Ohjeita iCloud-kuvakirjaston käyttöön

Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kuvasi ja videosi tallentuvat turvallisesti iCloudiin. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita iCloud-kuvakirjastoa, etsiä puuttuvia kuvia ja videoita sekä poistaa tarpeettomat kuvat ja videot.

Mitä tapahtui iOS-laitteeni Kameran rulla -albumille?

Kun laitat iCloud-kuvakirjaston päälle, Kameran rulla -albumi korvataan Kaikki kuvat -albumilla. Kaikki kuvat -albumissa on samanlainen kompakti vieritysnäkymä, ja kuvasi ja videosi on nyt järjestetty lisäyspäivän perusteella.

Mitä tapahtui Oma kuvavirta -albumille?

Kun laitat iCloud-kuvakirjaston päälle, Kameran rullassa olevat kuvat lisätään Kaikki kuvat -albumiin. Myös Omassa kuvavirrassa olevat kuvat, jotka ovat Oma kuvavirta -albumissa, mutta joita ei ole tallennettu kirjastoon, poistetaan. Kun laitat iCloud-kuvakirjaston päälle, erillistä Oma kuvavirta -albumia ei enää näy.

Jos sinulla on toinen laite, jossa Oma kuvavirta on laitettu päälle ja iCloud-kuvakirjasto on laitettu pois päältä, näet kyseisessä laitteessa Oma kuvavirta -albumin edelleen. Ottamasi tai kirjastoon lisäämäsi uudet kuvat näkyvät kyseisen laitteen kyseisessä albumissa.

Mitä jos osa kuvistani tai videoistani puuttuu, kun olen laittanut iCloud-kuvakirjaston päälle?

Voit etsiä puuttuvia kuviasi ja videoitasi Kuvat-ohjelman Äskettäin poistetut -albumista. Varmista myös, että kirjaudut iCloudiin oikealla Apple ID:llä.

iTunesin kautta laitteellesi kopioidut kuvat ja videot eivät tallennu iCloud-kuvakirjastoon. Jos haluat lisätä alkuperäiset täyden tarkkuuden versiot, noudata seuraavia ohjeita:

Mac, jossa on OS X Yosemite 10.10.3 tai uudempi

Voit lähettää alkuperäiset versiot Mac-kirjastosi kuvista klikkaamalla Kuvat > Asetukset ja laittamalla iCloud-kuvakirjaston päälle.

Voit myös kopioida kuvat tietokoneesta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin AirDropilla:

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä tietokoneessa ja iOS-laitteessa.
  2. Avaa iOS-laitteen lukitus ja ota AirDrop käyttöön.
  3. Avaa Macissa uusi Finder-ikkuna ja valitse sivupalkista AirDrop.
  4. Vedä kuvat Finder-ikkunassa iOS-laitteen kuvakkeeseen.

Windows-tietokone, jossa on Windows 8 tai uudempi

Jos käytät Windows-tietokonetta, voit lähettää kuvat ja videot iCloud-kuvakirjastoon seuraavasti:

1. Siirry aloitusnäyttöön.
  2. Valitse Kaikki ohjelmat.
  3. Valitse iCloud > iCloud-kuvat.
  4. Valitse Lähetä kuvia ja videoita.
  5. Valitse kuvat, jotka haluat lähettää palveluun.

Hae ohjeita iCloud-kuvakirjaston käyttämiseen Windows-tietokoneella.

Miten poistan kuvia ja videoita laitteesta, jossa on käytössä iCloud-kuvakirjasto?

Jos haluat poistaa kuvia ja videoita kaikilta iOS-laitteilta, Macilta ja iCloud.comista, voit poistaa ne Kuvat-ohjelmasta

Kun poistat kuvan tai videon Kuvat-ohjelmasta, se poistetaan myös iCloud-kuvakirjastosta ja iCloud-tallennustilasta. Voit palauttaa Äskettäin poistetut -albumissa olevia kuvia ja videoita 30 päivän ajan.

Näkyvätkö kaikki Macissani olevat kuvat ja videot iCloud.comissa?

iCloud-kuvakirjasto lähettää Macisi järjestelmäkirjastossa olevat kuvat ja videot. Muualla kuin järjestelmäkirjastossa säilytettyjä kuvia ja videoita ei lähetetä eivätkä ne päivity laitteidesi välillä.

MP4-videoita ei ehkä voi toistaa Firefoxilla. Kokeile käyttää toista selainta, kuten Safari 8:aa tai uudempaa tai Google Chrome 28:aa tai uudempaa.

Mistä näen, miten sisällön lähetys iCloud-kuvakirjastoon etenee?

Voit tarkistaa, onko kuva tai video lähetetty iCloudiin, avaamalla Kuvat-ohjelman ja tarkastelemalla kirjaston Hetket-näkymää. Lähetyksen tila näkyy valikon alalaidassa. Näet myös Kuvat-kirjastoon kuuluvat kuvat ja videot, joita ei ole lähetetty iCloudiin, Macin älykkäässä albumissa.

Mitä tapahtuu, jos ylitän iCloud-tallennustilarajoituksen?

Jos ylität iCloud-tallennustilarajoituksen, kuvia ja videoita ei lähetetä iCloudiin, eikä kirjastoasi pidetä ajan tasalla laitteidesi välillä. Jos haluat jatkaa iCloud-kuvakirjaston käyttöä, lisää tallennustilaasi tai vapauta tallennustilaa.

Voit vähentää iCloud-kuvakirjaston viemän tallennustilan määrää poistamalla tarpeettomia kuvia ja videoita iOS-laitteistasi tai iCloud.comista. Laitteesi poistaa välittömästi kaikki poistamasi kuvat ja videot, eikä niitä voi palauttaa Äskettäin poistetut -albumista.

Jos sinulla ei enää ole tallennustilaa, laitteesi eivät varmuuskopioi iCloudiin, eivätkä uudet kuvat, videot, dokumentit ja tietosi pysy ajan tasalla.

Miten laitan iCloud-kuvakirjaston pois päältä vain yhdessä laitteessa?

Voit laittaa iCloud-kuvakirjaston pois päältä yhdessä laitteessa seuraavasti:

• iPhone, iPad tai iPod touch:
    • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja laita iCloud-kuvakirjasto pois päältä.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita iCloud-kuvakirjasto pois päältä.
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud > Valinnat (Kuvat-kohdan vierestä) ja poista sitten iCloud-kuvakirjaston valinta.
  • Siirry Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) kohtaan Asetukset > Tilit > iCloud. Laita iCloud-kuvakirjasto pois päältä painamalla Kuvat-kohdassa Valitse.

Jos Optimoi tallennustila -asetus on käytössä, joitakin alkuperäisiä kuviasi ja videoitasi ei ehkä ole laitteessasi. Jos haluat ladata alkuperäiset kuvat ja videot iOS-laitteellesi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja valitse Lataa ja pidä alkuperäiset. Jos käytät Macia, avaa Kuvat. Valitse sitten Kuvat > Asetukset ja valitse Lataa alkuperäiset tähän Maciin. Tämän jälkeen voit poistaa iCloud-kuvakirjaston käytöstä. Voit myös valita ladattavat kuvat ja videot iCloud.comista.

Ennen kuin laitat iCloud-kuvakirjaston pois päältä, sinun kannattaa ehkä ottaa kopiot kuvista ja videoista.

Miten poistan iCloud-kuvakirjaston sisällön kokonaan iCloudista ja laitteistani?

Jos haluat laittaa iCloud-kuvakirjaston pois päältä kaikissa laitteissa, noudata seuraavia ohjeita:

• iPhone, iPad tai iPod touch:
    • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-tallennustila > Hallitse tallennustilaa > iCloud-kuvakirjasto ja valitse sitten Ota käytöstä ja poista.
    • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa > iCloud-kuvakirjasto ja valitse sitten Poista käytöstä ja Poista.
  • Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa Hallitse, valitse Kuvakirjasto ja valitse sitten Poista käytöstä ja Poista.

Kuvasi ja videosi tallennetaan tilillesi 30 päiväksi. Jos haluat ladata kuvasi ja videosi iOS-laitteellesi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja valitse Lataa ja pidä alkuperäiset. Jos käytät Macia, avaa Kuvat. Valitse sitten Kuvat > Asetukset ja valitse Lataa alkuperäiset tähän Maciin. Voit myös valita ladattavat kuvat ja videot iCloud.comista.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.