Apple Watchin käyttäminen ilman lähellä olevaa iPhonea

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä Apple Watchilla, kun iPhone ei ole mukanasi.

Jos Apple Watch on yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon

Kun iPhonesi on pois päältä tai kantaman ulkopuolella, Apple Watchisi voi lähettää ja vastaanottaa dataa Wi-Fi-verkon kautta. Jos kellossa on myös mobiiliyhteys, se voi muodostaa yhteyden mobiiliverkkoon.

Jos Apple Watch on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, Ohjauskeskuksessa näkyy Wi-Fi-kuvake . Jos se on yhteydessä mobiiliverkkoon, näkyvissä on mobiiliyhteyden kuvake Lue lisää mobiiliverkkoyhteyden käyttöönotosta.

Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden avulla voit tehdä Apple Watchilla seuraavia asioita, vaikka iPhone ei olisi mukanasi.1

Käytä Siriä reitin hakemiseen, iMessage-viestien lähettämiseen ja muuhun.

Puhelin-appi

Soita ja vastaanota puheluita.2

Jos et voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon tai iPhoneen

Vaikka Apple Watch ei ole yhteydessä – esimerkiksi silloin, kun patikoit alueella, jossa ei ole Wi-Fi- tai mobiiliverkkoa, tai kun iPhonesi ei ole päällä – voit silti tehdä seuraavia asioita.

Kello-, Herätys-, Ajastin- ja Ajanotto-apit

Näe kellonaika ja käytä Herätys-, Ajastin- ja Ajanotto-appeja.

Kuvat-appi

Katso kuvia synkronoiduista kuva-albumeista.

Toista musiikkia, podcasteja tai äänikirjoja, jotka olet synkronoinut kelloosi.

Wallet-appi

Tee ostoksia Apple Payn avulla

Merkitse ajatuksia ja ideoita muistiin.

Kaikki ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa Apple Watch -malleissa.

1. Jos haluat vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä tai muiden valmistajien appien push-ilmoituksia mobiiliyhteydellä varustetussa Apple Watch -mallissa, laiteparina olevan iPhonen pitää olla päällä ja yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon, mutta sen ei tarvitse olla lähettyvillä. Sinun on myös kirjauduttava iPhonessa iMessageen.

2. Jos olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon ja haluat soittaa puhelinnumeroon, varmista, että Wi-Fi-puhelut on otettu käyttöön Apple Watchissa. Muussa tapauksessa voit soittaa FaceTime-äänipuhelun.

3. Musiikin ja podcastien suoratoisto on saatavilla Apple Watch Series 3:ssa ja uudemmissa.

4. Voit hyödyntää GPS:n tarkkuutta kävellessäsi, juostessasi tai pyöräillessäsi ulkona valitsemalla sopivan harjoittelun ja ottamalla iPhonen mukaan. Voit myös kalibroida Apple Watchin ja siten parantaa GPS:n tarkkuutta. Apple Watch Series 2:ssa ja uudemmissa on sisäänrakennettu GPS, jonka avulla saat tarkkoja tietoja etäisyydestä ja nopeudesta ulkoharjoituksien aikana ilman laiteparina olevaa iPhonea.

5. Kompassi-appi on käytettävissä vain Apple Watch Series 5:ssä.