Apple Watchin käyttäminen ilman lähellä olevaa iPhonea

Katso, mitä voit tehdä Apple Watchilla, vaikka iPhonesi ei olisi mukana.

Apple Watchin Ohjauskeskus, jossa näkyy mobiiliyhteys.

Jos otat mobiiliyhteyden käyttöön

Jos iPhone ja Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) tai Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) ovat kumpikin yhteydessä mobiiliverkkoon, Apple Watchilla voi tehdä kaikkea sitä, mitä sillä voi normaalistikin tehdä, vaikka iPhone ei olisikaan mukanasi.1 Kun kello muodostaa yhteyden mobiiliverkkoon, Ohjauskeskuksessa näkyy vihreiden pisteiden kuvake.

Jos kello on yhteydessä mobiiliverkkoon, mutta iPhone ei ole lähettyvillä, kellolla voi tehdä samoja asioita kuin sen ollessa yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.

Lue lisää mobiiliverkkoyhteyden käyttöönotosta.

Apple Watchin Ohjauskeskus, jossa näkyy Wi-Fi-yhteys

Jos sinulla on Wi-Fi-yhteys

Kun iPhonesi on sammutettuna tai kantaman ulkopuolella, Apple Watchisi voi käyttää Wi-Fi-verkkoja. Kun muodostat yhteyden johonkin näistä Wi-Fi-verkoista, Wi-Fi-kuvake tulee näkyviin Ohjauskeskuksessa. Voit yhä suorittaa seuraavia toimenpiteitä.

Käytä Siriä reitin hakemiseen, iMessage-viestien lähettämiseen ja muuhun.

Viestit-appi

Lähetä ja vastaanota viestejä.1

Puhelin-appi

Soita ja vastaanota puheluita.2

Sää-appi

Katso tämänhetkinen sää.

Pörssi-appi

Seuraa osakkeitasi.

Koti-appi

Hallitse kotiasi.

Etsi ystäväni -appi

Käytä appeja, jotka tukevat Wi-Fiä.1

Muistutukset-appi

Aseta muistutuksia.

Podcastit-appi

Kuuntele podcasteja.

Musiikki-appi

Suoratoista musiikkia.

Radio-appi

Kuuntele radiota.

Jos et voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon tai iPhoneen

Vaikka Apple Watch ei ole yhteydessä, voit silti suorittaa seuraavia toimenpiteitä. Voit esimerkiksi olla patikoimassa alueella, jossa ei ole Wi-Fi-verkkoa eikä mobiiliverkon signaalia tai iPhonesi saattaa olla sammutettuna.

Harjoittelu-appi

Seuraa harjoitteluasi Harjoittelu-apilla.3

Aktiivisuus-appi

Seuraa aktiivisuuttasi Aktiivisuus-apilla.

Kello-, Herätys-, Ajastin- ja Ajanotto-apit

Käytä kelloa sekä Herätys-, Ajastin- ja Ajanotto-appeja.

Kuvat-appi

Katso kuvia synkronoiduista valokuva-albumeista.

Wallet-appi

Tee ostoksia Apple Payn avulla

Syke-appi

Tarkista sykkeesi.

Hengitys-appi

Rentoudu ja hengitä tietoisesti.

Podcastit-appi

Kuuntele Apple Watchiin tallennettuja podcasteja.

1. Jotta voit vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä tai push-ilmoituksia muiden valmistajien apeista Apple Watchin mobiilimalleissa, laitepariksi yhdistetyssä iPhonessa on oltava virta päällä ja Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys, mutta sen ei tarvitse olla lähettyvillä. Sinun on myös kirjauduttava iPhonessa iMessageen.
  2. Jos olet Wi-Fi-verkossa ja haluat soittaa puhelinnumeroon, varmista, että Wi-Fi-puhelut on otettu käyttöön Apple Watchissa. Muussa tapauksessa voit soittaa FaceTime-äänipuhelun.
  3. Voit hyödyntää GPS:n tarkkuutta kävellessäsi, juostessasi tai pyöräillessäsi ulkona valitsemalla sopivan harjoittelun ja ottamalla iPhonen mukaan. Voit myös kalibroida Apple Watchin ja siten parantaa GPS:n tarkkuutta. Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS, jonka avulla saat tarkkoja tietoja etäisyydestä ja nopeudesta ulkoharjoituksien aikana ilman laiteparina olevaa iPhonea.