Kahden Mac-apin käyttäminen rinnakkain Split View’n avulla

Split View’n avulla voit täyttää Macin näytön kahdella apilla ilman ikkunoiden manuaalista siirtämistä ja koon muuttamista.

Siirtyminen Split View’hun

Jos käytät macOS Catalinaa tai uudempaa:

1. Siirrä osoitin ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevan koko näytön painikkeen  päälle. Voit myös klikata painiketta ja pitää sitä painettuna.
  2. Valitse valikosta Aseta ikkuna näytön vasempaan reunaan tai Aseta ikkuna näytön oikeaan reunaan. Ikkuna täyttää tällöin näytön kyseisen puolen.
  3. Klikkaa sitten toisella puolella olevaa ikkunaa, niin voit ryhtyä käyttämään molempia ikkunoita rinnakkain.

Jos käytät macOS Mojavea, High Sierraa, Sierraa tai El Capitania:

1. Klikkaa ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa koko näytön painiketta   ja pidä sitä painettuna.
  2. Kun pidät painiketta painettuna, ikkuna kutistuu, ja voit vetää sen näytön vasempaan tai oikeaan laitaan.
  3. Vapauta painike ja klikkaa näytön toisella puolella olevaa ikkunaa, niin voit ryhtyä käyttämään molempia ikkunoita rinnakkain.

Jos et pysty siirtymään Split View’hun

Jos Split View ei toimi, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Mission Control ja varmista, että Näytöillä on eri tilat -asetus on valittuna.

Työskentely Split View’ssa

Split View’ssa voit käyttää kahta appia rinnakkain ilman, että muut apit ovat tiellä.

• Valitse ikkuna, jota haluat käyttää, klikkaamalla mitä tahansa kohtaa siinä.
  • Voit tuoda valikkorivin näkyviin viemällä osoittimen näytön ylälaitaan.
  • Voit vaihtaa ikkunoiden paikkoja keskenään vetämällä ikkunan toiseen laitaan.
  • Voit säätää ikkunan leveyttä vetämällä ikkunoiden välissä olevaa pystysuoraa viivaa.
  • Voit siirtyä muihin appeihin tai työpöydälle käyttämällä Mission Controlia tai Multi-Touch-eleitä, esimerkiksi pyyhkäistä vasemmalle tai oikealle neljällä sormella ohjauslevyllä.

Poistuminen Split View’sta

1. Siirrä osoitin näytön ylälaitaan, niin ikkunapainikkeet tulevat näkyviin.
  2. Klikkaa jommassakummassa ikkunassa koko näytön painiketta . Kyseinen ikkuna poistuu Split View’sta.
  3. Toinen ikkuna siirtyy koko näytön tilaan. Voit siirtyä koko näytön ikkunaan käyttämällä Mission Controlia tai Multi-Touch-eleitä, esimerkiksi pyyhkäistä vasemmalle tai oikealle neljällä sormella ohjauslevyllä.