Näin tarkistat Apple ID -laiteluettelosta, missä laitteissa olet kirjautuneena

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä laitteet näkyvät Apple ID -laiteluettelossasi, miten näet laitteesi tiedot ja miten voit tarvittaessa poistaa laitteen.

Katso missä olet kirjautuneena

Katso alla olevien ohjeiden avulla laitteet, joissa olet kirjautuneena Apple ID:lläsi.

Tarkista iPhonestasi, iPadistasi tai iPod touchistasi, missä olet kirjautunut sisään

1. Napauta Asetukset > [nimesi] ja vieritä sitten alas.
  2. Napauttamalla laitteen nimeä näet laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion, sekä tiedon siitä, onko laite luotettu ja voiko siihen vastaanottaa Apple ID -vahvistuskoodeja. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja. Joudut ehkä vastaamaan turvakysymyksiin, ennen kuin näet laitetiedot.

Tarkista Macistasi, missä olet kirjautunut sisään

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID.
  3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja. Joudut ehkä vastaamaan turvakysymyksiin, ennen kuin näet laitetiedot.

Tarkista Windows-tietokoneestasi, missä olet kirjautunut sisään

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tilin tiedot ja sitten Hallitse Apple ID:tä.
  3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja.

Tarkista verkossa, missä olet kirjautunut sisään

Apple ID -tilisivusi Laitteet-kohdasta näet, missä laitteissa olet parhaillaan kirjautuneena Apple ID:llä:

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi* ja siirry Laitteet-kohtaan.
  2. Jos et näe laitteita heti, klikkaa Näytä tiedot ja vastaa turvakysymyksiisi.
  3. Klikkaa laitteen nimeä, niin näet kyseisen laitteen tiedot, kuten sen mallin, sarjanumeron ja käyttöjärjestelmäversion. Eri laitetyypeistä saatetaan näyttää eri tietoja.

*Apple ID:si luontitavasta riippuen sinun pitää ehkä antaa lisätietoja.

Laitteen lisääminen luetteloon

Voit lisätä laitteen luetteloon kirjautumalla sisään Apple ID:lläsi. Kun kirjaudut laitteeseen Apple ID:llä, kyseinen laite ilmestyy luetteloon. Kirjaudu sisään seuraavissa paikoissa:

• Jos käytössä on iOS 9 tai uudempi, kirjaudu laitteessa iCloudiin, iMessageen, FaceTimeen, iTunes ja App Storeen tai Game Centeriin. Lisäksi näet laitepariksi liitetyn Apple Watchin.
  • Jos käytössä on iOS 8, kirjaudu laitteessa iCloudiin tai iTunes ja App Storeen. Lisäksi näet laitepariksi liitetyn Apple Watchin.
  • Jos käytössä on OS X Yosemite tai uudempi tai Windows 10 tai uudempi, kirjaudu laitteessa iCloudiin.
  • Jos käytössä on Apple TV HD tai uudempi, kirjaudu laitteessa iTunes ja App Storeen.
  • Jos käytössä on Apple TV (3. sukupolvi) tai aiempi, kirjaudu laitteessa iTunes Storeen.
  • Laitteet, joissa on iOS:n, OS X:n tai tvOS:n vanhempi versio, eivät näy laiteluettelossa.

AirPodit tulevat näkyviin Missä on…? -apissa, mutta ne eivät näy Apple ID -laiteluettelossa. Voit poistaa AirPodit tililtäsi Missä on…? -toiminnolla.

Laitteen poistaminen luettelosta

Jos laitteesi puuttuu, voit etsiä laitteesi Missä on…? -toiminnolla ja ryhtyä lisätoimiin sen palauttamiseksi ja tietojen turvallisuuden takaamiseksi. Jos et käytä laitetta enää tai et tunnista sitä, haluat ehkä poistaa sen luettelosta.

Jos määrität kaksiosaisen todennuksen Apple ID:llesi, laitteen poistaminen varmistaa, että se ei voi enää näyttää vahvistuskoodeja. Sillä ei myöskään voi käyttää iCloudia ja muita Applen palveluita, kuten Missä on…? -toimintoa, ennen kuin kirjaudut sisään kaksiosaisella todennuksella. Laite ei tule takaisin näkyviin luetteloon, ennen kuin kirjaudut sisään uudelleen.

Laitteen poistaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Tarkastele laitteen tietoja napauttamalla laitetta ja napauta sitten Poista tililtä.
  2. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto napauttamalla uudelleen.
  3. Haluatko poistaa laitteen pysyvästi tilisivulta?

Laitteen poistaminen Macin avulla

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID.
  3. Klikkaa laitetta, niin näet sen tiedot, ja klikkaa sitten Poista tililtä.
  4. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto klikkaamalla uudelleen.
  5. Haluatko poistaa laitteen pysyvästi tilisivulta?

Laitteen poistaminen Windows-tietokoneen avulla

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tilin tiedot ja sitten Hallitse Apple ID:tä.
  3. Klikkaa laitetta, niin näet sen tiedot, ja klikkaa sitten Poista tililtä.
  4. Lue näyttöön tuleva viesti ja vahvista sitten laitteen poisto klikkaamalla uudelleen.
  5. Haluatko poistaa laitteen pysyvästi tilisivulta?

Laitteen poistaminen verkossa

Voit poistaa laitteita Apple ID -tilisivultasi:

1. Klikkaa laitetta, niin näet sen tiedot, ja klikkaa sitten Poista tililtä.
  2. Tarkista näkyviin tuleva viesti.
  3. Klikkaa uudelleen vahvistaaksesi, että haluat poistaa laitteen.
  4. Haluatko poistaa laitteen pysyvästi tilisivulta?

Laitteen poistaminen pysyvästi tilisivulta

Jos olet edelleen kirjautunut Apple ID:llä laitteessa, se voi tulla uudelleen näkyviin tilisivullesi seuraavan kerran, kun laitteesi muodostaa internet-yhteyden. Voit poistaa laitteen tilisivultasi pysyvästi kirjautumalla ulos kyseisellä laitteella iCloudista, iTunes ja App Storesta, iMessagesta, FaceTimesta ja Game Centeristä tai tyhjentämällä laitteen.