Apple Watchin siirtäminen uuden iPhonen yhteyteen

Kun olet valmis hankkimaan uuden iPhonen, voit siirtää Apple Watchisi vanhasta iPhonesta uuteen.

Vaihtoon tarvittavat asiat

Jos vanha iPhonesi ei ole käytettävissä, sinulta vaaditaan erilaisia toimia. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista.

Jos vanha iPhonesi on käytettävissäsi

Varmuuskopioi Apple Watchisi seuraavien ohjeiden mukaisesti, ennen kuin muodostat siitä parin uuden iPhonesi kanssa.

Päivitä vanha iPhonesi

Ennen kuin vaihdat Apple Watchisi uuteen iPhoneen, päivitä vanha iPhonesi ja päivitä Apple Watchisi. Päivityksen valmistuminen voi kestää useista minuuteista jopa tuntiin. Päivitys kannattaa ehkä suorittaa yön aikana. Voit myös odottaa, kunnes sinulla on riittävästi aikaa. Muista varmistaa, että molemmat laitteet on ladattu.

Apple Watch -appi, jossa näkyy yksi saatavilla oleva ohjelmistopäivitys.

Tarkista terveys- ja aktiivisuusasetuksesi

Jos käytät iCloudia varmuuskopiointiin, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että Terveys on käytössä.

Jos käytät iTunesia varmuuskopiointiin, salaa varmuuskopiosi, jos haluat tallentaa terveys- ja aktiivisuustiedot.

iCloud ei tallenna aktiivisuuden jakamisen tietoja.

iPhone X:n iCloud-asetukset.

Varmuuskopioi vanha iPhonesi

Seuraavien ohjeiden avulla voit varmuuskopioida vanhan iPhonesi iCloudissa tai iTunesissa. iPhonesi varmuuskopioi myös Apple Watchisi. Lue, mitkä tiedot varmuuskopioidaan

Ota uusi iPhonesi käyttöön

Ota uusi iPhonesi käyttöön. Kun sinulta kysytään, onko sinulla iCloud- tai iTunes-varmuuskopiota, valitse uusin varmuuskopio tietojen palauttamiseksi vanhasta laitteesta uuteen laitteeseen. Varmista, että iPhonesi ja Apple Watchisi päivitykset ovat ajan tasalla, koska muuten et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa.

Jos iPhonesi kysyy, haluatko käyttää Apple Watchiasi, napauta Jatka. Jos kysymystä ei esitetä, voit silti ottaa Apple Watchin käyttöön käsin seuraavassa vaiheessa. Hanki apua, jos iPhone ei kysy, haluatko käyttää Apple Watchiasi.

Apit ja data -valinta iPhone X:ssä.

Avaa Apple Watch -appi uudessa iPhonessa

Pidä Apple Watch ja iPhone lähekkäin. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.

Jos iPhonesi pyytää vahvistamaan, että haluat käyttää kelloasi, suorita käyttöönotto loppuun näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Jos iPhonesi pyytää muodostamaan laiteparin, poista Apple Watchin laitepari, jotta voit ottaa sen käyttöön

Käyttöönoton jälkeen voit ryhtyä käyttämään Apple Watchiasi uuden iPhonesi kanssa.

Näin saat apua

Nouda alla olevia kysymystäsi koskevia ohjeita.

Jos vanha iPhonesi ei ole käytettävissäsi tai olet tyhjentänyt sen

Apple Watchisi saattaa edelleen olla vanhan iPhonesi laitepari. Poista pari seuraavasti:

1. Tyhjennä Apple Watchisi
  2. Ota uusi iPhonesi käyttöön ja kirjaudu iCloudiin. Ohita tämä vaihe, jos olet jo suorittanut käyttöönoton ja kirjautumisen.
  3. Avaa Apple Watch -appi uudessa iPhonessasi ja muodosta kellostasi laitepari uuden iPhonen kanssa.
  4. Yritä palauttaa varmuuskopiosta. Varmista, että iPhonesi ja Apple Watchisi päivitykset ovat ajan tasalla, koska muuten et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa. Menetät kellossasi olevat aktiviteetti-, harjoittelu- ja asetustiedot, jotka ovat muuttuneet viimeisen varmuuskopioinnin ja tämän hetken välillä. Jos käytät iCloudia iOS 11:ssä tai uudemmassa, terveys- ja aktiivisuustiedot tallennetaan iCloudiin ja pidetään automaattisesti ajan tasalla laitteissa, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.
    • Jos sinua pyydetään palauttamaan kellon tiedot varmuuskopiosta, valitse uusin varmuuskopio.
    • Jos käytössäsi ei ole varmuuskopiota, sinun täytyy ottaa Apple Watch käyttöön uutena.
  5. Suorita käyttöönotto loppuun näyttöön tulevien ohjeiden avulla.
  6. Aloita Apple Watchin käyttäminen uuden iPhonen kanssa. Kaikkien iCloud-tietojesi näkymisessä saattaa kulua muutama päivä.

iCloud ei tallenna aktiivisuuden jakamisen tietoja.

Jos vanha iPhonesi on käytettävissäsi, etkä ole tyhjentänyt sitä

Poista Apple Watchisi ja vanhan iPhonesi laitepari. Valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista riippuen siitä, milloin otat uuden iPhonesi käyttöön:

• Jos olet juuri palauttanut uuden iPhonen tuoreesta varmuuskopiosta, tee laitteistasi pari. Varmista, että iPhonesi ja Apple Watchisi päivitykset ovat ajan tasalla, koska muuten et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa. Suorita pyydettäessä palautus kellon varmuuskopiosta. Saatat menettää äskeiset aktiivisuus-, harjoittelu- ja asetustiedot riippuen siitä, miten vanha varmuuskopio on.
  • Jos iPhone-varmuuskopiosi on otettu useita päiviä tai viikkoja sitten ja haluat säilyttää mahdollisimman paljon sisältöä, tyhjennä uuden iPhonesi sisältö. Siirrä sitten sisältö vanhasta iPhonesta uuteen iPhoneesi. Saatat menettää osan uuden iPhonen sisällöstä. Muista tehdä Apple Watchista ja iPhonesta uudelleen pari.

Jos iPhonesi ei kysy käyttöönoton aikana, haluatko käyttää Apple Watchiasi

Poista Apple Watchisi laitepari vanhasta iPhonestasi ja tee Apple Watchistasi laitepari uuden iPhonesi kanssa. Palauta pyydettäessä Apple Watchisi varmuuskopiosta. Varmista, että iPhonesi ja Apple Watchisi päivitykset ovat ajan tasalla, koska muuten et ehkä näe varmuuskopiotasi luettelossa.

Jos siirsit sisältösi uuteen iPhoneen iTunesin avulla, mutta terveys- ja aktiivisuustietosi puuttuvat

Jos pidät vanhassa iPhonessasi terveystietoja ajan tasalla iCloudin avulla, tietosi päivittyvät automaattisesti uuteen iPhoneesi aina, kun se on Wi-Fi-yhteydessä ja iCloudiin kirjattuna. Valitse sekä vanhassa että uudessa iPhonessasi Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että Terveys on käytössä.

Jos et käytä iCloudia, voit yrittää palautusta vanhan iPhonesi iTunes-varmuuskopiosta. Jos vanha iPhonesi on käytettävissäsi etkä poistanut sen sisältöä, luo uusi iCloud-varmuuskopio tai salattu iTunes-varmuuskopio. Tyhjennä sitten uuden iPhonesi sisältö ja palauta se uudesta varmuuskopiosta. Muista tehdä Apple Watchista ja iPhonesta uudelleen pari. Jos käytät iTunesia, varmista, että salaat varmuuskopiosi.

Jos vanha iPhonesi ei ole käytettävissäsi tai et pysty varmuuskopioimaan sitä, et voi palauttaa terveys- ja aktiivisuustietojasi.