Kuvien tai albumien etsiminen, kun kirjasto on siirretty Kuvat-ohjelmaan

Jos kuvia tai albumeita näyttää puuttuvan siirrettyäsi iPhoto- tai Aperture-kirjaston Kuvat-ohjelmaan, tarkista seuraavat seikat.

Tarkista, että siirsit oikean kirjaston

Jos Kuvat-kansiossasi on useampi kuin yksi kirjasto, Kuvat pyytää valitsemaan siirrettävän kirjaston, kun avaat sen ensimmäisen kerran. Tästä kirjastosta tulee oletuskirjasto, ja se sisältää ne kuvat, jotka Kuvat näyttää aina avatessasi ohjelman.

Jos valitset muun kirjaston (esimerkiksi vanhemman iPhoto-kirjaston) Kuvat-ohjelman ensimmäisellä avaamiskerralla, et ehkä näe kaikkia kuvia, joiden odotat näkyvän. Voit siirtää toisen kirjaston pitämällä optionäppäintä painettuna avatessasi Kuvat-ohjelman. Valitse kirjasto -valintaikkuna avautuu, ja voit valita siitä jonkin Kuvat-kansiossa olevista kuvakirjastoista:

Kuvat-ohjelman Valitse kirjasto -valintaikkuna

Klikkaa sivupalkissa Omat albumit, jotta näet kaikki albumisi

Kun avaat Kuvat-ohjelman ensimmäistä kertaa, kuvat näkyvät Hetket-näkymässä. Siinä kuvat näkyvät yksitellen, mutta albumeita ei näy. Saat ne näkyviin klikkaamalla Kuvat-ohjelman sivupalkissa Omat albumit.

Etsi albumeiksi muuttuneet iPhoto-tapahtumat

Kun siirrät iPhoto-kirjaston Kuvat-ohjelmaan, iPhoto-tapahtumat muuttuvat albumeiksi. Ne löytyvät Kuvat-ohjelman Albumit-näkymästä kansiosta, jonka nimi on iPhoto-tapahtumat.

Laita oma kuvavirta päälle

Jos omassa kuvavirrassasi oli yli 30 päivää vanhoja kuvia, joita et ollut tuonut iPhotoon tai Apertureen ennen kirjaston siirtämistä Kuvat-ohjelmaan, kyseiset kuvat eivät näy Kuvat-ohjelmassa.

Voit laittaa oman kuvavirran päälle Kuvat-ohjelmassa seuraavasti:

1. Valitse valikkoriviltä Kuvat > Asetukset.
  2. Avaa iCloud-välilehti asetusikkunassa.
  3. Klikkaa Oma kuvavirta.

Odota, kunnes Kuvat on luonut kaikki pikkukuvat

Kun siirrät kirjaston Kuvat-ohjelmaan, koko kirjaston pikkukuvien luominen voi viedä jonkin aikaa. Kuva näkyy valkoisena neliönä, kunnes sen pikkukuva on luotu.

Lue, miten Kuvat näyttää älykkäät albumit ja RAW + JPEG -kuvaparit

Jotkin älykkäät albumit näkyvät Kuvat-ohjelmassa eri tavalla kuin siinä ohjelmassa, jossa ne on luotu. Lue lisätietoja siitä, miten Kuvat näyttää iPhotosta tai Aperturesta peräisin olevat älykkäät albumit.

Jos Aperture-kirjastossasi oli RAW + JPEG -kuvapareja, ainoastaan JPEG-tiedosto näkyy Kuvat-ohjelmassa.

Tuo kaikki sarjakuvaustilassa otetut kuvat näkyviin

iPhonella sarjakuvaustilassa otetut kuvaryhmät näkyvät yhtenä pikkukuvana Kuvat-ohjelmassa. Saat kuvasarjan kaikki kuvat näkyviin kaksoisklikkaamalla pikkukuvaa ja klikkaamalla sitten Tee valinta…

Lisätietoja

Kun olet päivittänyt Kuvat-ohjelman macOS-version, laita iCloud-kuvakirjasto päälle, jotta kuvasi ja videosi tallennetaan turvallisesti iCloudiin ja pidetään ajan tasalla iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa.