Siri Remoten tai Apple TV Remoten käyttäminen Apple TV:n kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten esimerkiksi löydät valikot ja miten voit toistaa sisältöä.

Käytä Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäädintä seuraavien ohjeiden mukaisesti.*

Siri Remote- ja Apple TV Remote* -kaukosäätimet eivät ole yhteensopivia Apple TV:n (2. tai 3. sukupolvi) kanssa. Lue lisätietoja Apple Remoten käyttämisestä Apple TV:n (2. tai 3. sukupolvi) kanssa.

• Touch-pinta: Liiku näytöllä pyyhkäisemällä ylös, alas, vasemmalle tai oikealle. Valitse kohde korostamalla se ja klikkaa painamalla Touch-pintaa. Selaa luetteloita pyyhkäisemällä nopeasti ylös tai alas useita kertoja. Jos luettelon vieressä on hakemisto, pyyhkäise oikealle ja siirry haluamaasi kohtaan luettelossa korostamalla jokin kirjain.
  • Valikko: Palaa edelliseen näyttöön painamalla kerran. Siirry Koti-valikkoon painamalla ja pitämällä painettuna.
  • Apple TV App/Home: Jos haluat katsoa viimeksi käytetyt apit, paina Apple TV App/Home -painiketta. Jos maasi tai alueesi tukee Apple TV App -appia, avaa se painamalla Apple TV App/Home -painiketta kerran ja siirry Koti-valikkoon painamalla sitä toistamiseen. Palaa muussa tapauksessa Koti-valikkoon painamalla Apple TV App/Home -painiketta kerran.

Sisällön toistaminen

Jos haluat toistaa elokuvan, kappaleen, ohjelman tai muuta sisältöä tai pysäyttää toiston, paina kaukosäätimen kosketuspintaa tai paina Toista/keskeytä-painiketta Toista. Voit myös esimerkiksi siirtyä eteen- tai taaksepäin ja etsiä erikoissisältökohtia.

Eteenpäin siirtyminen

• Jos haluat korostaa kappaleen tai videon aikajanan, paina Toista/keskeytä-painiketta Toista tai klikkaa kosketuspintaa. Siirry sitten eteenpäin pyyhkäisemällä kosketuspinnalla oikealle. Jos haluat toistaa seuraavan kappaleen tai videon, klikkaa kosketuspinnan oikeaa reunaa.

Taaksepäin siirtyminen

• Jos haluat korostaa kappaleen tai videon aikajanan, paina Toista/keskeytä-painiketta Toista tai klikkaa kosketuspintaa. Siirry sitten taaksepäin pyyhkäisemällä kosketuspinnalla vasemmalle. Jos haluat toistaa edellisen kappaleen tai videon, klikkaa kosketuspinnan vasenta reunaa.

Uusimmassa tvOS-versiossa voit seurata kappaleen sanoitusta synkronoituna kappaleen edetessä. Kosketuspinnan avulla voit siirtyä ylös- tai alaspäin haluamaasi kohtaan kappaleessa. Jos haluat aloittaa kappaleen tästä kohdasta, klikkaa kosketuspintaa.

Voit siirtyä eteen- ja taaksepäin sekä hypätä tiettyjen iTunes Storesta saatavilla olevien sisältöjen ja näitä toimintoja tukevien appien osiin.

Siirtyminen lisäasetuksiin ja -ominaisuuksiin

• Video: Voit selata käytettävissä olevia asetuksia pyyhkäisemällä alaspäin toiston aikana ja pyyhkäisemällä sitten oikealle. Näet esimerkiksi tekstityksen, kuvailevan tekstityksen, videolukujen, äänen ja kaiuttimien asetuksia, mikäli niitä on käytettävissä.
  • Äänisisältö: Valitse kappale ja toista se painamalla Toista/keskeytä-painikettaToista. Jos haluat nähdä kaikki albumin tai soittolistan kappaleet, paina sitten Menu-painiketta. Tämän jälkeen voit sekoittaa soittolistan, toistaa kappaleen useita kertoja peräkkäin, vaihtaa AirPlay-laitetta ja niin edelleen. Näytössä näkyvät valinnat saattavat vaihdella.

Lisätietoja

*Apple TV 4K:n ja Apple TV HD:n mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV HD:ssä on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.