtuvat sykkeen ja veren happitason mittaukset sekä sykehälytykset poistetaan käytöstä.

Jos Apple Watch on yhdistetty Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon

Voit tehdä Apple Watchilla seuraavia asioita Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden avulla, vaikka iPhone ei ole mukanasi.

watchos2-phone-icon-graphic

Soita ja vastaanota puheluita.1

watchos7-siri-icon-graphic

Käytä Siriä reitin hakemiseen, iMessage-viestien lähettämiseen ja muuhun.

watchos9-mail-icon-graphic

Lähetä ja lue sähköposteja.

Jos Apple Watch ei pysty muodostamaan yhteyttä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon tai iPhoneen

Vaikka Apple Watch ei ole yhteydessä (esimerkiksi silloin, kun patikoit alueella, jossa ei ole Wi-Fi- tai mobiiliverkkoa, tai kun iPhonesi ei ole päällä), voit silti tehdä seuraavia asioita.

watchos2-photos-icon-graphic

Katso kuvia synkronoiduista kuva-albumeista.

watchos7-music-podcasts-audiobooks-icon-graphic

Toista musiikkia, podcasteja tai äänikirjoja, jotka olet synkronoinut kelloosi.

watchos6-voice-memos-icon-graphic

Merkitse ajatuksia ja ideoita muistiin.

Kaikki ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa Apple Watch -malleissa. Kaikki ominaisuudet eivät myöskään ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

1. Jos olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon ja haluat soittaa puhelinnumeroon, varmista, että Wi-Fi-puhelut on otettu käyttöön Apple Watchissa. Muussa tapauksessa voit soittaa FaceTime-äänipuhelun.

2. Jos haluat vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä tai muiden valmistajien appien push-ilmoituksia mobiiliyhteydellä varustetussa Apple Watch -mallissa, laiteparina olevan iPhonen pitää olla päällä ja yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon, mutta sen ei tarvitse olla lähettyvillä. Sinun täytyy myös olla kirjautuneena iMessageen iPhonellasi, jotta voit käyttää Viestejä kellossasi.

3. Jos haluat parantaa GPS:n tarkkuutta ulkoharjoituksien aikana ilman laiteparina olevaa iPhonea, voit kalibroida Apple Watchin.