Jos Macisi katoaa tai varastetaan

Jos Macisi katoaa, näiden ohjeiden avulla voit yrittää paikantaa sen ja suojata tietosi.

Etsi Macini -toiminnon avulla voit paikantaa Macisi ja suojata sen, jos se katoaa tai varastetaan. Voit ottaa Etsi Macini -toiminnon käyttöön valitsemalla Järjestelmäasetukset > iCloud. Etsi Macini -toiminto täytyy ottaa käyttöön, ennen kuin Mac katoaa. Jos uskot, että Macisi on varastettu, ota yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Etsi Macini -toiminnon käyttäminen tietokoneen paikantamiseen

Jos olet ottanut Etsi Macini -toiminnon käyttöön ennen Macin katoamista tai varastamista, voit sen avulla tarkastella Macisi sijaintia kartalla. Lisäksi voit toistaa ääntä Macissa, mikä voi auttaa sen löytämisessä. Voit käyttää sitä myös Macin etälukitsemiseen tai -tyhjentämiseen. Käytä Etsi Macini -toimintoa kirjautumalla osoitteeseen iCloud.com toisella tietokoneella tai lataamalla ilmainen Etsi iPhoneni -appi iPhonelle, iPadille tai iPod touchille.

Macin sijainnin tarkasteleminen kartalla
Avaa Etsi iPhoneni ja valitse Laitteet-valikosta Mac nähdäksesi sen sijainnin kartalla.

Macin lukitseminen
Etsi Macini -toiminnon avulla voit etälukita Macin pääsykoodilla. Voit myös näyttää oman viestin sen näytöllä.

Äänen toistaminen
Jos Mac on lähistöllä, voit asettaa sen toistamaan äänen, jotta se löytyisi helpommin.

Macin tyhjentäminen
Etsi Macini -toiminnon avulla voit etätyhjentää ja -poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot Macistasi.

Entä jos Macini on sammunut tai offline-tilassa?

Jos Macisi on pois päältä tai offline-tilassa, voit silti käyttää Etsi Macini -toimintoa ja pyytää saada ilmoituksen, kun Mac on paikannettu, tai etälukita tai -tyhjentää Macin. Toimenpiteet suoritetaan, kun Mac on seuraavan kerran online-tilassa. Jos poistat Macin Etsi Macini -toiminnosta Macin ollessa offline-tilassa, pyyntösi peruutetaan.

Miten avaan Macin lukituksen?

Kun löydät Macisi, voit avata sen lukituksen antamalla pääsykoodin lukitulla näytöllä.

Voit tarkistaa Macisi lukitukseen käyttämäsi pääsykoodin seuraavasti:

1. Kirjaudu osoitteeseen https://icloud.com/find Macilla tai Windows-tietokoneella.
  2. Valitse Mac Laitteet-valikosta.
  3. Valitse Avaa lukitus. Kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi näytössä olevien ohjeiden mukaan, Macin lukituksen avaamiseen tarvittava pääsykoodi tulee näkyviin.

Jos unohdat pääsykoodin tai et voi vahvistaa henkilöllisyyttäsi, vie Macisi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen ja ota ostotosite mukaasi.

Jos Macia ei löydy

Etsi Macini on ainoa Applen palvelu, jonka avulla voit jäljittää kadonnutta Macia tai paikantaa sen. Jos et ottanut Etsi Macini -toimintoa käyttöön ennen Macin katoamista tai jos Macia ei voi paikantaa, seuraavista ohjeista voi olla apua tietojesi suojaamisessa:

1. Vaihda Apple ID:si salasana, jotta kukaan ei voi käyttää iCloud-tietojasi tai muita palveluita (kuten iMessagea tai iTunesia) Macistasi.
  2. Vaihda muiden Macin kanssa käyttämiesi tilien (kuten sähköpostin, verkkopankin sekä Facebookin ja Twitterin kaltaisten yhteisöpalveluiden) salasanat.
  3. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta Macista paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat pyytää tietokoneesi sarjanumeroa. Löydät nämä tiedot alkuperäisestä paketista tai kuitista, jonka sait, kun ostit Macin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.