Apple Watchin painikkeiden ja näytön käyttäminen

Opi käyttämään Apple Watchia Digital Crownin, sivupainikkeen ja eleiden avulla.

Paina tai käännä Digital Crownia

Apple Watch, jossa näkyy Digital Crown

Jos et ole päivittänyt watchOS:ää, lue, miten voit käyttää Digital Crownia.

Paina sivupainiketta

Apple Watch, jossa näkyy sivupainike

Jos sinulla on Apple Watch Ultra tai sitä uudempi, voit mukauttaa Toiminto-painiketta, jotta pääset suosikkiominaisuuksiisi nopeasti.

Jos et ole päivittänyt watchOS:ää, lue sivupainikkeen käyttämisestä.

Apple Watchin näytön vilkaiseminen

Apple Watch Series 5:ssä tai uudemmassa voit vilkaista näyttöä milloin tahansa, kun käytät Aina päällä -toimintoa. Jos käytät aiempaa Apple Watch -mallia tai Aina päällä -toiminto ei ole käytössä, nosta rannettasi ylös, jolloin näyttö menee päälle.

Voit myös herättää näytön asteittain, jotta se ei olisi liian kirkas esimerkiksi elokuvateatterissa. Herätä näyttö asteittain kääntämällä Digital Crownia, ja aseta näyttö sitten takaisin lepotilaan kääntämällä sitä toiseen suuntaan.

Eleiden käyttäminen

Voit käyttää Apple Watchia eleillä. Kellosi suorittaa eri toimintoja, kun napautat sen näyttöä tai painat sitä pidempään.

Napauta

Henkilö napauttaa sormella Apple Watchin näyttöä

Valitse painike tai kohde napauttamalla näyttöä. Apple Watch -malleissa, joissa Aina päällä -toiminto on käytössä, napautus nostaa näytön kirkkauden enimmäistasolle.

Napauta ja pidä paikallaan

Henkilö napauttaa sormella Apple Watchin näyttöä ja pitää sormea paikallaan näytössä

Vaihda kellotaulu, katso apin asetuksia ja tee muita toimintoja napauttamalla näyttöä ja pitämällä sormesi paikallaan näytössä.

Vedä

Henkilö vetää sormea Apple Watchin näytössä

Selaa tai säädä liukusäädintä vetämällä sormea näytössä.

Pyyhkäise

Henkilö pyyhkäisee sormella Apple Watchin näytössä

Pyyhkäise ylös, alas, vasemmalle tai oikealle nähdäksesi muut näytöt.

Jos et ole päivittänyt watchOS:ää

Näin voit käyttää Digital Crownia ja sivupainiketta watchOS 9:ssä ja sitä vanhemmissa.

Paina tai käännä Digital Crownia:

• Näet kellotaulun tai Koti-valikon painamalla tätä.

• Palaa edelliseen appiin kaksoisklikkaamalla tätä.

• Käytä Siriä pitämällä painettuna.

• Zoomaa, vieritä tai säädä näytön sisältöä kääntämällä tätä.

• Avaa näyttö uimisen jälkeen pitämällä painettuna.

Paina sivupainiketta:

Apple Watch Ultrassa voit myös mukauttaa Toiminto-painiketta