Jos Macisi katoaa tai varastetaan

Jos Macisi katoaa, näiden ohjeiden avulla voit yrittää paikantaa sen ja suojata tietosi.

Missä on…? -appi yhdistää Etsi iPhoneni- ja Etsi ystäväni -apit yhdeksi apiksi, joka on saatavilla iOS 13:ssa, iPadOS:ssä ja macOS Catalinassa. Jos tarvitset apua sen löytämiseen, käytä iPhonen, iPadin tai iPod touchin hakutoimintoa tai Macin Spotlightia. Voit myös jakaa sijainnin tai etsiä kadonneen laitteen iCloud.comissa.

Jos käytössäsi ei ole iOS 13, iPadOS, macOS Catalina tai watchOS 6, ota käyttöön Etsi iPhoneni -toiminto ja Etsi ystäväni -toiminto Missä on…? -apin sijaan ja käytä niitä tai kirjaudu iCloud.comiin.

Missä on…? -apin avulla voit paikantaa Macisi ja suojata sen, jos se katoaa tai varastetaan. Etsi Macini -toiminto täytyy ottaa käyttöön, ennen kuin Mac katoaa. Voit ottaa sen käyttöön valitsemalla Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaamalla Apple ID ja klikkaamalla sitten iCloud. Jos uskot, että Macisi on varastettu, ota yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Missä on…? -apin käyttäminen tietokoneen paikantamiseen

Jos olet ottanut Etsi Macini -toiminnon käyttöön ennen Macin katoamista tai varastamista, voit sen avulla tarkastella Macisi sijaintia kartalla. Lisäksi voit toistaa ääntä Macissa, mikä voi auttaa sen löytämisessä. Voit käyttää sitä myös Macin etälukitsemiseen tai -tyhjentämiseen. Jos haluat käyttää Missä on…? -appia, kirjaudu iCloud.comiin toisella tietokoneella tai avaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin Missä on…? -appi.

Macin sijainnin tarkasteleminen kartalla

Avaa Missä on…? -appi ja valitse Macisi laiteluettelosta, niin voit tarkastella sen sijaintia kartalla sekä saada reittiohjeita.

Merkkiäänen soittaminen

Jos Mac on lähistöllä, voit asettaa sen toistamaan äänen, jotta se löytyisi helpommin.

Macin lukitseminen

Missä on…? -apin avulla voit merkitä tietokoneesi kadonneeksi, jolloin se etälukitaan pääsykoodilla. Voit myös näyttää oman viestin sen näytöllä.

Macin tyhjentäminen

Voit etätyhjentää kaikki henkilökohtaiset tiedot Macistasi Missä on…? -apin avulla.

Entä jos Macini on sammunut tai offline-tilassa?

Jos Macisi on pois päältä tai offline-tilassa, voit silti käyttää Missä on…? -appia ja pyytää saada ilmoituksen, kun Mac on paikannettu, tai etälukita tai -tyhjentää Macin. Toimenpiteet suoritetaan, kun Mac on seuraavan kerran online-tilassa. Jos poistat Macin Missä on…? -apista Macin ollessa offline-tilassa, pyyntösi peruutetaan.

Miten avaan Macin lukituksen?

Kun paikannat Macisi, voit avata sen lukituksen antamalla pääsykoodisi iCloud.comissa. Muista käyttää pääsykoodia, jonka loit, kun lukitsit Macisi Missä on…? -apilla, ei laitteen pääsykoodia.

Voit tarkistaa Macisi lukitukseen käyttämäsi pääsykoodin seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa icloud.com/find
  2. Valitse Mac Laitteet-valikosta.
  3. Valitse Avaa lukitus. Kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi ohjeiden mukaan, Macin lukituksen avaamiseen tarvittava pääsykoodi tulee näkyviin.

Voit tarkistaa pääsykoodisi rajoitetun ajan. Jos unohdat pääsykoodin tai et voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi, vie Macisi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen ja ota ostotosite mukaasi.

Jos Macia ei löydy

Etsi Macini on ainoa Applen palvelu, jonka avulla voit jäljittää kadonnutta Macia tai paikantaa sen. Jos et ottanut Etsi Macini -toimintoa käyttöön ennen Macin katoamista tai jos Macia ei voi paikantaa, seuraavista ohjeista voi olla apua tietojesi suojaamisessa:

1. Vaihda Apple ID:si salasana, jotta kukaan ei voi käyttää iCloud-tietojasi tai muita palveluita (kuten iMessagea tai iTunesia) Macistasi.
  2. Vaihda muiden Macin kanssa käyttämiesi tilien (kuten sähköpostin, verkkopankin sekä Facebookin ja Twitterin kaltaisten yhteisöpalveluiden) salasanat.
  3. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta Macista paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat pyytää tietokoneesi sarjanumeroa. Löydät nämä tiedot alkuperäisestä paketista tai kuitista, jonka sait, kun ostit Macin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.