Äänentunnistuksen käyttöönotto HomePodissa tai HomePod minissä

HomePodin ja HomePod minin Siri voi tunnistaa useita eri ääniä, joten jokainen kotisi asukas voi nauttia personoidusta musiikista ja mediasisällöstä. Ottamalla Omat pyynnöt käyttöön voit tehdä vieläkin enemmän, esimerkiksi lähettää viestejä ja soittaa puheluita.

Äänentunnistuksen ottaminen käyttöön

Omien pyyntöjen ottaminen käyttöön

Jos Siri ei tunnista sinua

Ennen kuin aloitat

Miten se toimii?

• Kun otat äänentunnistuksen käyttöön HomePodissa, Siri voi tunnistaa useita eri ääniä. Näin personoidusta musiikista ja mediasisällöstä voivat nauttia kaikki, jotka olet kutsunut jakamaan kotisi Koti-apissa.

• Ottamalla Omat pyynnöt käyttöön HomePodin äänentunnistuksessa voit tehdä vieläkin enemmän, esimerkiksi lähettää ja lukea viestejä, tarkistaa kalenterin ja soittaa puheluita.

• Äänentunnistus tukee jopa kuutta jaetun kodin käyttäjää Koti-apissa. Muutkin vieraat voivat tällöin käyttää HomePodin Siriä musiikin soittamiseen, ajastinten ja hälytysten asettamiseen, sään tai uutisten kysymiseen Siriltä ja muuhun. Jos vieraat käyttävät Siriä musiikin toistamiseen, Siri toistaa sitä ensisijaisen käyttäjän tililtä, eikä tämä vaikuta kyseisen henkilön makuprofiiliin.

Äänentunnistuksen käyttöönottaminen

Kerro Sirille nimesi, niin pääset Apple Music ‑tilillesi, musiikkikirjastoosi, soittolistoihisi ja muihin tuettuihin musiikin striimauspalveluihin, voit käyttää Etsi-toimintoa ja ohjata suojattuja lisälaitteita HomePodilla:

• Avaa Asetukset > Siri ja haku. Laita päälle Reagoi ”Siri”- tai ”Hei Siri” ‑kutsuun.**

• Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja laita iCloudin Siri-käyttö päälle iCloudia käyttävät apit ‑kohdassa.

• Valitse Asetukset > [nimesi] > Etsi ja laita päälle Jaa oma sijainti. Määritä Oma sijainti tälle laitteelle.

• Avaa Koti-appi, napauta Lisää-painiketta ja valitse sitten Kodin asetukset. Napauta omaa profiiliasi käyttäjäluettelossa ja laita päälle Tunnista ääneni.

Jos haluat personoida käyttökokemustasi vieläkin enemmän, laita päälle Päivitä kuunteluhistoria, jotta voit lisätä kotisi laitteilla toistettavan musiikin Apple Music ‑makuprofiiliin. Tällöin Siri voi ehdottaa ja toistaa kappaleita, joista pidät.

Omien pyyntöjen ottaminen käyttöön

Kun otat äänentunnistuksen käyttöön, voit laittaa myös Omat pyynnöt päälle. Omat pyynnöt ovat äänikomentoja, joissa käytetään tietoja tietyistä iPhonen tai iPadin apeista (esimerkiksi Viestit, Muistutukset, Yhteystiedot, Kalenteri, Muistiinpanot ja muut asentamasi apit, jotka toimivat Sirin kanssa). Omien pyyntöjen avulla voit käyttää HomePodia viestien lukemiseen ja lähettämiseen, puhelujen soittamiseen, kalenterin tarkistamiseen, muistutusten lisäämiseen, muistiinpanojen luomiseen sekä Siri-pikakomentojen suorittamiseen iPhonessa tai iPadissa.

Jos kotonasi on useampi HomePod, voit laittaa Omat pyynnöt päälle tai pois päältä kunkin HomePodin osalta.  HomePod saattaa vaatia todennusta joillekin pyynnöille, jolloin se lähettää iPhoneen ilmoituksen tehtävän todentamiseksi.

Lue ohjeet Omien pyyntöjen käyttöönottoon

Jos Siri ei tunnista sinua

Siri saattaa ajoittain kysyä sinulta, kuka olet. Voit vastata nimelläsi tai voit jopa aloittaa pyynnön kiinnittämällä Sirin huomion ja sanomalla ”Tässä on [nimesi]” tai ”Kuka minä olen?”.  Jos Siri kutsuu sinua väärällä nimellä, sano ”Ei, tässä on [nimesi]”. Siri kutsuu sinua nimellä, jonka olet määrittänyt Oma kortti -toimintoon. Jos sinulla on sama nimi kuin jollakin muulla HomePodiasi käyttävällä, voit vaihtaa Omalla kortilla olevan nimen lempinimeksi.

Jos Siri ei tunnista sinua käyttöönoton jälkeen, kokeile seuraavia toimenpiteitä. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, tunnistaako Siri sinut.

1. Varmista, että iCloud for Siri on otettu käyttöön iPhonessa tai iPadissa.

2. Nollaa Tunnista ääneni. Napauta Koti-apista Lisää-painiketta ja napauta sitten Kodin asetukset. Napauta nimeäsi Ihmiset-kohdassa ja laita sitten Tunnista ääneni pois päältä ja ota se taas käyttöön. Odota muutama minuutti, ennen kuin kokeilet Siriä uudelleen.

3. Käynnistä Sirin kanssa käyttämäsi iPhone tai iPad uudelleen.

4. Käynnistä HomePod tai HomePod mini uudelleen.

5. Valitse iPhonesta tai iPadista Asetukset > Siri ja haku, laita pois päältä Reagoi ”Siri”- tai ”Hei Siri” ‑kutsuun ja laita se uudelleen päälle. Opeta sitten Siriä tunnistamaan äänesi noudattamalla näytön ohjeita.

6. Siirry iPhonella tai iPadilla kohtaan Asetukset > Siri ja Haku ja varmista, että siinä on käytössä sama kieli kuin HomePodissa.

Jos sinulla on kodissasi kaksi Apple ID:tä, joissa Tunnista ääneni on määritetty samalla äänellä, sinun on ehkä laitettava Tunnista ääneni pois päältä toiselta tililtä.

* Sirin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.