Appien asentaminen Apple Watchiin

Lue, miten voit asentaa uusia appeja Apple Watchiin ja hallita, mitkä apit näkyvät kellossasi.

watchOS 6 on tällä hetkellä yhteensopiva Apple Watch Series 3 -mallien ja uudempien kanssa. Apple Watch Series 1 ja 2 tukevat watchOS 6:ta myöhemmin tänä vuonna.

Kun otat Apple Watchin käyttöön, voit valita, asennetaanko kaikki apit heti vai myöhemmin. Jos valitset Asenna kaikki, kelloon asennetaan iPhonessasi olevia appeja vastaavat apit.

Käyttöönoton jälkeen voit asentaa appeja suoraan Apple Watchiin watchOS 6:n sisäisestä App Storesta.

Appien asentaminen Apple Watchiin

1. Avaa Koti-valikko painamalla Digital Crownia ja napauta sitten App Store.
  2. Napauta Haku ja etsi appeja Piirros- tai Sanelu-toiminnon avulla tai tutustu esittelyssä oleviin appeihin ja valikoituihin appikokoelmiin vierittämällä alaspäin.
  3. Napauttamalla appia voit esimerkiksi nähdä sen kuvauksen, arviot ja arvostelut, näyttökuvat sekä julkaisutiedot.
  4. Napauta hintaa tai napauta Hae.
  5. Lataa ja asenna appi pyydettäessä kaksoispainamalla sivupainiketta.

Jos lataat kelloosi apin, jota et ole ladannut aiemmin, se tulee automaattisesti näkyviin iPhonessasi. Voit hallita tätä avaamalla iPhonen Asetukset-apin ja napauttamalla sitten iTunes ja App Store. Ota appeja käyttöön tai poista ne käytöstä Automaattiset lataukset -kohdassa.

Apple Watchin appien hallinta

Voit hallita Apple Watchin appeja suoraan kellossasi tai käyttämällä iPhonen Apple Watch -appia.

Appien poistaminen Koti-valikosta

1. Avaa Koti-valikko painamalla Digital Crownia.
  2. Jos Koti-valikko on ruudukkonäkymässä, pidä appia kevyesti painettuna, kunnes appikuvakkeet alkavat heilua. Jos apit eivät ala heilua, varmista, ettet paina liian voimakkaasti. Napauta Poista-painiketta  poistettavan apin kohdalla ja napauta sitten Poista appi.
  3. Jos Koti-valikko on luettelonäkymässä, pyyhkäise vasemmalle poistettavan apin kohdalla ja napauta sitten punaista Poista-painiketta.
  4. Viimeistele poisto painamalla Digital Crownia.

Jos poistat Applen vakioapin iPhonesta, kyseinen appi poistetaan myös Apple Watchista. Jos haluat palauttaa Applen vakioapin, voit ladata sen iPhonen tai Apple Watchin App Storesta.

Apple Watchin appien hallinta iPhonella

1. Avaa Apple Watch -appi ja napauta sitten Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Siirry vierittämällä lisättävän tai poistettavan apin kohdalle. Aikaisemmin asentamasi apit ilmestyvät Asennettu Apple Watchiin -osioon. Asennettavissa olevat apit ilmestyvät Käytettävissä olevat apit -osioon.
  3. Lisää appi napauttamalla Asenna.
  4. Jos haluat poistaa apin, napauta sitä ja laita Näytä Apple Watchissa pois päältä.

Apple Watchin appien päivittäminen

Ota käyttöön automaattiset lataukset ja päivitykset tai etsi appipäivityksiä manuaalisesti.

Apple Watchin appien päivittäminen automaattisesti

1. Avaa Koti-valikko painamalla Digital Crownia ja napauta sitten Asetukset.
  2. Napauta App Store.
  3. Lataa automaattisesti muilla laitteilla ostamasi uudet apit ottamalla käyttöön Automaattiset lataukset. Lataa automaattisesti appien uudet versiot ottamalla käyttöön Automaattiset päivitykset.

Nämä asetukset löytyvät myös iPhonen Apple Watch -apin App Store -osiosta.

Päivitysten tarkistaminen Apple Watchissa manuaalisesti

1. Avaa App Store kellossa ja vieritä alalaitaan.
  2. Napauta Tili.
  3. Napauta Päivitykset.
  4. Napauta Päivitä sen apin vieressä, jonka haluat päivittää, tai napauta Päivitä kaikki.

Automaattisen asennuksen ottaminen käyttöön iPhonessa

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  3. Napauta Yleiset.
  4. Ota Automaattinen asennus käyttöön tai poista se käytöstä. Kun se on käytössä, kaikki iPhonesi appien päivitykset ja myöhemmin ostamasi apit asennetaan kelloosi automaattisesti.

Tee apeilla entistä enemmän

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.