Apple Music -tilauksen hallinta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit peruuttaa Apple Music -tilauksen, muuttaa tilauksesi tyyppiä ja liittyä olemassa olevaan perhetilaukseen.

Mac, iPhone ja Android-puhelin, joissa näkyy, miten voit hallita Apple Music -tilaustasi.

Voit peruuttaa Apple Music -tilauksesi tai muuttaa sitä käyttämällä laitetta, jolla teit tilauksen, tai toista laitetta, kunhan olet kirjautuneena sisään samalla Apple ID:llä:

Jos peruutat Apple Music -tilauksen, et voi enää käyttää Apple Music -luetteloa, mitään kirjastoosi lisäämää musiikkiasi tai Apple Musicin ominaisuuksia, kun nykyinen tilausjaksosi päättyy.

Jos peruutat tilauksen kokeilujakson aikana, menetät Apple Music -luettelon ja sen ominaisuuksien käyttöoikeuden välittömästi.

Apple Music -tilauksesi hallinta Apple-laitteella toimii samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin tilauksen hallinta. Lue lisätietoja tilausten tarkastelemisesta, muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Apple Music -ominaisuudet, -tilaukset ja -hinnoittelut saattavat vaihdella. Katso, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Tilauksen peruuttaminen tai muuttaminen

Voit peruuttaa tai muuttaa Apple Music -tilaustasi iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, Android-laitteella, Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai Apple TV:llä.

Tilauksesi saattaa uusiutua, jos et peruuta sitä vähintään 24 tuntia ennen uusimispäivämäärää.

iPhone X, jossa näkyy Apple Music -jäsenyysnäyttö ja Vahvista peruutus -viesti

iPhone, iPad tai iPod touch

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, jolla rekisteröidyit Apple Musiciin, napauta tätä linkkiä: Näytä tilaus. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön yläreunassa olevaa Apple ID:täsi ja sitten Näytä Apple ID. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
  3. Selaa Tilaukset-kohtaan ja napauta sitä.
  4. Napauta Apple Music -tilaustasi.
    Jos sinua veloitetaan tilauksesta, mutta et näe sitä tilausluettelossasi, varmista, että olet kirjautuneena sillä Apple ID:llä, jolla teit Apple Music -tilauksen alun perin ja jolla käytät Apple Musicia laitteellasi. Lue, miten toimia, jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: voit vaihtaa henkilökohtaiseen tilaukseen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi tai vaihtaa opiskelijatilaukseen ja todistaa kelpoisuutesi.
    Peruuta: Napauta Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.*

Android-puhelin, jossa näkyvät Hallitse jäsenyyttä -asetukset.

Android-laite

Sen lisäksi, että voit muuttaa tai peruuttaa jäsenyytesi, voit myös muuttaa maksutapaasi tai lunastaa lahjakortteja tilillesi Android-laitteellasi tai Chromebookillasi.

Jos sinulla ei enää ole Android-laitetta, jolla rekisteröidyit Apple Musiciin, lataa ensin Apple Music -sovellus uudelle Android-laitteellesi tai hallitse tilaustasi toisella laitteella.

1. Napauta Android-laitteesi Apple Music -sovelluksessa valikkopainiketta Järjestämisvalinnat-painike
  2. Napauta Tili. Jos Tili-valintaa ei näy, napauta Asetukset > Kirjaudu sisään, kirjaudu Apple ID:lläsi sisään, napauta paluupainiketta Siirry ylös -painike ja napauta valikkopainiketta Järjestämisvalinnat-painike uudelleen.
  3. Napauta Hallitse jäsenyyttä.
  4. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: voit vaihtaa henkilökohtaiseen tilaukseen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi tai vaihtaa opiskelijatilaukseen ja todistaa kelpoisuutesi.
    Peruuta: Napauta Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.*

Mac tai Windows-tietokone

Jos käytät Macia tai Windows-tietokonetta, jolla rekisteröidyit Apple Musiciin, klikkaa tätä linkkiä: Näytä tilaus. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili. Sinun on ehkä kirjauduttava sisään Apple ID:lläsi.
  3. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon. Valitse Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse.
  4. Klikkaa Apple Music -tilauksesi oikealla puolella Muokkaa.
    Jos sinua veloitetaan tilauksesta, mutta et näe sitä tilausluettelossasi, varmista, että olet kirjautuneena sillä Apple ID:llä, jolla teit Apple Music -tilauksen alun perin ja jolla käytät Apple Musicia laitteellasi. Lue, miten toimia, jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi.
  5. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: voit vaihtaa henkilökohtaiseen tilaukseen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi tai vaihtaa opiskelijatilaukseen ja todistaa kelpoisuutesi.
    Peruuta: Klikkaa Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.*

Tietokone, jossa on iTunes avoinna Apple Music -jäsenyysnäytön kohdalta niin, että Vahvista peruutus -valintaikkuna on näkyvissä

Apple TV

1. Avaa Asetukset ja valitse sitten Tilit.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse tilauksia.
  3. Valitse Apple Music -tilauksesi.
    Jos sinua veloitetaan tilauksesta, mutta et näe sitä tilausluettelossasi, varmista, että olet kirjautuneena sillä Apple ID:llä, jolla teit Apple Music -tilauksen alun perin ja jolla käytät Apple Musicia laitteellasi. Lue, miten toimia, jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi.
  4. Muokkaa tilauksen asetukset haluamiksesi.
    Muuta: Voit vaihtaa henkilökohtaiseen tilaukseen, joka laskutetaan kuukausittain tai vuosittain, tai vaihtaa perhetilaukseen ja sitten kutsua perheenjäseniäsi. Jos haluat vaihtaa opiskelijajäsenyyteen, käytä toista laitetta.
    Peruuta: Klikkaa Peruuta tilaus. Tilauksesi päättyy meneillään olevan laskutuskauden lopussa.*

TV, jossa on avoinna Apple Music -jäsenyysnäyttö. Peruuta tilaus -painike on valittuna.

Apple Music ei ole saatavilla malleissa Apple TV (2. sukupolvi) ja Apple TV (3. sukupolvi).

Liittyminen olemassa olevaan perheeseen

Jos kuulut jo Perhejako-ryhmään, jolla on Apple Music -perhetilaus, sinun ei tarvitse tehdä mitään liittyäksesi jäseneksi.

Jos sinulla on henkilökohtainen Apple Music -tilaus ja haluat liittyä olemassa olevaan perheeseen, johon et vielä kuulu, toimi seuraavasti:

1. Pyydä perheen järjestäjää kutsumaan sinut perheryhmäänsä.
  2. Hyväksy kutsu liittyä ryhmään.
  3. Kun olet hyväksynyt kutsun, avaa Apple Music -appi ja varmista, että olet ryhmän jäsen. Noudata ohjeita, joiden avulla voit hallita laitteesi tilausta ja varmistaa, että sinulla on perhetilaus.

Kun liityt perhetilaukseen, henkilökohtainen tai opiskelijatilauksesi päättyy seuraavan laskutuskauden lopussa. Jos haluat poistua perheestä ja ottaa oman henkilökohtaisen tai opiskelijatilauksesi myöhemmin takaisin käyttöön, voit vaihtaa siihen takaisin.

Jos et edelleenkään voi tarkastella tilaustasi

• Varmista, että laitteellasi on ajantasainen ohjelmisto, tai päivitä Androidin Apple Music -sovellus uusimpaan versioon.
  • Olet saattanut kirjautua sisään eri Apple ID:llä kuin sillä, jolla teit tilauksen. Kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä ja tarkista, laskutetaanko tilaukset siltä tililtä. Jos sinulla on käytössä kaksiosainen todennus, sinua saatetaan pyytää antamaan vahvistustunnus. Jos et muista kyseisen Apple ID:n salasanaa, voimme auttaa.
  • Jos et ole perheen järjestäjä, voit poistua perhetilauksesta, mutta järjestäjää laskutetaan edelleen perhetilauksesta, kunnes hän peruuttaa sen.
  • Jos rekisteröidyit Apple Musiciin operaattorisi kautta, ota yhteyttä operaattoriin tilauksen peruuttamista varten.
  • Jos vastaanotit sähköpostin tilauksesta tai Apple Music -veloituksesta, mutta et ole varma sen aitoudesta, tarkista, että se on varmasti aito sähköposti Applelta.
  • Jos et vieläkään voi tarkastella tai hallita tilauksiasi, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

* Jos peruutat tilauksen kokeilujakson aikana, menetät Apple Music -luettelon ja sen ominaisuuksien käyttöoikeuden välittömästi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.