Apple Music -tilauksen hallinta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit peruuttaa Apple Music -tilauksen, muuttaa tilauksesi tyyppiä ja liittyä olemassa olevaan Perhetilaukseen.

Voit peruuttaa Apple Music -tilauksesi tai muuttaa sitä käyttämällä laitetta, jolla teit tilauksen, tai toista laitetta, kunhan olet kirjautuneena sisään samalla Apple ID:llä:

Jos peruutat Apple Music -tilauksen, et voi enää käyttää Apple Music -katalogia, mitään Kirjastoosi lisäämää musiikkiasi tai Apple Musicin ominaisuuksia, kun nykyinen tilausjaksosi päättyy.

Jos peruutat tilauksen kokeilujaksolla, voit käyttää Apple Music -katalogia ja muita ominaisuuksia siihen asti, kunnes sinulta oltaisiin laskutettu täysi hinta. Joissakin maissa tai joillakin alueilla saatat menettää Apple Musicin katalogin ja ominaisuuksien käyttöoikeudet välittömästi, jos peruutat tilauksen kokeilujaksolla.

Apple Music -tilauksesi hallinta Apple-laitteella toimii samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin tilauksen hallinta. Lue lisätietoja tilausten tarkastelemisesta, muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Apple Music -ominaisuudet, -tilaukset ja -hinnoittelut saattavat vaihdella. Katso, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Tilauksen peruuttaminen tai muuttaminen

Voit peruuttaa tai muuttaa Apple Music -tilaustasi iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, Android-laitteella, Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai Apple TV:llä.

Tilauksesi saattaa uusiutua, jos et peruuta sitä vähintään 24 tuntia ennen uusimispäivämäärää.

iPhone X, jossa näkyy Apple Music -jäsenyysnäyttö ja Vahvista peruutus -viesti

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, jolla rekisteröidyit Apple Musiciin, napauta tätä linkkiä: Näytä tilaus. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön yläreunassa olevaa Apple ID:täsi ja sitten Näytä Apple ID. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
  3. Selaa Tilauksiin ja napauta sitä.
  4. Napauta Apple Music -tilaustasi.
    Jos sinua veloitetaan tilauksesta, mutta et näe sitä tilausluettelossasi, varmista, että olet kirjautuneena sillä Apple ID:llä, jolla teit Apple Music -tilauksen alun perin ja jolla käytät Apple Musicia laitteellasi. Lue, miten toimia, jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: voit muuttaa henkilökohtaiseen jäsenyyteen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi tai vaihtaa opiskelijatilaukseen ja todistaa kelvollisuutesi.
    Peruuta: Napauta Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.

Android-puhelin, jossa näkyy Apple Music -jäsenyysnäyttö ja Poista automaattinen uusinta käytöstä -viesti

Android-laite

Sen lisäksi, että voit muuttaa tai peruuttaa jäsenyytesi, voit myös muuttaa maksutapaasi tai lunastaa lahjakortteja tilillesi Android-laitteellasi.

Jos sinulla ei enää ole Android-laitetta, jolla rekisteröidyit Apple Musiciin, lataa ensin Apple Music -appi uudelle Android-laitteellesi tai hallitse tilaustasi toisella laitteella.

1. Napauta Android-laitteesi Apple Music -apin vasemmassa yläkulmassa Valikko-kuvake.
  2. Napauta Asetukset. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
  3. Napauta sivun yläosassa Tilin asetukset ja sitten Hallinnoi jäsenyyttä.
  4. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: voit muuttaa henkilökohtaiseen jäsenyyteen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi tai vaihtaa opiskelijatilaukseen ja todistaa kelvollisuutesi.
    Peruuta: Poista automaattinen uusinta käytöstä ja napauta sitten Pois päältä. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.

Mac tai Windows-tietokone

Jos käytät Macia tai Windows-tietokonetta, jolla rekisteröidyit Apple Musiciin, klikkaa tätä linkkiä: Näytä tilaus. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili. Sinun on ehkä kirjauduttava sisään Apple ID:lläsi.
  3. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon. Valitse Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  4. Klikkaa Apple Music -tilauksesi oikealla puolella Muokkaa.
    Jos sinua veloitetaan tilauksesta, mutta et näe sitä tilausluettelossasi, varmista, että olet kirjautuneena sillä Apple ID:llä, jolla teit Apple Music -tilauksen alun perin ja jolla käytät Apple Musicia laitteellasi. Lue, miten toimia, jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: voit muuttaa henkilökohtaiseen jäsenyyteen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi tai vaihtaa opiskelijatilaukseen ja todistaa kelvollisuutesi.
    Peruuta: Klikkaa Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.

Tietokone, jossa on iTunes avoinna Apple Music -jäsenyysnäytön kohdalta niin, että Vahvista peruutus -valintaikkuna on näkyvissä

Apple TV

1. Avaa Asetukset ja valitse sitten Tilit.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse tilauksia.
  3. Valitse Apple Music -tilauksesi.
    Jos sinua veloitetaan tilauksesta, mutta et näe sitä tilausluettelossasi, varmista, että olet kirjautuneena sillä Apple ID:llä, jolla teit Apple Music -tilauksen alun perin ja jolla käytät Apple Musicia laitteellasi. Lue, miten toimia, jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi.
  4. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: Voit muuttaa henkilökohtaiseen tilaukseen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, tai vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi. Jos haluat vaihtaa opiskelijajäsenyyteen, käytä toista laitetta.
    Peruuta: Klikkaa Peruuta tilaus. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.

TV, jossa on avoinna Apple Music -jäsenyysnäyttö. Peruuta tilaus -painike on valittuna.

Apple Music ei ole saatavilla malleissa Apple TV (2. sukupolvi) ja Apple TV (3. sukupolvi).

Liittyminen olemassa olevaan perheeseen

Jos kuulut jo Perhejako-ryhmään, jolla on Apple Music -perhetilaus, sinun ei tarvitse tehdä mitään liittyäksesi jäseneksi.

Jos sinulla on henkilökohtainen Apple Music -tilaus ja haluat liittyä olemassa olevaan perheeseen, johon et vielä kuulu, toimi seuraavasti:

1. Pyydä perheen järjestäjää kutsumaan sinut perheryhmäänsä.
  2. Hyväksy kutsu liittyä ryhmään.
  3. Kun hyväksyt kutsun, avaa Apple Music -appi ja tarkista, että olet osa ryhmää. Noudata vaiheita hallitaksesi tilaustasi laitteellasi ja varmista, että sinulla on perhetilaus.

Kun liityt perhetilaukseen, henkilökohtainen tai opiskelijatilauksesi päättyy seuraavan laskutuskauden lopussa. Jos haluat poistua perheestä ja ottaa oman henkilökohtaisen tai opiskelijatilauksesi myöhemmin takaisin käyttöön, voit muuttaa takaisin siihen.

Jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi

• Varmista, että laitteellasi on ajantasainen ohjelmisto tai päivitä Androidin Apple Music -appi uusimpaan versioon.
  • Olet saattanut kirjautua sisään eri Apple ID:llä kuin sillä, jolla teit tilauksen. Kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä ja tarkista, ovatko tilauksesi laskutettu sillä tilillä. Jos sinulla on käytössä kaksiosainen todennus, sinua saatetaan pyytää antamaan vahvistustunnus. Jos et muista kyseisen Apple ID:n salasanaa, me voimme auttaa.
  • Jos et ole perheen järjestäjä, voit poistua perhetilauksesta, mutta järjestäjää laskutetaan edelleen perhetilauksesta, kunnes hän peruuttaa sen.
  • Jos rekisteröidyit Apple Musiciin operaattorisi kautta, ota yhteyttä heihin peruuttaaksesi tilauksesi.
  • Jos vastaanotit sähköpostin tilauksesta tai Apple Music -veloituksesta, etkä ole varma sen aitoudesta, tarkista, että se on varmasti aito sähköposti Applelta.
  • Jos et vieläkään voi tarkastella tai hallita tilauksiasi, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.