Miten voit muodostaa laiteparin Apple Watchin ja uuden iPhonen välillä

Oletko valmis siirtymään uuteen iPhoneen? Katso, miten voit siirtää Apple Watchisi vanhasta iPhonestasi uuteen.

Tarvittavat asiat

Jos vanha iPhonesi ei ole käytettävissä, sinun on toimittava toisella tavalla. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista.

Jos vanha iPhonesi on käytettävissäsi

Varmuuskopioi Apple Watchisi seuraavien ohjeiden mukaisesti ennen kuin muodostat laiteparin uuden iPhonesi kanssa.

Päivitä vanha iPhonesi

Ennen kuin vaihdat Apple Watchisi uuteen iPhoneen, päivitä vanha iPhonesi ja Apple Watchisi. Päivityksen valmistuminen voi kestää useista minuuteista jopa tuntiin. Haluat ehkä päivittää laitteet yön aikana tai odottaa, että sinulla on riittävästi aikaa, ja varmistaa, että molemmat laitteesi on ladattu.

Terveys- ja aktiivisuusasetusten tarkistaminen

Jos käytät iCloudia varmuuskopiointiin, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että Terveys on käytössä.

Jos teet varmuuskopiot tietokoneesi avulla, salaa varmuuskopiosi Terveys- ja aktiivisuussisältösi tallentamiseksi.

iCloud ei tallenna aktiivisuusjaon tietoja.

Varmuuskopioi vanha iPhonesi

Käytä näitä vaiheita vanhan iPhonesi varmuuskopioimiseksi iCloudiin tai tietokoneellesi. iPhonesi varmuuskopioi myös Apple Watchisi. Lue, mitkä tiedot varmuuskopioidaan

Ota uusi iPhonesi käyttöön

Ota uusi iPhonesi käyttöön. Kun sinulta kysytään, onko sinulla iCloud- tai iTunes-varmuuskopiota, valitse uusin varmuuskopio tietojen palauttamiseksi vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen. Varmista, että iPhone ja Apple Watch ovat ajan tasalla. Jos ne eivät ole ajan tasalla, et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa.

Jos iPhonesi kysyy, haluatko käyttää Apple Watchiasi, napauta Jatka. Jos et näe kysymystä, voit silti määrittää Apple Watchisi manuaalisesti seuraavassa vaiheessa. Hanki apua, jos iPhone ei kysy, haluatko käyttää Apple Watchiasi.

Avaa Apple Watch -appi uudessa iPhonessa.

Pidä Apple Watch ja iPhone lähekkäin. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.

Jos iPhonesi pyytää vahvistamaan, että haluat käyttää kelloasi, suorita käyttöönotto loppuun näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Jos iPhonesi pyytää sinua aloittamaan laiteparin muodostamisen, poista Apple Watchisi laitepari, jotta voit määrittää sen.

Käyttöönoton jälkeen voit ryhtyä käyttämään Apple Watchiasi uuden iPhonesi kanssa.

Tarvitsetko lisää ohjeita?

Noudata alla olevia ohjeita oman tilanteesi mukaisesti.

Jos vanha iPhonesi ei ole käytettävissäsi tai olet tyhjentänyt sen

Apple Watchisi saattaa edelleen olla vanhan iPhonesi laitepari. Poista laitepari seuraavasti:

1. Tyhjennä Apple Watchisi
  2. Ota uusi iPhonesi käyttöön ja kirjaudu iCloudiin. Ohita tämä vaihe, jos olet jo suorittanut käyttöönoton ja kirjautumisen.
  3. Avaa Apple Watch -appi uudessa iPhonessasi ja muodosta kellostasi laitepari uuden iPhonen kanssa.
  4. Yritä palauttaa varmuuskopiosta. Varmista, että iPhone ja Apple Watch ovat ajan tasalla. Jos laitteet eivät ole ajan tasalla, et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa. Menetät Watchissa olevat aktiviteetti-, harjoittelu- ja asetustiedot, jotka ovat muuttuneet viimeisen varmuuskopioinnin ja tämän hetken välillä. Jos käytät iCloudia iOS 11:ssä tai uudemmassa, terveys- ja aktiivisuustiedot tallennetaan iCloudiin ja pidetään automaattisesti ajan tasalla laitteissa, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.
    • Jos sinua pyydetään palauttamaan Watchin tiedot varmuuskopiosta, valitse uusin varmuuskopio.
    • Jos käytössäsi ei ole varmuuskopiota, sinun on otettava Apple Watch käyttöön uutena laitteena.
  5. Suorita käyttöönotto loppuun näyttöön tulevien ohjeiden avulla.
  6. Aloita Apple Watchin käyttäminen uuden iPhonen kanssa. Kaikkien iCloud-tietojesi näkymisessä saattaa kulua muutama päivä.

iCloud ei tallenna aktiivisuusjaon tietoja.

Jos vanha iPhonesi on käytettävissäsi, etkä ole tyhjentänyt sitä

Poista Apple Watchisi ja vanhan iPhonesi laitepari. Valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista riippuen siitä, milloin otat uuden iPhonesi käyttöön:

• Jos olet juuri palauttanut uuden iPhonen tuoreesta varmuuskopiosta, tee laitteistasi pari. Varmista, että iPhonesi ja Apple Watchisi ovat ajan tasalla, koska muuten et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa. Valitse pyydettäessä Watchin varmuuskopiosta palauttaminen. Saatat menettää äskeiset aktiivisuus-, harjoittelu- ja asetustiedot riippuen siitä, miten vanha varmuuskopio on.
  • Jos iPhone-varmuuskopiosi on otettu useita päiviä tai viikkoja sitten ja haluat säilyttää mahdollisimman paljon sisältöä, tyhjennä uuden iPhonesi sisältö. Siirrä sitten sisältö vanhasta iPhonesta uuteen iPhoneesi. Saatat menettää osan uuden iPhonen sisällöstä. Muista tehdä Apple Watchista ja iPhonesta uudelleen pari.

Jos iPhonesi ei kysy käyttöönoton aikana, haluatko käyttää Apple Watchiasi

Poista Apple Watchisi laitepari vanhasta iPhonestasi ja tee Apple Watchistasi laitepari uuden iPhonesi kanssa. Palauta pyydettäessä Apple Watchisi varmuuskopiosta. Varmista, että iPhone ja Apple Watch ovat ajan tasalla. Jos laitteet eivät ole ajan tasalla, et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa.

Jos siirsit sisältösi uuteen iPhoneesi tietokoneesi avulla, mutta Terveys- ja aktiivisuussisältö puuttuu

Jos pidät vanhassa iPhonessasi terveystietoja ajan tasalla iCloudin avulla, tietosi päivittyvät automaattisesti uuteen iPhoneesi aina, kun se on Wi-Fi-yhteydessä ja kirjattuna iCloudiin. Valitse sekä vanhassa että uudessa iPhonessasi Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että Terveys on käytössä.

Jos et käytä iCloudia, voit yrittää palauttaa tiedot vanhan iPhonesi tietokonevarmuuskopioista. Jos sinulla on vanha iPhonesi etkä tyhjentänyt sitä, tee uusi iCloud-varmuuskopio tai salattu tietokonevarmuuskopio. Tyhjennä sitten uuden iPhonesi sisältö ja palauta se uudesta varmuuskopiosta. Muista tehdä Apple Watchista ja iPhonesta uudelleen pari. Jos käytät tietokonetta, varmista, että salaat varmuuskopiosi.

Jos vanha iPhonesi ei ole käytettävissäsi tai et pysty varmuuskopioimaan sitä, et voi palauttaa terveys- ja aktiivisuustietojasi.