iPadin (10. sukupolvi) Magic Keyboard Folion ottaminen käyttöön ja käyttäminen

iPadin (10. sukupolvi) Magic Keyboard Folion muotoilu on kaksiosainen: siinä on suuri ohjauslevy ja 14 näppäintä sisältävä toimintorivi.  Lue, miten voit yhdistää Magic Keyboard Folion ja käyttää sitä.

Liittäminen iPadiin

1. Magic Keyboard Foliossa on kaksiosainen muotoilu. Liitä takapaneeli magneettisesti iPadiin.* Mikrokuitupäällysteisen sivun tulee olla iPadin takaosaa kohti.

2. Liitä näppäimistö magneettisesti iPadin toisessa sivussa olevaan Smart Connectoriin. Smart Connector toimittaa näppäimistöön virtaa ja tietoja, joten näppäimistöä ei tarvitse ladata eikä sitä tarvitse muodostaa laitepariksi.

3. Säädä takana oleva jalusta haluamaasi katselukulmaan.

Kuvassa Magic Keyboard Folio on kirjoitusasennossa

Jos sinun ei tarvitse kirjoittaa, voit käyttää Magic Keyboard Foliota muissa kokoonpanoissa.

Toimintonäppäimien, näppäinoikoteiden ja ohjauslevyn käyttäminen

Magic Keyboard Folion toimintorivillä on 14 näppäintä: esc-näppäin, 12 toimintonäppäintä ja yksi näppäin näytön lukitsemiseksi. Toimintonäppäimillä voit ohjata iPadin eri ominaisuuksia. Voit esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta painamalla näppäimiä, joissa on kaiutinkuvake.

Näppäinoikoteiden avulla voit suorittaa komentoja iPadissa. Useimmissa näppäinoikoteissä käytetään komentonäppäintä ⌘ (kuten Macissa). Jos Windows-tietokoneen näppäimistö on sinulle tutumpi, niin komentonäppäin ⌘ toimii samoin kuin ctrl-näppäin Windows-tietokoneessa.

Lue lisätietoja iPadin näppäinoikoteistä

Voit käyttää Multi-Touch-eleitä ohjauslevyllä kuten Macissa.

Lue lisätietoja iPadin Multi-Touch-eleistä

Magic Keyboard Folion muita käyttötapoja

Voit käyttää Magic Keyboard Foliota useilla tavoilla, jos sinun ei tarvitse käyttää fyysistä näppäimistöä ja ohjauslevyä.

Näppäimistön kääntäminen iPadin taakse

Voit kääntää näppäimistön ympäri siten, että se osoittaa poispäin iPadista. Tässä tilassa näppäinpainalluksia ei rekisteröidä.

Näppäimistön kääntäminen iPadin taakse näppäimet suojattuina

Voit myös kääntää näppäimistön siten, että näppäimet eivät ole näkyvissä:

1. Irrota näppäimistö iPadista.

2. Käännä näppäimistöä noin 180 astetta siten, että se osoittaa sinusta poispäin.

3. Liitä näppäimistö takaisin iPadiin Smart Connectorilla.

4. Käännä näppäimistö taakse.

Näppäimistön irrottaminen

Jos sinun ei tarvitse käyttää näppäimistöä vähään aikaan, voit irrottaa sen iPadista.

Voit edelleen käyttää jalustaa iPadin tukena, jos esimerkiksi katsot elokuvaa tai pelaat. Jos sinun on kirjoitettava jotain, voit aina käyttää ohjelmistonäppäimistöä.

Ohjelmistonäppäimistöön vaihtaminen

Sinun on ehkä käytettävä fyysisen näppäimistön sijasta iPadin näyttöön ilmestyvää ohjelmistonäppäimistöä, jotta voit esimerkiksi kirjoittaa aksenttimerkkejä tai käyttää sanelua.

Voit tuoda ohjelmistonäppäimistön näkyviin napauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa näppäimistöpainikettanäppäimistöpainiketta. Napauta näyttöön avautuvasta valikosta Näytä näppäimistö. Jos haluat piilottaa ohjelmistonäppäimistön, napauta Sulje-painikettaSulje-painike.

Näin saat apua

Jos iPad ei havaitse Magic Keyboard Foliota tai iPadiin ilmestyy Lisälaitetta ei tueta ‑hälytys, varmista, että näppäimistön Smart Connectorin nastoissa tai iPadin Smart Connectorissa ei ole likaa tai muovia. Kokeile myös seuraavia toimenpiteitä:

1. Varmista, että iPad ja Magic Keyboard Folio on liitetty ja että käytössä on iPadOS:n uusin versio.

2. Irrota näppäimistö iPadista ja liitä se sitten uudelleen.

3. Jos iPad ei vieläkään havaitse Magic Keyboard Foliota, käynnistä iPad uudelleen.

* Magic Keyboard Foliossa on magneetteja, jotka pitävät iPadin paikoillaan. Vältä laittamasta sellaisia kortteja Magic Keyboard Folion sisään tai iPadin ja Magic Keyboard Folion väliin, joiden tiedot tallennetaan magneettijuovaan (esimerkiksi luottokortit ja hotellien avainkortit). Tämä saattaa pilata kortin magnetisoinnin.