Näin tarkistat Apple ID ‑laiteluettelosta, missä olet kirjautuneena

Lue, mitkä laitteet näkyvät Apple ID ‑laiteluettelossa, miten löydät laitteen tiedot (kuten tiedon siitä, onko laite luotettu laite) ja miten voit poistaa laitteen.

Laitteiden tarkistaminen omasta listasta

Näiden ohjeiden avulla voit tarkistaa laitteet, joihin olet kirjautuneena Apple ID:lläsi.

Kirjautumisen tarkistaminen iPhonesta, iPadista tai Apple Watchista

1. Napauta Asetukset > [nimesi] ja vieritä sitten alas.

2. Napauta laitteen nimeä, niin näet laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion, sekä tiedon siitä, onko laite luotettu ja voiko siihen vastaanottaa Apple ID ‑vahvistuskoodeja. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja. Joudut ehkä vastaamaan turvakysymyksiin, jotta näet laitetiedot.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-device-list

Kirjautumisen tarkistaminen Macista

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Valitse macOS Montereyssa tai sitä aiemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi. Klikkaa macOS Montereyssa tai sitä vanhemmassa Apple ID.

macos-sonoma-system-settings-apple-id-device-list
  3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja. Joudut ehkä vastaamaan turvakysymyksiin, jotta näet laitetiedot.

Kirjautumisen tarkistaminen Windows-tietokoneesta

1. Avaa iCloudin Windows-versio.

2. Klikkaa nimesi alta Hallitse Apple ID:tä.

icloud-for-windows-15-settings-manage-apple-id-callout
  3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja.

Kirjautumisen tarkistaminen verkosta

Näet Apple ID ‑tilisivusi Laitteet-osiosta kaikki laitteet, joihin olet kirjautuneena Apple ID:lläsi, mukaan luettuna Android-laitteet, konsolit ja älytelevisiot:

1. Kirjaudu osoitteeseen appleid.apple.com* ja valitse Laitteet.

macos-sonoma-safari-appleid-apple-com-devices
  2. Jos et näe laitteita heti, klikkaa Näytä tiedot ja vastaa turvakysymyksiin.

3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion, sekä tiedon siitä, onko laite luotettu ja voiko siihen vastaanottaa Apple ID ‑vahvistuskoodeja. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja.

* Apple ID:si luontitavasta riippuen sinun on ehkä annettava lisätietoja.

Laitteen lisääminen luetteloon

Voit lisätä laitteen luetteloon kirjautumalla sisään Apple ID:lläsi. Kun kirjaudut laitteeseen Apple ID:llä, kyseinen laite ilmestyy luetteloon. Kirjaudu sisään seuraavissa paikoissa:

• Jos käytössä on iOS tai iPadOS, kirjaudu laitteessa iCloudiin, iMessageen, FaceTimeen, iTunes ja App Storeen tai Game Centeriin. Lisäksi näet laitepariksi liitetyn Apple Watchin.

• Jos käytössä on macOS tai Windows 10 tai sitä uudempi, kirjaudu laitteessa iCloudiin.

• Jos käytössä on Apple TV HD tai sitä uudempi, kirjaudu laitteessa iTunes ja App Storeen.

• Jos käytössä on Apple TV (3. sukupolvi) tai sitä vanhempi, kirjaudu laitteessa iTunes Storeen.

AirPodit tulevat näkyviin Etsi-apissa, mutta ne eivät näy Apple ID -laiteluettelossa. Voit poistaa AirPodit tililtäsi Etsi-toiminnolla. Laitteet, joissa on iOS 7 tai sitä vanhempi tai OS X Mavericks tai sitä vanhempi, eivät näy laiteluettelossa.

Laitteen poistaminen luettelosta

Jos laitteesi puuttuu, voit etsiä laitteesi Missä on…? -toiminnolla ja ryhtyä lisätoimiin sen palauttamiseksi ja tietojen turvallisuuden takaamiseksi.

Jos et käytä laitetta enää tai jos et tunnista luettelossa olevaa laitetta, poista kyseinen laite luettelosta.

Jos olet ottanut käyttöön kaksiosaisen todennuksen Apple ID:llesi, poistamalla laitteen voit varmistaa, ettei se voi enää näyttää vahvistuskoodeja. Sillä ei myöskään voi käyttää iCloudia ja muita Applen palveluita, kuten Etsi-toimintoa, ennen kuin kirjaudut sisään kaksiosaisella todennuksella. Laite ei tule takaisin näkyviin luetteloon, ennen kuin kirjaudut sisään uudelleen.

Voit myös poistaa laitteen tilisivulta pysyvästi

Laitteen poistaminen iPhonella tai iPadilla

1. Napauta laitetta, niin näet sen tiedot. Napauta sitten Poista tililtä.

2. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto napauttamalla uudelleen.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-device-remove-from-account

Laitteen poistaminen Macilla

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Valitse macOS Montereyssa tai sitä aiemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi. Klikkaa macOS Montereyssa tai sitä vanhemmassa Apple ID.

3. Klikkaa laitetta, niin näet sen tiedot. Klikkaa sitten Poista tililtä.

macos-sonoma-system-service-apple-id-device-remove-from-account
  4. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto klikkaamalla uudelleen.

Laitteen poistaminen Windows-tietokoneella

1. Avaa iCloudin Windows-versio.

2. Klikkaa nimesi alta Hallitse Apple ID:tä.

3. Klikkaa laitetta, niin näet sen tiedot. Klikkaa sitten Poista tililtä.

4. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto klikkaamalla uudelleen.

Laitteen poistaminen verkossa

1. Kirjaudu osoitteeseen appleid.apple.com ja valitse Laitteet.

2. Valitse laite, niin näet sen tiedot. Valitse sitten Poista tililtä.

macos-sonoma-safari-appleid-apple-com-devices-remove-from-account
  3. Lue näkyviin tuleva viesti.

4. Vahvista laitteen poisto klikkaamalla uudelleen.

Laitteen poistaminen tilisivulta pysyvästi

Jos olet edelleen kirjautuneena laitteeseen Apple ID:lläsi, laite voi tulla uudelleen näkyviin tilisivullesi, kun se muodostaa seuraavan kerran internet-yhteyden. Voit poistaa laitteen tilisivultasi pysyvästi kirjautumalla ulos kyseisellä laitteella iCloudista, iTunes ja App Storesta, iMessagesta, FaceTimesta ja Game Centeristä tai tyhjentämällä laitteen.