Apple Music -tilauksen hallinta iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla, Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä

Lue, miten voit peruuttaa Apple Music -tilauksen, vaihtaa kuukausittaiseen henkilökohtaiseen tilaukseen, vuotuiseen henkilökohtaiseen tilaukseen, perhe- tai opiskelijatilaukseen tai liittyä olemassa olevaan perheeseen.

Apple Music -tilauksen avulla saat käyttöösi koko Apple Music -luettelon: kappaleet, soittolistat, videot ja muun sisällön. Voit käyttää kirjastoasi kaikilla laitteillasi, kunhan olet kirjautunut kaikkiin laitteisiisi samalla Apple ID:llä ja iCloud-musiikkikirjasto on päällä.

Tämä artikkeli koskee Apple-laitteita. Lue, miten voit hallita Apple Music -tilausta, jos käytät Android-puhelinta.

Apple Musicin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Tilauksen peruuttaminen

Voit peruttaa Apple Music -tilauksesi iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä

Jos peruutat tilauksesi kokeilujakson aikana, voit silti käyttää koko Apple Music -luetteloa siihen päivämäärään asti, johon olet maksanut koko hinnan.

Tilauksesi saattaa uusiutua, jos et peruuta sitä viimeistään 24 tuntia ennen uusimisajankohtaa.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tarkastele tilaustasi napauttamalla tätä linkkiä: Tarkastele omaa tilausta. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Musiikki-appi ja napauta Sinulle.
  2. Napauta profiilikuvaketta ympyrä, jossa on vaaleanpunainen siluetti valkoisella taustalla tai valokuvaasi oikeassa yläkulmassa.
  3. Vieritä profiilisivusi alalaitaan ja napauta Näytä tili. Jos et ole vielä ottanut Apple Music -profiilia käyttöön, siirry vaiheeseen 4.
  4. Napauta Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  5. Vieritä Tilaukset-kohtaan, napauta sitä ja napauta sitten Apple Music. Jos sinulla ei ole muita tilauksia, siirryt suoraan Apple Musiciin.
  6. Napauta Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Kun peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.

Matkapuhelinliittymän mukana tulevia tilauksia voi hallita operaattorin kautta. Ota yhteyttä operaattoriisi, jos haluat peruuttaa tilauksesi.

Mac tai Windows-tietokone

Tarkastele tilaustasi napauttamalla tätä linkkiä: Tarkastele omaa tilausta. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Todenna Apple ID:si ja klikkaa sitten vaihtoehtoa Näytä tili.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon.
  5. Valitse Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse ja sitten Apple Music. Jos sinulla ei ole muita tilauksia, siirryt suoraan Apple Musiciin.
  6. Klikkaa Peruuta tilaus ja sitten Vahvista. Kun peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.

Apple TV

Voit peruuttaa tilauksesi Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi). Apple TV (3. sukupolvi tai aiempi) ei ole yhteensopiva Apple Musicin kanssa.

1. Avaa Asetukset ja valitse sitten Tilit.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse tilauksia. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  3. Valitse Apple Music ja sitten Peruuta tilaus. Kun peruutat tilauksen, se lopetetaan nykyisen laskutusjakson loppuessa.

Tilauksen muuttaminen

Voit muuttaa tilauksesi tyyppiä milloin tahansa. Kaikki tyypit antavat käyttöösi koko Apple Music -luettelon, mutta tilauksissa on joitakin eroja:

• Kuukausittainen henkilökohtainen tilaus maksetaan kerran kuussa. Vuositilauksella saat 12 kuukautta Apple Musicia 10 kuukauden hinnalla.
  • Perhetilauksen ansiosta enintään kuuden hengen perheen kaikki jäsenet voivat nauttia Apple Musicin eduista, ja kullakin on oma kirjastonsa. Lue lisätietoja liittymisestä perhetilauksella. Voit myös liittyä olemassa olevaan perheeseen.
  • Tietyissä maissa ja tietyillä alueilla tutkintoja myöntävien korkeakoulujen tai yliopistojen opiskelijat voivat opiskelijatilauksen avulla käyttää Apple Musicia alennettuun jäsenhintaan jopa 48 kuukauden (4 vuoden) ajan. Lue lisätietoja liittymisestä opiskelijana.

Vaihda nykyinen henkilökohtainen tilauksesi kuukausittaiseksi henkilökohtaiseksi tilaukseksi, vuotuiseksi henkilökohtaiseksi tilaukseksi, perhetilaukseksi tai opiskelijatilaukseksi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä toimimalla seuraavasti.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tarkastele tilaustasi napauttamalla tätä linkkiä: Tarkastele omaa tilausta. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Musiikki-appi ja napauta Sinulle.
  2. Napauta profiilikuvaketta ympyrä, jossa on vaaleanpunainen siluetti valkoisella taustalla tai valokuvaasi oikeassa yläkulmassa.
  3. Vieritä profiilisivusi alalaitaan ja napauta Näytä tili. Jos et ole vielä ottanut Apple Music -profiilia käyttöön, siirry vaiheeseen 4.
  4. Napauta Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  5. Vieritä Tilaukset-kohtaan, napauta sitä ja napauta sitten Apple Music, jotta näet valinnat. Jos sinulla ei ole muita tilauksia, siirryt suoraan Apple Musiciin.
  6. Valitse haluamasi tilaustyyppi Valinnat-kohdassa.
    Jos haluat vaihtaa vuotuiseen henkilökohtaiseen tilaukseen, napauta Henkilökohtainen (1 vuosi). Vahvista valintasi ja napauta sitten Takaisin.
    Jos haluat vaihtaa perhetilaukseen, napauta Perhe (1 kuukausi). Vahvista valintasi ja napauta sitten Takaisin.
    Jos haluat vaihtaa opiskelijatilaukseen, napauta Opiskelija (1 kuukausi). Uusi ikkuna avautuu. Napauta Vahvista kelpoisuus ja vahvista sitten opiskelijastatuksesi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan.

Mac tai Windows-tietokone

Tarkastele tilausta klikkaamalla tätä linkkiä: Tarkastele omaa tilausta. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Todenna Apple ID:si ja klikkaa sitten vaihtoehtoa Näytä tili.
  4. Vieritä Tilitiedot-sivulla Asetukset-osioon.
  5. Tuo valinnat näyttöön valitsemalla Tilaukset-kohdan oikealta puolelta Hallitse ja sitten Apple Music. Jos sinulla ei ole muita tilauksia, siirryt suoraan Apple Musiciin.
  6. Valitse haluamasi tilaustyyppi Valinnat-kohdan oikealta puolelta:
    Jos haluat vaihtaa vuotuiseen henkilökohtaiseen tilaukseen, klikkaa Henkilökohtainen (1 vuosi). Vahvista sitten valintasi.
    Jos haluat vaihtaa perhetilaukseen, klikkaa Perhe (1 kuukausi). Vahvista sitten valintasi.
    Jos haluat vaihtaa opiskelijatilaukseen, klikkaa Opiskelija (1 kuukausi) Edellyttää vahvistusta. Uusi ikkuna avautuu. Napauta Vahvista kelpoisuus ja vahvista sitten opiskelijastatuksesi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan.
  7. Klikkaa Valmis.

Apple TV

Voit muuttaa tilaustasi Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi). Apple TV (3. sukupolvi tai aiempi) ei ole yhteensopiva Apple Musicin kanssa.

1. Avaa Asetukset ja valitse sitten Tilit.
  2. Valitse Tilaukset-kohdasta Hallitse tilauksia. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  3. Valitse aktiivisten tilausten luettelosta Apple Music -tilaus ja sitten haluamasi tilaustyyppi. Voit vaihtaa opiskelijatilaukseen iOS-laitteeltasi tai tietokoneeltasi.

Liittyminen olemassa olevaan perheeseen

Jos kuulut jo Perhejako-ryhmään, jolla on Apple Music -perhetilaus, sinun ei tarvitse tehdä mitään liittyäksesi jäseneksi.

Jos sinulla on henkilökohtainen Apple Music -tilaus ja haluat liittyä olemassa olevaan perheeseen, johon et vielä kuulu, toimi seuraavasti:

1. Pyydä perheen järjestäjää kutsumaan sinut perheryhmäänsä.
  2. Hyväksy kutsu liittyä ryhmään.
  3. Kun olet hyväksynyt kutsun, avaa Apple Music -appi ja varmista, että olet ryhmän jäsen. Napauta Sinulle ja sitten profiilikuvaketta Apple Music -profiilikuvake tai valokuvaasi. Etsi Lisää artisteja ja kuraattoreita -kohdasta Hallitse perhejäsenyyttä.

Kun liityt perhetilaukseen, henkilökohtainen tilauksesi peruutetaan seuraavan laskutusjakson lopussa. Jos haluat aloittaa henkilökohtaisen tilauksesi myöhemmin taas alusta, voit vaihtaa takaisin siihen.

Lisäohjeet

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.