Tarkista Apple ID -laiteluettelosta, missä laitteissa olet kirjautuneena Apple ID:llä

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä laitteet näkyvät Apple ID -laiteluettelossasi, miten näet laitteesi tiedot ja miten voit tarvittaessa poistaa laitteen.

Tarkista Macistasi, missä olet kirjautunut sisään

Mac näyttää sisäänkirjautuneet laitteet ja maksut ja toimitukset

Apple ID -tilisivusi Laitteet-kohdasta näet, missä laitteissa olet parhaillaan kirjautuneena Apple ID:llä:

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi ja siirry Laitteet-kohtaan.
  2. Jos et näe laitteita heti, klikkaa Näytä tiedot ja vastaa turvakysymyksiisi.
  3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja.

iPhone, joka näyttää Apple ID -näytön

Tarkista iPhonestasi, iPadistasi tai iPod touchistasi, missä olet kirjautunut sisään

Jos käytössä on iOS 10.3 tai uudempi, näet laitteet, joissa olet paraikaa kirjautuneena Apple ID:lläsi:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] ja vieritä sitten alas.
  2. Napauta minkä tahansa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja. Joudut ehkä vastaamaan turvakysymyksiin, ennen kuin näet laitetiedot.

Laitteen lisääminen luetteloon

Kun kirjaudut laitteeseen Apple ID:llä, kyseinen laite ilmestyy luetteloon. Kirjaudu sisään seuraavissa paikoissa:

• Jos käytössä on iOS 9 tai uudempi, kirjaudu laitteessa iCloudiin, iMessageen, FaceTimeen, iTunes Storeen ja App Storeen tai Game Centeriin. Lisäksi näet laitepariksi liitetyn Apple Watchin.
  • Jos käytössä on iOS 8, kirjaudu laitteessa iCloudiin tai iTunes Storeen ja App Storeen. Lisäksi näet laitepariksi liitetyn Apple Watchin.
  • Jos käytössä on OS X Yosemite tai uudempi tai Windows 10 tai uudempi, kirjaudu laitteessa iCloudiin.
  • Jos käytössä on tvOS 7 tai uudempi, kirjaudu laitteessa iTunes Storeen ja App Storeen.
  • Laitteet, joissa on iOS:n, OS X:n tai tvOS:n vanhempi versio, eivät näy laiteluettelossa.

AirPodit tulevat näkyviin Etsi iPhoneni -ohjelmaan, mutta ne eivät näy Apple ID -laiteluettelossa. Voit poistaa AirPodit tililtäsi Etsi iPhoneni -toiminnolla.

Laitteen poistaminen luettelosta

Jos laitteesi puuttuu, voit etsiä laitteesi Etsi iPhoneni -toiminnolla ja ryhtyä lisätoimiin sen palauttamiseksi ja tietojen turvallisuuden takaamiseksi. Jos et käytä laitetta enää tai et tunnista sitä, haluat ehkä poistaa sen luettelosta.

Jos määrität kaksiosaisen todennuksen Apple ID:llesi, laitteen poistaminen varmistaa, että se ei voi enää näyttää vahvistuskoodeja eikä sillä ole pääsyä iCloudiin tai muihin Applen palveluihin Etsi iPhoneni mukaan lukien, ennen kuin kirjaudut sisään uudelleen kaksiosaisella todennuksella. Laite ei tule takaisin näkyviin luetteloon, ennen kuin kirjaudut sisään uudelleen.

Mac

Voit poistaa laitteita Apple ID -tilisivultasi:

1. Klikkaa laitetta, niin näet sen tiedot, ja klikkaa sitten Poista.
    Mac-näyttö, joka näyttää sisäänkirjautuneet laitteet ja maksut ja toimitukset
  2. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto klikkaamalla uudelleen.
  3. Jos olet edelleen kirjautunut Apple ID:llä laitteessa, se voi tulla uudelleen näkyviin tilisivullesi seuraavan kerran, kun laitteesi muodostaa yhteyden Internetiin. Voit poistaa laitteen tilisivultasi pysyvästi kirjautumalla ulos iCloudista, iTunesista, iMessagesta, FaceTimestä ja Game Centeristä tai tyhjentämällä laitteen.

iPhone näyttää laitetiedot, jossa Etsi Macini on päällä

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos käytössä on iOS 10.3 tai uudempi, voit poistaa laitteita iPhonestasi, iPadistasi tai iPod touchistasi:

1. Tarkastele laitteen tietoja napauttamalla laitetta ja napauta sitten Poista tililtä.
  2. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto napauttamalla uudelleen.
  3. Jos olet edelleen kirjautunut Apple ID:llä laitteessa, se voi tulla uudelleen näkyviin tilisivullesi seuraavan kerran, kun laitteesi muodostaa yhteyden Internetiin. Voit poistaa laitteen tilisivultasi pysyvästi kirjautumalla ulos iCloudista, iTunesista, iMessagesta, FaceTimestä ja Game Centeristä tai tyhjentämällä laitteen.