Kahden Mac-ohjelman käyttäminen rinnakkain Split View'n avulla

OS X El Capitanin tai uudemman version Split View -ominaisuuden avulla voit täyttää Macin näytön kahdella ohjelmalla eikä sinun tarvitse siirtää ikkunoita tai muuttaa niiden kokoa manuaalisesti.

Siirtyminen Split View'hun

1. Pidä ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa koko näytön painiketta   painettuna.
  2. Kun pidät painiketta painettuna, ikkuna kutistuu, ja voit vetää sen näytön vasempaan tai oikeaan laitaan.
  3. Vapauta painike ja klikkaa toista ikkunaa, niin voit aloittaa ikkunoiden käytön rinnakkain.

Jos jo tarkastelet jotakin ikkunaa koko näytön näkymässä, voit silti tarkastella sitä rinnakkain toisen ikkunan kanssa. Avaa Mission Control ja vedä sitten ikkuna näytön ylälaidassa olevaan koko näytön ohjelman pikkukuvaan.

Jos ohjelma tarvitsee enemmän näyttötilaa Split View'hun siirtymistä varten, näyttöön saattaa tulla viesti, jonka mukaan ohjelma ei ole käytettävissä koko näytön tilassa. Saat ohjelmalle lisää tilaa käyttämällä suurempaa näytön tarkkuutta. Jos ohjelma ei tue Split View'ta lainkaan, siinä on zoomauspainike   koko näytön painikkeen  sijaan.

Jos koko näytön painikkeen painaminen pitkään ei siirrä ohjelmaa Split View'hun, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Mission Control. Varmista sitten, että Näytöillä on eri tilat -asetus on valittuna.

Työskentely Split View'ssa

Split View'ssa voit käyttää kahta ohjelmaa rinnakkain ilman että muut ohjelmat ovat tiellä.

• Valitse ikkuna, jota haluat käyttää, klikkaamalla mitä tahansa kohtaa siinä.
  • Voit tuoda valikkorivin näkyviin viemällä osoittimen näytön ylälaitaan.
  • Voit vaihtaa ikkunoiden paikkoja keskenään vetämällä ikkunan toiseen laitaan.
  • Voit säätää ikkunan leveyttä vetämällä ikkunoiden välissä olevaa pystysuoraa viivaa.
  • Voit siirtyä muihin ohjelmiin tai työpöydälle käyttämällä Mission Controlia tai Multi-Touch-eleitä, kuten pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle neljällä sormella ohjauslevyllä.

Poistuminen Split View'sta

1. Tuo ikkunapainikkeet näkyviin viemällä osoitin näytön ylälaitaan ja klikkaa sitten koko näytön painiketta  .
  2. Toinen ikkuna pysyy koko näytön näkymässä. Voit siirtyä siihen käyttämällä Mission Controlia tai Multi-Touch-eleitä, kuten pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle neljällä sormella ohjauslevyllä.