Ohjeita iCloud-kuvien käyttöön

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, kaikki kuvasi ja videosi tallennetaan turvallisesti iCloudiin. Lue, miten voit hallinnoida iCloud-kuvia, hakea puuttuvia kuvia ja videoita ja poistaa ne, joita et enää halua.

Mitä tapahtui iOS-laitteeni Kameran rulla -albumille?

Kun olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, Kameran rulla -albumi korvataan Kaikki kuvat -albumilla. Kaikki kuvat -albumissa on samanlainen kompakti vieritysnäkymä, ja kuvasi ja videosi on nyt järjestetty lisäyspäivän perusteella.

Mitä tapahtui Oma kuvavirta -albumille?

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, Kameran rullan kuvat lisätään Kaikki kuvat -albumiin. Myös Omassa kuvavirrassa olevat kuvat, jotka ovat Oma kuvavirta -albumissa, mutta joita ei ole tallennettu kirjastoon, poistetaan. Kun olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, et enää näe erillistä Oma kuvavirta -albumia.

Jos sinulla on laite, jossa Oma kuvavirta on käytössä ja iCloud-kuvat on poistettu käytöstä, näet kyseisellä laitteella edelleen Oma kuvavirta -albumin. Ottamasi tai kirjastoon lisäämäsi uudet kuvat näkyvät kyseisen laitteen kyseisessä albumissa.

Entä jos jotkin kuvani ja videoni puuttuvat, kun otan iCloud-kuvat käyttöön?

Voit etsiä puuttuvia kuviasi ja videoitasi Kuvat-ohjelman Äskettäin poistetut -albumista. Varmista myös, että kirjaudut iCloudiin oikealla Apple ID:llä.

Kuvat ja videot, jotka kopioit laitteellesi iTunesin kautta, eivät kopioidu iCloud-kuviin. Jos haluat lisätä alkuperäiset täyden tarkkuuden versiot, noudata seuraavia ohjeita:

Mac, jossa on OS X Yosemite 10.10.3 tai uudempi

Jos haluat lähettää Mac-kirjastosi alkuperäiset versiot, klikkaa Kuvat > Asetukset ja ota iCloud-kuvat käyttöön.*

Voit myös kopioida kuvat tietokoneesta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin AirDropilla:

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä tietokoneessa ja iOS-laitteessa.
  2. Avaa iOS-laitteen lukitus ja ota AirDrop käyttöön.
  3. Avaa Macissa uusi Finder-ikkuna ja valitse sivupalkista AirDrop.
  4. Vedä kuvat Finder-ikkunassa iOS-laitteen kuvakkeeseen.

Windows-tietokone, jossa on Windows 8 tai uudempi

Jos käytät Windows-tietokonetta, noudata näitä vaiheita kuvien ja videoiden lähettämisessä iCloud-kuviin:*

1. Siirry aloitusnäyttöön.
  2. Valitse Kaikki ohjelmat.
  3. Valitse iCloud > iCloud-kuvat.
  4. Valitse Lähetä kuvia ja videoita.
  5. Valitse kuvat, jotka haluat lähettää palveluun.

Ohjeita iCloud-kuvien käyttöön Windows-tietokoneellasi.

Miten voin poistaa kuvia ja videoita laitteesta, joka käyttää iCloud-kuvia?

Jos haluat poistaa kuvia ja videoita kaikilta iOS-laitteilta, Macilta ja iCloud.comista, voit poistaa ne Kuvat-ohjelmasta

Kun poistat kuvan tai videon Kuvat-apistasi, se poistuu myös iCloud-kuvista ja iCloud-tallennustilasta. Voit palauttaa Äskettäin poistetut -albumissa olevia kuvia ja videoita 30 päivän ajan.

Näkyvätkö kaikki Macissani olevat kuvat ja videot iCloud.comissa?

iCloud-kuvat lähettää kuvat ja videot Macin järjestelmäkirjastosta. Muualla kuin järjestelmäkirjastossa säilytettyjä kuvia ja videoita ei lähetetä eivätkä ne päivity laitteidesi välillä.

Miten näen lähetykseni edistymisen iCloud-kuvissa?

Voit tarkistaa, onko kuva tai video lähetetty iCloudiin, avaamalla Kuvat-ohjelman ja tarkastelemalla kirjaston Hetket-näkymää. Lähetyksen tila näkyy valikon alalaidassa. Näet myös Kuvat-kirjastoon kuuluvat kuvat ja videot, joita ei ole lähetetty iCloudiin, Macin älykkäässä albumissa.

Mitä tapahtuu, jos ylitän iCloud-tallennustilarajoituksen?

Jos ylität iCloud-tallennustilarajoituksen, kuvia ja videoita ei lähetetä iCloudiin, eikä kirjastoasi pidetä ajan tasalla laitteidesi välillä. Jotta voit jatkossakin käyttää iCloud-kuvia, päivitä tallennustilatilauksesi tai vähennä käyttämäsi tallennustilan määrää.

Voit vähentää iCloud-kuvien käyttämää tallennustilaa poistamalla kuvia ja videoita, joita et halua säilyttää, iOS-laitteestasi tai iCloud.comissa. Laitteesi poistaa välittömästi kaikki poistamasi kuvat ja videot, eikä niitä voi palauttaa Äskettäin poistetut -albumista.

Jos sinulla ei enää ole tallennustilaa, laitteesi eivät varmuuskopioi iCloudiin, eivätkä uudet kuvat, videot, dokumentit ja tietosi pysy ajan tasalla.

Miten laitan iCloud-kuvat pois päältä vain yhdessä laitteessa?

Voit poistaa iCloud-kuvat käytöstä yksittäisellä laitteella seuraavien ohjeiden avulla:

• Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [oma nimesi] > iCloud > Kuvat ja poista sitten iCloud-kuvat käytöstä.*
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa Kuvat-kohdan vieressä Asetukset ja poista sitten iCloud-kuvien valinta.*
  • Siirry Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) kohtaan Asetukset > Tilit > iCloud. Poista iCloud-kuvat käytöstä painamalla Kuvat-kohdassa Valitse.*

Jos Optimoi tallennustila -asetus on käytössä, joitakin alkuperäisiä kuviasi ja videoitasi ei ehkä ole laitteessasi. Jos haluat ladata alkuperäiset kuvat ja videot iOS-laitteellesi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja valitse Lataa ja pidä alkuperäiset. Jos käytät Macia, avaa Kuvat. Valitse sitten Kuvat > Asetukset ja valitse Lataa alkuperäiset tähän Maciin. Sitten voit poistaa iCloud-kuvat käytöstä. Voit myös valita ladattavat kuvat ja videot iCloud.comista.

Sinun kannattaa ehkä kopioida kuvasi ja videosi, ennen kuin poistat iCloud-kuvat käytöstä.

Miten voin poistaa iCloud-kuvien kaiken sisällön iCloudista ja laitteiltani?

Jos haluat poistaa iCloud-kuvat käytöstä kaikkialla, noudata seuraavia ohjeita:

• Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [oma nimesi] > iCloud > Hallitse tallennustilaa > Kuvat ja napauta sitten Poista käytöstä ja Poista.
  • Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa oikeassa alakulmassa Hallitse, valitse iCloud-kuvat* ja valitse sitten Poista käytöstä ja Poista.

Kuvasi ja videosi tallennetaan tilillesi 30 päiväksi. Jos haluat ladata kuvasi ja videosi iOS-laitteellesi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja valitse Lataa ja pidä alkuperäiset. Jos käytät Macia, avaa Kuvat. Valitse sitten Kuvat > Asetukset ja valitse Lataa alkuperäiset tähän Maciin. Voit myös valita ladattavat kuvat ja videot iCloud.comista.

Lisätietoja

* Aiemmissa iOS-, macOS-, tvOS- ja iCloudin Windows-versioissa iCloud-kuvia kutsuttiin nimellä iCloud-kuvakirjasto.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.