Smart Keyboard Folion tai Smart Keyboardin käyttäminen iPadin kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Smart Keyboard Folio tai Smart Keyboard liitetään ja miten niitä käytetään.

Tarvitset Smart Keyboard Folion käyttöä varten 11-tuumaisen iPad Pron (1.–3. sukupolvi), 12,9-tuumaisen iPad Pron (3.–5. sukupolvi) tai iPad Airin (4. tai 5. sukupolvi).

Tarvitset Smart Keyboardin käyttöä varten iPadin (7.–9. sukupolvi), iPad Airin (3. sukupolvi), 9,7-tuumaisen iPad Pron, 10,5-tuumaisen iPad Pron tai 12,9-tuumaisen iPad Pron (1. tai 2. sukupolvi).

Etsitkö Magic Keyboardin ohjetta? Lue, miten iPadin Magic Keyboardin asetukset määritetään ja miten sitä käytetään.

Yhdistäminen iPadiin

Bluetooth-näppäimistöistä poiketen Smart Keyboard Foliota ja Smart Keyboardia ei tarvitse muodostaa laitepariksi, eikä niitä tarvitse kytkeä päälle.

Jos sinulla on 11-tuumainen iPad Pro (1.–3. sukupolvi), 12,9-tuumainen iPad Pro (3.–5. sukupolvi) tai iPad Air (4. tai 5. sukupolvi): liitä Smart Keyboard Folio iPadiin Smart Connectorilla. Smart Connector sijaitsee iPadin taustapuolella ja siinä on kolme pientä magneettista kontaktipintaa. Aseta sitten iPad kirjoitusasentoon.

Jos sinulla on iPad (7.–9. sukupolvi), iPad Air (3. sukupolvi), 9,7-tuumainen iPad Pro, 10,5-tuumainen iPad Pro tai 12,9-tuumainen iPad Pro (1. tai 2. sukupolvi): liitä Smart Keyboard iPadiin Smart Connectorilla, jossa on kolme pientä magneettista kontaktia. Smart Connector on Smart Keyboardin yläreunassa ja iPadin sivussa. Aseta sitten iPad kirjoitusasentoon.

Lue, mitä voit tehdä, jos et pysty yhdistämään iPadia näppäimistöön.

Käyttäminen iPadin jalustana

Taita Smart Keyboard Folio kirjoitusasentoon:

Taita Smart Keyboard kolmioksi siten, että näppäimistö tulee iPadin eteen:

Näppäimistön käyttö edellyttää, että iPad on numeronäppäinten yläpuolella olevassa urassa ja taitettuna kirjoitusasentoon.

Näppäinoikoteiden käyttäminen

Komentoja voi antaa useiden näppäinoikoteiden avulla.

Useimmissa näppäinoikoteissä käytetään komentonäppäintä ⌘ (kuten Macissa). Jos Windows-tietokoneen näppäimistö on sinulle tutumpi, niin komentonäppäin ⌘ toimii samoin kuin ctrl-näppäin Windows-tietokoneessa.

Lue lisätietoja iPadin näppäinoikoteistä.

Ohjelmistonäppäimistöön vaihtaminen

Joskus voi olla tarpeen käyttää iPadin näyttöön ilmestyvää ohjelmistonäppäimistöä Smart Keyboard Folion tai Smart Keyboardin sijasta, jotta voit esimerkiksi kirjoittaa aksentillisia merkkejä ja käyttää sanelua.

Voit tuoda ohjelmistonäppäimistön näkyviin napauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa näppäimistöpainiketta näppäimistövalinnat-painike. Napauta näkyviin tulevassa valikossa Näytä näppäimistö -painiketta näppäimistön Näytä ohjelmistonäppäimistö -painike. Voit kätkeä ohjelmistonäppäimistön napauttamalla Hylkää-painiketta Pienennä ohjelmistonäppäimistö -painike.

Näin saat apua

Jos iPad ei havaitse Smart Keyboard Foliota tai Smart Keyboardia tai saat Lisälaitetta ei tueta -varoitusviestin iPadissa, varmista, että näppäimistön Smart Connectorin nastoissa tai iPad Pron Smart Connectorissa ei ole likaa tai muovisuojusta. Kokeile myös seuraavia toimenpiteitä:

1. Varmista, että iPad ja Smart Keyboard Folio tai Smart Keyboard ovat kirjoitusasennossa ja että käytössäsi on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.
  2. Irrota Smart Keyboard Folio tai Smart Keyboard iPadista.
  3. Käynnistä iPad uudelleen.
  4. Liitä Smart Keyboard Folio tai Smart Keyboard takaisin.